Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Januari 2009        Februari 2009         Dagbok Mars 2009 »


Lördagen den 28 februari 2009 | 22:50 | -2°

I dag har det varit Efit så den här sista dagen i februari finns dokumenterad i bilder på Foto/EFIT. En ganska innehållsrik och trevlig dag har det varit och i morgon sitter vi framför TV:n och följer Vasaloppet.

Ikväll har vi sett på Melodifestivalen och Susann Alvengren gick det ju inte så bra för, men jag tycker att det var en fin melodi hon hade och hon gjorde den bra, att den sen inte platsade i sammanhanget är ju en annan sak.

~~~~~~~~ ~~~~~~~~Fredagen den 27 februari 2009 | 14:40 | 1,5°

Visst är det en känsla som sitter i sedan tiden jag jobbade, den där befriande tanken - Äntligen är det fredag! - sista arbetsdagen i veckan och två långa dagar, då man fick vara hemma och slapp stiga upp 05.30 för att göra sig i ordning, ta bussen till Visby, jobba och så bussen hem igen och inte vara hemma förrän 18.30. Det blev långa dagar, men det var ju så stimulerande och roligt. Och den där dödande tröttheten som man kunde känna under åren med djuren, den slapp man också.

Medan vi hade mjölkkorna kvar spelade det ingen roll vilken dag i veckan det var, alla dagar året runt var sig lika. Klockan ringde 04.30 på morgonen och man kom inte in från kvällspasset i ladugården förrän vid 18.30-tiden. Det var inte roligt för barnen när vi däckade av ren utmattning på söndagseftermiddagarna och inte orkade göra någonting.

Nu när vi är pensionärer är det ett helt annat liv vi lever. Nu är problemet att dagarna tenderar att bli ganska enahanda och tråkiga. Med en gård, trädgård och ett stort hus finns det ju alltid saker att göra, men ändå, det spelar inte någon större roll om det är måndag, onsdag eller söndag. För att få lite struktur i tillvaron försöker jag hålla fast vid en del rutiner, till exempel fredagsstädningen, så det har jag sysselsatt mig med i dag. Så brukar jag försöka laga lite extra god mat till helgerna, det blir ett eller annat glas vin till maten och på söndagsmorgnarna äter vi rostat bröd med ost och marmelad till morgonkaffet i stället för vardagarnas nyttigare grötfrukost.

Trots allt känns det som om livet gått i stå, det finns inte så många drömmar och planer kvar och jag bävar lite inför vad som väntar i framtiden. Materiellt har vi det rent oförskämt bra, men man behöver ju också intellektuell stimulans och hade jag inte den här hemsidan att fixa och dona med och dagboken att lufta mina tankar och funderingar i, vet jag inte riktigt vad jag skulle hitta på. Förr gick jag på en massa studiecirklar, men det känns inte lockande längre. För att försöka hålla de små grå så intakta som möjligt roar jag mig, förutom grubblerier kring lösningar för hemsidan, med korsordslösning och sudoku. Jag tror att det är viktigt att man försöker hålla igång.

Jag hoppas att det här inte låter alltför deprimerat, för det var verkligen inte meningen. Äntligen är det ju fredag! Och i kväll ska jag göra en god fisksoppa och till det blir det ett glas gott vitt vin från Sicilien, Inycon Chardonnay heter det och det är min stora favorit just nu.

Ha en trevlig helg!

~~~~~~~~ ~~~~~~~~Torsdagen den 26 februari 2009 | 13:40 |

Igår kväll fick jag ett mail från en Karen Olsen, som skriver:

Kære webmaster,

Som senior reklamerådgiver hos Promotion-Time, vil jeg gerne præsentere dig for nogle af vores klienter, som er interesserede i at reklamere på din hjemmeside dagbok.stenstugu.com.
Hvis du placerer vores klients reklame på din webside, vil vi tilbyde dig en fast månedlig betaling, der vi betaler 3 måneder forud.
Promotion-Time har for nylig lanceret en kampagne til fordel for vore høj-profil kunder. Som en af de førende mediebureau, søger vi kvalitet annonceringsplads til vore klienters behov.

