Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Juli 2006        Augusti 2006         Dagbok September 2006 »


Torsdagen den 31 augusti 2006

Höststädning på hemsidan
Temperatur: 18-23 grader.

Några rader får det allt bli den här sista dagen i augusti. Imorgon har vi den 1 september och då känns det genast som hösten nalkas med stormsteg. Även om vädret är bra och solen ännu värmer, så blir dagarna kortare och kortare.

Vad har jag gjort sedan jag skrev sist? Ingenting speciellt egentligen, lite allmänt hushållsjobb bara, som ska till för att tillvaron ska fungera.

Igår raderade jag hela hemsidan på domänen och laddade om den och det tog sin tid. Det blev en riktig höststädning. Nu har jag utrymme att ladda upp flera foton mm mm.

Idag har jag klippt gräsmattorna igen och på eftermiddagen var jag ute en vända med Ludde, Bosse och Carinas hund. De har åkt till Åland och då är Ludde i grannens hundgård och så går jag ut med honom en gång om dagen.


Ludde är en Keeshound

Ikväll har vi ätit gravlax med hovmästarsås och kokt potatis och ett glas vitt vin därtill, mums mums!

Måndagen den 28 augusti 2006

Ny datorskärm
Temperatur: 18-23 grader.

Igår morse vid 4-tiden vaknade vi till dunder och brak och ett förfärligt blixtrande, 30 mm regn rasade ner på en liten stund. Sedan blev det ganska hyfsat väder och jag tog mig en långpromenad på eftermiddagen och Åke var och hjälpte Bosse köra bort ris efter trädfällningen i lördags.

Vädret i morse var precis detsamma som igår, men det kom bara 12 mm regn och sedan har det varit mest solsken. På förmiddagen bakade jag och efter lunch körde vi till Visby. Jag var hos polisen och hämtade ut mitt pass och sen var jag på Elgiganten och köpte mig en ny datorskärm. Sedan var jag och hälsade på en gammal arbetskamrat och hade en härlig stund med mycket givande skvaller. Läser du det här Lena, så tack för en trevlig eftermiddag!

Lördagen den 26 augusti 2006

Ont i ryggen
Temperatur: 18-23 grader.

Ett underbart väder har det varit idag. Jag städade på förmiddagen och i eftermiddag har jag varit ute i trädgården och först plockat upp en massa äpplen och sedan klippt gräs. Inte alltihop, utan bara där det var som längst. Man vill ju vara rädd om grönskan.

Igår blev det inte så mycket uträttat. Jag putsade några fönster, men sedan blev det inte mer. Jag hade ont i ryggen, så jag tog det lugnt. Jag förlyfte mig nog på klädsäckar när jag var i Hemse i måndags. Jag har känt av ryggen sedan dess och igår morse låste den sig totalt när jag stod och gjorde rent i handfatet. Jag kände av den inatt också och var vaken ett par gånger, men idag är det mycket bättre.

Åke är nere hos Bosse och hjälper honom. De håller på att ta ner några tallar på Bosses tomt. Jag har tvättat håret och väntar på att det ska torka lite innan jag fönar det och sedan när Åke kommer hem ska vi på Klinte och handla.

Det kom ett efterlängtat mail från Eva idag. Jag hade annars tänkt ringa till henne ikväll, men då ska hon på en konsert i Taormina, så det får vara till något annat tillfälle.

Torsdagen den 24 augusti 2006

Nytt pass
Temperatur: 18-23 grader.

Igår på eftermiddagen var jag i Visby för att få ett nytt pass. Man har ju läst om hur besvärligt det är och vilken tid det tar, så jag var förberedd på väntetid och elände, men det gick hur smidigt som helst. Enda bekymret var att det ösregnade i Visby . Åke var med, så jag fick köra honom till Gallerian på Domus, så att han kom under tak och sedan åkte jag till polisen. Lite blöt blev jag, fotot blev väl inte så tjusigt precis, men när ser körkort/passfoton någon gång bra ut? Inte för att man är någon skönhet, men mitt körkortsfoto skulle ni bara se!! I alla fall, det gick hur smidigt som helst hos polisen och jag var klar och ute igen på 5 minuter. Om 5 till 7 dagar är passet klart för avhämtning.

