Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Mars 2007        April 2007         Dagbok Maj 2007 »


Fredagen den 27 april 2007

Svalorna är här!

Disigt och halvmulet är det från och till idag, 14-16 grader varmt.

Egentligen hade jag inte tänkt skriva någonting idag, men så fick vi se att svalorna har anlänt och det måste ju dokumenteras. De håller redan på att inspektera sina gamla bon och har återupptagit jakten på katterna. Så fort katterna passerar över gården så är det alltid någon svala som skriker och dyker ner emot dem.

Idag har jag tagit fotona till månadsbilden, de finns nu till beskådande på Ingrids Foto/Månadsbilden.

En riktigt skön helg med Valborgsmässofirande och Första Maj önskar jag er alla!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 15:30   |

Torsdagen den 26 april 2007

Trädgårdsjobb

En solig och fin dag, 15-17 grader varmt.

Inte blev det någon gräsklippning igår inte. Jag tog mig en lång och skön promenad istället. Genom Masshagen, för att få beundra vitsipporna och sedan ner till havet, längs stranden och upp genom Härjes hage för att få se om jag kunde få någon skymt av hans hjortar, men de var blyga och höll sig undan. På ängen där de brukar gå gick det i stället ett gäng grågäss.
Jag hade kameran med, så om du går in på Ingrids Foto och sedan Vårtecken så finns det lite nya foton att titta på.

Idag har jag däremot premiärklippt gräset. Det var väl inte så hemskt högt överallt, men behövde jämnas till för att se vårdat ut. Nu luktar det så gott ute av nyklippt gräs och nedersta delen av mina långbyxor är tjusigt gröna. Man skulle ha kunnat gå med shorts, för det har varit ganska varmt idag.


Undrar om den här pionen tänker blomma iår. Den har stått på samma plats minst 15 år och fick sina 2 första blommor förra året. Säg sen inte att jag inte är uthållig.

          

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:00   |

Onsdagen den 25 april 2007

Vårgrönska

En solig och fin dag ser det ut att bli. Termometern visar redan på 12 grader när klockan bara är 9.

I trädgården börjar buskar och träd grönska, en och annan blomma har börjat visa sig i jordgubbsodlingen och på åkern utanför spirar den nysådda säden så vackert. Det är med andra ord en riktigt ljuvlig dag.

Jag har just tvättat håret, för jag ska gå till frissan och fixa till luggen lite, så att jag kan se allt vackert när vi nu snart ska åka på vår Hollandsresa. Tvättmaskinen är laddad med smutsiga badrums- och toalettmattor och i eftermiddag blir det nog ett första test av hur gräsklipparen fungerar iår.

Igår hände inte så mycket, jag ordnade med mina plantor och var och plockade kajpar för transport till Örebro. Det ska bli spännande att se om de går att använda när de kommer fram.

Nu ska jag gå och torka till håret.

          

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 09:15   |

Måndagen den 23 april 2007

Blommande Magnolia

Riktigt mulet är det idag och regnet hänger i luften, temperatur 6 grader.

Lördagens bjudning blev trevlig, tycker i alla fall jag. Vi åt avocado med ishavsröra och vitlöksbröd som förrätt, fläskfilé med svampsås som varmrätt och sedan blev det kaffe med "förstörd sockerkaka".

Receptet på förstörd sockerkaka kommer här: Man skivar sockerkaka i en skål och lägger på upptinade djupfrysta jordgubbar och all jordgubbssaft också så att sockerkakan blir riktigt indränkt, det blir nästan som en savaräng, sen lägger man på rikligt med vispad grädde och garnerar med flagad mandel. Det är världen godaste efterrätt!

Igår åkte vi till Visby för att hjälpa Krister deklarera. Det var en solig och fin dag, men kallt på morgonen. Tulpaner och påskliljor låg som slagna soldater i rabatterna och det var alldeles vitt av frost långt fram på morgonen.

Jag läste i tidningen i veckan att magnolian blommar i Visby, så vi tog en sväng för att titta på dem. Man har planterat en lång rad med magnoliaträd längs Allégatan i Visby och de var verkligen fina. En del hade redan blommat över och börjat bli bruna, men många var fortfarande i full blom. Titta in på Ingrids Foto/Vårtecken, så finns det några kort av dem där.

