Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Mars 2006        April 2006         Dagbok Maj 2006 »


Lördagen den 29 april 2006

Björn Skifs
Dagen började med mulet väder och lätt regn, men ordnade till sig fram mot eftermiddagen, då solen visade sig och temperaturen steg till hela 15 gr.

På förmiddagen var vi på Klinte och handlade och efter lunch satt vi ute och njöt av solen och vårvädret. Sedan gick jag en promenad ner genom hagen och hittade några stenar som jag ville ha till att kanta en rabatt med. Så efter kaffet tog vi bilen och hämtade dem. Det är speciella stenar som kallas hällhatter och det är fossiler som är väldigt vackra. Nu fattas det ännu några, men dem ska vi leta efter i en annan stenhög imorgon. Bilder kommer!

Ikväll har vi sett på "Högsta domstolen", ett program som jag inte gillar speciellt mycket, men ikväll var Björn Skifs med och då måste vi ju se det. Han är så bra!!

När jag fyllde 50 år var vi på Mallorca och bodde i Palma Nova på ett hotell som heter Ponent Mar och där var även Björn Skifs gäst. Jag vet inte vad han gjorde på Mallorca, om han semestrade där eller om han jobbade någonstans i Palma, men en mer diskret och lågmäld person får man nog leta efter. Jag brukade stå och smyga på honom när han passerade genom lobbyn och det var väl i stort sett det jag såg av honom.

Nu väntar sängen. Jag sov oroligt och dåligt i natt också, fattar inte detta, jag som brukar sova som en stock??


Fredagen den 28 april 2006

Regn och rusk
Det började regna redan natten till idag och har småregnat hela dagen, temperatur ca 7 gr.

Jag sov lite oroligt inatt, det var väl regnet som störde. Vi ligger under plåttak, så regn och rusk kan bli ganska störande. Enda gången man njuter av det, är när det varit en längre torrperiod under sommaren, då är det mysigt att höra hur regnet smattrar på.

Idag har jag roat mig med städning, och nu ska jag ta ihåll med DN:s fredagskryss. Det är fantastiskt att man kan få ha det så här bra, att bara få sätta sig ner mitt på vardagen och lösa korsord!

Åke körde ner i skogen en stund. Regnet har hört upp nu och han håller på med röjning av ungskog.

21.10 Nu har vi sett på "Så ska det låta" och det var helt otroligt trevligt ikväll. Vilket hålligång!! Nu ser maken sista perioden på ishockeymatchen och jag kollar av mail och besvarar en del rara inlägg i gästboken. Sedan väntar sängen.


Torsdagen den 27 april 2006

Värdelöst vetande
En solig och fin morgon, 7 gr. Natten var kall, vi hade precis på gränsen till frost.

Jag var på ett besök hos Doris nu på morgonen och då hittade jag den här länken till ett Namnarkiv. Naturligtvis gick jag in och kollade på mitt namn "Ingrid":

Kvinnliga bärare
Antal: 129963
Av barnen födda år 2002 var det 606 stycken flickor som fick namnet och av dessa fick 40 det som tilltalsnamn.

Länsstatistik 2002: I Gotlands län fick 4 flickor namnet Ingrid.

Info: Namnet är fornnordiskt och har betydelsen guden Ings älskling. Ursprungligen skrevs namnet Ingifridh.

Namnsdag: 9 Oktober

Att jag fick namnet Ingrid beror på att pappa haft en så trevlig fästmö som hette det. Mamma hade annars ett annat namn på förslag, men pappas fick som han ville.

Det var litet i ämnet "värdelöst vetande". Nu ska jag gå ut i trädgården och se om det går att vara i trädgårdslandet och så och sätta.

19.10 Det gick inte så bra i trädgårdslandet, det var för surt. Jag satte en säng lök i alla fall, men resten får allt vänta några dagar till.

Efter lunch var jag vid Bosse, som är sjukskriven på grund av gikt, och hjälpte honom och Carina med deras deklarationer.

Nu har Åke och jag ätit stekt kyckling och druckit ett glas vin till den och nu väntar TV-kvällen.


