DAGENS RAPPORT FRÅN STENSTUGU
V Ä L K O M M E N

Ingrid heter jag och jag är gift med Åke. Gården vi bor på heter Stenstugu.
SE HELA MIN PROFIL
......................................

K O M M E N T A R E R
De 8 senaste
......................................  Till bloggens startsidaLördagen den 7 mars 2009 | 16:30 |

Den 8 mars firas den Internationella Kvinnodagen, en dag som är väl värd att uppmärksammas.

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Dagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag. I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett "grattis på kvinnodagen" - trots att det knappast finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället./Wikipedia

Så är det här i alla fall, vi uppmärksammar den här dagen, men firar den inte. Egentligen är det ett stort nederlag att det ska behövas en särskild kvinnodag, men kvinnor och flickor världen över lever i en väldigt ojämlik tillvaro.

Flickor, som inte lever som familjen vill, utsätts för hedersvåld (ett förfärligt uttryck), något som vi också ser exempel på här i Sverige där många flickor, som inte följer familjens bestämmelser, får söka hjälp för att få skyddat boende och skyddade identiteter för att överleva. I krigssituationer är systematiska våldtäkter av flickor och kvinnor vanligt förekommande. Flickfoster aborteras och inte bara i länder som tillämpar bestämmelser om hur många barn man får skaffa, nu har vi ju fått exempel på att det förekommer också i Sverige.

I många länder får inte flickorna gå i skolan. Har man resurser att låta något barn få skolgång blir det pojkarna som får gå. Flickorna räknas inte utan får stanna hemma och arbeta mer eller mindre som slavar. Dessutom kanske de får genomgå könsstympning!

Ja nog finns det många flickor/kvinnor som sliter ont på olika sätt, både här hemma och ute i världen, det är bara att hoppas på att jämställdhetsarbetet fortsätter så att alla kan få samma möjligheter till en dräglig tillvaro.

~~~~~~~~ ~~~~~~~~
«Mars 2009»
TiOnToFr
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
GoogleA R K I V E T

......................................


V Ä L J    M U S I K
Hitta dina favoritlåtar.


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

......................................

bloglovinE T I K E T T E RM I N A   B L O G G A R


Tack Pysen!


Tack Pysen!
Tack Annette!
Tack Ulla-Britt!


Tack Reneth!


Tack Doris!

Tack Maggan!
Tack Lena!


Tack Eleonora!


Tack Eleonora!
Tack Susanne!
Tack Astrid!


Tack Benita!


Tack Gunnar!
Tack Ia!
Tack Frukostflingan!


Tack Eleonora!

Syftet med utmärkelsen är att sända lite kärlek till de kvinnor som gör din dag, som lär dig nya saker och som lever sina liv fulla av generositet och glädje!
Tack Annette!

Tack Astrid!


Tack Bettan!
Tack också till Annifey!


Tack Elisabeth


Tack Ulla-Britt!

......................................

Stavningshjälpen

[Valid RSS]

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.comHär har du min mailadress | Ingrid Levander © 2004-2009  | Sidan gjord i IE 1024x768 | | Page Rank Check
online | idag | denna vecka | totalt