Imorse satte jag en bulldeg och sedan gjorde jag en storrengöring av spisen och ugnen och just nu håller jag på att grädda sista bullplåten. Jag vill att det ska finnas bullar i frysen för nu när Åke inte ska äta kakor och sötsaker, så måste vi åtminstone få en bulle till kaffet.

Åke håller på att göra service på gräsklipparen, för nu börjar det bli dags. Den här veckan måste gräsmattorna klippas. Jag vill inte göra det för tidigt, men man får väl kanske köra runt en del områden med scilla och andra lökväxter.

Senare i eftermiddag ska jag nog ta en sväng och plocka lite kajpar, så att vi kan få oss en vitamininjektion igen.

          

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 12:20   |

Lördagen den 21 april 2007

Hur mår potatisen?

Sol, men hård västlig vind och temperatur 2 grader.

Lördagen bjuder inte på bättre väder än fredagen gjorde, fast det blåser väl inte riktigt lika mycket. Jag täckte mina nysatta potatisar med väv och det förvånar mig verkligen att den inte har blåst sönder. Undrar vad potatisarna tycker om det här kyliga vädret? Hoppas att de har det varmare där nere i jorden än vad vi har här uppe i blåsten.

Jag steg upp som vanligt vid 7.15-tiden idag och det tog sin rundliga tid med läsningen av DN, det var ju dubbelt upp idag. När jag sedan kom upp i sovrummet för att klä mig, vad fick jag se!


I sovrummet får katterna absolut inte vara. Någon (jag) har glömt stänga dörren
och Svarten har passat på att parkera på mitt nattlinne, rackarn´s katt!

Idag ska jag till Carina och Bosse på eftermiddagen och hjälpa dem med deras deklarationer och ikväll ska vi ha ett par vänner på middag. Jag har ännu inte riktigt klart för mig vad jag ska bjuda på, men det löser sig nog.
Imorgon ska vi till Visby för nu är det Kristers deklaration som ska fixas. Det påstås att det ska regna imorgon, så då passar det ju bra med inneaktiviteter.

Ha en riktigt trevlig helg!
          

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 11:40   |

Fredagen den 20 april 2007

Inställda båtturer

Sol, men hård västlig vind och temperatur 4 grader.

Vilken natt det har varit! Det har blåst så hemskt och det har bubblat och dånat i vårt plåttak som man har inte kunnat sova. Imorse möttes vi av ett meddelande i brevlådan att dagens DN inte kunnat distribueras och idag har Destination Gotland ställt in 2 båtturer. Så här sitter vi nu på vår kobbe i Östersjön totalt isolerade. Fast så illa är det väl kanske inte, vi har ju radio, TV och inte minst av allt internet. Men maken saknar sin tidning!

Åke har trots blåsten varit i skogen på förmiddagen för att hugga enestör och jag har fredagsstädat. Jag var ute för en stund sedan och skakade mattor och upptäckte att i lä är det ganska skönt trots den kyliga vinden, så det blir eftermiddagskaffe ute i solen idag.

          

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:45   |

Torsdagen den 19 april 2007

Regn och rusk

Regn och blåst, ca 6 mm har det kommit i regnmätaren, temperatur ca 5 grader.

I morse när jag vaknade var det ännu solsken, men det mulnade snabbt och började regna vid 9-tiden. Så idag har jag hållit mig inomhus förutom en vända på Klinte på eftermiddagen. Jag var och lämnade våra deklarationer och så hämtade jag ut det nya kamerabatteriet. Nu har jag laddat upp det och det fungerar alldeles utmärkt. Det blir bra att ha ett hållbart batteri när vi ska åka till Holland i månadskiftet. Många tulpankort ska det bli då .

Genom Feedreader hämtar jag hem nyhetsrubriker och såg för en stund sedan att en kvinna på Gotland kräver att få hjälp av sociala myndigheterna med rastning av sin hund. Hon har fått avslag på sin begäran och överklagar nu beslutet. Vad ska man säga om sådant?