Onsdagen den 26 april 2006

Vårkänslor
Disigt mest hela dagen och ca 7 gr. Solsken blev det bara en stund på eftermiddagen.

I morse ringde en fiskare och frågade om vi ville ha strömming och det älskar Åke, så han gav sig iväg och kom hem med en massa strömming som skulle rensas. Vi äter strömmingen stekt och det som inte går åt lägger jag in i ättikslag och sedan har Åke dem på sina frukostmackor. Efter strömmingsrensingen tog jag vara på kläder som jag tvättade igår.

När vi ätit lunch åkte vi ner på Klinte och köpte penséer och sedan gick jag hem. Då hade solen nästan kommit fram och det var så skönt att promenera.
Åke åkte och hälsade på en kompis och när han sedan kom hem med plantorna, planterade jag mina blommor och så drack vi kaffe ute. Den här årstiden är det högtidsstunder när man kan få sitta ute och lyssna på fågelsången.

Plantorna i växthuset har klarat sig bra hitintills och jag hoppas att det inte ska bli några nattfroster igen. Jag täcker över dem varje kväll, men det hjälper nog inte om det blir riktigt kallt.

I morgon ska jag sätta lök i trädgårdslandet om vädret håller sig.


Tisdagen den 25 april 2006

Carola, inte min favorit
Dimmigt på morgonen och 6 gr

Idag ser det ut att bli lugna gatan. Jag ska bädda upp och sedan baka en kaka. Åke har inte fått toscakaka nu på länge och det är hans favorit. Den ska stå framme på arbetsbänken så att han kan gå och ta sig en bit när andan faller på.
Få se vad jag sedan hittar på.

Nu är det kväll och börjar bli läggdags. Dagen fortsatte som den började, med mulet och disigt väder. Jag hade tänkt ta en promenad och leta efter nya vårtecken, men vädret lockade inte. Det blev skafferistädning i stället.
Ikväll har jag sett på Äntligen Hemma och sedan började en intervju med Carola, men jag har lite svårt för henne, så jag tänkte gå till sängs, och skulle bara kolla mailen innan jag stängde av datorn och då hittade jag en så trevlig överraskning. Anette har utnämnt min hemsida till Maj Månads Hemsida, och det gläder mig mycket.


Tack Anette!


Måndagen den 24 april 2006

Bloggar i egen regi
14 gr och ganska blåsigt

Jag har länge haft funderingar på att sköta mitt dagboksrapporterande på egen hand. Jag känner att mina vardagsnoteringar är inte är någonting som kan kallas för bloggande. Och jag känner att det räcker med MSN, som jag använder som fotoblogg och de andra som jag har haft sedan länge tillbaka. Min små dagliga noteringar kan jag lika gärna göra direkt på min hemsida. Jag ser att många mer och mer överger sina hemsidor och nästan enbart bloggar, men så vill jag inte ha det.

Naturligtvis vill jag ha kommentarer om det är någon som har synpunter på vad jag skriver, eller om man bara vill lämna ett avtryck så jag vet att någon varit här. Då är gästboken ett jättebra alternativ.

Till dagens begivenheter: Det har varit trädgårdsarbete mest hela dagen. Åke har kört hem jord som vi har lagt i där det fattades efter grävningen i höstas. Nu har jag sått i gräsfrö och vattnat och så får vi hoppas att det tar sig.

Jag har också flyttat ut mina plantor i växthuset, så nu vill det till att det blir varmt och skönt om nätterna. Jag har en frostvakt, men det får ju inte bli hur kallt som helst.Vårvärme
Söndagen den 23 april 2006

En härlig helg har det varit med soliga och vackra dagar med 8-9 gr varmt. Nätterna har varit kalla, men så är det ju ofta den här tiden.

Ingenting särskilt har väl hänt. Jag har hållit på med det vanliga hushållsarbetet och varit ute i trädgården så mycket jag kunnat. Gräsmattorna är räfsade och i går sådde jag gödning på dem och hackade grusgångarna. Nu är det bara att vänta på att man ska kunna börja i trädgårdslandet. Löken vill jag bra gärna sätta veckan som kommer.

