Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Januari 2006        Februari 2006         Dagbok Mars 2006 »


Ny vecka

måndag, februari 27, 2006

Nu är det måndag och en ny vecka väntar. Det känns nästan som om våren är i antågande, trots att det är kallt om nätterna, igår morse hade vi -10 gr,  men dagarna har varit soliga och fina. Det har snöat en del om nätterna, men det töar och smälter bort på dagen. Längs vägarna rinner vattnet i rännilar och i grusgången märks det att tjälen släpper.

Igår var Bosse här och isolerade en del rör till värmesystemet och provkörde det. Vi ska  ta oss en veckas semester och då måste allt fungera, så att det inte fryser sönder någonting, om det skulle bli kallt. Efter lunchen gick jag en promenad i solskenet.  Sedan var det Tre Kronors match mot Finland som dominerade eftermiddagen. Och på kvällen såg vi på OS-avslutningen. Ett imponerande skådespel!

Jag kikade på hur vädret är på Azorerna, (jag har lagt in en liten weatherpixie på hemsidan också för att kunna hålla koll) regn och 12 gr varmt, det vill till att det blir bättre tills vi kommer. Vi är bortskämda med att ha bra väder när vi är ute och reser.

Idag har jag tagit hand om tvätt och strukit en massa och nu ska jag gå och mangla lakan.

Dessutom har jag uppdaterat  tjejsnack och startat ett nytt projet - Månadsbilden -. En kul idé, där man ska ta ett kort av samma motiv en gång varje månad. Jag valde det motiv jag själv ser mest av, utsikten genom fönstret från platsen där jag sitter vid köksbordet. Jag är riktigt nyfiken själv på hur det kommer att utvecklas.Rätt låt vann!

lördag, februari 25, 2006

 Det blev faktiskt solsken idag!! Så skönt med ordentligt dagsljus, men avslöjande är ju solen den här tiden på året. Det blev till att ta fram dammsugaren på förmiddagen. Fast det hade jag i och för sig gjort ändå. Man vet ju att dammet finns där även om man inte direkt snubblar över dammråttorna.

På eftermiddagen tog jag mig en promenad i solskenet och det var riktigt skönt. Det är väldigt vilken dagsmeja det är nu. Vattnet rann i rännilar längs vägen och isen  och snön är alldeles porös. Jag gick ner till Klinte och var på ICA och handlade och sedan kom Åke och hämtade mig. Han har hållit på med vedklyvning idag och egentligen borde jag väl ha hjälpt till, men fördrog promenaden.

Idag har jag bokat en semesterresa för mig och maken. En vecka på Azorerna ska det bli. Det var inte lätt att hitta någonting, men det här blir nog bra. Ett jättebra hotell har jag i alla fall bokat och även ett par utflykter. Det blir säkert trevligt.

Ikväll har vi sett på Melodifestivalen varvat med Postkodmiljonären. Kicki Danielsson och Magnus Carlsson som gick till finalen i Globen hade de absolut bästa melodierna. Så ikväll var det "rätt låtar som vann", åtminstone tycker jag det!

Nu ska jag se på Brottskod försvunnen. Jag gillar Anthony La Paglia och serien är en av mina favoriter just nu.Fredagskväll

fredag, februari 24, 2006

Så är det fredagskväll igen och vi har sett på Let´s Dance, som vanligt. Jag brukar inte gilla program av den här sorten, men det här tycker jag om! Naturligtvis var det fel par som åkte ur (som vanligt) . Ikväll tyckte jag att Karin och Victor var de svagaste. Arja och Tobias har varit och är så duktiga! Synd att det inte fick var med en gång till.

Annars är det ju OS som dominerar TV-tittandet. Maken såg naturligtvis ishockeymatchen. Jag nöjde mig med att lyssna och njuta av att höra att Tre Kronor vann matchen.

