Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe

  Till bloggens startsida
Februari 2009


Fredagen den 13 februari 2009 | 12:30 | -1°

Och sotningen gick bra trots att det är fredagen den 13:de!


~~~~~~~~ ~~~~~~~~Fredagen den 13 februari 2009 | 09:30 |

Det är lika spännande varje morgon när man öppnar Dagens Nyheter - hur ska tidningen vara upplagd? Ett tag valde man att inte ha börslistorna i ekonomidelen utan placerade dem mitt i A-delen, Namn och Nytt och korsorden kan man hitta ibland i A-delen, ibland i Kulturbilagan. TV-bilagan, som jag var så nöjd med att de gjort till en bilaga igen efter att den varit fastnitad i A-delen, är ni fastnitad i Kulturdelen. På Stan, som förut varit en egen liten bilaga (halva tabloidformatet) var den här veckan fastnitad i A-delen.

Jag har mailat till dem flera gånger och frågat vad de håller på med och fick faktiskt svar häromdagen. Det var Pia Skagermark som skriver: Beklagar verkligen om Du inte är nöjd med tidningens struktur. Vi lyssnar på Dina synpunkter och ser vad vi kan förbättra. Förändringen beror på ett nytt sätt att trycka tidningen.

Jag tycker att det låter ganska kryptiskt, vad placeringen av börslistorna i A-delen har att göra med tryckningen av tidningen fattar jag inte. Och varför går man inte ut med någon förklaring i tidningen till de här förändringarna? Jag kan väl inte tro att det bara är vi här på Stenstugu som ogillar och förvånas över det här!

...................................................................

Dagens gotländska ord, Snarvkyldis Dag, stämmer ganska bra in, snarv kyld betyder sträng och hård kyla och just den här tiden brukar vi ha en period med kallt väder. Nu är det visserligen inte så kallt just för tillfället, men vi har fått ordentlig vinter igen med massor av snö och det snöar fortfarande. Det måste vara kul för alla barn, för det är kramsnö, så det borde bli många fina snögubbar och snölyktor.


Ute är det riktigt vintrigt, men här inne är våren på gång.

...................................................................

Hur är det med dig, lider du av Paraskavedekatriafobi? I så fall har du en tuff dag framför dig i dag, men det finns de som har det värre, en mig närstående lider inte bara av rädsla för fredagen den trettonde utan också av Triskaidekafobi, rädsla för talet tretton. Igår kväll påstod han att han skulle ligga till sängs i dag, men just nu håller han på med snöskottning, så det kanske inte är så farligt i alla fall.

Hur det nu än är med dina rädslor, så önskar jag dig en trevlig fredag!

~~~~~~~~ ~~~~~~~~