När jag hämtat upp Åke igen, gick vi och fikade, gjorde några andra ärenden i Visby och sedan åkte vi hem igen.

Idag har jag tagit vara på tvätt från gårdagen, rensat en massa strömming som en kille kom in med på förmiddagen och suttit vid datorn.
Det är den rackarn's "redaktörens" fel. Han skrev i sin blogg att han höll på med sin adventskalender och genast började jag planera min. Och det trots att jag protesterade vilt mot att han var så tidig i starten!!

Ikväll har vi suttit och sett på TV4 om krisen i Mellanöstern. Jag undrar om det någonsin blir fred där?

Nu ska jag kolla mailen bara och sedan väntar sängen.

Tisdagen den 22 augusti 2006

Sammanfattning av helgen
Temperatur: 20 grader.

Nu är det tisdag förmiddag och i tvättmaskinen snurrar några lakan, i diskmaskinen jobbas det för att gårdagens kladdiga tallrikar ska bli rena och jag sitter här vid datorn! Visst har man det bra!

Jag gör dock lite annat också. Jag har varit ute och räfsat upp nedfallna äpplen. Det är massor av äpplen på träden, men mycket är ruttet och dåligt och ramlar av. Man måste ju få bort det efterhand, för annars ser det för tråkigt ut. Och gräsmattorna, som jag klippte i torsdags, börjar redan se ut som om jag skulle behöva ta en vända med gräsklipparen igen. Det måste vara mycket outnyttjad energi som frisläppts nu när det blev regn.

I eftermiddag ska jag åka till Visby för ett besök hos polisen. Jag måste få ett nytt pass. Mitt går ut i början av september och ett pass måste man ju ha, ifall det skulle bli någon lockande resa. 595:- till Sicilien förra veckan! Det var lockande, men de har så hemskt varmt just nu.

Vad är det annars som har hänt sedan i lördags?

I söndags gjorde vi inte så många knop. Jag tog en promenad på förmiddagen. Jag gick från Klinte och längs stranden och sedan via Härjes hage hem. Det var varmt och skönt väder och sedan satt vi ute i solskenet, vilade, läste och tog det lugnt och på kvällen var Carina och Bosse här och åt duvgryta.

Igår var jag på Kupan i Hemse och jobbade. Visserligen var det bara mellan 10-15, men med restid blir det nästan heldag ändå. Åke lyckades få tag i flundror på morgonen, så dem rensade vi innan jag åkte och sedan var Krister och Thomas här på kvällen och åt. De hade inte ätit flundror på hela sommaren, så det tyckte de om.
Nu ska jag gå och fixa lunch och sedan ska vi iväg till den stora staden.

Lördagen den 19 augusti 2006

"Endres" här på middag
Temperatur: 20 grader.

Idag har det varit mest mulet. Solen visade sig ett tag i morse bara, men det har varit lugnt och skönt väder ändå.

I torsdags klippte jag gräsmattorna för första gången på bra länge. Jag körde med uppsamlaren på, inte för att det var speciellt mycket gräs, men för att få med alla björklöv, som ramlat av. Åke satte ut traktorskopan och den fyllde jag med löv/gräsklipp, sedan var det bara för Åke att köra bort det. Nu ser det i alla fall hyfsat städat ut i trädgården.

Igår på fredagen städade jag först upp i trädgårdslandet och sedan var jag på Klinte och köpte en ny köksfläkt. Den gamla small till en dag och började ryka, så den vågade jag inte använda mera.

På kvällen hade vi Åkes syster och hennes man här på middag. Jag bjöd på avokado med ishavsröra som förrätt, kassler med broccoli och bearneassås som varmrätt och glass med chokladsås som efterrätt.

Idag har vi varit uppe på gravarna med blommor och efter lunch kom Krister och Thomas och hälsade på. Och sedan kom Bosse och hjälpte mig att ta bort den gamla och installera den nya fläkten. Så nu är den på plats ny och fin! Nu har vi fikat och gossarna har åkt hem var och en till sitt.

