Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
Januari 2009


Torsdagen den 15 januari 2009 | 13:50 |

Tre till fem koppar kaffe om dagen i medelåldern mer än halverar risken att drabbas av alzheimers senare i livet! Detta enligt en svensk/finsk studie. Andra studier har tidigare visat att kaffe skyddar mot både parkinson, typ 2-diabetes och mot att dö i hjärt- och kärlsjukdomar. Nu hamnar även demens på den listan. Om nu det här stämmer ligger jag nog ganska bra till. Tre till fem koppar kaffe har jag nog inmundigat dagligen sedan jag blev vuxen.

Nog kan man väl bli lite konfunderad över alla de här studierna och nya mer eller mindre vetenskapliga rön, som hela tiden dyker upp i media. Igår presenterade DN den häpnadsväckande nyheten: "Längre ringfinger ett framgångsrecept". Enligt den här studien, som kommer från England, så har du större förutsättningar att bli en aktieklippare om ditt ringfinger är längre än pekfingret! Vad ska man säga om det här? Jag tycker att det är närmast löjeväckande och tror att man måste ta alla de här "studierna" med en stor nypa salt. Fast visst satt jag där och mätte - jodå - mina ringfingrar är längre än pekfingrarna, åtminstone på vänster hand. Man kanske skulle börja kika lite på börslistorna igen och se om man skulle kunna göra något klipp?

Vad gör jag mer än att sitta här och blogga? På förmiddagen har jag bakat bullar och när det här är uppdaterat ska jag ta fram symaskinen och lägga upp ett par byxor för Åke.

Så är det det där med "Tulpanens dag". Jag blir lite förvirrad, för en del säger att den infaller den 15/1, en del att den är den 18/1 och någon att den firas mellan den 15/1 och 18/1 beroende på var i landet man bor? Strunt samma! Jag har fått ett par söta tulpanhälsningar och en av dem kommer i dag, den andra kan jag ju spara till den 18:de.


Tack Berit!

Förra året den här dagen var rubriken:
Tisdagstema - Tre

Prenumerera      
Torsdagen den 15 januari 2009 | 10:20 | -2°


Fotot taget från Visby lasaretts restaurang igår eftermiddag

Sedan någon vecka har en kallelse till mammografi stått och tittat på mig. Jag var kallad till den 21 januari, men hade en känsla av att jag hade något inbokat just den dagen. I måndags kollade jag när jag ska på Kupan nästa gång och minsann, det var just den 21 januari. Så igår ringde jag för att boka om min tid vid lasarettet. Det gick alldeles utmärkt och om jag kunde komma in ganska omgående var det ännu bättre. Så det var bara att duscha, sätta på sig rena kläder och så fara iväg till Visby. Allt gick bra och nu är det bara att vänta på beskedet om jag är frisk, som jag ju tror, eller om det är något elakt på gång.

Hur är det med er tjejer, ni går väl när ni blir kallade till de här hälsokontrollerna? Jag läste en artikel i DN i höstas, om att man anser att det är "en klassfråga vem som får mammografi". En undersökning från Cancerfonden slår larm om ojämlikhet i vård av kvinnor: Låginkomsttagare och kvinnor födda utanför Sverige missar rätten till mammografi. På många håll i Sverige uteblir nästan var tredje kvinna från sin mammografi. Det är väldigt förvånande, tycker jag i alla fall, för har vi inte alla någon anhörig eller bekant som drabbats av den här cancern, som är den vanligaste cancerformen hos kvinnor.

Vad ni gör, tacka inte nej det den här möjligheten att förebygga svårare former av bröstcancer! I dag överlever 87,4 % av alla kvinnor i Sverige som insjuknar i den här cancersjukdomen, men det gäller att komma under behandling i tid och då är de här återkommande undersökningarna ett viktigt instrument.

Fler som är med i den här fotoutmaningen hittar du hos Trebarnsmamman

Prenumerera      

V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R


E T I K E T T E R


GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMail |Ingrid Levander © 2004-2008  | Sidan gjord i IE 1024x768 |