Venlige Hilsener
Karen Olsen
Senior Reklamerådgiver

Är det fler som har fått det här mailet? För inte kan jag väl tro att just min lilla obetydliga dagbok med sina 50-60 besökare om dagen, kan vara så intressant att visa reklam på? Jag har tidigare haft GoggleAds både här och på startsidan, men tagit bort den. Inga pengar blir det av den och den gör bara att sidan laddar långsammare. Jag har Googlat lite på det här företagsnamnet, Promotion-time.com, men hittar just ingenting som säger mig något. Jo, det framgår att det är flera som fått ett sånt här mail. Jag tycker att det här luktar skunk! Undrar vad det är man ska göra reklam för?

Förmiddagens vackra solsken har förbytts i mera normalt mulet väder. Jag har just kokt och pressat potatis och skurit och stekt en massa kött och lök. Ikväll ska det bli kroppkakor!

~~~~~~~~ ~~~~~~~~Torsdagen den 26 februari 2009 | 09:20 |

Jag tänkte först sälla mig till skaran av alla som hyllar Victoria och gläds åt förlovning och kommande bröllop, men jag måste säga att det börjar stå mig upp i halsen. Hur kan det vara ett så enormt intresse för det här? Förlängda nyhetssändningar på TV som förskjuter övriga program och så tidningarnas skriverier. DN hade 16 sidor igår, som enbart handlade om det här!

Idag skiner solen så vackert och snön börjar smälta undan. Det här fotot tog jag nu på morgonen och gläds åt att snön nu börjar smälta bort igen.


Kan det vara våren som är på gång?

Förra vintern/våren började jag redovisa vårtecken redan vecka 5. Då hittade jag en liten tapper vintergäck i trädgården och sen kom vårtecknen slag i slag. Det är med andra ord nästan en månad senare i år. Men från och med nu ska jag försöka redovisa ett vårtecken varje vecka.

Fler som är med i den här fotoutmaningen hittar du hos Trebarnsmamman

~~~~~~~~ ~~~~~~~~Tisdagen den 24 februari 2009 | 09:40 | 1,5°

Veckans tema är figur. Helt utan någon vettig anledning. Vad kan ni fota för figurer?

Jag väljer att visa vår tavla, målad av Picasso, som vi fick i julklapp av Eva. Den är väldigt vacker och nu ska den bara få en lämplig ram, så att jag kan hänga upp den på väggen.

Picasso var verkligen en figurernas mästare.

Klicka gärna på bilden så får du se den i ett större format.

Fler som är med i Tisdagstema i dag hittar du här.

