Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
Januari 2009


Torsdagen den 29 januari 2009 | 10:50 |

I dag är maken på väg till återvinningsgården i Klintehamn med det här lasset:


Dator, videobandspelare, satelitmottagare, TV och annat smått och gott.

Jag kan inte låta bli att fundera över hur utvecklingen rasat iväg sedan jag var ung. Ungdomarna i dag har nog svårt att förstå hur man kunde klara sig utan TV, men det gick ju alldeles utmärkt. Hemma samlades vi runt radion på kvällarna och det var stort nog att få höra Hyland och Karusellen på lördagskvällarna och lyssna på spännande uppläsningar och radioteaterföreställningar.

I slutet av 50-talet kom så de första TV-apparaterna till Klintehamn. Det var "Wibergs Värdshus", som skaffade en av de första, och dit kunde man gå och titta på en snöig och brusande bild, där det då och då skymtade fram ett ansikte. Och så hade "Westbergs" TV. De hade stora fönster ut åt vägen och TV:n var placerad så att man kunde stå ute på gatan och titta. Tala om fönstertittare, men det fanns många av den sorten i Klintehamn på den tiden.

1962 fick vi vår första TV. Vi hade en släkting som skulle flytta till fastlandet och han tyckte inte att det var någon idé att ta med TV:n, så då fick vi överta den. Den var inbyggd i ett skåp och när den inte användes stängdes dörrarna till om glasrutan.

Sen den tiden har det passerat ett antal TV-apparater, för att inte tala om alla andra tekniska prylar. Jag hoppas att jag får vara med ett tag till, för jag är väldigt nyfiken på hur tekniken kommer att utvecklas i framtiden. Hur platta kan TV-apparaterna bli, hur små kan datorerna bli och hur mycket kommer man att kunna göra med sin mobiltelefon?

Fler som är med i den här fotoutmaningen hittar du hos Trebarnsmamman

Prenumerera            




V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


M I N A   B L O G G A R


E T I K E T T E R


Google



K O M M E N T A R E R
De 8 senaste



Mail |Ingrid Levander © 2004-2008  | Sidan gjord i IE 1024x768 |