Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
November 2008


Lördagen den 29 november 2008 | 13:50 |

Många tror att advent betyder väntan, men så är det faktiskt inte. Advent kommer av latinets adventus (domini) och betyder (Guds) ankomst. Tiden för "advent" sattes till fyra veckor redan på 1000-talet, så det är en tradition som går riktigt långt tillbaka i tiden.

Förutom all adventsbelysning, som gör att mörkret inte känns riktigt så kompakt, har vi som tradition att försöka lyssna på åtminstone en adventskonsert och i kväll ska vi gå på Rondo i Klintehamn. Jag har dålig koll på vilka det är som ska sjunga och spela, för jag hittade annonsen på nätet och där står det bara att det är en adventskonsert och att det kostar 100:- i inträde. Jag hoppas att vi får höra alla kära adventssånger och psalmer och får riktig julkänsla, då får vi valuta för pengarna.

I morgon kan den som så önskar öppna första luckan in min adventskalender och förhoppningsvis skicka in svaret på frågorna där. Det utgår inte några priser, men jag hoppas att många vill vara med i alla fall. Det kommer rätt svar och namnen på de som svarat rätt, när svarstiden gått ut.

Förra åren den här dagen skrev jag ingenting, varken 2007, 2006, 2005 eller 2004?

Ha en riktigt fin första advent

Prenumerera      
V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R

GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senaste

...............................................

B L O G G V Ä N N E R
...............................................F N U L B E S Ö K
» Mer statistik om min sajt

...............................................

S T A T I S T I K

online | idag
denna vecka

...............................................