Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Februari 2007        Mars 2007         Dagbok April 2007 »


Fredagen den 30 mars 2007

Dåligt samvete
Soligt och vackert väder är det idag också med en temperatur på 10-12 grader.

Så är den här veckan snart slut och månaden mars också. En underbar vårmånad, som kommer att gå till historien som en av de varmaste på många år. 150-åriga värmerekord har slagits lite varstans i vårt avlånga land. Det är bara att hoppas att vi inte får snö i april istället.

Det här är en tid då jag lider av konstant dåligt samvete! Är jag inne och städar och rustar har jag dåligt samvete för att jag inte är ute och tar vara på det vackra vädret och när jag är ute har jag dåligt samvete för att jag inte gör någon nytta inne. Det är i såna stunder jag lämnar solstolen och greppar hacka eller kratta och försöker se ut som om jag har väldigt mycket att göra i trädgården.

På förmiddag idag har jag ägnat mig åt sedvanligt fredagsgöra. Det var någon, som skrev någonstans, att det där med att städa, det var så självklart, så det var inte ens värt att nämna och kanske är det så, men städat har jag i alla fall gjort. Och i eftermiddag ska jag vara ute i solskenet och njuta av våren och det vackra vädret. Att sitta ute på terrassen med en kopp kaffe, beväpnad med penna och suddgummi och så DN med fredagskryss och sudoku, det är sådant som gör livet värt att leva. Jag struntar i det dåliga samvetet!

Åke är och hjälper till med sågning idag också, men han kommer nog hem fram på eftermiddag och gör mig sällskap i solen. Han gillar verkligen att sitta och sola sig.

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 12.45   |

Torsdagen den 29 mars 2007

Dax-bloggandet
Jodå, vädret duger idag också, men det har inte varit alldeles klart och det blåser lite, temperatur ca 10-12 grader.
Som vanligt började jag morgonpasset vid datorn med att skriva dagens blogginlägg i Dax.se. Jag trodde egentligen inte att jag skulle bli kvar där så länge, men så länge de vill ha mina små betraktelser, så stannar jag. Annars har jag en känsla av att om man splittrar sig på för många håll, så förlorar man på det i längden. Till slut vet vännerna inte var man finns.

På förmiddagen hade jag en del strykning att ta hand om och efter lunch kom sotaren, så sen blev det uppstädning efter honom. Sen har jag varit ute och rustat i trädgården. Nu finns det hur mycket som helst att göra, men det är ännu ganska surt i backen.

Ikväll ska vi och gratulera sonhustrun som fyller 42 år, så nu jag ska gå och tvätta håret och fixa till mig litet.

Grattis på årsdagen Carina!

       

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 16.20   |

Onsdagen den 28 mars 2007

Vårvärme
En helt underbar vårdag har det varit idag också, temperatur ca 10-12 grader. Vi får ju alltid ganska låga temperaturer på våren, men på fastlandet sätts nu det ena marsrekordet efter det andra. Det ska bli intressant att se hur länge den här värmeperioden håller på.

Åke har varit och hjälpt till vid sågen hos en granne. Man har en mobil såganläggning som anlitats för att såga för ett antal bönder här i trakten och Åke hjälper till att köra fram stockar med sin traktor. Det blir intensiva dagar och han har redan krupit till kojs med väckarklockan ställd på 05.00

Jag gör inte så många knop, utan försöker ta vara på de här härliga dagarna. Lite fönsterputsning har det dock blivit idag också. På eftermiddagen har jag suttit ute i solen och njutit av det vackra vädret. Jag behöver ju aldrig känna mig ensam, för Grållen och Svarten är mina trogna kompisar på uteplatsen. Nu trivs de, när det ligger dynor på stolarna där de kan få ligga och glassa i solskenet.

Nu väntar sängen på mig också och jag säger godnatt!

        

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 21.45   |

Tisdagen den 27 mars 2007

Talgoxe
En solig och fin morgon är det idag också. Imorse var det kallt, -4 grader, men nu har temperaturen stigit till ca +7, så det blir nog en fin dag idag också.