På datorfronten finns att rapportera att det var Efit igår och fotona finns på plats nu. Det börjar faktiskt bli svårt att variera sig. Jag känner att en del bilder kommer igen. Få se vad jag ska hitta på till nästa gång?

Onsdagen den 16 augusti 2006

Webtjänster/Duvor
Temperatur: 20 grader.

En härligt solig dag blev det efter en natt med åska och regn. Det började åska redan vi 21-tiden igårkväll, så jag knäppte av datorn och drog ur alla sladdar. Nu blev det inte så farligt, men det kom 10mm regn under natten och det var välkommet!

Jag bakade en toscakaka och strök på förmiddagen och i eftermiddag har jag varit ute i trädgården och hackat ogräs i gångarna och räfsat upp äpplen. Det är mycket frukt på träden, men äpplena är små och en del ruttnar och ramlar av.

Jag blir lite irriterad på den här webtjänsterna man ansluter sig till. I morse fungerade inte Susnet, så min sida segade i starten, men det ordnade sig ganska fort. Sedan fungerade inte webbtjanster.se, så "Aktuella frågan" på startsidan ligger nere och likadant gästboken här i dagboken. På sidan "Dag och nyhetsrubriker" fungerar inte Nyhetsportalens rubriker, så de har jag plockat bort tillfälligt. Sedan gjorde jag ett besök hos några nätvänner och då fungerar inte gastbok.com, så i deras gästböcker går det inte att skriva.

Jag sitter här vid datorn och väntar på Bosse, som är på duvjakt. Han ska komma hit med de duvor han skjutit och så ska vi hjälpas åt att ta vara på dem. Undrar hur många det blir?

Några timmar senare

19.30 Bosse kom med en hel massa duvor, nu är de fileade och klara att paketera och lägga i frysen. Det blir många goda duvgrytor. Här kommer receptet:

Duvgryta

Bröstfileérna från ca 1 duva/person skäres i tunna skivor och bryns i en gryta tillsammans med hackad lök. Smaksätt grytan med salt, peppar, rosmarin och soja. Låt grytan småputtra minst 1 timme. Sedan tillsätter man 2-3 dl matlagningsgrädde och reder av den om så behövs. Serveras med kokt ris och en grönsallad.

För övrigt kan jag rapportera att nu fungerar Nyhetsportalen igen.

Måndagen den 14 augusti 2006

Tar bort gåvosidorna
Temperatur: 20 grader.

Igår var det också mulet och vi gjorde väl inte så många knop, vi vilade och läste. På eftermiddag var det årsmöte i Garngårdsföreningen och eftersom jag är sekreterare var vi naturligtvis med. Det regnade lätt från och till och papprena blev blöta, men det gjorde inte så mycket. Jag ska nog få till ett protokoll i alla fall.

Idag har det varit mulet och inatt var det åska och regn och nu har det börjat regna igen. Det känns skönt! Trädgården har redan börjat grönska och snart är det dags för en vända med gräsklipparen igen.

Jag har tvättat några maskiner och så har vi hållit på med vårt ladugårdsprojekt och nu är det klart med rödfärgen, nu är det bara några fönster kvar att måla.

Den här trevliga hälsningen från Ann-charlott kom i mailboxen idag:

Tack snälla Ann-charlott, du är för gullig!

När det gäller gåvor så har jag tagit ett beslut att inte längre ha några gåvosidor. Motiveringen till mitt beslut finns att läsa under rubriken "Gåvor". Om jag skulle få någon gåva, som jag ändå vill visa, kommer jag att lägga in den här i dagboken.

Nu ska jag gå ut och rädda tvätten från mera regn, det blir till att hänga inne för att få det torrt den här gången.


Lördagen den 12 augusti 2006

Edoardo 12 år
Temperatur: 20 grader.

Idag har det varit mulet och blåsigt hela dagen och till kvällen ska det börja regna. Jag hoppas att det stämmer, för nu vill vi ha mera regn.