Idag har vi suttit ute rätt mycket i solen och njutit och på eftermiddagen tog vi en tur med bilen. Vi var på gravarna och vattnade och sedan  åkte vi längs Djupvik och Ekstakusten. Det är så vackert att åka längs stranden och se ut över havet och Karlsöarna.Torsdagen den 20 april 2006

Amalia/Digitalfunderingar

 Idag har vi haft regn nästan hela dagen, helt enligt prognoserna. Åke visste inte riktigt vad han skulle göra på förmiddagen, så han cyklade 5 km på sin motionscykel och sedan såg han en fotbollsmatch på TV. Utmattad av all idrott gick han sedan ut och högg tjärved. Jag roade mig med strykning och mangling. På eftermiddagen tog vi en tur med bilen och var och handlade.

Dagens namnsdag är Amalia och Amelie. Jag känner ingen med de namnen, men Åke hade en faster som hette Amalia, på gotländska kallad "Amli". Det var en person som det gick många historier om och jag beklagar verkligen att jag aldrig fick träffa henne. Hon dog straxt innan vi gifte oss.  Henne fick jag alltså aldrig tillfälle att tala med, men visst är det väl så, att när man är ung, bryr man sig inte om att ta vara på vad de gamla har att berätta och när man själv blir så gammal så att man är intresserad av det, då är det för sent, då finns inte de gamla kvar längre. Vi har gamla fotoalbum där vi inte vet vilka personerna är och nu finns det inga gamla kvar längre som kan berätta det för oss.

Man kan ju fundera över hur det kommer att bli i framtiden. Vi fotograferar med vår digitalkameror och lägger över en massa kort i våra datorer och på CD-skivor. När vi inte kan hantera datorn längre, eller den lägger av, då har vi inga foton kvar och inga album att titta i! Jag försöker skärpa mig och skriva ut en del, inte allt, för man fotograferar ju så mycket nu, men  jag räknar med att den dag jag inte kan sköta datorn, så kanske jag kan ha behållning av att titta i ett vanligt fotoalbum i alla fall. Nu tänker jag inte lägga av på bra länge, men man kan ju fundera.

Likadant är det med det här bloggandet. Min "vanliga"dagbok, som är en 10-årsdagbok, där jag gör noteringar om väder och vind, vad vi gör på gården, om sådd och skörd, om resor, om de gäster vi haft och om de bjudningar vi varit på,  finns ju kvar för barn och kanske barnbarn, om de skulle vara intresserade. Jag har nu skrivit  dagliga anteckningar i 24 år. Det är inga dagböcker i egentlig mening, utan det är just anteckningar. 

 Vad har hänt med det här som jag sitter och skriver nu i den här bloggen om 25 år? Det tål att fundera på...............Tisdagen den 18 april 2006

Olycko vakar

Så är då påsken över för den här gången och den har verkligen varit fin. Igår på annandagen var det ett härligt väder och efter lunch satt vi ute på terrassen och solade. Det var så varmt att bikinin var på en stund. Visserligen fick man ha en tröja i beredskap mot de kalla vindarna, men mellan vindbyarna var det jätteskönt.

När vi solat ett tag gick vi en promenad ner i skogen och tog oss en titt på några nybyggen. Jag är lite konfunderad över hur de bygger nu för tiden. Förr var det så noga med hur husen skulle se ut, men nu finns det ingen enhetlighet alls, utan de kan vara hur konstiga som helst.

Idag har jag bestämt mig för att vintern definitivt är slut och har gjort rent våra läderstövlar, smort in dem med fett och stoppat papper i dem och ställt undan dem för sommarförvaring.  Oh, vad präktig jag kände mig då! Sedan planterade jag om några småplantor och så var jag i växthuset och gjorde i ordning. Åke hade hämtat hem gödsel, som jag ska ha under tomaterna, så den grävde jag ner. Nu är det bara att vänta på att det ska bli varmare, så att man kan få plantera. Jag hade tänkt vara ute hela eftermiddagen, men det var så blåsigt, så jag gick in igen. Jag blir så irriterad på blåst!

