DAGENS RAPPORT FRÅN STENSTUGU
V Ä L K O M M E N

Ingrid heter jag och jag är gift med Åke. Gården vi bor på heter Stenstugu.
SE HELA MIN PROFIL
......................................

K O M M E N T A R E R
De 8 senaste
......................................  Till bloggens startsida

Februari 2009


Fredagen den 27 februari 2009 | 14:40 | 1,5°

Visst är det en känsla som sitter i sedan tiden jag jobbade, den där befriande tanken - Äntligen är det fredag! - sista arbetsdagen i veckan och två långa dagar, då man fick vara hemma och slapp stiga upp 05.30 för att göra sig i ordning, ta bussen till Visby, jobba och så bussen hem igen och inte vara hemma förrän 18.30. Det blev långa dagar, men det var ju så stimulerande och roligt. Och den där dödande tröttheten som man kunde känna under åren med djuren, den slapp man också.

Medan vi hade mjölkkorna kvar spelade det ingen roll vilken dag i veckan det var, alla dagar året runt var sig lika. Klockan ringde 04.30 på morgonen och man kom inte in från kvällspasset i ladugården förrän vid 18.30-tiden. Det var inte roligt för barnen när vi däckade av ren utmattning på söndagseftermiddagarna och inte orkade göra någonting.

Nu när vi är pensionärer är det ett helt annat liv vi lever. Nu är problemet att dagarna tenderar att bli ganska enahanda och tråkiga. Med en gård, trädgård och ett stort hus finns det ju alltid saker att göra, men ändå, det spelar inte någon större roll om det är måndag, onsdag eller söndag. För att få lite struktur i tillvaron försöker jag hålla fast vid en del rutiner, till exempel fredagsstädningen, så det har jag sysselsatt mig med i dag. Så brukar jag försöka laga lite extra god mat till helgerna, det blir ett eller annat glas vin till maten och på söndagsmorgnarna äter vi rostat bröd med ost och marmelad till morgonkaffet i stället för vardagarnas nyttigare grötfrukost.

Trots allt känns det som om livet gått i stå, det finns inte så många drömmar och planer kvar och jag bävar lite inför vad som väntar i framtiden. Materiellt har vi det rent oförskämt bra, men man behöver ju också intellektuell stimulans och hade jag inte den här hemsidan att fixa och dona med och dagboken att lufta mina tankar och funderingar i, vet jag inte riktigt vad jag skulle hitta på. Förr gick jag på en massa studiecirklar, men det känns inte lockande längre. För att försöka hålla de små grå så intakta som möjligt roar jag mig, förutom grubblerier kring lösningar för hemsidan, med korsordslösning och sudoku. Jag tror att det är viktigt att man försöker hålla igång.

Jag hoppas att det här inte låter alltför deprimerat, för det var verkligen inte meningen. Äntligen är det ju fredag! Och i kväll ska jag göra en god fisksoppa och till det blir det ett glas gott vitt vin från Sicilien, Inycon Chardonnay heter det och det är min stora favorit just nu.

Ha en trevlig helg!

~~~~~~~~ ~~~~~~~~«Mars 2009»
TiOnToFr
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
GoogleA R K I V E T

......................................


V Ä L J    M U S I K
Hitta dina favoritlåtar.


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

......................................

bloglovinE T I K E T T E RM I N A   B L O G G A R


Tack Pysen!


Tack Pysen!
Tack Annette!
Tack Ulla-Britt!


Tack Reneth!


Tack Doris!

Tack Maggan!
Tack Lena!


Tack Eleonora!


Tack Eleonora!
Tack Susanne!
Tack Astrid!


Tack Benita!


Tack Gunnar!
Tack Ia!
Tack Frukostflingan!


Tack Eleonora!

Syftet med utmärkelsen är att sända lite kärlek till de kvinnor som gör din dag, som lär dig nya saker och som lever sina liv fulla av generositet och glädje!
Tack Annette!

Tack Astrid!


Tack Bettan!
Tack också till Annifey!


Tack Elisabeth


Tack Ulla-Britt!

......................................

Stavningshjälpen

[Valid RSS]

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.comHär har du min mailadress | Ingrid Levander © 2004-2009  | Sidan gjord i IE 1024x768 | | Page Rank Check
online | idag | denna vecka | totalt