Åke var ute på gården och ordnade med någonting idag på morgonen och när han kom in sa ha att det satt "en liten halvdöd fågel" på vindskyddet utanför dörren. Jag tog naturligtvis med kameran och gick ut för att titta på den. Mycket riktigt, där satt en talgoxe och kikade på mig. Jag satte kameran alldeles intill den och tog ett foto, så strök jag den lite över ryggen och då flög den iväg. Det såg inte ut att vara något fel på den alls. Förmodligen hade den flugit in ett fönster eller någonting annat och blivit rumlig i huvudet.


Om de sitter alldeles stilla och halvt medvetslösa,
kan t o m jag få en närbild av en talgoxe.

Eftersom det är den 27:de idag så är Ingrids Foto/Månadsbilden uppdaterad.

Nu börjar det närma sig lunchdags och när den är avklarad ska jag ut och putsa fönstrena i vardagsrummet på utsidan. När man kommer ner på morgnarna och solen står lågt, går det nästan inte att se ut.

        

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 11.30   |

Söndagen den 25 mars 2007

Sommartid
Idag får man verkligen ta till stora solen. Det har varit ett underbart väder med upp till 16 grader varmt.

Morgonen började med omställning av alla klockor och när det var gjort hade man ju genast förlorat en timme, så förmiddagen gick fort. Efter lunch gick jag en lång härlig promenad och sedan har vi suttit ute och njutit, druckit kaffe och ätit våfflor med sylt och grädde och haft det jätteskönt.


Naturligtvis ville Grållen vara med på ett hörn.

Jag passade på och borstade Grållen när vi var ute, för jag tänkte att jag skulle slippa att få in åtminstone de hårbollarna, men som tack gick han ut i trädgårdslandet och rullade sig och kom in alldeles jordig. Stygga kisse!

Ingrids Foto/Vårtecken har jag uppdaterat idag med några nya foton. Det går så fort iår, så man undrar hur det ska se ut när vi kommer en bit in i april?

        

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 17.40   |

Lördagen den 24 mars 2007

Intervju
Solen skiner så fint fortfarande och nu ska jag ut och njuta av det vackra vädret.

Jag ville bara tala om, att idag på förmiddagen blev jag uppringd av en journalist från helagotland.se. Hon ville intervjua mig lite om varför jag bloggar.


Läs hela intervjun här

        

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 12.30   |

Lördagen den 24 mars 2007

Våffeldax
En solig och fin morgon är det idag, temperaturen 10 grader, det ser ut att bli en riktig kalashelg.

Det händer en hel del den här helgen, vi går över till sommartid och imorgon är det Marie Bebådelsedag, vilket innebär att våffeljärnet ska fram.

Jag kommer ihåg när sommartiden infördes i Sverige 1980. Vi hade ännu mjölkkor då och trodde att det skulle bli väldigt besvärligt att väcka korna en timma tidigare än vanligt, men kossorna vande sig väldigt kvickt och det var inga problem alls. Jag tycker ju att vi kunde ha sommartid året runt precis som t e x Island har. Då slapp vi hålla på att ställa om klockorna 2 ggr om året. Hur de ska ändras? Klockan ska ställas fram 1 timme.
Igårkväll var det ett fasligt zappande mellan kanalerna. Jag ville ju se både "Så det låta" och "Let´s Dance". Det blir spännande nästa vecka att se vem som vinner, Tobbe trollkarl eller brottaren Martin. Jag är ju lite svag för Martin och Cecilia, de verkar mest seriösa.

Idag är väl inget särskilt inplanerat utom en vända till Klinte och så hoppas jag på att solen ska fortsätta att skina, så att jag kan få sätta mig ute med mitt lördagskryss.

Ha en trevlig helg!

        

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 09.45   |

Torsdagen den 22 mars 2007

Läkarbesök
Idag har vi mulet väder och postflyget blev försenat på grund av dimma, temperaturen 4-6 grader.

