Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Januari 2007        Februari 2007         Dagbok Mars 2007 »


Tisdagen den 27 februari 2007

Bokrea

Mulna och gråa dagar, med en hel del nederbörd har det varit sedan jag skrev sist, men kylan har släppt greppet för tillfället i alla fall, nu ligger temperaturen runt 0-an.


Så här såg det ut i morse när jag vaknade.

Idag börjar bokrean och jag hade tänkt att vi skulle åka till Visby och trängas med en massa folk, men jag avvaktar och ser vad det blir för väder. Det finns säkert böcker kvar imorgon också och det är ingenting speciellt som jag är ute efter. Jag hörde just på Gotlandsradion att det är jättehalt och i Visby går det inte att ta sig ut genom Norderport för där står en massa bilar som inte kan ta sig backen upp. Kullersten och blötsnö är ingen bra kombination.

Vad har annars hänt de här dagarna? Inte speciellt mycket. Carina och Bosse var här i söndags på lunch och sedan såg Åke fotboll och jag "daterade". Igår var jag vid frissan på förmiddagen och strök och manglade på eftermiddagen. På kvällen såg vi programmet från Japan på TV2, så den nya serien "Leende guldbruna ögon" ska jag titta på idag, men först ska vi en vända på Klinte, det är dags att ta Månadsbilden.

Lördagen den 24 februari 2007

Vedeldning

Kallt och blåsigt har det varit både igår och idag, temperatur ca -4 gr, lite mildare idag. Men det blåser så kallt, så man håller sig inomhus.

Igår var det städning och tvätt på schemat för min del. Solen tittade in ett tag på förmiddagen och avslöjade att det var dags att ta ett ordentligt tag med skurtrasan. Våra två katter skräpar ner en hel del, men de är ursäktade, de är ju så gulliga!

Idag har vi varit en vända på Klinte för proviantering och så har köksgolvet fått sig en omgång med svabben.

Åke kämpar på med ved och eldning. Sedan han tog över eldningen har han lyckats göra den till en avancerad vetenskap. Under många år skötte jag eldningen utan större besvär, men nu vågar jag nästan inte lägga in i pannan, för då kan man vara säker på att jag tar fel sorts ved. Visst är det typiskt manligt, det där att krångla till saker och ting? Missförstå mig inte, jag är glad och tacksam för att det är varmt och skönt i huset , men man kan ju fundera lite i alla fall.
Igår såg vi på "Så ska det låta" och sedan sista delen av "Let´s Dance". Vilka är det som röstar på Lasse Brandeby? Han må väl ändå ha gjort sitt i det här sammanhanget. De övriga som blivit utröstade, medan han fått vara kvar, har en möjlighet att förkovra sig och bli bättre, men det har ju inte han!

Ikväll ser vi Melodifestivalen och jag ser fram emot att få se och höra på Caroline af Ugglas. Det ska bli spännande att lyssna på hennes bidrag i den här tävlingen.

Ha en riktigt trevlig helg!

Torsdagen den 22 februari 2007

Inneväder

Idag är det svinkallt ute, det blåser hårt och är -7 gr. Till och med Åke håller sig inomhus och det säger inte lite. Han är annars aldrig rädd för att vara ut.

Igår däremot, var det visserligen kallt, men ganska behagligt ute. Åke var i skogen och jobbade och jag tog mig en promenad ner till stranden. Jag hade inte kameran med, men tog ett bildbevis med mobilen.


Det var inte riktigt så grått som det ser ut på bilden.

Jag ringde och pratade med Eva igår. Edoardo har fått komma hem igen, men de vet fortfarande inte vad hans feberanfall beror på. De väntar ännu på en del provsvar och under tiden har han fått någon immunstärkande medicin. Ett återbesök är inplanerat till den 2 mars. Så det är bara att avvakta.

Naturligtvis har jag inte kunnat låta datorn och hemsidan vara ifred. Nu har jag tröttnat på att alla sidor ser likadana ut och har lagt över dagbok/bloggar, foton, bok/läsning och personligt på egna sidor. Alla utgår naturligtvis från startsidan, Ingrid Sida och rubrikerna i menyn där är ungefär som förut: Bloggar/Dagbok, Bokhyllan, Foton med Efit och Personligt. Förutom pysslet med hemsidan skriver jag de dagliga små betraktelserna i Dax.se.

Idag har vi varit och handlat på förmiddagen och nu ska jag dra igång en köttgryta till kvällen.

Tisdagen den 20 februari 2007

Edoardo

Jag vaknade till en solig och fin morgon, men nu har solen försvunnit bakom molnen och det har börjat snöa. Man får hoppas att det inte blir så mycket av det.

