Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
Januari 2009


Söndagen den 25 januari 2009 | 17:40 |

Igår var sönerna med sambos och Åkes syster och hennes man här. Åke tyckte inte att han ville ha något årsdagskalas, men jag tycker att man måste ta tillvara på tillfällena att träffas och festa lite. Om man slutar att fira årsdagarna är det risk för att det blir väldigt långt mellan festligheterna. Vi startade med ett litet glöggparty vid 17-tiden och sedan åt vi middag. Avocado med ishavsröra och räkor som förrätt, lammstek med ugnsstekta grönsaker till varmrätt och så fruktsallad till efterrätt. Lite senare drack vi kaffe och åt jordgubbstårta och saffranspannkaka med grädde och björnbärssylt.

Det blev inte så farligt sent, men lite sovmorgon tog vi oss i dag i alla fall. Och till lunchen hade vi rester från gårdagen, så det blev en lugn och skön förmiddag. När vi satt oss för att äta lunch fick jag höra att Kevin Borg, Sveriges gladaste maltesare, nu ligger etta på Svensktoppen med vinnarlåten "With every litle bit of me".

Det tycker jag är jätteroligt, för jag gillar honom verkligen! Han sjunger så bra och är så otroligt sympatisk

I dag har vi varit på Rondo i Klintehamn och sett den elfte uppsättningen av Gotlandsrevyns nyårsrevy. Vi har sett samtliga och den här var absolut fullt i klass med de övriga.

Vi har verkligen haft några trevliga timmar i en fullsatt salong och jag har skrattat så att tårarna runnit. Det var fin dekor, jättebra sång och musik och roliga sketcher.

Hela första akten handlade om Gotlands nya slogan "Magiska Gotland".

I pausen var det som vanligt kaffeservering, men vi avstod från kaffet den här gången.

I kylskåpet står en stor bit tårta från gårdagens årsdagskalas och den måste vi ju hem och äta.

Om vi inte hade bokat in revyn i dag, hade det nästan varit läge för en promenad, för just vi lunchtid var solen framme en liten aning och det var nästan 5° varmt. Det kändes nästan som vår i luften när vi gick ut till bilen. Hoppas att det blir några fina dagar nästa vecka. Jag har lust att åka in till Visby någon dag och gå och strosa lite i Almedalen och Botaniska trädgården (och i affärerna förstås).

Angåendedagens ord i allnakku, "Geiskdagen" kommer här en liten förklaring: Geisk är detsamma som vidskeplighet och i dag, när Paul har namnsdag, tror de som är lite vidskepliga att om solen är framme så länge att man hinner sadla en häst, så blir det ett bra år.

Prenumerera          Söndagen den 25 januari 2009 | 10:40 |

Nu är vi framme vid det 30:e temat i Fototriss och denna vecka ska ni få fresta varandra med saker man kan äta, för ordet som gäller nu är ÄTBART!

Jag har tagit några foton av ätbart för både djur och människor.

Fler som är med i Fototriss idag hittar du Här

Etikett: Fototriss

Prenumerera          
V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R


E T I K E T T E R


GoogleK O M M E N T A R E R
De 8 senasteMail |Ingrid Levander © 2004-2008  | Sidan gjord i IE 1024x768 |