Länsrätten gjorde samma bedömning som Gotlands Kommun och kvinnan får nu ordna rastningen av hunden själv. Nog lever vi i tron att myndigheterna ska ta hand om oss på alla sätt när vi behöver stöd, men att begära att få sin hund rastad på det allmännas bekostnad?

Startsidan är uppdaterad med några nya funktioner, har fått ny färg och ny toppbild.
Nu ska jag gå och laga middag. Ikväll blir det pannbiff med stekt lök, potatis och en grönsallad och till det ett glas vin. Det är ju torsdag!

          

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:10   |

Onsdagen den 18 april 2007

Busungar

Riktigt mulet, med regnet hängade i luften, 5 grader varmt.

Igår hade vi ännu en solig och fin dag. Det var lite kallare, men skönt ändå. Jag var ute i trädgåren mest hela dagen och på eftermiddagen kom en granne in och vi blev sittande på uteplatsen och pratade gamla minnen. När han berättade hur de hade busat i skolan inser jag att det inte bara är dagens barn som är stökiga och besvärliga att ha att göra med. Trots auktoritära lärare och föräldrar gjordes det massor av hyss . Inte hjälpte det att det både hemma och i skolan praktiserades aga i uppfostrande syfte, det verkar inte ha avskräckt de här gossarna i alla fall. Så de som förespråkar återgång till gamla tiders uppfostringsmetoder ska nog ta och intervjua en och annan 70/80-åring om hur det var förr i tiden.

Idag har vi alltså återgått till ett mera normalt aprilväder. Jag har trots det varit ute och satt potatis i trädgårdslandet. Få se nu om det var rätt eller fel. Jag har några sättpotatisar kvar och tänkte peta ner dem i början av maj, så får vi se om det blir någon skillnad i mognadstid.

Efter lunch har jag gjort bokföringen för mars färdig och nu ska jag stryka och mangla lakan. Åke har tagit en vända till skogen för att hugga några enestörar till.
Svarten utmärker sig som vanligt! När jag kom in i rummet där min strykhög ligger på en stol, hade han tydligen kommit direkt utifrån med väldigt leriga tassar, marscherat upp på rummet och naturligtvis kommit på att strykhögen med rena och fina kläder var ett mysigt ställe att ligga på. Det blir till att tvätta om en del. Rackarn´s katt!!

          

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:00   |

Måndagen den 16 april 2007

Vårbruk

Soligt och varmt, 20 grader var det nu på eftermiddagen.

Igår fick vi se ett par starar, så nu slipper jag bekymra mig över dem. De har tydligen inte anlänt förrän nu.


Den här satt i päronträdet och försökte locka till sig en partner.

På förmiddagen i dag har Åke varit vid läkaren på vårdcentralen och jag var med honom för att få information om hälsoläget. Medicinrecepten var utgångna och medicinen slut så efter besök på vårdcentralen blev det en vända till apoteket och sen var förmiddagen slut.

I eftermiddag har jag rustat ute i trädgården. Jag har satt en säng lök, sallad och dill. Nu funderar jag på om jag ska sätta potatis också, men har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra. Åke påstår att vi har snö att vänta i slutet av veckan! Inte kan det väl vara så illa?


Bildbevis på vad jag pysslat med idag.

          

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:10   |

Söndagen den 15 april 2007

Johanna Sällström

Jag har suttit och sett Wallanderfilmen med Johanna Sällström som spelar Linda. När jag skulle stänga av datorn och gå till sängs fick jag se att Expressen publicerar en artikel där Regina Lund uttalar sig om sin vänskap med och saknad efter Johanna, Tack Johanna!. Läs den!
        

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 23:20   |

Söndagen den 15 april 2007

Kajpar
Ännu en solig och fin dag, men temperaturen har varit måttliga 12-13 grader, vinden har legat på från havet och vattnet är ännu kallt.

På förmiddagen åkte jag med Åke till Klinte när han skulle hämta tidningen och så gick jag hem. Det var jätteskönt och min promenad ackompanjerades av en fantastisk lärksång. När jag kom var det dags att laga middag, stekt torskfilé med skarpsås och potatis, det är inte fy skam det!

Efter lunch vilade vi middag i solstolarna och bikini och shorts var faktist på fast det var lite svalt, vi är ju vikingar!