Gotlandspolisen gjorde skäl för lönen igår. Den här veckan är det kontroller av bl a användandet av säkerheltbälten och gårdagen medförde att de fick fast 30 personer som inte använde bilbälte. Nog är det underligt, att en så enkel sak, som att sätta på sig säkerhetsbältet, ignoreras så ofta.

Vårt yngsta barnbarn på Sicilien, Edoardo 12 år, är inlagd på universitetssjukhuset i Catania. Han har sedan något år tillbaka haft feberattacker som inga läkare lyckats komma med en förklaring till. Han har varit på utredning flera gånger tidigare utan resultat. Jag har skrivit om det förut (arkiv 2006, februari).

Nu bor Eva med honom på sjukhuset. Det har det jättebra med eget rum med en bäddsoffa för Eva, TV och eget badrum. På sjukhuset finns också en skola så barnen, som deltar i undervisningen, får ett intyg på det och slipper därmed få frånvaro i sin ordinarie skola. Edoardo är naturligtvis ledsen över att behöva vara på sjukhuset. Han är just nu feberfri och känner sig frisk och hemma i Gaggi är det karnevalsdagar! Man får verkligen hoppas att läkarna lyckas komma underfund med vad det är han lider av. Det känns tråkigt att vara så här långt borta och inte kunna stötta Eva och hennes familj .

På förmiddagen idag har jag suttit och sett sista avsnittet av Saltön, som jag missade igår. Undrar om det blir någon fortsättning av serien?

Nu ska vi åka på Klinte och handla och jag ska köpa hem såjord, för nu ska vårbruket starta!

Söndagen den 18 februari 2007

Söndagsskolan

En solig och fin morgon med omkring +1 grad.

Slutet på veckan har annars varit ganska trist vädermässigt. Det har varit väldigt grått och disigt. Åke har varit i skogen och jag har pysslat med mitt och tagit mig en och annan promenad. Igår klarnade det upp fram på förmiddagen och då var jag ute i trädgården och plockade bort en massan nerfallna grenar, som legat och skräpat sedan senaste blåsten.

Just nu sitter jag och lyssnar på "Söndagsskolan" på P4 och det har gått helt strålande tills jag stupade på frågan nr 7. Jag försökte googla mig fram till svaret, men lyckades inte. Sedan skulle jag vara riktigt säker innan jag svarade på 8:an och sölade så jag missade den också. Så hemskt försmädligt! Nu har jag ingen chans till första priset den här gången heller.


Jag fick VG i alla fall.

Igår såg vi på Melodifestivalen och tyckte att rätt bidrag gick till Globen. Idolkillarna är väldigt duktiga och det är roligt med lite nya fräscha ansikten. Magnus Carlsson i all ära, men jag undrar om inte han har gjort sitt i såna här sammanhang?

Nu börjar det bli dags att starta med söndagslunchen, pannbiff med stekt lök, blir det idag. Sedan ska jag ta mig en promenad. Få se om det går att ta sig ner till stranden.

Torsdagen den 15 februari 2007

Vinterpromenad

Lite lätt snöslabb har yrt i luften idag, temperaturen har varit runt 0 grader och vädret igår var ungefär likadant.

Igår trotsade jag vädret och tog en ordentlig promenad på förmiddagen. Det var faktiskt ganska skönt när man väl kom ut. Jag gick Strandkvior ner och till Masshagen, där Åke var och tog vara på vindfällen. Sedan gick jag genom hagen och över Källingmyr och sedan vägen hem. (Jag är medveten om att den här vägbeskrivningen inte är till någon större glädje för andra än mina närmaste) Jag var ute i nästan 2 timmar.

Det var Efit igår så kameran var med hela dagen. Resultatet finns nu under Foton med Efit/Ett foto i timmen och där kan du se hur jag tillbringade dagen, så det är väl inte så mycket mer att orda om den.

Åke har varit i skogen ett tag idag också och huggit enestör. Jag inte gjort så många knop. Jag börjar bli riktigt duktig på att göra ingenting. Naturlitvis har jag suttit vid datorn och pysslat och även surfat runt bland vännerna och kollat deras Efit-dag. Det är förunderligt hur fort tiden går när man sitter framför den här skärmen och glor.

Nu har jag satt in en kyckling i ugnen och ska gå och göra i ordning potatis och grönsaker som jag tänkte råsteka i samma form. Det brukar bli gott.