Det blev ingen målning i torsdags, utan jag roade mig med annat. Igår däremot var det ladugårdsmålning hela dagen nästan och idag var vi ute och målade fönsterfoder redan före frukost. Vilket innebar att vi åt vår frukost först klockan 10.30. Vi ville göra färdigt innan det skulle börja regna. Nu skrapar Åke det sista, så en dag till med penseln, sedan är det klart!

Åke kom just in och rapporterade att det har börjat att regna!

Naturligtvis har jag pysslat vid datorn de här dagarna också. Jag har ändrat på sidan Mina Nätvänner. Jag tycker att det dyker upp så mycket reklam och popups när man har den på 4callfree.com, så nu har jag lagt in den själv och uppdaterar den själv också. Jag gillar att ha kontroll över hemsidan. Det är därför jag föredrar att ha dagboken här på min egen hårddisk i stället för hos någon av bloggtjänsterna.

Dessutom har jag lagt in en ny aktuell frågeomgång:

eller

Hoppas att det är många som vill vara med och rösta!

Vi har ett födelsedagsbarn att hylla:
       
Grattis Edoardo, som fyller 12 år idag!

Edoardos årsdagsfirande kanske inte blir så muntert i år. Hans farmor, Evas svärmor dog natten till igår. Hon var gammal och sjuk och det var väntat, men ett dödsfall kommer alltid plötsligt hur väl förberedd man tycker sig vara.


Torsdagen den 10 augusti 2006

Visbyresa
Temperatur: 22 grader. Det ser ut att bli en härlig dag (klockan är bara 08.00). Idag är det nog ladugårdsmålning som väntar.

Igår var jag i Visby igen och tittade på medeltidsmänniskorna. Jag tog bussen in och slapp därmed ha bekymmer över var jag skulle parkera bilen. När jag kom till stan tog jag först en vända på Adelsgatan, var inne på Malmgrens och köpte mig en ny tröja och sedan gick jag till Botaniska trädgården och fortsatte genom den till medeltidsmarknaden. Massor av aktiviteter var det igång där. Jag har lagt in lite bilder därifrån i Fotoalbum på MSN. Jag åt lunch där och när jag sett tillräckligt gick jag upp på Öster och shoppade lite = gick omkring och tittade i affärerna. Jag är en ganska dålig shoppare, kan aldrig bestämma mig. När kvällen närmade sig tog jag bussen hem igen nöjd och belåten med min utflykt.

Åke kunde inte följa med för han hjälpte en granne med halmpressning och han kom hem ännu senare än jag. Så det blev sen middag.

För övrigt kan jag berätta att min arm börjar bli bra igen efter det otäcka insektssticket.


Utmanad av Anita

Anita utmanar mig, här är mina svar!

1. En bok som förändrat mitt liv
Jag tror inte att jag har läst någon bok som haft så stor inverkan på mig att den förändrat mitt liv.

2. En bok jag läser mer än en gång
"Anna, Hanna och Johanna" av Marianne Fredriksson

3. En bok jag skulle vilja ha med på en öde ö
"La Prima Indagine di Monatalbano" av Andrea Camilleri plus ett lexikon
om det går för sig. Fick boken i julklapp av Eva och har inte
lyckats klara av att läsa den. Den kommer jag att ha nytta av länge.

4. En bok som fick mig att skratta
Alla Torsten Ehrenmarks böcker

5. En bok som fick mig att gråta
"Molnfri bombnatt" av Vibeke Olsson

6. En bok jag önskar hade skrivits
Finns det något ämne som inte har stötts och blötts?

7. En bok som inte borde skrivits
Vet inte just någon. Om jag inte gillar en bok, så kanske det finns
tusentals andra som tycker den är toppen.

8. En bok jag just nu läser
"Inre Kretsen" av Mari Jungstedt

9. En bok jag tänkt läsa
"Främmande Fågel" av Anna Jansson


Tisdagen den 8 augusti 2006

Otäckt insektsstick
Temperatur: 22-24 grader.
Det har varit mest mulet idag och bara det är nästan värt att rapportera. Hela den här sommaren har solen flödat hela dagarna, så detta med mulet väder känns nästan trevligt, lite som en andhämtning.

