DAGENS RAPPORT FRÅN STENSTUGU
V Ä L K O M M E N

Ingrid heter jag och jag är gift med Åke. Gården vi bor på heter Stenstugu.
SE HELA MIN PROFIL
......................................

K O M M E N T A R E R
De 8 senaste
......................................  Till bloggens startsidaOnsdagen den 4 mars 2009 | 10:20 | 3,5°

De senaste dagarna har det pratats i Gotlandsradion om folk som känt sig lurade sedan de tagit kreditupplysningar på sig själva. De ha upplevt att erbjudande varit gratis, men fått en otrevlig överraskning när det sedan kommit en faktura på nästan 300:-

Det är www.kredit.notara.se, som erbjuder vad man trott vara gratis kreditupplysning. Ingenstans på sidan står det att det kostar något att få reda på hur kreditvärdig man är.

Det är bara att ange sitt personnummer, sen kommer man till nästa sida och där anger man sitt mobilnummer och "thats it"! Vad man inte har observerat är Information längst ner på startsidan. Den raden är ju väldigt lätt att missa när man ser de där stora svarta gubbarna och uppmaningen att skriva i sitt personnummer allra överst på sidan. Om man klickar på Information kommer man till en sida där de första raderna är följande:


En av de som råkat illa ut berättar att hon reklamerat fakturan och efter en lång och jobbig tid, som slutade med att hon sände en reklamation med rekommenderat brev, äntligen blivit av med kravet på betalning. Hon råder nu alla som råkat ut för detta att göra likadant och inte betala.

Vi måste alla tänka till både en och två gånger när vi ser liknande erbjudanden. Tro inte att några företag gör någon tjänst gratis. Metoderna att lura till sig pengar blir mer och mer sofistikerade och enda sättet att skydda sig är att vara kritisk till reklam och lockande erbjudanden.

På tal om reklam - jag lägger in min googlereklam igen, för jag kollade mitt konto och där fanns faktiskt lite drygt $75. Det var Pimli.se, som berättade i sitt senast inlägg att hon fått in pengar på sitt konto från Google Adsense, som fick mig att gå in och kolla mitt konto. Så nu har jag öppnat ett särskilt bankkonto för att inte behöva uppge mitt ordinarie kontonummer. Om ett halvår kanske jag är uppe i de stipulerade $100, som är gränsen för utbetalningar. Det beror förstås på hur intressant reklamen är och hur många som klickar på den.


~~~~~~~~ ~~~~~~~~
«Mars 2009»
TiOnToFr
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
GoogleA R K I V E T

......................................


V Ä L J    M U S I K
Hitta dina favoritlåtar.


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

......................................

bloglovinE T I K E T T E RM I N A   B L O G G A R


Tack Pysen!


Tack Pysen!
Tack Annette!
Tack Ulla-Britt!


Tack Reneth!


Tack Doris!

Tack Maggan!
Tack Lena!


Tack Eleonora!


Tack Eleonora!
Tack Susanne!
Tack Astrid!


Tack Benita!


Tack Gunnar!
Tack Ia!
Tack Frukostflingan!


Tack Eleonora!

Syftet med utmärkelsen är att sända lite kärlek till de kvinnor som gör din dag, som lär dig nya saker och som lever sina liv fulla av generositet och glädje!
Tack Annette!

Tack Astrid!


Tack Bettan!
Tack också till Annifey!


Tack Elisabeth


Tack Ulla-Britt!

......................................

Stavningshjälpen

[Valid RSS]

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.comHär har du min mailadress | Ingrid Levander © 2004-2009  | Sidan gjord i IE 1024x768 | | Page Rank Check
online | idag | denna vecka | totalt