Tisdagen den 13 februari 2007

Utmanad

Riktigt genommulet och mörkt är det idag och 0-gradigt och vädret igår och i söndags var inte så mycket bättre.

I söndags hade jag bestämt mig för att vara med och tävla i Söndagsskolan och det var bara 2 frågor kvar (jag hade alla rätt så långt), men då kom Krister och Thomas på besök. De avlevererade en försenad årsdagspresent till Åke, nya trådlösa hörlurar till TV:n. Bråttom hade de, trots att det var söndag, så de stannade bara en stund. Carina och Bosse kom till lunch och på eftermiddagen satt jag vid datorn och pysslade. Jag hade fått en utmaning av Anita och den finns nu utlagd på Personligt/Jag/Utmaningar

Igår var jag i Hemse hela dagen och jobbade för RK på Kupan. Det var full fart där, för de höll på att lasta en långtradare med kläder och annat till Tuckums i Lettland. Jag var i butiken och skötte den. Kunderna i affären var inte så många, men det var folk som gick och strövade och letade grejor nästan hela tiden.

Nu är tjejsnack uppdaterat och så har jag lagt ut en ny omröstning.

Idag ska jag jaga vårtecken, vilket lär bli lite knepigt att hitta, men den som söker ska finna, heter det ju.

Ha en trevlig Alla Hjärtans Dag imorgon!

Lördagen den 10 februari 2007

Vardagslunk

En stilla och fin dag med -3 grader mitt på dagen.

Efter lunchen idag var vi på Klinte och handlade och då gick jag hem. Det var ett härligt väder och solen värmde så gott. Det tar ungefär 40 min att gå hem, så det är en lagom tur och har man vinden i ryggen och solen i ansiktet, så är det jätteskönt.

De här dagarna som gått sedan jag skrev förra gången har det just inte hänt så mycket. Städning, tvätt och matlagning, det vanliga som ska till för att få vardagen att fungera.

Jag har ändrat på utseende på startsidan och så skriver jag dagligen i bloggen på Dax.se och försöker vara lite aktiv där. Men jag vill i första hand hålla hemsidan uppdaterad och aktuell.

Snälla nätvänner har sänt mig Valentinekort nu till Alla Hjärtans dag, som är den 14 februari. Här kommer 3 st av dem.

                         

Tack Pia, Astrid och Bittan.

Igår såg vi på "Så ska det låta" och när det var slut såg jag slutet av "Let´s Dance". Lite förundrad är jag över att så många röstar på Lasse Brandeby, den sämsta dansaren sedan Peppe Eng var med??

Onsdagen den 7 februari 2007

Bokslut

Ganska blåsigt och -5 grader har det varit idag.

Igår satt jag vid datorn nästan hela dagen. Jag gjorde bokslutet för 2006 klart och startade bokföringen för 2007. Vi har ju ingen större omsättning nu när vi har jorden utarrenderad, men om man bokför allt man kan hitta på och krånglar till det med många olika kostnadsställen, så kan det bli ganska avancerat i alla fall. Jag vet att det är lite larvigt, men jag tycker ju att det är roligt att ha koll på vart pengarna tar vägen.

Idag var Åke i skogen på förmiddagen och jag pysslade här hemma och på eftermiddagen åkte vi på Klinte och handlade och då passade jag på att gå hem. Lite kallt och blåsigt var det, men skönt att få röra på sig.

Med posten idag kom det fröer som jag beställt, nu gäller det bara att ha is i magen och inte så för tidigt. Jag har ingen värme i växthuset, så plantorna får inte bli stora för tidigt. Det enda som växer dukigt i min pelargonkuvös är fröna som jag tog hem från Sicilien. Pelargonerna trivs inte. Jag tror att det beror på jorden, så nu måste jag få hem såjord.

Glad är jag idag för att jag har vunnit ett pris på Dax.se för att jag skrivit flitigt i blogg och forum. Priset består av hårvårdsprodukter. Är det någon som är intresserad av ett gratis provmedlemsskap på Dax, så säg till.
Igår missade jag Anna Höök! Ett sånt elände och reprisen går på söndagskväll kl 23.20, då sover ju jag! Men så kom jag på att jag kunde kolla på SVT.se och minsann där kunde man se båda avsnitten. Jag har smalt bredband, så kvalitén blir inte så bra, men ok ändå.

Ikväll ser maken fotboll, nu ska jag passa på att se Brandvägg, som jag också missat.

Måndagen den 5 februari 2007

Vintergäck

Mulet och täta byar med snöblask och ca +2 grader har det varit idag.