 I stället satte jag mig vid datorn och gjorde en del betalningar och sedan kontrollräknade jag deklarationerna och nu har jag bestämt mig för att de får vara färdiga. I morgon skickar jag iväg dem. Restskatten är också inbetald, så nu kan man koppla av det helt och hållet.

Jag fick se i helagotland.se  idag, att en man på mellersta Gotland blivit ihjälstångad av en ko. Jag läste artikeln och tyckte att det var hemskt, men när jag fick höra att det var en bror till en våra bekanta, så kändes det ännu hemskare. Han hade tydligen gått för att se till en ko som skulle kalva, när kon gått till anfall. Det är inte helt riskfritt att vara bonde minsann. Bönderna är en de yrkeskategorier som är hårdast drabbade av olycksfall.

Vi har varit förskonade från några större olyckor, men visst har det varit tillfällen då bara turen gjort att ingen kommit till någon större skada. När våra barn var små fick de hänga med överallt: i ladugården bland djuren, på höloft och på åkrarna , på traktorer och andra maskiner. Det var barnpassning med stora risker, men det tänkte man inte så mycket på när man var mitt uppe i det. Nu sitter hjärtat i halsgropen när man tänker på vad man egentligen utsatte dem för.

Nu ska jag gå och lägga mig för i morgon har de utlovat vackert väder och då blir det räfsning i trädgården hela dagen, så det vill till att man är utvilad.Påskdagskväll

söndag, april 16, 2006

En ganska härlig helg har det varit så här långt i alla fall. Påskafton sken solen hur tjusigt som helst, men idag har den varit lite svag. Det har varit mellan 6 och 8 grader varmt.

Långfredagen, som ju också var månadens Efitdag, tog vi det med ro. Åt en god lunch på ungststekt laxöring och sedan på eftermiddagen hade vi några grannar här på kaffe.

Dagen började med gråväder, men mot eftermiddagen sken solen så vackert, så det blev en stund ute med DN:s torsdagskryss när våra gäster gått hem. Det är så härligt, när man kan få sitta ute och njuta av solen och lyssna på fågelsången. Vi har många bofinkar runt omkring och de sjunger som galningar just nu. Lite tjatiga är de när de håller på timme efter timme med i stort sett samma strof, men fågelsång är alltid fågelsång och man är tacksam så länge man kan höra den.

Påskafton sken solen och det var hyfsat varmt ute. Bosse och Krister med respektive skulle komma hit på kvällen och äta ägg, så jag hade en del att ordna med under dagen, men det blev minsann några sköna stunder på terrassen också. På eftermiddagen åkte Bosse och Åke ner till stranden och satte nät. Bosse ville ha en påsklax.

Idag på påskdagen gav sig Åke och Bosse iväg tidigt på morgonen och drog näten och de fick några flundror, en abborre, en stor torsk och en liten laxöring. Så det blev fisk till lunch idag. Bosse rensade fisken, så den var klar att lägga i stekpannan.

När jag fått mitt morgonkaffe och fixat till här hemma, tog jag en promenad ner till stranden och det var skönt i solen. Blåsipporna har slagit ut och på en del ställen lyser det alldeles blått och en massa tussilago har också kommit upp. Lärkorna höll morgonkonsert och det var så härligt!

När jag kom hem var det dags att laga lunch och efter den blev det en stund till ute i solen.   Jag har också gjort i ordning Efit-korten från långfredagen och lagt in några nya vårtecken. Nu har det varit TV-tittande några timmar och nu väntar sängen.Påskhistoria

onsdag, april 12, 2006

 Idag har det varit halvmulet och runt 6-7 grader, men i morse var det kallt, -2,5 grad. Jag satte penséer igår,  men de hade inte tagit någon skada. De brukar tåla en hel del kyla.

