Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe

  Till bloggens startsida
Februari 2009


Fredagen den 6 februari 2009 | 15:10 |

Centerdagarna i Visby inleddes i dag och där beskrev Maud Olofson hur hon av inre övertygelse skrivit under klimat- och energiöverenskommelsen. Det blev så känsloladdat att hon till slut brast i tårar. Och det kan man ha förståelse för. Centern som i alla tider varit emot kärnkraften har nu gått med på att förlänga beroendet av kärnkraft. Det måste ha varit ett tufft beslut för henne att ta.

Samtidig kan man läsa att vindkraftparken i Näs här på Gotland ska förnyas. De gamla verken börjar bli utjänta och ska ersättas med större och effektivare vindsnurror. I dag gick det tre lastbilar med 50 meter långa släp förbi vår gård på väg mot Näs.


Bilarna hade varsin vinge till ett kraftverk med sig.

Här är grått och ruggigt väder i dag, det syns nog på bilden. Jag skulle egentligen städat, men när man inte kan få ut mattor och sängkläder är det ju inte speciellt trevligt. Jag har skjutit upp fredagsstädningen tills i morgon och hoppas på bättre väder då. Annars får jag väl nöja mig med dammsugning och en vända med dammtrasan. I stället för städning har jag bakat lite och så har vi varit en vända på Klinte och handlat.

Vi var på Konsum och när jag kom ut ur affären fick jag se en reklamskylt där det bland annat stod 3 pkt Löfbergs Lila, medlemsförmån 65:-. Eftersom jag visste att jag just öppnat sista kaffepaketet, vände jag och gick in i affären igen, och plockade till mig 3 paket, men när jag kom till kassan slutade kvittot på 96:-!
- Men kaffet skulle ju kosta 65:- stod det på skylten, sa jag
- Oj då! sa kassörskan, då har vi missat att ta bort den, men det fixar jag.
Och så drog hon av 31:-, så jag behövde bara betala det jag tänkt mig. Det är ju faktiskt så, att man har rätt att hävda att det pris som står på en skylt ska gälla.

Nu är det snart Valentindagen, eller Alla Hjärtans Dag, vilket man nu väljer att säga. Man kan också använda det gotländska ordet Kerlaiksdagen. Jag har fått kort från en del av mina nätvänner till den här dagen och eftersom jag inte har några gåvosidor längre, så har jag lagt ut hälsningarna i ett bildspel på Ingrids Sida, min startsida. Gå gärna in där och titta.

Ha en riktigt fin helg!

Förra året den här dagen var rubriken:
Askonsdagen

Prenumerera