Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok November 2006        December 2006         Dagbok Januari 2007 »


Lördagen den 30 december 2006

Gott Nytt År!
moln.gif (103 bytes) Idag har det varit grått och trist väder, temperatur ca 2-5 gr.

Den här veckan har det annars varit soligt och vackert och Åke har hållit på med ved och jag har hjälpt till med vedklyvning någon stund då och då, man blir så kall om tårna när man står stilla och "spakar". Då märker man att det är vinter!

Igår hade vi några bekanta på middag på kvällen, så dagen gick åt till förberedelser. Det var en trevlig kväll, alla var glada och verkade belåtna. Det blev ganska sent, så idag har man känt sig lite seg. Jag har suttit och läst i Anna Janssons bok Främmande Fågel. Den är verkligen bra.

Nu är snart det här året slut och jag känner alltid förhoppning och förväntan inför ett nytt år. Man vet inte vad som kommer att hända, men tror alltid att det nya året ska bjuda på något nytt och spännande.

Lite datapyssel har det varit i veckan också och nu har vi lagt ut Eva´s nya hemsida för Villa Citrus.

Ha en riktigt trevlig helg och ett Gott Nytt År!

Tisdagen den 26 december 2006/Annandag Jul

Gott Nytt År!
En ganska molnig dag efter ett soligt och fint veckoslut, temperatur ca 2-5 gr.
Så är det då annandag jul och vi har tagit det lugnt hela dagen. Just nu har vi sett Göta Kanal på TV och skrattat gott åt deras båtfärd. Jag har svårt att tro att uppföljaren kan bli lika rolig?

För övrigt har det varit en lugn och skön helg. Dan före dan var det julpyntande och matlagning in i det sista, så när julafton kom var allt klart. Ungdomarna dök upp till julbord vid 12-tiden och sedan följde Kalle Anka´s jul, kaffedrickning, julklappsutdelning (vi skulle inte ha några julklappar i år, men trots det så blev det allt en stor hög under granen) och sedan avslutades dagen med lutfisk och risgrynsgröt, allt enligt gammal god tradition.

Igår, juldagen såg vi julottan på TV och sedan åt vi lunch lite senare än vanligt för att hinna bli hungriga efter julaftons frosserier. Inkokt lax med majonäs och till efterrätt ris á la Malta, stod som vanligt på menyn.

Krister och Thomas åkte tillbaka till Visby efter kaffet, men Carina och Bosse blev kvar och fick sill och skinka innan dagen var slut.

Idag har jag suttit vi datorn ett tag på förmiddagen och lagt in de sista svaren på julkalendern. Av Krister fick jag en MP3-spelare i julklapp och en DVD med böcker i MP3-format, så jag har laddat över en av dem till MP3-spelaren och börjat lyssna på den också. Det är Camilla Läckbergs "Olycksfågeln" och den verkar vara riktigt bra.

Ha en riktigt god fortsättning på julen!

Fredagen den 22 december 2006

Kristers årsdag/Fuglesang har landat!
Idag har det varit ännu en solig och fin dag.

Vi har varit i Visby och hälsat på hos Krister som fyller år idag. Jag ska väl inte tala om hur många det är, för då blir det ju för enkelt för de som öppnar luckor i kalendern!

Egentligen skulle jag ligga till sängs nu (kl är 23.20), men jag måste se hur det går för Fuglesang, om han kommer ner på jorden igen.

Dagarna nu i veckan har gått i julstökets tecken och det ser faktiskt ut som om det ska bli jul i år också.

23.32 och Discovery har landat!

Och jag ska gå till sängs.

Men nu lär det väl inte bli skrivet på några dagar, så en riktigt God Jul och Gott Nytt År till er alla!

Tisdagen den 19 december 2006

Tinnitus
Idag har det varit en solig och fin dag. Imorse var det nästan -5 gr, under dagen har det varit runt 3-5 gr varmt. Och gårdagen var i stort sett lika fin, men inte lika kallt.

I söndags var det också härligt väder och jag tog mig en lång promenad på förmiddagen och på eftermiddag var Åke och jag i Klinte kyrka och lyssnade på en julkonsert. Mycket trevligt!!