Vi har varit i Visby hela dagen och åkte hemifrån redan vid 9-tiden. Åke har varit på lasarettet och undersökt sina ögon. Han har fått starr, men ännu är det för litet för att det är aktuellt med operation. Det fick bli ett besök vid optikern istället för att få ett par nya glasögon. Efter undersökningen på ögonmottagningen var det nästan lunchdags, så då passade vi på att äta lunch i lasarettets restaurang. De har riktigt bra mat där.

13.30 skulle jag vara vid tandläkaren, så jag hade gott om tid och tog en promenad ner i Botaniska trädgården för att se hur våren fortskrider där. Jag hade kameran med och vårblommorna jag hittade där, kan du titta på i Ingrids Foto/Vårtecken.

Vid tandläkaren gick det bra, hon röntgade, undersökte, putsade bort tandsten och misshandlade mina stackars tänder och tandkött så svetten lackade på både henne och mig. Jag hade inga hål, kostnad 700:-! Sällan känner man sig väl så lättad som när man går från tandläkarmottagningen.

Nu blir det en god biffstek med lök och ett glas vin ikväll, det är ju torsdag.

        

Prenumerera/Avbryt |  Skrivet 16.45   |

Onsdagen den 21 mars 2007

Ny kommentarsfunktion
Idag har vi mulet väder och på södra Gotland regnar det, men här är det än så länge uppehållsväder och 4 grader varmt.

Igår bakade jag på förmiddagen och efter lunch satt jag ute i solen och njöt ett tag. Sen gick jag in och manglade lakan och strök, så det blev ingen promenad. Med posten igår kom en kallelse till det årliga tandläkarbesöket. Jag har väl inte direkt tandläkarskräck, men tycker att det är sällsynt obehagligt och dessutom brukar det bli dyrt. Men jag ska väl inte beklaga mig så mycket egentligen, jag har inte haft några hål på åratal.

Jag satt och letade på nätet igår och hittade en kommentarsfunktion till den här dagboken som jag har installerat. Den är ni alla välkomna att använda. Gästboken ligger också kvar, men det är ju kul att ha kommentarer som ligger kvar på respektive inlägg.

Nu ska jag först skriva lite i bloggen på Dax.se, sen avslutar jag morgonpasset vid datorn. Jag ska ta en dust med smutsen i badrummet idag tänkte jag. Ta bort badkarsfronten bl a och se vad som döljer sig bakom den??

        

Prenumerera/Avbryt |  Skrivet 09.07   |

Tisdagen den 20 mars 2007

Gute Vingård
Idag var världen vit igen när man tittade ut genom fönstret.

När solen gick upp smälte det lätta snötäcket snabbt bort. Nu har det blivit molningt igen, så man vet inte riktigt vad dagen kommer att bjuda.Det är typiskt marsväder med andra ord.

I dagens GA kan man läsa att de gotländska vinodlarna tagit hem storslam vid bedömningen av svenskodlade viner. Några mil söder ut på Gotland ligger Lauri Pappinens vingård, Gute Vingård i Hablingbo, och han fick 4 diplom för sina viner. Han strider nu för att gårdsförsäljning av vin ska tillåtas i Sverige och att han ska kunna sälja sina viner på samma villkor som vinodlarna i andra EU-länder. På norra delen av Gotland ligger vinhuset Halls Huk och de fick 2 diplom och ett hedersomnämnade för sina viner.
När vi varit ute i Europa har vi besökt vingårdar både i Tyskland och Italien och fått prova deras viner och det är ju hur trevligt som helst! Det skulle jag önska att man ska kunna göra även i Sverige. Nog tycker man att en så exklusiv vara som vin, som produceras på svenska vingårdar, skulle kunna undantas från Systembolagstvånget. Priserna kommer säkert att ligga på en sådan nivå att det inte kommer att locka till något större missbruk.

Idag ska jag roa mig med att baka bullar för det börjar bli tomt i frysen. Jag har satt degen och väntar nu på att den ska jäsa. Om vädret sedan tillåter så blir det en promenad i eftermiddag.