Helgen har annars bjudit på vackert väder med en hel del sol . Jag har tagit mig sköna promenader både lördag och söndag. Jag har min MP3-spelare med och just nu håller jag på att lyssna till Sjöwall & Wahlöö´s "Mannen som gick upp i rök". Den är mycket trevlig och en stor del av handlingen utspelas i Budapest. Där var vi några dagar för ett par år sedan och det gör upplevelsen av den här kriminalhistorien extra stor. Jag inbillar mig hela tiden att Martin Beck går på samma gator som vi gick på och att vi kanske till och med bott på samma hotell. Men det märks att det är en gammal historia. Rapporter som ska skickas från Budapest till Stockholm går med flygpost, eller om det är extra bråttom tar man till telex. Ganska charmigt faktiskt!
En tur till Visby blev det idag på eftermiddagen för att hälsa på vår svärson som ligger på lasarettet för att få ordning på ett alldeles för högt blodtryck. Det snöade när vi åkte, men snön var väldigt blöt och det mesta töade bort igen. Det var bara en kortare sträcka som det var moddigt och besvärligt att köra. På förmiddagen plockade jag fram mina övervintrade pelargoner och vattnade upp dem. Få se hur många som vill vara med ett år till.
Ikväll har vi sett på Saltön, som är en ganska deprimerande historia nu, men Klabbe verkar i alla fall piggna till igen. det var ju tur att det inte blev någon hängning på julafton.

Jag pratade med min syster Kerstin i telefonen på förmiddagen och stod och tittade ut genom fönstret och fick se ett par tappra vintergäck under en buske. När jag pratat färdigt med henne greppade jag kameran och störtade mig ut och tog ett kort av dem. Så nu är vårens första vårtecken på plats. Fast nu ska det ju bli kallt och ännu mera snö. Det kan bli kämpigt att hitta något nytt vårtecken till nästa vecka.

Fredagen den 2 februari 2007

Barnmisshandel

Mulet och grått är det idag också och ca +3 grader.

Igår lättade molnen fram på dagen och på eftermiddag tog jag mig en skön promenad. Man måste ju få komma ut och röra på sig. Det går inte att bara gå här inne och stampa. Timmarna framför datorn blir alldeles för många för att det ska vara nyttigt.

På kvällen upprördes jag nästan till tårar när jag såg inslaget från Ryssland om den lilla babyn med tape över munnen. Hur kan någon komma på en sådan idé? Möjligen en torterare och det var väl vad man kan kalla den här sköterskan för! Och det allra värsta är att jag är rädd att sådant kan hända varsomhelst, närsomhelst! Precis så usla är vi människor. Det räcker med att läsa hur nazisternas offer behandlades så inser man det. För det var vanliga hyggliga famljefäder, som efter dagens grymheter, gick hem till familjen och i lugn och ro åt sin sauerkraut.
Sent blev det för att jag satt och såg Steven Spielbergs film Purpurfägen. Jag har sett den förut och den är ju också ett exempel på mänsklig ondska, men med ett helt förtjusande slut. Hoppas att det slutar bra för den ryska babyn också!!

Idag släpar jag runt med dammsugaren och tvättmaskinen går för fullt. Ute är snön i stort sett borta och jag hörde minsann en talgoxe som inbillade sig att det börjar bli vår.


Man kan ju alltid drömma!

Ha en trevlig helg!

Torsdagen den 1 februari 2007

Mammografi

Februari månad börjar som januari slutade med lätt regn och +3 gr. Men ännu är det bara morgon, vädret kanske blir bättre under dagen. Åke har gett sig iväg ner i skogen för att se om det går att ta sig fram där. Han har ännu några vindfällen att ta vara på.

Glad blev jag igår när jag öppnade posten. Från Visby lasarett kom besked att mammografiundersökningen, som jag var på förra veckan, visade att jag är frisk. Det är alltid med lite pirrande känska i maggropen som man öppnar de där beskeden. Och visst känner man tacksamhet mot Gotlands Kommun som kallar oss gotländskor till de här undersökningarna vartannat år.

Glad är jag också för att Anita har valt min sida till Månadens Sida. Det är alltid roligt att få bevis för att det man gör är uppskattat. Tack Anita!

Jag tror att jag ska ta och anmäla oss till Nixregistret! Det är fasligt vad telefonförsäljningen har ökat. Jag kan tackla det, men en del är väldigt envisa och tycker absolut att man måste motivera varför man inte vill ha deras produkter.

Nu kan man nästan ana en ! Bäst att snabba på så att man får komma ut en stund innan nästa regnskur.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Februari


ARKIV 2007

Google