Igår och idag har det varit städning på schemat. Man vet ju inte hur länge det här fina vädret håller i sig, så jag tog tillfället i akt och tog ut sängkläder och mattor för vädring idag.

Mitt öra har inte blivit bättre och nu hör jag nästan inte alls på det, så idag fick jag en tid på vårdcentralen för kontroll. Syster Lennart konstaterade att det inte fanns någon vaxpropp, men att jag har ett väldigt starkt undertryck i örat. Förmodligen beroende på vår senaste flygtur. De kunde inte göra någonting här i Klitehamn, men jag skulle hålla på att blåsa så att trumhinnan lättade och om det inte blivit bättre efter jul ska jag ringa och få en remiss till öronkliniken. Hoppas nu att det går över och att tjutandet beror på undertrycket.

En hel del daterande har det blivit på kvällarna. Vi håller på för fullt med hemsidan för Villa Citrus. Nu ska Eva och Claudio bara bestämma sig för vilken version de vill ha (jag har 2 olika förslag). Den italienska är annars färdig och jag har fått översättningar till den engelska och den svenska sidan. Nu ska bara Eva översätta sin prislista också, så ska det snart vara klart.

Imorgon ska jag lägga in sill och steka julköttbullarna. Jag skriver listor och handlar efterhand som jag kommer på vad jag ska ha hem, men har en känsla av att jag är lite oorganiserad.......

Lördagen den 16 december 2006

Juldepression?
Idag har det varit regn en stor del av dagen, temperatur ca 5 gr.

Mörka och trista dagar har det varit och det enda som kan få julkänslan att gro är doften från mina fyra hyacinter som blommar som bäst just nu. Jag får nog ta och köpa några nya till helgen. Igår var jag ute i trädgården ett tag och plockade upp ris som blåst ner från björkarna, annars har det varit inneakitiviteter som gällt. Det är kanske därför man känner sig lite down. Man behöver ut och få dagsljus i ögonen för att må bra. Hoppas på bättre väder imorgon så att det kan bli en promenad.

Jag har haft lite besvär av tinnitus flera år nu, men efter vår resa till Sicilien har det blivit riktigt galet. Det dånar i huvudet och tjuter hela tiden. När det är tyst runtomkring mig är det faktiskt bäst. Alla ljud är jobbiga! Har någon några tips om vad man kan göra för att bli av med eländet?

Ikväll har vi sett på "På spåret" och sedan på "Brottskod försvunnen" och nu väntar sängen.

Torsdagen den 14 december 2006

Julbaket/Ny domän
Ett helt otroligt väder har vi just nu, runt 10 grader varmt och idag har det varit solsken. Inte för att det är så mycket med solen den här årstiden, men tillräckligt för att man ska inse att fönsterputsning är av behovet. Det är bara att hoppas att när väl julen är här, så ska det åtminstone var mulet väder.

I tisdags var jag alltså i Hemse och jobbade för Röda Korset. När jag kom hade just Luciaframträdandet börjat. Ett jättefint litet Luciatåg med en Lucia i 10-årsåldern med riktiga stearinljus i kronan, 2 tärnor och 2 lagom busig stjärngossar. Trots att de inte var så många så sjöng de jättebra! Det hade samlats mycket folk som ätit risgrynsgröt och skinkssmörgås. Kupan har verkligen en social funktion att fylla. Efter uppträdande troppade gästerna av och eftermiddagen blev ganska lugn. Det var inte så många kunder och jag ägnade mig åt städning. Man är ju liksom inne i det just nu.

Igår startade jag med att sätta kakdegar och bakade några sorter också. Jag gjorde kanelkubbar, nötkakor och mazariner och satte degar till uppåkrakakor och chokladbröd. Mazariner gör jag annars också, de övriga sorterna blir det bara till jul.

Jag har ju inte kunnat hålla mig från datorn naturligtvis. Dels har jag skaffat mig en webplats hos One.com och även köpt mig en egen domän, så Ingrids Sida kommer i fortsättningen att ha adress http://stenstugu.com. Den gamla adressen fungera fram till i maj, men sedan läggs den ner. Så har jag jobbat med Evas hemsida för Villa Citrus, som ska förnyas och utvecklas.

Idag har jag kavlat och gräddat uppåkrakakorna och chokladbröden, vi har varit en vända på Klinte och handlat och så har de varit det vanliga hushållsgörat.