        

Prenumerera/Avbryt |  Skrivet 09.20   |

Söndagen den 18 mars 2007

Efit-söndag
Idag är det regn och rusk och mellan 4-7 gr varmt.

Igår var det lite bättre och solen visade sig faktiskt.

Krister och Thomas var här igår. De stannade på lunch, tog en promenad ner till stranden och sedan drack de kaffe tillsammans med oss innan de åkte tillbaka till Visby.

Idag har jag varit med och tävlat i söndagsskolan och det gick riktigt bra, trots att jag höll på med att förbereda middagen under tiden. Bosse och Carina har varit här och en sommargranne också. Vi har ätit duvgryta och det är alltid gott.

Idag är det Efit och nu har jag suttit vid datorn och lagt in de foton jag tagit. Resten kommer senare ikväll. Titta in på Ingrids Foto så hittar du dem där.

Läs/Skriv kommentarer

Fredagen den 16 mars 2007

Vårstädning
Soligt och vackert med mellan 4-7 gr varmt

Ännu en dag till ska det vara fint, sen hotar väderleksprofeterna med att det kommer ett bakslag. Och det är väl i och för sig väntat. Mars är en lurig månad och det blir sällan vår så tidigt.

Igår vårstädade jag vårt sovrum och fick upp lite tjockare gardiner. Jag har tunna gardiner där på vintern, men på sommaren vill jag ha lite tjockare. Man får såna sömnbesvär på morgnarna annars.

Jag har ju aldrig haft katter inne förut på samma sätt som nu och tycker nog att det är fasligt besvärligt med alla katthår. Jag tycker att det yr omkring katthår överallt och då har älsklingarna inte börjat fälla ännu. .

Idag har det varit vanlig veckostädning och på eftermiddagen har jag suttit ute i solskenet och löst DN:s fredagskryss. Senare i eftermiddag ska det bli en vända på Klinte för lite shopping inför helgen.


Här har jag samlat ihop lite vårtecken, krokusarna fotade jag idag.

Ha en trevlig helg!

Läs/Skriv kommentarer

Onsdagen den 14 mars 2007

Jag såg tofsvipan!
Soliga och fina dagar har det varit med mellan 4-7 gr varmt.

I måndags höll vi på med vedklyvningen på förmiddagen, så nu är det färdigt. Sedan gjorde vi iordning på uteplatsen, tog fram stolar och bord och så satte jag ut ett par krukor med påskliljor som stått i växthuset under vintern. Nu känns det verkligen som om våren är på gång. Eftermiddagskaffet drack vi ute för första gången iår.

Igår gick jag en promenad ner till stranden efter lunch och då hittade jag årets första utslagna blåsippa. Vill du se den så finns den minsann bland Ingrids Foto/Vårtecken. På kvällen hade vi ett sammanträde här med styrelsen för Mulde Vägförening. Åke är sekreterare där och jag är Åkes sekreterare, så jag måste ju vara med.

Idag har jag skrivit i ordning protokoll från gårdagens möte. Efter lunch var vi på Klinte och handlade och då passade jag på att gå hem. Då fick jag se tofsvipan för första gången i vår. Vi har saknat hennes ängsliga läte, men nu är hon här.

På gotländska kallas tofsvipan för "bläcku" och den börjar bli mer och mer sällsynt. Dagens bönder tar nog inte så stor hänsyn som de äldre gjort. Tofsvipan lägger sitt rede på åkrarna tidigt på våren och sedan kommer bönderna och harvar och kör över deras bon. Åke har kört många svängar på åkrarna för att undvika att förstöra "bläckreden", men med dagens intensiva sätt att bruka jorden så kan man nog inte visa sådan hänsyn.

I eftermiddag har jag stått ute i solskenet och planterat om pelargoner och imorgon ska jag åka och köpa de första penséerna.

Ett helt gäng påskkort har det kommit de senaste dagarna och de finns på startsidan i bildspelet längst ner på sidan. Tack för dem!