Idag var det sista dagen på jobbet, så nu är det hushållsarbetet som gäller ett tag framöver i alla fall. Men dagarna börjar bli märkbart ljusare och jag har börjat planera inför våren och de plantor som ska dras upp. Jag tog pelargonfrön av mina pelargoner i höstas och trodde i min enfald att jag skulle lyckas få dem att gro, men icke!  Nu har de stått på "groning" i flera veckor, men inte en planta har visat sig. Så det blir till att gå till affären och köpa fröpåsar.

Jag pratade med Eva idag och hon och Edoardo är ännu kvar på sjukhuset i Messina. Läkarna vill ta om blodprovet, som visade på artros, men det ska tas när Edoardo har feber över 38,5 och nu envisas han med att vara feberfri. Jätteskönt i och för sig, men det gör att de inte riktigt vet hur de ska göra. Idag har Edoardo fått springa omkring i korridorena, göra situps och annat ansträngande för att se om han tål det utan att febern stiger och det har den inte gjort. Det är bara att vänta och se.Modemkrasch

onsdag, februari 22, 2006

I söndagskväll krånglade mitt modem och i måndagsmorse var det helt dött Jämmer och elände!   Helt avstängd från omvärlden stängde jag av datorn igen. Tur att jag jobbar ännu, så att jag har kunnat kolla av mail och gästbok från jobbet. Men jag har ju inte velat göra någonting annat därifrån.

När jag kom hem i måndags ringde jag till firman jag köpt modemet ifrån och kollade om det fanns någon garanti kvar och har man sett! Det var bara att komma in och hämta ut ett nytt, trots att det var 1,5 år sedan jag köpt det.Så idag är allt i ordning igen. Mailen är kollad och besvarad, det mesta i alla fall,  och de gåvor som kommit in, har nu hamnat på respektive sida. Nu är det bara tjejsnack som ska fixas till och det gör jag ikväll.

Vädret är väldigt ombytligt. Grått och mulet för det mesta, men i natt blev det kallt igen, vi hade nästan -10 gr i morse, och idag har det varit soligt och vackert nästan hela dagen. Ikväll är det blidväder och snöar. Man vet inte från ena stunden till det andra hur det är ute.

Eftersom jag började skriva om Edoardo, så ska jag fortsätta att rapportera vad som händer. Nu är han inlagd på universitetssjuhuset i Messina. Några blodprover visar att han har någon typ av artrit eller reumatism. Så utredningen fortsätter. Jag ringde till Eva i eftermiddag och de är vid gott mod, men det är klart att det är jobbigt för dem.  Hoppas att de inte behöver stanna så länge på sjukhuset utan snart får åka hem igen.

Nu är mina dagar som kontorist snart över för den här gången. Det är bara 2 dagar kvar av mitt uppdrag.  Det känns nästan tråkigt, men det är inte utan att man har anpassat sig till ett liv "i sus och dus".  Det tar nästan emot att stiga upp på morgnarna och ge sig iväg.

Fast jag har ju haft det så himla bra med Bosse som kommit och hämtat mig varje dag. Det är inte alla som har sådan service.

 På TV åks det skidor och spelas ishockey så man blir alldeles trött. Igår kväll drog jag mig tillbaka och såg en DVD-film på datorn. Jag kan tycka att det är spännande när Anja åker slalom och störtlopp och visst är det kul att se ishockey en stund, men inte timme efter timme! Få se vad jag hittar på ikväll??Lördagspyssel

lördag, februari 18, 2006

 Så är det lördag igen och vädret är som det varit nästan hela veckan, grått, grått , grått. Inatt har det snöat, så det var ganska vitt i morse, men nu är det blidväder, så den nyfallna snön har försvunnit. Jag hoppas på att solen ska visa sig en stund i morgon. Vi får väl se.

Igår kväll såg  vi på Let´s Dance och äntligen åkte Peppe ur. Han var nog besviken både på domarna och på tittarna, men han har fått vara med alldeles för länge, tycker i alla fall jag. Det ska bli spännande att se hur fortsättningen kommer att bli. Anna eller Arja tror jag kommer att vinna

Idag har jag städat och tvättat några maskiner och i eftermiddag har vi varit på Klinte och handlat. Kattmaten var slut och då är det verkligen kris!

