Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
Januari 2009


Fredagen den 9 januari 2009 | 19:00 | 4,5°, -1° just nu

I dag fick vi en katalog från Homeshop igen. Jag vet inte varför de sänder den till oss, för jag tror aldrig att vi handlat något från dem, men jag tycker alltid att det är roligt att titta i den. Så mycket mystiska grejor det finns, som man inte hade en aning om att man kunde ha behov av? En annons som förvånade mig var den här:

Ser du vad det står i texten? Man säger att det här fickminnet kan vara bra att ha för att kunna göra inspelningar av saker som man behöver komma ihåg, bland annat var man ställt bilen. Brukar du ha besvär med att komma ihåg var du parkerat? Så stora besvär så att du behöver notera det på något sätt?

Nu har vi ju inte speciellt stora parkeringsplatser på Gotland, så jag får nog säga att jag inte har några problem att hitta bilen, även om jag lider av återkommande mardrömmar om att bilen kommer bort. Jag har parkerat den och sedan kommer jag på att jag glömt att låsa, ibland har jag inte ens tagit ur nyckeln. Jag rusar iväg för att kolla och naturligtvis är bilen borta, stulen, bortforslad, vad vet jag? Borta är den i alla fall och ofta ligger det värdefulla grejor i den. Saker som inte är mina utan tillhör någon annan. Det är en riktigt otäck mardröm och när jag vaknar känner jag mig väldigt illa till mods.

- Nu har jag gjort det igen! Glömt att låsa bilen!

Den här drömmen återkommer minst ett par, tre gången om året.

Var kommer sådana här drömmar ifrån? Mig veterligen har jag aldrig glömt att låsa och jag har aldrig haft några som helst problem med att hitta bilen. Kan det bero på ett trauma många år tillbaka i tiden?

En gång när jag var hos Eva på Sicilien skulle vi åka upp till Taormina en kväll. Gaetano var liten och satt i barnvagn, så det måste vara minst 17-18 år sedan. Eva parkerade bilen och sedan spankulerade vi omkring i Taormina, var och åt på en mysig restaurang och hade en trevlig kväll. Det var bara det att när vi sedan skulle åka hem, var bilen borta! Stor panik, ingen polisstation var öppen och vi hade ingen aning om var bilen kunde vara. Till slut träffade Eva någon som talade om att den blivit bortforslad för att den stått felaktigt parkerad. Det var bara att ringa till en god vän och be att få bli hämtad och sedan åka och hämta ut bilen när deponeringsstället öppnade. Det blev en dyrbar kväll!!

I dag har det varit ett helt strålande väder. Naturligtvis blev det en vända med dammtrasan och dammsugaren på förmiddagen och i eftermiddag har vi varit i Visby och besiktigat bilen. Den gick igenom utan någon som helst anmärkning, som tur var. En glad och trevlig kille var det som undersökte den och han påstod att bilen är riktigt bra trots att den snart är 8 år gammal. Nu gäller det bara att hålla ordning på den så att den inte försvinner!!

Förra året var rubriken:
Kundvård/Bondfångeri?

Prenumerera      

V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R


E T I K E T T E R


GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMail |Ingrid Levander © 2004-2008  | Sidan gjord i IE 1024x768 |