Läs/Skriv kommentarer

Söndagen den 11 mars 2007

Söndagsskolan
Det var ganska soligt på förmiddagen idag och ca 6 gr varmt, men på eftermiddagen har det mulnat till och också kommit några stänk regn.

Gårdagens Melodifestival var en trevlig tillställning och rätt låt vann tycker jag. Jag har hållit på den hela tiden. Synd bara att Tommy Nilsson blev helt utan poäng. Jag gillar honom!

I förmiddags satt jag här vid datorn och följde med i söndagsskolan och här ser du hur det gick för mig.


Lite fuskade jag genom att googla, det får jag väl erkänna

Efter lunchen gick jag en promenad. Jag hade tänkt gå ner till havet, men det var så surt så jag kom inte fram eftersom jag bara hade lågskor. Lärkor hörde och såg jag och jag spanade också efter blåsippor och de kommer nog att sticka upp när som helst.


Se bara på den här knoppen!

Nu har vi druckit eftermiddagskaffe, Åke sitter och ser på fotboll och ute i vagnboden håller Bosse på att byta däck på sina bilar. Det är minsann också ett vårtecken!

Läs/Skriv kommentarer

Lördagen den 10 mars 2007

På kupan
En dag med sol, ca 6 gr varmt och ungefär likadant var det igår och i torsdags.

I torsdags gick jag en promenad och det var fullt av sånglärkor som drillade i skyn. Det var helt underbart. Jag gick ner till Klintehamn via Värsändekvior och passade på att ta några nya vårfoton, bland annat från vattenfallet där. Korten finns under Ingrids Foto/Vårtecken.

Igår var jag i Hemse och jobbade för Röda Korset på Kupan. Det var inte så mycket kunder i affären, men många kassar med kläder att sortera, bland annat jättefina baby- och barnkläder. Det var en ren fröjd att ta vara på dem, bara att prissätta och placera ut i butiken. Ett lite kap gjorde jag själv också. Det fanns en scanner, som någon lämnat in och den kostade bara 50:- och såg jättefin ut, så den köpte jag. Jag visste ju inte om jag skulle få den att fungera, men tänkte att om den inte gör det, så har jag skänkt 50:- till Röda Korset, det är inte mer med det. Så det var spännande när jag kom hem och skulle testa den. Jag pluggade in USB-kontakten och slog på strömmen.... Den funkade alldeles utmärkt!

I mailboxen har det redan börjat komma in påskkort, så igårkväll gjorde jag några själv och de jag fått har jag satt in i ett bildspel på startsidan. Där finns också en länk till mina påskkort om det är någon som vill ha.

Idag har jag varit ute med Åke på vedbacken och spakat när han kluvit ved. Det är väl ingen större arbetsinsats, men besparar honom en hel del både i tid och arbete. Jag kom just in och nu ska det bli eftermiddagskaffe, sen ska jag ta en dust med DN:s lördagskryss.

Ikväll blir det spännande att följa Melodifestivalen. Jag tror att The Arc med Ola Salo vinner! Let´s Dance vill jag inte kommentera ens, stackars Ebba o Jonatan (jag kunde naturligtvis inte låta bli att se eländet).

Ha en trevlig fortsättning på helgen!

Läs/Skriv kommentarer

Torsdagen den 8 mars 2007

Internationella kvinnodagen
En underbar morgon, ca 4 gr varmt.

Nu måste jag ut och jaga blåsippor, de ska ha kommit till Gotland enligt GA.

Idag uppmärksammar vi den Internationella Kvinnodagen, en dag som verkligen behövs, tråkigt nog. Jämlikheten mellan män och kvinnor ser olika ut över världen och vi hör väl till de länder där den är störst, men ännu finns det mycket att göra innan målet är nått. Lika lön för lika arbete till exempel! Varför har vi inte det?


Jag satt igårkväll och tittade på gamla fotografier och funderade över hur de äldre generationernas kvinnor haft det.