Igår hände inte så mycket. Det var ett underbart väder med sol och hög fin luft och omkring 25 gr varmt. Jag tog vara på tvätt, var i trädgården och satt vid
datorn ett tag. Jag ändrade i layouten till den här dagboken och uppdaterade Mina Boktips. Böckerna av Mari Jungstedt, som jag köpte på författaraftonen, är nu utlästa.

Idag har det varit ladugårdsmålning en stund på eftermiddagen, men nu har jag kommit ikapp Åke, så han måste fortsätta att skrapa, innan jag kan få fortsätta med penseln.

Jag kan också rapportera att jag blivit stucken/biten av något otyg i vänstra armen. I lördags när jag tog in tvätt fick jag se att det satt ett litet grönt kreatur på handleden, jag tittade på den och då stack den mig!!

Det gjorde ont, men det blev bara en liten bula. På söndagen var bulan ännu större och kliade väldigt. Jag lyckades dock behärska mig, tog en Zyrlex (antihistamin), baddade med salubrin och trodde att det skulle gå över.

Igår var svullanden ungefär 1 dm stor och huden alldeles röd. Åke ville att jag skulle gå till läkare, men det gjorde jag inte, utan igårkväll dränkte jag in en kompress med salubrin och la över svullanden och idag är det faktiskt lite bättre, men ännu väldigt rött, kliande och svullet. Jag kan inte fatta vad det var för insekt. Om man ser min arm, skulle man kunna tro att det var ett getingstick. Tydligen hade den där krabaten något gift i sig, som jag är väldigt känslig emot.

Nu ska jag gå ut i trädgårdslandet och gräva upp potatis till middagen. Idag blir blomkålslåda, falukorv och potatis och naturligtvis tomater.


Söndagen den 6 augusti 2006

Medeltidsveckan
Temperatur: 22-26 grader.
I fredags var det mulet och regnade en del. Först kom det en skur på morgonen som gav 6 mm och efter lunch började det åska och så kom det en riktig åskskur på 16 mm. Så nu börjar det faktiskt grönska på gräsmattorna.

Jag passade på att baka bullar som Röda Korset skulle sälja idag på Medeltidsmarknaden. Det är alltid lite knepigt att baka bullar när det är varmt, så vädret var perfekt.


Gotländska saffransbullar

I lördags städade jag av lite och efter lunch låg jag i solstolen och hörde på Sommarprogrammet med Inga-Britt Ahlenius. Hon var mycket intressant att lyssna på.

På kvällen ringde jag och pratade med Eva på Sicilien. Tur att jag har Skypeout, vi pratade i 40 min! Vi mailar ju ofta till varandra, men ibland måste man bara få prata och få svar omgående.

Idag har vi varit i Visby och sett på "Det festliga intåget till Medeltidsmarknaden" och naturligtvis även gått en vända och tittat på marknaden. Där säljs allt upptänkligt och mycket fina konsthantverk, hembakat bröd av olika slag, skinn mm mm


Här ett av försäljningsstånden.

Jag ska sätta in flera kort från Medeltidsmarknaden sedan på MSN.

Det var massor av folk i stan och på marknaden träffade vi också Krister och Thomas och deras kompis Linda. Och när vi sett intåget gick vi tillsammans med dem och åt lunch på en av restaurangerna nere i hamnen. Sedan åkte vi hem igen.

När vi kommit hem satte jag mig ute och läste ut den andra boken av Mari Jungstedt, "I denna still natt", och den var mycket bra. Jag reagerar ännu på hennes språk, men böckerna är mycket spännande och lättlästa. Nu längtar jag redan efter nästa, "Den inre kretsen", men det dröjer nog lite, för den ska ännu inköpas.

Ikväll blev det bara varma mackor och ett glas vitt vin till kvällsmat. Vi var ännu mätta efter lunchen i Visby.