Måndag och tisdag har varit ganska sköna. I måndag bakade jag påskkakor  och igår var vi uppe på gravarna och planterade påskliljor och så blev det ett besök på handelsträdgården för att få penséer. Jag har några i växthuset, men de har angripits av mögel, så jag tror inte att det blir något av dem. Det hade nog varit bättre att ha dem kvar i trädgårdslandet.

 Nu på eftermiddagen har jag varit ute i trädgården och räfsat upp kvistar från björkarna. Egentligen ska man ju inte göra något arbete alls på dymmelonsdagen, för det betyder otur. Men jag trotsar häxorna!

Jag tänkte berätta en sann påskhistoria nu när helgen närmar sig.

När Krister var liten hade jag ett dagbarn för att han skulle få en lekkamrat och första påsken den lille gossen var vid oss, fick han vara med när Krister skulle leta reda på sitt påskägg. Vi hade höns på den tiden och barnens påskägg med godis gömde vi i ett äggrede och sa, att det var tuppen som värpt. Och att tuppen bara kunde värpa en gång om året, eftersom ägget var så stort och fullt med godis.  Naturligtvis hade tuppen värpt ägg till dem båda två.  

Dagbarnet, som var i 4-årsåldern, var stum av förvåning när de hittade det fina påskäggen i hönsredet och när han kom hem med det  till sina föräldrar, slog han näven i bordet och sa med eftertryck och mycket "manhaftigt". "Nu djävlar, ska vi ha höns!"

    

   GLAD PÅSK!Stolt mamma!

söndag, april 9, 2006

Vår äldste son har fått dagens ros i gårdagens GA av en kund, som var så glad och nöjd med den hjälp han fått av Bosse i Comfortbutiken. Jag kan inte låta bli att känna mig glad och stolt över det. Jag var just inne och kollade på nättidningen helagotland.se och minsann, det fanns med där också.

 Idag har det varit halvdant väder, en aning sol men väldigt blåsigt. Bosse och Carina var här på lunch och på eftermiddagen blev det korsordslösning och en stund vid datorn.

Nu ska jag gå till sängs.  Jag satt uppe alldeles för länge igår kväll. Efter att vi stänt av TV:n för kvällen ringde jag till Eva och pratade med henne  nästan 45 min och sedan filade jag på hennes italienska hemsida, så klockan blev över 12 innan jag la mig. Sen vaknade jag tidigt i morse och kunde inte somna om, så nu känner jag mig ganska trött.Nu är det helg igen

lördag, april 8, 2006

 8-9 grader varmt och nästan solsken, låter inte det härligt? Fast jag måste ju erkänna att det blåser som bara den, så det är inte speciellt trevligt ute.  Men man märker på växtligheten att det är varmare. Krokusen har slagit ut idag och ser mycket piggare ut än den gjorde igår. Den gillar värmen det är tydligt!

Vädret igår var betydligt sämre och jag roade mig med tvätt och städning. Jag tänkte ta en promenad på eftermiddagen, men så blev det inte.

Igår kväll såg vi på Så ska det låta och det var väldigt trevligt. Jag var kritiskt inställd till Peter Settman första gången jag såg programmet med honom som ledare, men han har vuxit med uppgiften och hela programmet har faktiskt lyft. 

 Pyssel vid datorn har det naturligtvis varit både igår och idag. Jag håller på med Eva´s italienska hemsida, som hon vill få iordning nu till helgen. Nu är den i stort sett klar och det är bara några mindre justeringar, som ska göras. Sedan kan hon börja marknadsföra sig hos de italienska resebyråerna. Sidan är inte så märkvärdig och ska kompletteras med bättre bilder och annat material, men det är en början i alla fall.

Nu på eftermiddagen har vi varit och handlat och när vi kom hem, gjorde jag i ordning våffelsmet och nu har vi druckit kaffe och ätit nygräddade våfflor med grädde och jordgubbssylt. Mums, mums!

Ikväll ska det bli lammytterfilé och potatisgratäng, det brukar också smaka bra. Jag brukar köpa marinerad entrecôte, men det fanns inte i affären idag och jag var så inställd på lammkött, så det fick bli ytterfilé i stället.