Farmor Ebba (nr 1 i övre raden) till exempel, farfar hade järnaffär i Klintehamn och han dog tidigt och lämnade farmor ensam med 5 pojkar. Trots de svårigheter hon måste ha mött, drev farmor järnaffären vidare och fick titeln järnhandelsidkerska.

Mamma Runa (nr 1 i nedre raden) blev änka och fick ensam ta hand om oss 3 flickor när vi var 13, 15 och 17 år gamla. Hon hade varit hemmafru i alla år och fick, när pappa dog, jobb på ålderdomshemmet i Klintehamn för att kunna försörja oss. Vi gick ännu i skolan, jag på läroverket i Visby, och hur hon lyckades få lön och krafter att räcka till, det kan man fråga sig idag.

Svärmor Rut (nr 5 i nedre raden) utvandrade från Värmland till Amerika som tonåring och där träffade hon sin Adolf, min svärfar. När jag hörde henne berätta om sitt liv och allt slit hon haft här på gården insåg jag vilken oerhört stark människa hon måste ha varit.

De var starka kvinnor alla tre, väl värda att uppmärksamma den här dagen. Vi kvinnor i senare generationer kämpar på vi också och det är bara att hoppas att kvinnor världen över kommer att få det bättre och bättre.

Läs/Skriv kommentarer

Onsdagen den 7 mars 2007

Blåsippsjakt
Regnigt är det idag och 4 gr varmt.

Igår var det lite bättre väder och jag var ute i trädgården och röjde bort nerfallna grenar och räfsade upp skalhögen efter fåglarnas solrosfrön. De verkar svälla i fukten, för volymmässigt tycker jag att det var mer skal än de frön vi gett dem.

Idag hade jag annars tänkt mig ut en promenad för att se om jag kunde hitta några blåsippor. Jag läst i GA att de har hittas på tre olika ställen på Gotland.


Har du sett vad det regnar?

Mitt vårbruk fortskrider planenligt och jag tog en bild från fönstret här på hallen där jag sitter vid min dator. Inklippt i bilden är ett foto av en av plantorna som kommit upp av frön som jag tog på Sicilien när vi var där senast. Det ska bli spännande att se hur de utvecklas, de är nu ca 6cm höga och ser väldigt friska och fina ut.

Nu ska jag ta mig en titt på "Eva Höök" som jag valde bort i gårdagens tv-tablå. Jag tittade på "House" i stället.

Läs/Skriv kommentarer

Måndagen den 5 mars 2007

Vårpromenad
Både igår och idag har det varit härligt väder med 2-4 gr varmt och solen har visat sig då och då. I morse var det kallt, -6 grader, och alldeles vitt av rimfrost, men den försvann snart.

Igår gjorde vi ingenting speciellt. Jag tog mig en promenad på eftermiddagen. Det är så lerigt på grusvägarna nu, så jag satt kurs söderut på landsvägen och så kom Åke och hämtade upp mig efter 1 timme. Det var jätteskönt och jag hörde en hel del fågelkvitter. Sånglärkan lär ska ha kommit till Gotland, men den hörde jag inte. Jag har för vana att notera när jag hör första lärkan och det brukar vara i mitten av mars.

Solen och det vackra vädret lockade mig till att ta kameran med ut i trädgården och ta lite nya foton, som jag sedan använde till att göra en lite vårligare layout på startsidan.

En hel del TV-tittande var det naturligtvis också. Vasaloppet skulle ju bevakas och starten var precis lika maffig som vanligt, med över 15.000 deltagare. På kvällen såg vi dokumentären Hästmannen, en helt otroligt bra film om en väldigt speciell person. Går den i repris och du inte såg den igår, ska du absolut passa på att se den.

Idag är det lite vanligt hushållsjobb, en vända på Klinte och ifyllande av fastighetsdeklartionsblanketter på programmet. På Klinte ska jag göra ett besök på Apoteket för att få hem avmaskningsmedel till katterna. Svarten hostar och börjar se mager ut och det brukar vara tecken på parasiter. Jag köper flytande medel som man kletar på framtassarna och sedan slickar han så snällt i sig medicinen.