Torsdagen den 3 augusti 2006

Mari Jungstedt
Temperatur: 20-22 grader.

Igår fick vi äntligen lite regn, men inte de utlovade 50-70 mm, utan vi fick nöja oss med 15. Men det fräschade upp lite i alla fall och idag har det varit ganska soligt och vackert igen.

Det har inte hänt så mycket de här dagarna. Vi har hållit på med ladugården. Åke skrapar och gör grundarbetet och sedan kommer jag med målarpytsen och penseln. Nu är i alla fall dörrar och fönster färdiga.

För övrigt håller jag på och läser den första boken, "Den du inte ser", av Mari Jungstedt och är en liten aning besviken. Den är spännande, men språket är en aning torftigt och inte alls så vackert och måleriskt som Anna Janssons. Dessutom irriterar jag mig en aning på hennes sätt att presentera Gotland. Det är inte felaktigt, men för "pekpinnigt", om man kan säga så. Hon låter som en lärarinna som försöker förmedla kunskap om ön. Fast det kanske man bara upplever om man är gotlänning! Hur som helst, boken är spännande och nu ska jag gå och läsa några kapitel till innan det blir sängdags.Tisdagen den 1 augusti 2006

Ladugårdsmålning mm
Temperatur: 22-25 grader.

Det har varit fortsatt underbart väder, men det har blivit lite ostadigare. Igår fick Visby 69 mm regn, men här 3,5 mil söderut, kom det inte en droppe. Imorgon är det dock utlovat ett mera allmänt regn, så vi håller tummarna för det.

Ja, nu har juli månad gått till ända och idag har vi 1:sta augusti. Få se vad den kommer att innebära? Augusti är en månad som brukar kunna bjuda på härligt sommarväder. En bit in i månaden har de flesta turister åkt hem och lugnet lägrar sig. Lika roligt som det är när turistsäsongen startar, lika skönt är det när den är över. Men först ska vi klara av Medeltidsveckan, som startar nu på söndag den 6/8. Jag ska baka saffransbullar som Fröjel Rödakorskrets ska sälja på medeltidsmarknaden. Och naturligtvis ska vi åka in till Visby och titta på allt som bjuds.

Vad har hänt sedan jag skrev sist:

I fredags höll jag på i trädgården i stort sett hela dagen. Bland annat tog jag bort all halm från jordgubbarna och klippte ner dem.

I lördags var det ladugårdsmålning och en del annat pyssel som höll mig sysselsatt. Dessutom var det Efit-dag, så kolla där, så ser du vad jag höll på med.

I söndags gjorde vi väl ingenting speciellt. Krister och Thomas kom förbi på eftermiddagen och drack en kopp kaffe. De hade varit vid stranden.

Jag läste i söndagens Expressen om Carola´s fortkörning och kan inte låta bli att förvåna mig över hur korkad den tjejen är!! Och poliserna som stoppade henne och lät henne åka. Kom sen inte och säg att vi har likhet inför lagen!!

Igår var det målning igen och på kvällen var vi och lyssande på Mari Jungstedt i Bottarvekällaren. Hon var verkligen trevlig! Det märktes att hon är van att underhålla och hon berättade om sitt författarskap och om sina böcker på ett helt strålande sätt. Efteråt kunde man få köpa hennes böcker och få dem signerade. Jag köpte 2 stycken och så snart jag läst dem kommer det en uppdatering av Mina Boktips.


Här är böckerna jag köpte.

På datorfronten har jag idag fått ett trevligt mail från Pia, som jag lagt in bland Guldkornen. Dessutom har jag lagt in en omröstning på startsidan. Tänkte köra några omgångar med olika frågor någon gång då och då.

Idag har jag målat några fönster i ladugården, nu är de snart klara. De sista har kommit hem nu efter kittningen. På eftermiddagen låg jag i solstolen och lyssnade på Werner Vögeli´s sommarprogram, mycket trevligt! Vi har varit en vända på Klinte och handlat och nu är det middagen och matlagning som väntar.V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Augusti


A R K I V 2006

Google