Nu är det dags att börja skala potatis............Starur nummer 3!

torsdag, april 6, 2006

 I morse var världen vit igen! Och jag har bestämt mig för att nattens snöfall blir starur nummer 3. Det var i alla fall barmark igår kväll.

Just nu har solen tittat fram och snön är nästan borta. Det är bara i skuggiga lägen som den ännu ligger kvar på marken.

 Jag har lagt ut Eva´s svenska hemsida för Villa Citrus på nätet och nu får vi se om någon nappar på idén. Sicilien på våren är ju så vackert med blommande körsbärsträd och ginst.

Nu ska jag sätta igång med strykning och mangling och  efter lunch blir det en promenad i solskenet. Jag tänkte ta en vända till Klinte och passa på att handla också. Sedan får Åke komma och hämta mig och mina inköp.Starur nummer 2

onsdag, april 5, 2006

 Idag räknar vi in starur nummer 2. Nu är det bara 5 stycken kvar innan våren är här på allvar! Det har snöat lätt hela dagen, men snön smälter undan efterhand och nu börjar det gå över i regn så, som tur är lär det inte bli någonting som blir liggande kvar.

Jag har planterat om min krukväxter idag. Ja jag vet, det skulle varit gjort för länge sedan, men sånt är så trist att ta ihåll med, så det blir inte av förrän jag absolut måste. Nu är det gjort i alla fall och det känns skönt.

Igår skolade jag om tomater och paprika. Petunieplantorna var ännu för små, de får växa till sig ett tag till. Jag sådde också  tagetes av olika sorter och lejongap.

Annars har dagen ägnats åt funderingar över hur Eva´s hemsida för Villa Citrus ska se ut.  Jag har gjort en svensk presentation av den, som jag mailat över till Eva. Om hon gillar den så tänkte jag länka till den från min hemsida. Den är väldigt enkel, för egentligen är det väl mest italienska turister hon vänder sig till, men en och annan svensk skulle väl kunna nappa. Det är väl inte alltid man kan få hyra lägenheter i Italien där det finns en svensk värdinna. Den mer oficella hemsidan, som hon vill ha gjord, får nog Krister göra, så att det blir ett proffsigt utseende på den.

Åke är på Klinte och hälsar på sin gamla kompis igen, men han kommer nog hem nu när som helst och vill ha kaffe, så det är väl bäst att jag går och sätter på pannan.Grått och tråkigt!

tisdag, april 4, 2006

 Idag är det  grått och tråkigt väder, ett par grader varmt bara och en isande vind. Vart tog våren vägen?

Vi har varit en vända upp på kyrkogårdarna och plockat bort vissna ljungplantor. Jag tog bort gravlyktorna också. I höstas köpte vi batteridrivna ljus , som vi satt i lyktorna och de lyste faktiskt fortfarande. Helt fantastiskt!  Efter besöket på kyrkogårdarna åkte vi på Klinte och handlade. Då passade jag på att köpa påskliljor i kruka, som jag ska sätta upp på gravarna till påsk. De får stå i växthuset och växa till sig tills dess.

Igår eftermiddag tog jag mig en promenad och fick minsann se alldeles nyfödda lammungar. Inte utomhus, men inne i en ladugård. Bonden vågar inte ha dem ute, för risken är stor att räven tar de nyfödda små.

Lammungar förresten, här på Gotland kallas fåren lamm och deras barn kallas lammungar.  Ska man tala korrekt heter det ju får och lamm: "Får får inte får får får lamm". Kul va!Om april månad

måndag, april 3, 2006

25 Nu är det måndag förmiddag och man kan ana solen bakom ganska lätta moln. Det kanske blir en fin dag? Men april kan man aldrig lita på. Jag tittade i mina kalendrar och där kan man läsa om april:

Aprilis

April månad haver 30 dagar. Och solen löper i Oxen.

April månad säger:

April månad kallar man mig,
att plöja och så lärer jag dig,
jag åderslår nu min median,
att jag min sundhet hava kan.

April

Nu börjar man vänta på värmen
och ingen patiens går ut dom här dagarna
och strumporna vill aldrig torka.
De smärtsamma världshändelserna plågar en om natten
och mitt på dagen blir det hagel.

