Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
Januari 2009


Tisdagen den 6 januari 2009 | 16:30 | 0,5° blåsigt

Trettonhelgen har varit lugn och skön. Igår åkte vi på Klinte för att handla, för något gott måste man ju hitta på när det är helgdagsafton. Jag visste inte riktigt vad vi skulle äta på kvällen, men köpte en liten benfri lammstek från Sindarve Lammgård, som ligger i Hemse här på Gotland och det var verkligen ett bra köp. Sällan har jag ätit så mört och fint lammkött. När jag var färdig med inköpen körde Åke hem med varorna och jag promenerade hem. Det var lite grått och kallt, snön knarrade under skosulorna, men när man går är det ju bara att sätta upp farten, så får man snart upp värmen. Inte var det särskilt halt heller, så det var bara att kliva på.

I dag har det inte blivit något promenerande, för det har varit blåsigt och otrevligt väder. Efter lunchen har vi suttit och titta på några DVD-filmer med Hasse o Tages gamla revyer, som Åke fick i julklapp av Krister och Thomas. Den äldsta av revyerna var från 1964 och svart/vit och en aning mossig tycker jag nog, men det är kul att se dem ändå. Nu är Åke och kvällseldar i pannan och sen är det någon viktig fotbollsmatch som han ska se. Jag sitter väl här vid datorn och pysslar ett tag.

Så är den här julen nästan slut, eller i alla fall helgdagarna. Fast enligt gammal tradition är julen inte slut förrän tjugondag Knut. Jag tänker dock gå händelserna i förväg och kasta ut granen i morgon. Visserligen barrar den inte speciellt mycket, men nu har jag tröttnat på den och vill se vardagsrummet utan ett stort lysande träd. Lika roligt som det är att plocka fram julsaker och pynt, lika skönt är det att få bort det igen.

I kväll ser vi ”Rabalder i Ramlösa” från Fredriksdalsteatern.

Förra året den här dagen var rubriken:
Trettondag Jul

Prenumerera      
Tisdagen den 6 januari 2009 | 11:30 | -1,5°, blåsigt

Det är vinter och kylan härskar just nu. Men vad pysslar ni med på vintern? Eller hur ser vintern ut hos er? Den här veckan vill jag se vinterbilder som visar just er vinter.

Många vinterbilder har det blivit de senaste dagarna, när vi haft ner till -20° på inre delarna av Gotland. Nu har kylan mildrats lite, men då har det börjat blåsa i stället.

Grållen föredrar att bedriva fågelspaning genom köksfönstret. Det är alldeles för kallt och ruskigt ute.

Fler som är med i Tisdagstema i dag hittar du här.

Etikett: Tisdagstema

Prenumerera      

V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R


E T I K E T T E R


GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMail |Ingrid Levander © 2004-2008  | Sidan gjord i IE 1024x768 |