Nu har vi varit på Klinte en vända igen, jag ville ner på Källingmyr för att se om det fanns kajpar och det gjorde det. Så ikväll blir det kajpsoppa. För de som inte vet vad kajpar är kan jag berätta att det är en vild purjolök som finns nu på våren. Den är jättegod och väldigt vitaminrik. Nu ska jag sätt igång och laga till mina kajpar.

        

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:40   |

Lördagen den 14 april 2007

Försommarvärme
Idag får man allt ta till stora solen, för det har varit en helt underbar dag.

Jag var ute redan vid 8.15-tiden och satt och njöt i morgonsolen och lyssnade på fågelsången. Vi har en ganska hårt trafikerad väg utanför staketet, så jag brukar passa på att njuta av morgonfriden innan den mesta trafiken börjar.

När det gäller fåglarna så är jag lite fundersam över vart stararna tagit vägen. Vi brukar ju alltid ha holkarna bebodda, men iår står de tomma. Läste i kusin Görans i Arboga blogg, att han ställer sig samma fråga. Annars är luften fylld av lärksång, koltrastsång, bofinksång och diverse andra läten i olika tonarter.

På förmiddag höll Åke och jag på med vedklyvning, men sen var det trädgården och solen som gällde. Jag hackade och räfsade en av gångarna och sen satt jag i solen och njöt. Bikinin åkte minsann på och det var riktigt varmt och gott. Termometern visad på runt 16 grader i skuggan när det var som varmast.

Ikväll har vi sett på "Postkodmiljonären", "Stina" och "Brottskod försvunnen". Hoppas nu att tjejen som lyckades komma upp i 500.000:- har turen med sig nästa vecka och kniper miljonen. Det är en bra mycket bättre prestation än att vinna motsvarande summa i "Pokerfejs". Vi såg några program av det i början, men nu ser vi det inte längre. Det är bara så tråkigt!!

Nu är det godnatt, sängen väntar och imorgon ska det bli ännu en dag med sommarvärme. Vi tackar och tar emot!

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 22:15   |

Fredagen den 13 april 2007

Sammanträde
Soligt 12-13 grader varmt.

Igår skulle vi ha årsmöte i Mulde vägsamfällighet, så dagen gick åt till diverse förberedelser inför kvällen. Jag visste ju inte hur många som tänkte komma, så jag städade av i salen, så att vi skulle kunna sitta där. Det är underligt, hur rum som man inte använder ändå är i behov av städning så fort man ska vara där. Jag skulle också ta fram underlag för mötet, dagordning och sådant.

Vädret var jättefint, så på eftermiddagen var jag ute i trädgården och sådde gödning på gräsmattor och rabatter och sådde gräsfrö där vi lagt i ny jord. Jag vet att det blir mera gräsklippning när man göder, men man vill ju ha grönt och fint i trädgården. Jordgubbarna fick också en första ansning och de knoppas riktigt fint redan.
Titta in på Ingrids Foto/Vårtecken, där finns några foton som jag tog igår.

Årsmötet var kl 19.00 och det kom inte så många, som vi hoppats, men det gick lugnt av och nu är Åkes tid som sekreterare slut. Samfälligheten har fått en behövlig föryngring med ny sekreterare, ny kassör och nya revisorer.

Idag har jag först skrivit färdigt protokollet från mötet (lovade hjälpa nya sekreteraren den här första gången) och sedan har det varit trädgården som gällt. Lite upprensning i rabatterna och förberedelser för sådd i trädgårdslandet.

Åke har varit och hjälpt Bosses granne med gödningssådd på förmiddagen (trots att det är fredagen den 13:de) och på eftermiddagen har han suttit och njutit i solen. När jag var färdig i rabatterna höll jag honom sällskap. En kopp kaffe och DN:s fredagskryss är ingen dålig sysselsättning när man får vara utomhus i solskenet. Man måste ju passa på och njuta av det här härliga försommarvädret.

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:25   |

Onsdagen den 11 april 2007

Gårdsförsäljning
Soligt, men ganska blåsigt, 7 grader varmt. vädret börjar ordna till sig igen.