Så nyckfull och oberäknelig är april. Inte undra på att traditionen att luras infaller just 1 april.

Nu hoppas jag som sagt på solsken fram på dagen. Jag tänkte ta mig en promenad och se om det finns några nyfödda lammungar som man kunde fota. Det skulle väl vara ett gulligt vårtecken!Söndagsutflykt

söndag, april 2, 2006

 Söndagen inleddes med ganska gråmulet väder och ca 3 grader varmt, men fram mot lunch bröt solen fram och nu, vid 17-tiden, är det soligt och vackert. Vi har just kommit hem efter en trevlig utflykt till Visby där vi besökt yngsta sonen, fått en god söndagslunch och fixat till hans bokslut och deklaration.

Igår kväll såg vi på Högsta Domstolen igen och jag måste säga att det känns som om man bara sitter och ser på det för att fördriva tiden. Det finns ingenting i det som känns engagerande. Tina Nordström är söt och gullig och gjorde sitt till för att gårdagens program kändes bättre än förra veckans. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är pinsamt. Varför ska kändisarna  behöva sitta och "ta skit" från de så kallade domarna. Pinsamt tycker jag, eller är det bara så att jag är så korkad att jag inte fattar det roliga?? När Högsta Domsolen var slut hittade jag en Wallanderfilm på en av filmkanalerna. Jag tror att jag har sett den förut, men den var bra och Christer Henriksson gillar jag verkligen.

 Idag fick jag ett mail från vår dotter Eva på Sicilien. Eva och hennes man ska arrendera ett lägenhetshus och hyra ut lägenheter till turister. Hon ville ha hjälp med en hemsida för företaget och det blir troligen Krister eller jag som ska göra den. Det blir säkert jättebra. Eva har länge varit inne på att skaffa något eget på Sicilien och hon har ett utmärkt kontaktnät med resebyråer och turistföretag efter många år i branschen. Jag blev så  glad så jag ringde omgående upp henne och gratulerade. De ska skriva kontrakt nu i veckan och har redan några lägenheter uthyrda nu i augusti. Skulle någon vara intresserad, så kommer det mer information på min hemsida senare.

PS Jag blev tvungen att logga in igen och rätta - man kan ju inte ha Södagsutflykt som rubrik. DSApril, april

lördag, april 1, 2006

 +3 gr   får vi nöja oss med denna första april, första dagen på en ny härlig månad som för oss allt närmare våren och sommaren.

Jag tycker att det är jätteroligt med aprilskämt i tidningarna och Gotlands Allehanda har som vanligt  ett som fick mig att skratta så att tårarna rann .

Geab, vår lokala elleverantör rapporterad i dagens GA att man experimenterat fram ett system som innebär att man kan leverera el utan kablar, sladdar och kontakter. Nu söker man efter 100 villaägare som vill testa systemet under 1 år. Under det året får man elen gratis. Geab står för alla kostnaderna för ombyggnad i villorna. Alla kablar och kontakter ska tas bort och kostnaden för målning och tapetsering står Geab också för.  För att man ska kunna tända och släcka lyset behöver man en fjärrkontroll eller röststyrning. Om röststyrningen sedan inte skulle fungera får man en mörkerersättning med 250:-/timma. Anmälan om man är intresserad ska göras till Geabs Hemsida.

DN går ut med en artikel om hastighetsbegränsning till 20 km/tim när man cyklar. Prov ska göras på vissa sträckor och om det faller väl ut, ska man genomföra det i hela landet. .

Annars händer det inte så mycket idag. Åke ska ge sig iväg till Sanda och se på en gammal vattensåg och sedan blir det en vända på Klinte för att handla.

Carina och Bosse kommer hem från Thailand idag, så vi måste ju få träffa dem också och höra hur de haft det.

I morgon ska vi till Visby. Vi är inbjudna till Krister på söndagsmiddag och så ska jag hjälpa honom med bokslutet. Man förenar nytta med nöje.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
April


A R K I V 2006

Google