DAGENS RAPPORT FRÅN STENSTUGU
V Ä L K O M M E N

Ingrid heter jag och jag är gift med Åke. Gården vi bor på heter Stenstugu.
SE HELA MIN PROFIL
......................................

K O M M E N T A R E R
De 8 senaste
......................................  Till bloggens startsidaOnsdagen den 11 mars 2009 | 09:10 |

Enligt allnakku är det idag Bläkkus Dag och bläkku är detsamma som tofsvipan. Jag har inte sett någon ännu i år, men det rapporterades i GA redan i förra veckan att den kommit till Gotland. Tyvärr börjar den här trevliga fågeln bli mer och mer sällsynt. Förr såg och hörde man dem överallt på åkrarna, men dagens intensiva jordbruk med alla stora maskiner gör nog att lantbrukarna inte kan ta hänsyn till bläckredena (tofsvipans bon). De lägger sina ägg i en grop ute på öppna åkern och det sker just den period på våren när vårbruket är igång. Vi kanske får nöja oss med att lyssna på tofsvipans ängsliga läte på det här sättet i framtiden:

Här kan du få lyssna på tofsvipan efter programannonseringen.

Lite synd är det om de tofsvipor, starar och lärkor som redan vågat sig hit till ön, för idag är Gotland klätt i vinterskrud igen. Igår kväll hade det kommit ett litet tunt snötäcke och nu på morgonen är marken alldeles vit och fortfarande snöar det ordentligt. Enligt ett gammalt talesätt ska vi har sju starurar innan det blir vår på riktigt, men det antalet måtte väl vara passerat för länge sedan? (En starur är ett snöfall som kommer efter det staren anlänt.)

Idag måste vi trots vädret en vända på Klinte för att fylla på förråden. Katterna sitter och tittar anklagande på mig, för burkmaten är slut och då blir de en aning irriterade. Svarten sätter sig mitt på köksgolvet med huvudet i vädret och bara glor på mig och när jag går förbi honom slår han efter mig med tassen. Grållen, som är lite diskretare, sitter vid matbackarna och starrbligar på dem, som om det skulle hjälpa.

Nu ska jag uppdatera det här och sedan sätta fart med morgonsysslorna. Hoppas att du får en fin onsdag!

Jag har ju glömt en sak - Har du sett att det går ett program på TV4 kl 19.30 måndag-torsdag, som heter "Hemma hos mig". Helge Skoog är speaker och den här veckan lagas det mat hemma hos 4 gotlänningar.


~~~~~~~~ ~~~~~~~~
«Mars 2009»
TiOnToFr
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
GoogleA R K I V E T

......................................


V Ä L J    M U S I K
Hitta dina favoritlåtar.


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

......................................

bloglovinE T I K E T T E RM I N A   B L O G G A R


Tack Pysen!


Tack Pysen!
Tack Annette!
Tack Ulla-Britt!


Tack Reneth!


Tack Doris!

Tack Maggan!
Tack Lena!


Tack Eleonora!


Tack Eleonora!
Tack Susanne!
Tack Astrid!


Tack Benita!


Tack Gunnar!
Tack Ia!
Tack Frukostflingan!


Tack Eleonora!

Syftet med utmärkelsen är att sända lite kärlek till de kvinnor som gör din dag, som lär dig nya saker och som lever sina liv fulla av generositet och glädje!
Tack Annette!

Tack Astrid!


Tack Bettan!
Tack också till Annifey!


Tack Elisabeth


Tack Ulla-Britt!

......................................

Stavningshjälpen

[Valid RSS]

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.comHär har du min mailadress | Ingrid Levander © 2004-2009  | Sidan gjord i IE 1024x768 | | Page Rank Check
online | idag | denna vecka | totalt