Jag läste att gotlandsmoderaterna ska ha sin länsstämma nu i helgen och då kommer att behandla ämnet med gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker. Idag är det ju inte tillåtet vilken innebär att svenska vinodlare inte har möjlighet att marknadsföra sina produkter som övriga bönder inom EU. Man föreslår nu att Gotland ska bli ett försöksområde för gårdsförsäljning av vin. Det är bara att hoppas att deras förslag mottas välvilligt.

Fast jag är nog ganska tveksam, hur ska vi svenskar klara av att kunna stanna till vid en vingård och gå in och köpa ett par flaskor vin? Tål vi verkligen en sådan frihet?

På förmiddagen idag har jag och maken varit ute och kört i jord i traktorspåren efter vinterns vedinkörning och i eftermiddag ska jag till Hemse och jobba på Kupan.

Jag kan också tala om att jag beslutat ta en "timeout" från bloggandet och aktiviteterna på Dax.se. Tiden räcker inte riktigt till. Det börjar bli vårväder igen och sommaren nalkas och då vill jag vara ute så mycket som möjligt. Eftersom tiden vid datorn blir kortare föredrar jag att prioritera min hemsida och nätvännerna framför Dax.se. Få se om jag återkommer dit i höst kanske.

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 11:40   |

Tisdagen den 10 april 2007

Deklarationsdags
Jodå, det har minsann kommit några snöflingor idag också, men värmen börjar stiga, nu är det 4 grader varmt och det mesta av snön har töat bort. Ska det verkligen kunna bli sommartemperaturer om ett par dagar? Jag får säga som Åke -"Jag är skeptisk till det".

Igår hände inte så mycket. Några sommargrannar kom in på ett besök på förmiddagen och efter lunch såg vi på TV och var på Klinte en vända, bland annat för att köpa mjölk. Svarten tittade på mig, som om han trodde att jag inte var riktigt klok, när jag bjöd honom på vatten till frukosten.

Idag har jag suttit och gjort vår deklarationer färdiga och gjort en betalningsorder på fyllnadsbetalningen som ska in till den 2 maj. Vi deklarerar som näringsidkare så jag skickar in våra deklarationsblanketter tillsammans med alla bilagor, men med anledning av ämnet så har jag gjort en ny omröstning.

Titta in på Ingrids Sida och tala om hur du gör med din deklaration i år! Deklarerar du som vanligt eller via internet, telefon eller sms?

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 14.00   |

Måndagen den 9 april 2007 - Annandag Påsk

Världen är vit igen!
Idag är världen vit igen, det snöar/regnar fortfarande, det blåser och är ca 1 grad varmt. Det är riktigt ruskigt med andra ord.

Igår var Carina och Bosse här på påskdagslunch och på eftermiddagen satt vi ute i solen ett tag. Jag beväpnade mig med ett sudoku och Åke bara njöt i solskenet. Men det var bara ett par grader varmt, så till slut blev det för kylslaget att vara ute. Då gick vi in och Åke såg på fotboll och jag tittade på en van Veeterenfilm här på datorn. Tur att det finns alternativ för alla när inte tittarsmaken är densamma.


Så här ser det ut idag när man gläntar på köksdörren

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 08.50   |

Söndagen den 8 april 2007 - Påskdagen

Söndagsskolan
Sol, men kallt, det blir kallare och kallare idag är det bara 2 grader varmt när klockan är 10.00.

Vi hade en trevlig kväll igår tycker i alla fall jag. Fast jag började känna mig raspig i halsen och när jag gick till sängs kände jag mig ganska dålig, nästan som om jag hade feber. Men idag är det inte så farligt ändå. Snuvig var jag i morse, men tog en Zyrlex och nu mår jag bättre. Det kan vara allergi också, det kanske är mitt påskris, som jag inte tål?

Just nu sitter jag och löser frågorna i Söndagsskolan och hittills, t o m fråga 7, har det gått helt strålande. Få se om jag lyckas få alla rätt.


10.30 Titta så bra det gick idag, tack Google!
Något pris fick jag inte, kan det vara för att jag fuskat?

Nu ska jag gå och sätta igång med påskdagslunchen.

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 11.30   |

Lördagen den 7 april 2007 - Påskafton

RSS-feed
Sol, men kallt, det är bara 3-4 grader varmt.

