Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe

November 2008


Måndagen den 27 oktober| 22:30 | Klart, 0 grader | 4,6%

Vilken dramatisk lördagsnatt det blev för den man som höll på att drunkna i Robbjensån alldeles bakom Konsum här i Klintehamn. Vattnet är knappt en meter djupt, men mannen, som cyklat, vinglat till och fallit i ån, sjönk ner i dyn och kunde inte ta sig upp. En kvinna upptäckte honom som tur var och larmade 112 och brandkåren i Klintehamn ryckte ut och drog upp mannen, som då bara hade huvudet ovanför vattenytan. Enligt brandmästaren hade han haft minuterna på sin sida. Han hade inte klarat sig så länge till. Han fördes med ambulans till Visby Lasarett, eftersom han var kraftigt nedkyld. Där ser man vad som kan hända i en liten å, som man väl trott vara helt ofarligt, åtminstone för vuxna människor!

Igår var var det en helt underbart solig och fin dag. Carina och Bosse var här hos oss och åt lunch och senare på eftermiddagen gick jag en promenad ner till stranden. Jag hade tänkt gå vidare söderut, men jag hade inte tillräckligt bra skor för det. Det har regnat så mycket nu och vägen är väldigt sönderkörd, så jag fick vända och gå hem samma väg jag kom.

I dag har det varit lika soligt och fint som igår och på förmiddagen åkte vi ner till stranden för att se till strandboden och då hade jag stövlar på mig, så att jag kunde ta mig igenom vattensamlingarna och ut på stranden. Jag blev verkligen förskräckt över hur det såg ut. All sand längs hela stranden var försvunnen under en massa svart illaluktande gegga, som tronade upp sig i stora högar på sina ställen. Så illa vet jag aldrig att det har varit tidigare.

Det är helt klart att Östersjön inte mår bra!

Och så fick hela Gotland strömavbrott mitt på dagen. Vi här på Stenstugu hade väl ingen större nöd av det, för vi höll på ute i trädgården och tog vara på löv och sådant som frostnätterna förstört, men det är klart att det skapade väldigt stora problem för företag och affärer. Som tur är så har GEAB möjlighet att starta reservkraftverk, så de flesta hade strömmen tillbaka vid 14:30-tiden.

I morgon hotar maken med att det ska krossas ved och att jag ska vara handräckning. Vi får väl se hur det blir med det? Blir bara vädret någorlunda skapligt får jag väl ut ett tag och hjälpa till.

Förra året den här dagen var rubriken:
Alla Helgons Dag

Prenumerera      
I N G R I D
Se hela min profil
Pensionär. Gift. Mamma. Mormor. Reslysten. Djurvän. Kattägare.


M I N A   B L O G G A R
GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMina fnulbesökare
» Mer statistik om min sajt


Thérèse vikarierar för Pumita

Bloggtoppen.se

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com [Valid RSS]

     Stavningshjälpen


S T A T I S T I K

online | idag
denna vecka