Dagens ordspråk:

Oktober 2008
Torsdagen den 23 oktober 2008 | 17:00 | 9 grader, blåsigt | -2,84%

Det händer massor av otäcka saker här på Gotland nu. Jag hade tänkt ta upp det redan i början på veckan men orkade inte riktigt. I helgen blev en pojke i 18-årsåldern överfallen av nio andra ungdomar och svårt knivskuren. Hans läge just nu är stabilt, men fortfarande väldigt allvarligt. Polisen grep gärningsmännen, men har tvingats släppa dem efterhand. De sista släpptes idag, eftersom misstankarna om att brottet var uppsåtligt har försvagats. Men utredning pågår fortfarande och de släppta personerna är fortfarande misstänkta för brott.

Hur har det kunnat bli så i vårt samhälle, att nio ungdomar överfaller och nästa tar livet av en kille. Har alla spärrar släppt och har all respekt för människoliv försvunnit. Det är jätteruskigt! Att man går ut och rycker väskan från gamla tanter för att få pengar till knark, eller vad man nu ska ha det till, är väldigt illa, men jag tycker att när ungdomarna inte ens har respekt för varandra, då har någonting verkligen gått snett. Är det filmer och videospel som är boven? Tappar man kontakten med verkligheten så att man inte inser hur lätt det är att släcka ett människoliv?

Föräldrarna skyller på samhället och att skolan och lärarna inte uppfostrar barnen och skolan tycker att uppfostran borde föräldrarna ha ansvar för. Och visst är det så, till syvende och sist måste det vara föräldrarnas ansvar att lära barnen etik och moral. Nu verkar det som om ungdomarna driver vind för våg och får ta hand om sig själva. Och då ser vi hur det kan gå. För det är inte första gången sånt här händer på "lilla Gotland".

Länspolismästare Carin Götblad tycker att det är väldigt bekymmersamt att sånt här händer. Gotland är så litet att de här ungdomarna borde gå att fånga upp. Detta är ett misslyckande för vuxenvärlden, tycker hon. Det är bara att hoppas att hon lyckas få stopp på den här kriminaliteten med hjälp av de förebyggande insatser hon föreslår. Hon vill på Gotland bland annat införa ungdomsråd, där polis och ungdomar träffas och samverkar, stödcentrum för unga gärningsmän och även stöd till föräldrar vars barn hamnat i kriminell verksamhet, och kontaktpoliser i varje skola.


En helt fantastiskt fin dag har det varit i dag. Efter morgonpasset vid datorn gick jag ut i trädgården och tänkte först att jag skulle räfsa löv, men det sitter ännu så mycket löv kvar på träden, så det var inte så mycket att räfsa efter. Då började jag klippa ner lite visset och fult i rabatterna och körde på ny jord där det behövde förnyas. Vattenslangen och trädgårdsverktyg, som inte ska användas mer, tog jag in för vinterförvaring. Nu är det inte så mycket som är kvar ute längre.

Den här växten fick jag för många år sedan i en julkorg och den har växt och växt. I våras visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med den, för den är så stor, så den kan inte stå i ett fönster. Då tog jag ut den och grävde ner den med kruka och allt under en buske och där har den stått i sommar. Tydligen trivdes den med det för nu är den ännu större. Den grövsta stammen är lika tjock som min handled. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den, men jag vill ju inte kasta något som överlever min behandling. De är riktiga kämpar, som är värda att ta vara på! Nu har jag planterat den i en stor självvattnade kruka, så får vi se vad den tycker om det. Den får nog stå i vardagsrummet eller i salen? Jag har inte bestämt mig riktigt ännu. Nu ska jag bara ha Åke att hjälpa mig att bära in den, för det klarar jag inte själv.

Förra året den här dagen var rubriken:
Tisdagstema - Saknad

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , ,

Prenumerera      
I N G R I D
Se hela min profil
Pensionär. Gift. Mamma. Mormor. Reslysten. Djurvän. Kattägare.


M I N A   B L O G G A R
GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMina fnulbesökare
» Mer statistik om min sajt


Thérèse vikarierar för Pumita

Bloggtoppen.se

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com [Valid RSS]

     Stavningshjälpen


S T A T I S T I K

online | idag
denna vecka

A K T U E L L A
E T I K E T T E R

A K T U E L L A
O R D

A K T U E L L A
B L O G G I N L Ä G G