Idag påskafton är det Efit. så kameran är med hela dagen. I morse var jag ute redan kl 8 för att försöka ta ett foto av några tranor som gick ute på åkern och jag lyckades faktiskt komma så pass nära att det blev några kort. Ett av dem finns till beskådande redan nu i Ingrids Foto/Vårtecken.

Igår satt jag vid datorn ett tag på eftermiddagen och då laddade jag hem Feedreader. Det är ett jätteroligt program där man kan prenumerera på bloggar och nyheter som har RSS-feed. Jag har lagt in mina favoritbloggar och så fort de blir uppdaterade får jag upp ett meddelande om det.

Jag satt också och grubblade hur jag skulle kunna få till RSS-feed på den här dagboken och lyckades till slut. . Allting sånt här tar lång tid för mig och Åke kan inte begripa varför jag sitter vid den här dumburken timme efter timme, men med dåliga förkunskaper och halvtaskig engelska så tar det sin rundliga tid. Men roligt har jag!

Ikväll kommer Carina och Bosse hit, så nu ska jag snart igång och börja förbereda kvällens äggätning.


Tack Göran för ett härligt påskkort.

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 12.30   |

Fredagen den 6 april 2007 - Långfredagen

Lugn dag
Sol, men blåsigt och 6-8 grader varmt.

En lugn och skön dag har det varit idag. Vi har suttit ute och solat och läst och på eftermiddagen tog vi en promenad i Masshagen för att kolla om vitsipporna börjat blomma och minsann, det hade de gjort. Inte för att det fanns så många ännu, men de är på gång. Jag tog kameran med, så jag ska lägga in några foton av dem bland vårtecknen.

Nu sitter Åke och ser på fotboll, jag daterar och ikväll blir det "Så ska det låta".

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 16.55   |

Torsdagen den 5 april 2007 - Skärtorsdagen

Fottvagning
Idag är det blåsigt och 6-8 grader varmt.

Vet du varifrån Skärtorsdagen fått sitt namn? Skärtorsdagen firar vi till minne av att Jesus instiftade nattvarden. Namnet "skära" som förr betydde "tvätta", syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före den sista måltiden. I Visby domkyrka inbjuder biskopen till fottvagning. Han tvätter själv en fot på varje deltagare i gudstjänsten. Vad som händer med den andra foten vet man inte.

På skärtorsdagen ger sig ju också alla häxor iväg till Blåkulla och köpmännen i Visby inbjuder som vanligt alla barn som är utklädda som påskkärringar på en marsch genom stan. Naturligtvis ingår påskgodis i den tillställningen.

Igår höll jag på med sedvanligt hushållsjobb på förmiddagen. På eftermiddagen gjorde vi en biltur till Hemse för några inköp.

Idag har vi varit på kyrkogårdarna med påskliljor och nu håller jag på att baka några kakor. Sockerkaka och Apelsinchokladkaka står just nu i ugnen och gräddas och på arbetsbänken ligger nygräddade mazariner. Åke har varit i skogen och tagit vara på en gran som ramlat omkull och han kom just nu hem, så nu blir det eftermiddagskaffe ute i solskenet. Det blir jacka på och sen får man väl kolla om kvasten fungerar i år också?

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 15.40   |

Tisdagen den 3 april 2007

Rackarns katt!
Vart tog vårvärmen vägen? Idag är det blåsigt och bara 5 grader varmt.

Men vi ger oss inte för att det blåser och är lite kyligt! På förmiddagen var vi uppe på Fröjel kyrkogård och planterade penséer och snyggade till på gravarna och sen satte jag de sista här hemma också. Hoppas nu att det inte blir alltför kallt inatt. I morgon ska visst värmen komma tillbaka igen. På eftermiddagen har Åke varit och ringvält en vall och utanför på åkern kör arrendatorn fram och tillbaka med såningsmaskinen.