Läs/Skriv kommentarer

Lördagen den 3 mars 2007

Vem röstar på Kurtan?
Växlande molnighet och regnskurar av och till har det varit.

I torsdags tog jag mig en skön promenad efter lunch ackompanjerad av vårflöjtande talgoxar och skrockande fasaner. Jag hann precis hem innan det började regna och sedan har det regnat sedan dess. Nu på lördagsmorgonen är det uppehållsväder och ca 2 gr. Åke har redan varit en vända på Klinte och kom just hem med en kasse med färska flundror. Få se om de är väldigt magra, eller om de går att ta vara på.

Igår skulle jag städa, men det var så mörkt och trist och regnet strilade ner hela dagen, så man kunde inte ta ut mattor och sängkläder, så nu har jag det kvar till idag.
Nu tror jag att man får sluta att titta på Let´s Dance. Den här veckan blev Anna och Tobias utröstade, medan Lasse Brandeby fick vara kvar. Jag ringde och röstade på Ebba och Jonatan, så att det skulle bli åtminstone en röst på någon annan än "Kurtan". Det är en enda stor skandal . Vems är felet? TV4:s som engagerade en så dålig dansare till något som de själva påstår ska vara en tävling? Visst, men lika mycket Lasse själv som antog erbjudandet. Vid hans ålder borde man väl ända ha så mycket självkännedom så att man vet vad man är kapabel till! Och varför röstar folk på honom??

Medan jag väntade på resultatet av tävlingen ringde jag till Sicilien och pratade med Eva. Edoardo var på återbesök på sjukhuset igår, men de kan inte komma på vad det är för fel på honom. Just nu mår han bra och det är tydligen bara att hoppas på att de här feberanfallen är något som växer bort.

På Sicilien har de ett härligt väder nu med sol och runt 22-24 grader varmt. Och Claudio har redan klippt gräsmattan på Villa Citrus en gång. En vecka där nu skulle sitta bra!

Ha en riktigt trevlig helg!
Och lycka till i morgon alla Vasaloppsåkare!

Läs/Skriv kommentarer

Torsdagen den 1 mars 2007

Vårkänslor
Mulna och trista dagar har det varit i februari.

Så härligt det känns, att vi har lämnat den gråa och trista februari och gått in i mars månad. Idag har vi ett par grader varmt och man har kunnat ana solen, det är i alla fall ordentligt ljust efter alla mulna och dystra dagar. Ute i trädgården har faktiskt talgoxar och blåmesar börjat ge vårläten ifrån sig. I min kalender står det så här om mars månad:

Mars
Snart vårdagjämning och en ny årstid.
Den årstiden må innebära nya gräl och nya tvister,
men i en hoppfullare värme och i ett ljus där man ser långt.

Februari avslutade vi med en Visbyresa igår eftermiddag. Jag köpte 3 deckare på bokrean, så nu har jag lite trevlig läsning framför mig. Ett besök på café Siesta blev det också, där vi drack eftermiddagskaffe med en härlig Budapestbakelse till, inte det lämpligaste för en diabetiker förstås, men ibland måste mitt gottegris till make få synda.

Nya månadsbilden är nu på plats och jag har bestämt mig för att ha två stycken i år, Torget i Klintehamn och samma motiv som förra året också, så att man kan jämföra mellan åren. Jag tittade på 2006 års upplaga och såg att 27 mars var det ännu lika mycket snö som i februari. Hoppas det inte blir så i år också.

Jag har också gjort en gåva till Internationella Kvinnodagen den 8 mars. Om någon vill ha den så finns den för avhämtning på startsidan. Eftersom jag inte lägger ut några gåvor själv, så vill jag inte sända den via mail, det känns bättre att göra så här.

Idag är det ingenting speciellt inplanerat utom en promenad efter lunch.

Läs/Skriv kommentarer


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Mars


ARKIV 2007

Google