Dagens ordspråk:

Oktober 2008
Lördagen den 25 oktober 2008 | 13:00 | 9 grader

Jag har en hel del gamla kort liggande och har länge tänkt att scanna in några av dem då och då. Inger Maryissa har så många trevliga berättelser om sin bardom och uppväxttid på sin blogg, så hon har inspirerat mig. I dag blir det en riktig nostalgitripp, för de här fotona är från år 1945-46 någon gång.

    

På det första fotot kan man sig mig med min älskade Margareta, nallen som ligger i docksängen med nosen i vädret. Docksängen är en trälåda med ben på och bredvid kan man se dockvagnen, som nog också är ett hemmabygge. Mamma har sytt lakan och täcke till Margareta, så hon har det riktigt skönt. Jag har nog berättat om den här nallen någon gång förut, men tar det en gång till, har du läst det är det bara att hoppa över.

Jag var ett väldigt försigkommet och påhittigt barn och sprang runt i klädaffärerna på Klintehamn och tiggde stuvbitar för att sy kläder till Margareta och jag har faktiskt ett ganska klart minne av att jag var inne på apoteket och skulle försöka få en nappflaska, så att jag skulle kunna mata min nalle. Om jag inte hade några pengar, agerade jag falskmyntare. Jag tog en kopparslant, la ett smörpapper ovanpå och gnodde sedan med baksida på en blyertspenna. Då får man en kopia av myntet och sedan var det bara att klippa ut och vips var jag stadd i kassa. Pappersslantarna tog jag sedan med mig till banken och bad att få växla till riktiga pengar. Ibland gick det och ibland inte. Bäst framgång hade jag på Sparbanken, där tant Sippan förbarmade sig över mig.

En dag hände något hemskt, Margareta blev sjuk! Men jag visste på råd och tog Margareta med mig och gick till distriktsläkaren. Läkaren på den tiden var en fruktad person, argsint och otålig. Enligt mamma hade han varit på väg att örfila min lillasyster då hon sparkat till honom när han skulle ge henne en spruta. Jag gick och satte mig i väntrummet med min nalle och till slut kom sköterskan och frågade vad jag ville, jag talade om att Margareta blivit sjuk och behövde en spruta. Hon försvann och kom sedan tillbaka och kallade in mig till läkaren, som noga undersökte min slitna älskling och gav henne en spruta. Den gången hade han humor och stärkte verkligen mitt förtroende för läkarkåren.

Nu är Margareta sedan många år försvunnen. Vi flyttade när jag var i 10-årsåldern och en 10-åring leker ju inte med nallar, så Margareta hamnade nog bland det som rensades ut.

Vi hade inte bil hemma och för att mamma och pappa skulle kunna komma ut på cykelutflykter när vi var små, satte pappa en trälåda på en cykelkärra och där placerade han oss. På det andra foto är det mina systrar som sitter/ligger i lådan. Och på det tredje kortet kan man se pappa med cykelkärran, min farbror Bertil med mig på pakethållaren och sedan är det faster Magnhild och min kusin Göran.
Riktigt soligt och vackert är det idag. Jag har dammsugit nedervåningen, man ser ju allt damm när solen tittar in. Nästa vecka måste jag nog ta ett tag i vardagsrummet och höststäda. Det är fasligt vad gardinerna samlar damm! Nu ska jag gå ut i trädgården och röja bort lite löv. Det regnade i natt (8 mm) och blåste väldigt, så massor av löv ramlade ner och nu ligger det små drivor här och där. Bara att samla upp!

Ha en riktigt trevlig helg!


Förra året den här dagen var rubriken:
Nya djärva grepp

Prenumerera      
I N G R I D
Se hela min profil
Pensionär. Gift. Mamma. Mormor. Reslysten. Djurvän. Kattägare.


M I N A   B L O G G A R
GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMina fnulbesökare
» Mer statistik om min sajt


Thérèse vikarierar för Pumita

Bloggtoppen.se

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com [Valid RSS]

     Stavningshjälpen


S T A T I S T I K

online | idag
denna vecka

A K T U E L L A
E T I K E T T E R

A K T U E L L A
O R D

A K T U E L L A
B L O G G I N L Ä G G