Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
November 2008


Söndagen den 9 november 2008 | 17:30 | 8 grader, blåsigt

I dag bjöd sönerna oss på lunch på den nya restaurangen vid Djupvik i Eksta. Vi har aldrig varit där förut, så det var riktigt spännande. Restaurangen ligger helt fantastiskt vackert på en gammal basarplats och vi äldre erinrade oss Djupviksfesterna, som traditionellt hölls här en helg varje sommar. När jag var barn och tonåring var det basarer med dans till Yngve Stoors orkester, men senare var det Trio med Bumba som var det stora dragplåstret. De där basarerna slutade någon gång i början på 90-talet och sedan har basarplatsen stått mer eller mindre oanvänd. Nu lär det bli full aktivitet där till nästa sommar, men ännu återstår en hel del för ägarna av anläggningen att göra, innan allt runt omkring är planerat och i ordning. Förutom restaurangen har man en hotellanläggning med 6 rum och det finns även en mindre pool på området.


När man sitter inne i resturangen har man en fin utsikt över fiskeläget och Karlsöarna


Om man ville stå ute och titta på utsikten kunde man värma sig vid den här fiffiga spisen.

Väldigt god mat fick vi! Som förrätt åt vi Jordärtskockscreme med rök lax och sallad på bondbönor, till varmrätt var det Biffstek med glacerad lök och timjanrostad potatis och till efterrätt, Chokladtryffelterrine med fläder och limesorbet. Det var otroligt gott alltihop och köttet var hur mört och gott som helst och så där lagom rosa stekt.

Det är inte ett billigt ställe, men maten är väl värd sitt pris och jag kan verkligen rekommendera det. Naturligtvis måste man inte äta så mycket som vi gjorde, det finns en avdelning där det serveras hamburgare och lite enklare alternativ också. Ska man komma med något negativt skulle det vara att det på grund av den enkla inredningen blir en ganska slamrig och hög ljudnivå, men så är det ju på många nya ställen i dag.

Förresten vi såg en kändis där när vi kom, en av de som är med i TV5:s Room Service, Johnnie, satt där och åt hamburgare.

2006 den här dagen var rubriken:
Hos diabetessköterskan

Prenumerera      
V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R

GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senaste

...............................................

B L O G G V Ä N N E R
...............................................F N U L B E S Ö K
» Mer statistik om min sajt

...............................................

S T A T I S T I K

online | idag
denna vecka

...............................................