Sedan pratade jag med Eva på Sicilien och vårt barnbarn, Edoardo har kommit hem från sjukhuset igen. Läkarna  har tagit nya blodprover, som ska odlas, för att försöka utröna vad hans febertoppar beror på. Han är ganska pigg trots febern, men något måste den ju bero på. Eva har en teori om att det kan vara en medicin, som han tar mot allergi, som utlöser febern. Läkarna var tveksamma till det, men för säkerhets skull så ska han inte ta den medicinen nu en tid, så man kan se om det blir någon förändring.

Jag ringde via datorn med Skype och ett samtal på 23 minuter kostade bara 39 cent, alltså inte 4:- ens. Visst är det fiffigt att man kan göra så! Om Eva hade haft Skype installerat hon också, så hade det varit helt gratis.

Nu ska jag gå och sätta på kaffet och sedan ska jag förbereda en köttgryta tills i morgon.Jobbet funkar

torsdag, februari 16, 2006

 Vädret är bara för bedrövligt trist. Igår visade sig solen en liten stund, men idag har det varit genomgrått och det har blåst en isig fuktig vind som går rakt igenom en.  Det är inte trevligt!!

På jobbet rullar det på och jag känner att rutinerna sitter där och allt fungerar som det ska och det känns verkligen skönt! Det blir lagom långa dagar också, så jag hinner hem till eftermiddagskaffet tillsammans med Åke.

Igår eftermiddag var jag vid frissan och skulle klippa mig, men hon ville nästan inte göra det,  för hon tyckte att det var snyggt som det var. Det blev en liten putsning i alla fall och sen får vi se hur länge jag har tålamod att låta håret växa. En svans eller nåogt liknande  kan det nog bli till sommaren, om jag inte tar till saxen innan dess.

Internationella kvinnodagen närmar sig och i mailboxen har det börjat komma in "Kvinnodagskort". Det har gjort att jag tillverkat en ny sida för den dagen också. "Många sidor blir det" I eftermiddag har jag också gjort i ordning månadens Efit-bilder.Alla Hjärtans Dag

tisdag, februari 14, 2006

Så firar vi det nya påfundet Alla Hjärtans Dag idag den 14 februari. Den här dagen fanns inte när man var barn, i alla fall kände inte jag till den. Men visst är det trevligt med en extra firardag, så här mitt i oxveckorna mellan jul och påsk. Vi, som inte har barn eller barnbarn i skolåldern, märker ju inte av det avbrott i vardagslunken som vinterloven innebär.

Många härliga hälsningar har det kommit under dagen i gästboken, e-posten och i shutboxen. Ett varmt tack till alla!

Idag har vi dessutom dubbel anledning att fira. Sverige har  fått 2 guldmedaljer i OS. är hemskt vad vi är bra. Men de svenska damerna åker visst på storstryk just nu i ishockeymatchen mot Canada. Jag är måttligt intresserad av vinterOS. På något sätt är sommarolympiaderna mer fängslande. Kanske för att Sverige och svenskarna utmärker sig mer där.

 Vädret igår och idag har varit grått och mulet och ganska milt dagtid. Termometern har legat på runt 0 grader.

På jobbet rullar det på. Jag jobbar halvdagar, så jag är hemma vid 15.30 tiden och det kan vara lagom. Idag när jag kom hem var jag inne på Konsum och köpte semlor till kaffet och när vi kom hem och skulle dricka kaffe fick jag rosor av min gullige make. Så vi har minsann firat Alla Hjärtans Dag vi också.

Nu väntar middagen och ikväll ska vi äta kokt lax och potatis, rester från i söndags, men det blir säkert gott.Grått och trist!

söndag, februari 12, 2006

 Idag har det varit riktigt grått och tråkigt väder. Jag sov ganska länge och tog det lugnt på förmiddagen. Carina och Bosse var här på lunch och jag bjöd på ugnsstekt lax, remouladsås och potatis. Ganska gott tyckte jag själv i alla fall.

