Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe

  Till bloggens startsida
Februari 2009


Tisdagen den 3 februari 2009 | 11:10 | -1,5° Blåsigt (-8,9° i morse)

Grållen, det absolut mjukaste man kan tänka sig

När man tar Grållen i famnen, känns det som om man har en mjuk sammetstrasa i armarna och inte en katt. Och han är inte bara mjuk i pälsen utan till temperamentet också. Han har ett helt förtjusande sätt att böja på nacken och se blyg ut. Fler som är med i Tisdagstema i dag hittar du här.

Etikett: Tisdagstema


.................................................................

Nu har vi haft några riktigt soliga och fina dagar och det känns så härligt. Det är som om man lever upp på något sätt! I söndagseftermiddag tog jag mig en lång promenad över Mölner via Klinte kyrka och ner till Klintehamn. Där mötte Åke upp och så var vi och köpte oss semlor till kaffet.

Igår var vi en tur till Visby. Åke skulle köpa olja och filter till en av traktorerna och jag ville ta en vända i stan. Dels för att handla en del saker som jag funderat på att skaffa mig, men mest för att få se något annat än omgivningarna här hemma.

Jag köpte mig en ny armbandsklocka, för den jag har är armbandet trasigt på och den är så gammal, så den har nog gjort sitt. Sen var jag också inne på Claes Ohlssons och köpte en trådlös dörrklocka. När jag är på övervåningen hör jag inte om folk bankar på ytterdörren, så nu finns det en knapp att trycka på, så att jag hör när det kommer någon. Det har varit så försmädligt när man träffat bekanta, som sagt att de varit och bankat på, "men ingen var hemma", och så vetat jag att jag varit det.

Sen tog jag mig ju en ordentlig promenad i Visby också. Jag gick från Öster upp på Adelsgatan och där jag var inne på Bokia och köpte mig en allnakku, så nu kan jag få uppdatera alla de gotländska uttrycken i förväg. Du kikar väl här i huvudet på alla konstiga gotländska ord som dyker upp! Från Adelsgatan gick jag fram till Södertorg, ner till hamnen, via Almedalen till Botaniska trädgården och så till domkyrkan och vidare upp på Klinten. Jag lägger inte ut några foton här utan de finns uppladdade i ett album på MSN-Windows Live, kika in där om du vill se hur Visby ser ut när det är tomt på turister.

Prenumerera