Dagens ordspråk:

Oktober 2008
Fredagen den 24 oktober 2008 | 11:00 | 10 grader, blåsigt | -6,1%

Inne på Härligheter enligt Erika hittade jag den här Oktoberutmaningen, som går ut på att man ska visa upp sitt allra första blogginlägg.

Det här skrev jag den 19 oktober 2004, alltså ganska precis för fyra år sedan. Jag tror att det är det första inlägget, i vilket fall som helst är det det tidigaste jag har sparat. När jag började blogga hade jag en blogg på blogspot.com, något år senare flyttade jag till Blogtown.se. Nu har jag samlat ihop alla gamla inlägg och de finns i arkivet. Det är väl mest för min egen del, för det är väl inte så många som är intresserade av att botanisera i mina gamla dagboksanteckningar. Men jag tycker att det är väldigt trevligt och praktiskt att ha allt samlat på ett ställe.

Tankar kring pensionsåldern

Vad ska man säga om att man snart är folkpensionär? Det känns konstigt när man ser sina jämnåriga och inser att man ser lika gammal ut som de gör. Det händer, när man går på stan och ser sin spegelbild i ett skyltfönster, att man hajar till och undrar vad det var för en tant man såg. Man har en helt annan inre bild av hur man ser ut.

Sedan har jag märkt att man på något sett har blivit osynlig. Ingen lägger märke till en längre! Man är inte längre attraktiv eller intressant, varken som kvinna eller på arbetsmarknaden. Fast det kanske beror på att man rör sig i fel kretsar. Förmodligen borde man gå med i någon pensionärsförening eller gå med i någon studiecirkel där äldre människor ofta deltar.

Jag, som gifte mig med en man som är 12 år äldre än jag och som nästan i alla sammanhang varit yngst, fick på min förra arbetsplats plötsligt uppleva att jag var äldst! En konstig känsla att nästan bara omges av ungdomar i 20-25 årsåldern. Ingen uteslöt mig ur gemenskapen, men det hjälptes inte att man kände sig lite utanför ibland i alla fall.

Det här fyra år gamla inlägget håller nog i dag också, för det är tankar och funderingar som jag fortfarande har kring det där med åldrandet. Men åren ska man inte bry sig om, det som är väsentligt är hur gammal man är till sinnes och hur gammal man känner sig och det kan ju variera. Ena dagen känner man sig som en tonåring och nästa som en gammal tant. Som tur är händer det sistnämnda inte så ofta!

Förra året den här dagen var rubriken:
Hur ärlig är du?

Prenumerera      
I N G R I D
Se hela min profil
Pensionär. Gift. Mamma. Mormor. Reslysten. Djurvän. Kattägare.


M I N A   B L O G G A R
GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMina fnulbesökare
» Mer statistik om min sajt


Thérèse vikarierar för Pumita

Bloggtoppen.se

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com [Valid RSS]

     Stavningshjälpen


S T A T I S T I K

online | idag
denna vecka

A K T U E L L A
E T I K E T T E R

A K T U E L L A
O R D

A K T U E L L A
B L O G G I N L Ä G G