Efter lunch, åkte vi på Klinte en vända och köpte bl a Expressen, där  tvisten mellan Peppe Eng och Tony Irving, en av domarna i Let´s Dance,  var stort uppslaget. Tony Irving vädjar till tittarna att stänga av mobilerna när Peppe dansar. Helt rätt bedömning! På något sätt måste Peppe bort!!!Jag är inte den som brukar ringa och rösta i tävlingar, men man kanske måste göra en insats. Rösta på de andra alltså!!

I dagens tidning kan man också läsa om fågelinfluensan som nu nått Syditalien och Sicilien. Jag raljerade för en tid sedan över hysterin över att fågelinfluensan skulle slå till, men får kanske revidera mina uttalanden. Vårt lilla barnbarn på Sicilien har varit sjuk en längre tid i feberattacker, som läkarna inte kan komma underfund med anledningen till.  Nu ska han läggas in på sjukhus igen för undersökning och blodprovstagning. Måtte det bara inte vara något allvarligt, typ fågelinfluensa, men det måtte de väl ha tagit prov på??

Nu ska jag gå och sätta in en paj i ugnen. Nej, jag har inte gjort den själv, tror att det var Felix som producerat den den här gången.Lördag och solsken

lördag, februari 11, 2006

Minsann blev det inte solsken idag och det ser ut att bli lika fint i morgon, härligt!

Idag har jag städat, men det blev en promenad till Klinte också på förmiddagen. Vår elektriska tandborste la av igår kväll, så jag var tvungen att köpa en ny idag. När man är van vid eltandborste kan man bara inte använda en vanlig.

Efter lunch, som bestod av uppstekta kroppkakor, fortsatte städningen. Jag blir nästan desperat över alla katthår. Det är katthår överallt, trots att jag dammar och dammsuger regelbundet. Vart jag än kommer så ligger det katthår. Katterna är inne hela dagarna, men är ute om nätterna, så man tycker att de inte borde fälla ännu i alla fall. Jag bävar för hur det ska bli till våren....

Ikväll har vi ätit biffstek med lök och ett glas vin till det. På TV är det sport för det mesta, men naturligtvis ska vi se finalen av "På spåret". Det blir spännade att se vem som vinner.Bussresandet

fredag, februari 10, 2006

 Vädret vill jag inte tala om ens, det är så trist!!

Första dagen på jobbet gick bra och inga stora katastrofer inträffade. Allt flöt på som det skulle. Det är förunderligt hur rutinerna kan sitta i ryggmärgen, trots att man tror att man har glömt det mesta, det finns där i alla fall!

Jag blir bara så upprörd!! Vad är Let´s Dance för tävling egentligen, när den uslaste dansaren går vidare den ena gången efter den andra. Kishti, som åkte ur ikväll,  är väl inget dansproffs precis, men jämfört med Peppe Eng är hon en stjärna. Det är väl ändå ingen charmtävling utan en danstävling..............????

För övrigt stundar helgen och vi hoppas att solen vill visa sig någon stund i alla fall. En härlig promenad i solsken skulle sitta bra.  Jag känner att det skulle vara bra skönt att få komma ut ett tag.

Jag åker ju buss hem från Visby på eftermiddagarna och första gången jag skulle åka hem så löste jag ett klippkort, som ger mig 12 enkelresor till priset av 8 st. När jag skulle använda kortet nästa gång fungerade det inte. Kortautomaten sa att kortet var oläsligt. Jag bad chauffören att han skulle skriva på kortet att jag utnyttjat det, men han bara räckte tillbaka till mig och sa:"det gör jag nästa gång."

