DAGENS RAPPORT FRÅN STENSTUGU
V Ä L K O M M E N

Ingrid heter jag och jag är gift med Åke. Gården vi bor på heter Stenstugu.
SE HELA MIN PROFIL
......................................

K O M M E N T A R E R
De 8 senaste
......................................  Till bloggens startsidaSöndagen den 1 mars 2009 | 19:25 | Klart -3°

Det har varit ett helt strålande väder i dag, den här Vasaloppsöndagen. Morgonen var kall som bara den, vi hade -9° på termometern, men när väl solen kom upp blev det raskt mildare och mitt på dagen hade vi ett par grader varmt. På morgonen och förmiddagen satt vi och såg på Vasaloppet och det är verkligen en fascinerande tillställning med alla dessa människor, som likt en lång orm tar sig från Sälen till Mora. Efter lunchen satt Åke ute och solade sig och jag tog mig en promenad ner till Klintehamn. Där gick jag en sväng in på Konsum och köpte oss varsin semla till eftermiddagskaffet.

I dag är det ju inte bara Vasaloppsöndag utan även Kattbånsns dag och här kommer några foton av mina kattbånsar, om man nu kan få kalla dem för det när de är kastrerade.

Trots att de inte borde begripa vad det innebär att vara "marskatt" verkar det som om de ändå börjat få lite oro i kroppen. Det är mycket spring ut och in nu och de ligger inte och sover hela dagarna, som de annars gjort hela vintern.

I gårdagens Efit kan de som kikat på det se, att vi begick får premiär i pensionärsföreningen SPF igår. Jag har varit med i föreningen sedan jag blev pensionär, men Åke har inte varit med. När mitt inbetalningskort för årsavgiften för 2009 kom, var det bifogat ett program för årets aktiviteter och då fick jag se, att på mötet den 28 februari skulle Bison komma och hålla föredrag. Bison, Bernt Nilsson, har varit journalist på Expressen och Aftonbladet en gång i tiden, varit ute som krigskorrespondent, varit korrespondent i London och nu, när han är pensionär själv, har han skrivit 2 böcker och håller på med den tredje och så skriver han kåserier i GT varje vecka.

När vi anlände till församlingshemmet i Klintehamn där mötet skulle vara, blev vi så varmt välkomnade av alla. Massor av bekanta var det där och det kändes riktigt trevligt. Efter en kort mötesförhandling vidtog en liten stunds gymnastik, kaffedrickning och lottförsäljning och sen kom Bison.

Han var mycket trevlig och det var tänkvärt, det han talade om. Det kändes nästan som om han läst mitt lite smådeppiga inlägg i fredags, vilket han ju inte kan ha gjort, men jag kände mig verkligen träffad när han pratade om oss pensionärer och de gränser vi sätter för oss själva. Han pratade om att vi inte får ge upp och slå oss till ro, utan att vi fortfarande kan och ska sätta upp mål och försöka förverkliga våra drömmar. Vi kan inte bestiga Mount Everest längre, sa han, men det är så mycket annat vi kan göra. Själv planerade han och tränade för att cykla i Baltikum till sommaren. Det var en gammal dröm som han skulle förverkliga. Han avslutade med att spela dragspel och det var något som han också börjat med som pensionär. Inte lät det speciellt vackert, men det var ännu en gammal dröm han sett till att förverkliga.

Eftermiddagen avslutades med lottdragning och Åke vann ett paket gula ljus. De kommer bra till pass nu när det snart är påsk.

Den här träffen var verkligen trevlig och nästa gång är det påskfest i Hejde och jag tror nog att vi kommer att försöka vara med då också. Åke anmälde sig förresten som medlem han med, det kan ju vara dags nu vid 81 års ålder att gå med i en pensionärsförening!


~~~~~~~~ ~~~~~~~~«Mars 2009»
TiOnToFr
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
GoogleA R K I V E T

......................................


V Ä L J    M U S I K
Hitta dina favoritlåtar.


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

......................................

bloglovinE T I K E T T E RM I N A   B L O G G A R


Tack Pysen!


Tack Pysen!
Tack Annette!
Tack Ulla-Britt!


Tack Reneth!


Tack Doris!

Tack Maggan!
Tack Lena!


Tack Eleonora!


Tack Eleonora!
Tack Susanne!
Tack Astrid!


Tack Benita!


Tack Gunnar!
Tack Ia!
Tack Frukostflingan!


Tack Eleonora!

Syftet med utmärkelsen är att sända lite kärlek till de kvinnor som gör din dag, som lär dig nya saker och som lever sina liv fulla av generositet och glädje!
Tack Annette!

Tack Astrid!


Tack Bettan!
Tack också till Annifey!


Tack Elisabeth


Tack Ulla-Britt!

......................................

Stavningshjälpen

[Valid RSS]

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.comHär har du min mailadress | Ingrid Levander © 2004-2009  | Sidan gjord i IE 1024x768 | | Page Rank Check
online | idag | denna vecka | totalt