Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
Januari 2009


Fredagen den 2 januari 2009 | 16:00 | -2°

Nu måste jag få utlopp för min ilska igen. Jag blir lika arg varje fredag när Dagens Nyheter kommer och jag möts av budskapet "Veckans TV, 12 sidor att riva ur och spara".

Förut hade DN en riktigt bra TV-bilaga som kom varje onsdag och sedan räckte från torsdag till torsdag. En bilaga med alla kanaler och med bra information om programmen. Helt plötsligt slutade man med den bilagan och konstuerade en försämrad version som man stiftade in i Kulturdelen.

Jag vet inte om det var fler än jag som reagerade, men efter några veckor kom man på den strålande idén att stifta in den i mittuppslaget och så kom då uppmaningen att man skulle riva ur de sidorna. Har man tänkt sig att vi ska ta fram lilla stiftapparaten och sätta i stift själva eller ska man ha någon typ av lösbladssystem på soffbordet? Dessutom är nuvarande tv-information så dålig att man behöver köpa sig en särskilt TV-tidning för att hålla koll på kanalerna.

4185:- betalade vi för årets prenumeration och så får vi inte ens en ordentlig TV-bilaga längre, men alla möjliga andra bilagor som åker direkt i pannan eller i pappersåtervinningen: Motor, Bostad, Jobb, Läget m fl och så all reklam som bladas in i tidningen.

Jag har mailat till DN och beklagat mig flera gången, men de ids inte ens svara, men det stämmer väl som maken säger, de vill inte ha prenumeranter på Gotland.

Prenumerera      Fredagen den 2 januari 2009 | 11:00 | -2°

Kan man lämna sitt bidrag till Torsdagsreflektion på en fredag? Jag gör det i alla fall, för igår orkade jag inte tänka till riktigt.

Vad vill jag berätta med den här bilden? Jo, jag gick och tänkte på hur viktigt det är att vi håller fast vid våra traditioner. I en värld som blir allt tuffare och hårdare blir det mer och mer viktigt att vi får känna trygghet i just de gamla traditionerna kring bland annat julhelgen och andra helger också förstås.

Den här bonaden sydde jag 1951, signaturen IS. står för Ingrid Svanborg, och när jag sydde den var jag 11 år. Den har suttit uppe varje jul sedan dess och utan den skulle det kännas väldigt konstigt. Och det är likadant med mammas gamla tomte och julbocken, som hängt med sedan jag var barn. Jag märker på mina egna barn, som nu är i 40-årsåldern, att de reagerar så fort jag ändrar på någonting. Allt ska vara exakt likadant och nya påhitt är inte alls uppskattade.

När man sedan ser på TV och läser i tidningen om alla bränder, som gjort människor hemlösa runtom i landet, kan jag inte låta bli att fundera över hur det skulle vara att förlora alla gamla saker som man tycker så mycket om. Grejor som är totalt värdelösa för andra, som inte har något försäkringsvärde, men är väldigt värdefulla för mig. Det måste kännas väldigt tomt och förfärligt ledsamt.

Det var min torsdagsreflektion för den här veckan. Fler som är med i den här fotoutmaningen hittar du hos Trebarnsmamman

Etikett: Torsdagsreflektion

Förra året var rubriken: 2 januari/Lillnyårsdagen

Prenumerera      
V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R


E T I K E T T E R


GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMail |Ingrid Levander © 2004-2008  | Sidan gjord i IE 1024x768 |