Nu har jag åkt en hel vecka och ingen chaufför har haft ork att manuellt skriva i mitt kort, så jag har fortfarande 11 resor kvar! Man kan undra över hur Swebus´s chaufförer  kan vara så nonchalanta och ointresserade av att passagerarna ska göra rätt för  sig, så de inte ids göra en liten notering på mitt busskort.  Jag borde väl vara nöjd och glad, men känner ändå att det inte är rätt att åka gratis. På måndag ska jag gå till busstationen och be att få ett ersättningskort.Slabb o slask

torsdag, februari 9, 2006

 Idag har det varit riktigt grått och trist väder. Regn och snöslabb har hängt i luften hela dagen och vägarna är hemska. Vi kör ju osaltat på Gotland och det gör att snön packar sig på vägarna när det snöar och är kallt, och nu när det töar, så blir det en hemsk sörja att köra i. Jag åker med Bosse på morgnarna och tar bussen hem på eftermiddagen, så personligen lider jag inte så mycket av det, men jag vet hur jobbigt det är att köra när snömodden sprutar om däcken.

Åke sitter och ser ishockey  på TV och jag är hänvisad till datorn. Fast han får bara tittat till klockan 20.00 för då ska jag se Auktionsrundan.

Vi har bara en digitalbox, så det går bara att se på en TV nu. Vi klurar ännu på hur vi ska göra i fortsättning. För de som inte känner till det, så vill jag tala om att Gotland, som ett av de första områdena gått över till digitalTV, så det går inte att se analogt längre och det innebär, att vi som har parabol ,måste ha en digitalbox till varje TV och video. Man kan ju tycka att det är konstigt att vi tvingas till digitalTV när tekniken ännu är så bristfällig!

Men datorn är ju ett bra alternativ. Vill man, så finns det jättemånga TV-program att se via datorn och så kan man alltid se DVD-filmer också, så jag ska inte beklaga mig.

Idag kom jag hem vid 13,30-tiden och i eftermiddag har jag tagit hand om en del tvätt från gårdagen och så har jag renskrivit min arbetsdokumentation, så att jag ska ha bra underlag till morgondagens arbete, för nu har Inger åkt till Thailand och lämnat mig på egen hand, så i morgon börjar allvaret.

 Semmeldags

onsdag, februari 8, 2006

 Idag har det varit en grå och trist dag och nu har det börjat snöa också. Åke har varit i skogen och huggit ner några träd och jag har tvättat och strukit och pysslat  med ditten och datten. Det har varit skönt att ha en dag så här mitt i veckan ledig. I morgon ska jag till Visby igen och jobba.

På tisdag skulle jag egentligen till tandläkaren, men idag ringde jag och bokade om den tiden. Jag tycker att det verkar fånigt när man åtar sig att jobba i 14 dagar och så måste ta ledigt för att gå till tandläkaren just då. Dessutom så gillar jag inte tandläkarbesöken, så det passade bra att få skjuta på det.

 Nästa vecka är det Alla Hjärtans dag och idag, när vi var och handlade, köpte jag en kartong hallonhjärtan till min älskade. Härom året vaknade vi båda på morgonen den 14 februari, sade godmorgon till varandra och böjde oss sedan ner var och en under sin säng och halade fram varsin kartong hjärtan. Vi hade tänkt precis likadant, vilket kanske inte är så konstigt när man varit gifta i snart 45 år. Men dråpligt måste det ha sett ut.

Nu ska jag gå och sätta på kaffet, för maken kommer straxt hem. Han är på Klinte och hälsar på en gammal kompis. I dag blir det semlor till kaffet och på spisen står det en fläsklägg och puttrar. Fläsklägg och rotmos ska det bli till middag.Åter i arbetslivet

tisdag, februari 7, 2006

Nu har jag varit i Visby och jobbat/pryat i två dagar, men i morgon är jag ledig. Sedan börja allvaret. Inger åker på semester på fredag och lämnar mig på egen hand i två veckor. En aning nervöst känns det, men kul också att man kan vara till nytta. Jag gillar ju bokföring och att hålla koll på konton och siffror, så det passar mig perfekt.

