Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe

  Till bloggens startsida

Februari 2009


Fredagen den 20 februari 2009 | 13:40 | 1,5°, morgon -12,5°

När jag vaknade i morse upptäckte jag att det såg ut att bli en helt strålande vacker vinterdag. Det var kallt som bara den, termometern stod på -12,5° och på väderleksrapporten rapporterades att det varit ner till -19° på inre Gotland.

Efter frukosten bäddade jag rent i sängarna och sedan beslutade jag mig raskt för att ta en promenad. Jag ville passa på medan det ännu var solsken för enligt rapporterna skulle det mulna fram på dagen. Det var -6° när jag gick iväg, men det var alldeles vindstilla, så det var väldigt behagligt. Jag gick genom hagen vid Mulde Fritidsby ner till stranden och så Strandkvior hem. Det var jätteskönt och helt underbart vackert. Det snöade lite igår kväll, så snön låg gnistrande vit i solskenet, man hörde en och annan talgoxe som flöjtade, några sångsvanar kom flygande, men annars var det lugnt och stilla.


Sätter man sig här blir man nog lite kall om baken


Vägen ner genom hagen till stranden


Lilla Karlsö lyser så vit och vacker


Svanar i Muldeviken


Strandkvior


När jag kom hem upptäckte jag de här snödropparna alldeles invid huset. Vilka kämpar de är, att det var -12° på morgonen bekommer inte dem ett dugg!

Min satsning på förmiddagspromenad visade sig vara ett bra val, för efter lunchen har vädret ändrat sig helt, det har blivit blidväder och mulnat, så solen blev kortvarig idag, men man får väl vara tacksam för den stund den behagade visa sig.

~~~~~~~~ ~~~~~~~~