Nu väntar sängen. Jag satt uppe alldeles för sent vid datorn igårkväll!

Måndagen den 11 december 2006

Julbord på Varvsholmen
runt 7-8 grader varmt och hemskt blåsigt idag.

Helgen har varit jättefin. Igår sken solen och vi var ute och letade efter en julgran på förmiddagen. Vi hittade ett par kandidater och sedan får vi se vilken det blir. Åke hugger granen när vi kommer närmare julen.

Till lunchen var vi på Varvsholmen och åt ett härligt julbord tillsammans med sönerna. Det var mycket gott och man kände sig som en boaorm hela kvällen. Kvällsmat slapp jag minsann laga!

I lördags var vi i Klinte kyrka på en adventskonsert och fick höra alla vackra julsånger och en del psalmer. Vår lokale möbelhandlare sjöng O Helga Natt så att det dånade i kyrkan. Julstämningen var på topp! Idag har jag bakat lussekatter och nu står en gryta med blivande rotmos på spisen och puttrar.

Imorgon ska jag till Hemse och jobba för Röda Korset igen. Det blir säkert trevligt, för där ska vara Luciafirande på eftermiddagen.

Torsdagen den 7 december 2006

Jobb på Värme o Sanitet
runt 7-8 grader varmt.

Idag har jag varit i Visby och hjälpt till på Värme o Sanitet, där Bosse jobbar. Hela personalen skulle på information, även kontoristen, så de behövde någon som kunde passa telefonen. Vi åkte hemfrån vid 6.45-tiden och sedan tog jag bussen hem igen kl 10.35, så det blev inte så många timmar.

När jag kom hem var jag en vända in på Konsum och köpte några hyacinter, som jag har planterat nu. På något sätt måste man ju få till lite julkänsla och hyacintdoft brukar vara ett säkert kort.

Jag var ute i trädgården också och plockade en bukett ringblommor. Det är i alla fall första gången jag har plockat ringblommor i december. Tyvärr blev de inte alls glada över att komma in i värmen, för de slokar redan. Jag skulle ha låtit dem vara ifred ute i rabatten!

Igår putsade jag fönster och satte jag upp julgardiner i köket och imorgon har jag planerat att städa i salen och stryka juldukar. Det är så bra att kunna lägga på dem där i god tid.

Jag har jobbat med Eva´s hemsida för Villa Citrus, den behöver fixas till och jag har gjort ett förslag på hur den skulle kunna se ut och mailat över det till henne. Nu blir det väl inte tid till att göra något mera med den förrän efter jul.

Tisdagen den 5 december 2006

Hemma från Sicilien
Så har vi kommit hem igen efter en innehållsrik vecka på Sicilien. Här hemma är vädret likadant som det var när vi åkte, och runt 7-8 grader varmt. Det är ingen vinter och julkänsla man får precis. Men trots det så lyser ny adventsstjärnor, ljusstakar och utebelysningar och det ser riktigt mysigt ut.

Jag hade haft förhoppningar om att de skulle ha kommit längre i sina julbestyr på Sicilien, men de håller på för fullt. Först den 8 december börjar deras riktiga julfirande.

Balkongtomtar fanns det dock lite här och var.

Det kommer en reseberättelse senare i resebloggen med mera foton. Eva och hennes familj har tagit väldigt väl hand om oss och vi bodde jättebra på hennes lägenhetshotell, Villa Citrus, med utsikt över Etna och vulkanutbrottet som gjorde att vi inte kunde landa i Catania utan fick resa via Palermo. Följden av det blev att Eva och Claudio fick köra 28 mil tur o retur två gånger för att hämta och lämna av oss. Oss gjorde det inte så mycket men det var givetvis jobbigt för dem att behöva köra så långt.

Jag har ju använt Evas dator och varit uppkopplad varje dag, så jag har haft koll på mailen i alla fall. Idag har jag gått igenom dem och lagt in en massa julgåvor som kommit under tiden vi varit borta. Så har jag gått igenom svaren på frågorna i adventskalendern. Jag redovisar dem och vilka som svarat rätt efter en vecka, så är det någon som känner för att lämna några svar i efterhand, så har man hela veckan på sig.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
December


A R K I V 2006

Google