Vädret är verkligen ombytligt. I söndagskväll hade vi -17 gr, men sedan har det varit bara runt 0:an, men massor av snö har det kommit. Det ser ganska mysigt ut, men skapar ju också problem. Åke har hållit på med snöröjning både här hemma och nere vid Bosse och hans granne.

I eftermiddag när jag kom hem satte jag mig vid datorn och fixade till den här layouten på dagboken. Jag ville få den att stämma bättre överens med min hemsida och då fick det bli såhär. Jag har haft god hjälp av Pimli´s stilmall, tack Pia!  Jag hoppas du inte tycker att jag plankat för mycket 

Nu väntar TV:n och ikväll är det Örnen, min älsklingsserie just nu.Söndagsjobb

söndag, februari 5, 2006

Idag har jag varit duktig och gjort vårt bokslut färdigt. Inte för att verksamheten här på gården är så märkvärdig längre, men det ska ändå göras. Nu är det klart och allt är avstämt och alla listor utkörda, så nu är det bara deklarationen kvar.

Solen har faktiskt visat sig idag trots att det har snöat från och till hela dagen. I morse hade vi -10 grader och idag har det varit runt -5 hela dagen. Jag var ute ett tag på förmiddagen och tog några vackra snökort, som nu finns till beskådande på MSN/Ingrids Krypin.

I morgon ska jag börja mitt vikariat i Visby. Den här veckan är inskolning och sedan ska jag klara mig på egen hand i 2 veckor. Det ska bli ganska roligt tycker jag och ikväll ska jag läsa på mina anteckningar från förra gången jag var där. Hoppas att inte alltför mycket har förändrats.

Nu springer det en spindel här över mina papper, tur att man inte har spindelskräck!Världen vit igen

lördag, februari 4, 2006

Idag var världen vit igen när vi vaknade och tittade ut. Vårkänslorna  försvann definitivt när vi tittade på termometern och såg att det var nästan -10 gr, men vackert var det!

Det har blivit datajobb idag också, trots att jag bestämt mig för att vara nöjd med gårdagens resultat. Men den fiffiga expanderbara menyn, som jag lagt in fungerade inte i Firefox. Så nu får det bli som det ser ut idag. Den här har jag kollat i Firefox och den fungerar där också, men jag gillade egentligen den andra bättre.

Vi såg på Let´s Dance igår och jag kan inte låta bli att förvånas över att så många tittare röstar på Peppe Eng. Tone har väl inte varit någon större dansare, men bra mycket bättre än Peppe. Tänk om han med hjälp av tittarstöd vinner rubbet.  Hemska tanke!

Nu ska jag se om det kan bli en promenad innan solen försvinner.

 Ny layout

torsdag, februari 2, 2006

Alldeles för många timmar vid datorn har det blivit de senaste dagarna. Jag har länge haft funderingar på att stuva om en aning, så nu bestämde jag mig för en framelayout kombinerad med en gåvosida där jag utnyttjar den förra stilen och menyn som hörde till den. Själv är jag nöjd med resultatet, men är tacksam för åsikter. Man vet ju precis hur man tänkt sig att det ska fungera, men andra kanske upplever det på helt annat sätt. Fellänkningar och annat elände kan det också vara trots att jag kollat och kollat. Skrik i så fall!

 Vädret har varit helt strålande den här veckan och promenader har jag minsann hunnit med också. Igår var vi i Hemse en sväng på eftermiddagen och då gick jag i förväg. Jag fick minsann ta av både mössa och handskar och svetten lackade, innan maken kom med bilen och hämtade upp mig.

Ikväll har det varit Auktionsrundan på TV och det är ett av mina favoritprogram. Sällan ser man väl så mycket entusiastiska och engagerade människor som i det programmet.  En massa kunskap förmedlar de och även om frågan "vad kan det vara värt" kan bli en aning tjatig, så har i alla fall jag inte tröttnat på att titta på  programmet.

Nu väntar sängen och i morgon får daterandet ligga nere för här behöver städas.

 

Till menyn!


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Februari


A R K I V 2006

Google