Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
December 2008


Onsdagen den 3 december 2008 | 13:20 |

Mulet och regnigt är det i dag, men det har varit ljust. För första gången på flera dagar kan man se inomhus utan att ha lyset tänt. När jag tittade runt i morse kunde jag snabbt konstatera att det behövs en vända med dammsugaren åtminstone i vardagsrummet.

På förmiddagen var vi på Klinte och jag var inne på posten/konsum och vägde paketet som ska skickas till Sicilien. Det går en gräns vid 5 kg, över det stiger avgiften med 100:-, så man vill ju inte att till exempel en extra kexchoklad till Gaetano ska kosta 100:- i frakt. Jag klarade gränsen ganska precis, 4780 gr vägde mitt paket, så nu kan jag göra det färdigt och skicka iväg det. Det är inte lätt att hitta något vettigt att köpa till modemedvetna 14 och 19-åriga italienska gossar, det kan jag bara säga. Mycket grubblande och många vändor i affärerna har det varit.

Annars köper vi inte speciellt mycket julklappar. Alla har det ju hyfsat bra och man köper det man vill ha och behöver. Det är nog inte så vanligt att man avvaktar med inköpen och tänker, att det kan jag önska mig i julklapp. Det kanske är flera än jag som har julklappsproblem. Jag läste ett så bra inlägg hos Pimli.se där hon skriver om att man ska ge julklappar med eftertanke. Dessutom har hon en lista med alternativa gåvor. Jag ska verkligen ta mig en allvarlig funderare på om inte något av hennes tips skulle passa bättre än köpa några onyttiga prylar till.

Ännu en julförberedelse ska jag göra i eftermiddag. Konsum hade så fin köttfärs till hyfsat pris, så nu ska det göras julköttbullar. Jag har kokt och pressat potatis och stekt lök, nu ska det bara kallna och sedan ska jag göra köttfärssmet, rulla köttbullar och steka dem. Några går det väl åt till middag ikväll, men resten fryser jag in.

Förra året den här dagen var rubriken:
Vi och Van Veeteren på Varvet

Prenumerera      
V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R

GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senaste

...............................................

B L O G G V Ä N N E R
...............................................F N U L B E S Ö K
» Mer statistik om min sajt

...............................................

S T A T I S T I K

online | idag
denna vecka

...............................................