Efter lunch skulle jag ta fram mina påskdukar och stryka dem, men när jag kom in i rummet där jag förvarar dem fick jag annat att tänka på. Jag var inne där i förmiddags också och märkte inte att Svarten smet in. När jag nu kom in där, kom han springande och skulle ut. På ett av fönsterbrädorna har jag haft en låda med fröplantor och den hade han vält ner i sängen. Alla plantor, nyvattnade och fina låg upp och ner på sängöverkast, kudde och kanten av madrassen. Rackarns katt! Några krukor lyckades jag rädda, men det mesta var bara att kasta. För att inte tala om all jord i sängen, på mattan och bakom elementet. Har man inte jobb ordnar katterna så att man får det.
På eftermiddagen började solen lysa igen, så nu har vi suttit ute och druckit eftermiddagskaffe och det var riktigt skönt när man satt i lä.

Förresten, jag forskade lite igårkväll och hittade ett batteri till min kamera på nätet. Det kommer inte att kosta mer än 295:- inkl frakt. Det var annat än Expert som skulle ha 795:-.

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 16.30   |

Måndagen den 2 april 2007

Visbyresa
Soligt med en temperatur på 8-12 grader, lite kyligt i vinden.

Igår hade vi en lugn och skön söndag. På eftermiddagen satt vi ute och mådde gott i solskenet. Jag tror inte att vi blev lurade, men man kan ju inte vara helt säker. Det kanske ännu visar sig att vi gått på någonting. Tidningarna gör ju allt för att narra oss 1 april.

Idag har vi varit i Visby på förmiddagen. Åke skulle hämta ut sina nya glasögon och jag skulle till Lind´s växthus och köpa planteringsjord och penséer. Så hade jag tänkt köpa ett nytt batteri till digitalkameran, men det var nästan lika dyrt som en ny kamera, så det fick vara. 795 kronor skulle det kosta och dessutom fanns det inte i lager. Få se om jag kan få tag i något på nätet, annars blir det kanske en ny kamera såsmåningom.

I eftermiddag har Åke varit på Klinte och varit ute och promenerat med sin blinde kompis och jag har planterat och donat i trädgården. Jag har satt ut mina solcellslampor också så att de kan få börja ladda upp sig. Nu är det ju sol så många timmar om dygnet, så de borde fungera.

Utanför fönstret brummar en traktor, det är vår arrendator har börjat harva åkern bakom huset och det är mer än en månad tidigare än i fjol. Då startade han den 4 maj, så man ser vad det här vädret kan påverka på alla sätt.

Ingrids Foto/Vårtecken är uppdaterat med några bilder.

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 16.00   |

Söndagen den 1 april 2007

April, april...
Soligt och vackert väder är det idag också med en temperatur på 10-12 grader.

Har någon lyckats lura dig idag? Om inte, så känn dig inte säker, dagen är ju inte slut ännu. Visst är det kul att kolla i tidningarna och se om man kan hitta årets aprilskämt. Ibland går man på en nit, någonting som man är övertygad om är ett aprilskämt visar sig var verklighet och vise versa. Att luras första april är en gammal företeelse, enligt Wikipeda tror man att de första april-skämten kom till Sverige på 1670-talet. Skämtet gick då ut på att lura någon att gå dumma ärenden - till exempel fick den lurade ett brev, en s.k. aprilsedel.

Jag läste helagotland.se nu på morgonen och hittade en nyhet som måste glädja alla stockholmare som har funderingar på att besöka vår vackra ö i sommar. Som det är idag så har ju vi gotlänningar rabatt på båtresorna och nu har man i jämnlikhetens namn beslutat att på försök införa rabatt även för stockholmare. Syftet är att redan nu markera samhörigheten mellan alla framtida medborgare i storregionen Stockholm-Gotland. Rabatten ska införas redan nu till sommaren med en begränsad grupp stockholmare som försöksgrupp.
Alla stockholmare som ringer och bokar biljetter har möjlighet att få rabatt om man kan uttala namnet Roma på rätt sätt. Eventuellt kommer man även att ha ett sångprov där det gäller att kunna nynna Gotländsk sommarnatt och sjunga Summarn kummar, men det gäller att klara alla verserna.

Låter inte det här trevligt? Välkomna alla stockholmare att försöka få åka billigt till Gotland i sommar!

Vadå, första april, aprilskämt? Nej, det kan det väl inte vara!

          

Prenumerera?| Till Ingrids Sida |  Skrivet 08.50   |


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
April


ARKIV 2007

Google