Etikett: Tisdagstema


~~~~~~~~ ~~~~~~~~Måndagen den 23 februari 2009 | 13:50 |

Nu har vi också fått blidväder och snön sjunker undan med rasande fart. På vägarna är det en förfärlig sörja och i Gotlandsradion kan man höra folk som ringer in och efterlyser snöplogning. Men det är klart att öns snöplogar inte kan hinna med och vara på alla vägar på en gång. Di kummar när di kummar!

Här har jag satt fart på tvättmaskinen, Åke har passat på att köra in en vedpall medan det ännu är lite fruset i backen och jag har fyllt på jord på mina tomat och pelargonplantor. Ett par dagar till ska de få stå här inne i värmen, sen åker de ut i ett kyligare rum, så att de inte ranglar iväg för mycket. Nu ska jag fundera ut vad jag mer ska så för någonting.

Det här blogginlägget kommer att innehålla lite av varje. Håll tillgodo!

................................................................

Så lyder rubriken i dagens Gotlands Allehanda angående gripandet av inbrottstjuven i Klintehamn igår morse. Den som får berömmet är den kille från Hassela som så rådigt tillsammans med sin pappa och Hasselas nattpatrull lyckades gripa tjuven. Det är väldigt bra att Hassela har de här nattpatrullerna som går sina ronder i samhället nattetid för att se till att allt är lugnt. De gör, precis som Mien skriver i en kommentar till mig, ett fantastiskt arbete.

................................................................

Jag har fått en så trevlig hälsning från Pysen, Livet på citronodlingen. Pysen bor på Sicilien, inte så långt från där Eva bor, så jag följer med stort intresse hennes blogg och jag blir alltid lika glad varje gång jag ser foton från platser jag känner igen. Eva och Pysen känner inte varandra, men jag vet att Eva ofta är inne på hennes blogg. Den här awarden fick jag:

Inga villkor är förknippade med den här awarden och jag sänder den därför vidare till 4 slumpmässigt utvalda bloggar bland de jag besöker ofta:

 • Åsa, Tankar från ön
 • Henrys Dagbok
 • Inger Maryissa
 • Pimli.se
 • I mailboxen fanns den här hälsningen i dag när jag kollade posten:

  Tack Corina, det var gulligt av dig att tänka på mig!


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  1. Vad heter du i förnamn? Vad är ditt tilltalsnamn?
  2. Är du nöjd heller skulle du vilja heta något annat?
  3. Räkna upp 5 av de namn som du tycker mest om?
  Mina svar:

  1. Jag är döpt till Ingrid i förnamn och Elisabeth i tillnamn.
  2. Jag är väldigt nöjd med mina namn.
  3. 5 flicknamn: Eva, Daniela, Christina, Camilla och Julia
  Har du lust att vara med, titta in HÄR

  Etikett: Tre i Veckan

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Efter en veckas uppehåll kommer nu Veckans bild.. Temat är GLAD..Vad gör dig glad? En bild på någon som ÄR glad...Glädje !!! Det kan man behöva nu när det är mitt emellan vinter och vår (fast våren verkar dröja)


  Åke och jag i Kärleksporten, Visby ringmur, sommaren 2008.
  Att, efter snart 48 års äktenskap, nästan dagligen få höra att jag fortfarande är älskad, det gör mig glad!

  Etikett: Veckans Bild

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Söndagen den 22 februari 2009 | 13:50 | -0,5°

  Så har buset i Klintehamn utmärkt sig igen. Tidigt i morse upptäckte nattpatrullen från Hassela att någon slagit sönder en fönsterruta i en blomsteraffär och när de skulle undersöka det, fick de se en man komma ut därifrån. De följde då efter honom på hans fortsatta runda i Klintehamn. När han försökte ta sig in på Preem gick de till angrepp och försökte ta fast honom. Han försvarde sig då med en hammare och skadade en av angriparna. Han lyckades dock inte ta sig loss utan de höll fast honom och kallade på polis, som snabbt var på plats och anhöll mannen. Enligt radion och tidningarna är inbrottstjuven en man i 32-årsåldern, så den här gången kan det väl knappast vara någon från Hassela. Jag kan inte nog betona hur glad jag är, att jag inte har barn eller barnbarn, som riskerar att bli inblandade i sådana kretsar som det finns i det här samhället.


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  I dag beklagar Dagens Nyheter röran de hade i tidningen igår. Ursäkten var på sin plats, men visst är det klassiskt att skylla på tekniska fel. Det finns alltid en människa som gjort ett misstag bakom alla de så kallade tekniska felen.

  Att sitta inne och läsa passar alldeles utmärkt idag för det är ett riktigt busväder. Det blåser och snöar på tvären. Maken fick ut med traktor och skopa och skotta på gården för att han skulle få ut bilen och det lär väl bli en skottarvända till i eftermiddag om inte vädret lugnar ner sig snart.


  När det vräker på som värst ser man nästan inte skogen

  På förmiddagen igår hörde jag ljudet från en traktor och kunde inte fatta var det kom i från. Jag tittade ut på gården, nej maken var i skogen tillsammans med Bosse, så hans traktor var det inte och inte fanns det någon traktor på vägen heller. Då fick jag se vad det var:


  Det var grannen som bogserade pulkor med barn i efter traktorn på åkern här mittemot. Gissa om de hade roligt!

  Igår var solen framme ett litet tag efter lunchen och det var ganska vindstilla, så jag tog en promenad ner på Klinte och sedan kom Åke och hämtade upp mig när jag varit på ICA och handlat. På kvällen såg vi naturligtvis på Melodifestivalen. Jag gillar fortfarande inte Petra Mede, hon skulle vara mycket bättre om hon inte ansträngde sig så mycket att vara rolig. Jag fattar inte att hon inte märker att hon inte får någon respons på sina lustifkationer. "Gotlänningen" Mikael Rickfors kom femma och det fick han väl vara mer än nöjd med och absolut bäst igår kväll tycker jag att Molly Sandén var. Hon har nog en chans till en riktigt bra placering i finalen.

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Lördagen den 21 februari 2009 | 09:50 | -2°

  Igår berättade Dagens Nyheter stolt att man fått pris för sina sidor och att allt fler läser tidningen. Och det är nog gott och väl och säkert är priset välförtjänt, bara man visste var man ska hitta sidorna. Idag har man rört till det riktigt duktigt. På första sidan berättar man att Namn och Nytt, serier och tävlingar är placerade i första delen och det stämmer. Men i första delen finns också Ekonomi sid 11-12, Motor sid 17 och Aktier sid 18.

  Upplägget i ekonomidelen är följande:

  • Sidorna 1-10 Ekonomi
  • Sidorna 11-12 från Sverige
  • Sidan 13 Ekonomi
  • Sidorna 14-16 Motor
  • Sidorna 37-38 från Bioprogram och Resor
  • sidorna 19-22 Aktier
  För att fullfölja mina klagomål kan jag tillägga att den så kallade TV-bilagan inte heller den här veckan är en bilaga utan nitats fast i Kulturdelen. Som prenumerant blir man verkligen frustrerad och jag undrar om DN nu lägger allt krut på nätupplagan? Den har ju fått ett riktigt lyft. Grattis till den DN! Men glöm inte alla de som vill ha en fungerande papperstidning.

  Läser du också DN? Det vore spännande att höra om alla upplagor ser likadana ut eller om det skiljer sig där också, hör av dig i så fall!

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Lördagen den 21 februari 2009 | 08:10 | -7°, tidigare -11°

  Jag hittade en utmaning hos Astrid, som var lite annorlunda. Man ska skriva ihop en berättelse och infoga de här sju fraserna:

  1. hon stod på knä och ....
  2. att det skall vara så svårt att ....
  3. Ingen kommer att märka att ....
  4. att telefonen plötsligt skulle ringa .....
  5. det ringde på dörren ...
  6. Nej, hon var inte intresserad av ...
  7. Nej, inte sen heller ....
  Här kommer mitt försök:

  Hon skulle just börja baka upp en bulldeg när hon märkte att hon tappat ett örhänge. Det var ett örhänge som hon tyckte mycket om och hon började genast leta efter det.
  -Undrar om jag tappade det förut när jag dammsög, tänkte hon, i så fall kanske det ligger i dammsugarpåsen?
  Hon tog ut dammsugaren lyfte ur påsen, tog med den ut och tömde den på en tidning, nej det fanns inget örhänge där. Hon gick in i köket igen och satte tillbaka påsen i dammsugaren och satte in den i städskåpet.
  -Då måste det ligga på golvet någonstans, hon stod på knä och och spanade längs golvet och försökte se om hon kunde upptäcka örhänget, att det skulle vara så svårt att hitta det! Hon började verkligen känna sig stressad, nu borde hon fortsätta med baket, bulldegen jäste nästan över kanten på bunken.
  -Ingen kommer att märka att jag väntar med att baka upp den här degen, tänkte hon, jag kan lugnt leta en stund till. Med knuten näve bankade hon till bulldegen så att den sjönk ner i bunken igen.
  -Jag måste ju försöka hitta örhänget!
  Då ringde telefonen! Nog var det bra försmädligt att telefonen plötsligt skulle ringa, just nu när hon hade så bråttom! Hon svarade, men det var en felringning. Nej, nu fick det vara med det där örhänget, degen måste bakas upp! Precis när hon hällt ut degen på bakbordet fick hon höra att det ringde på dörren. Hon gick och öppnade. Utanför stod en kvinna som ville sälja tavlor. Den stackars försäljerskan kunde knappast ha kommit olämpligare.
  -Nej, hon var inte intresserad av några tavlor och dessutom hade hon inte tid med det just nu, förklarade hon.
  -Jag kanske kan komma tillbaka senare, erbjöd sig kvinnan, du kanske har tid att titta på dem sen?
  -Nej, inte sen heller, svarade hon kort, jag har inte tid idag och är inte intresserad av några tavlor.
  Kvinnan såg inte glad ut, men gick sin väg och hon fick äntligen sätta igång att rulla bullar. Det var ju fettisdagen på söndag och då ville hon absolut ha hembakade bullar att göra semlor av. Vad hon inte upptäckte, var att en semmelbullarna redan hade fått lite extra fyllning!

  ................................................................................

  Det var mitt försök att göra något av de där raderna och nu är det fritt fram för den som känner för det att kopiera fraserna och skriva en egen berättelse.

  Etikett: Utmaningar

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Fredagen den 20 februari 2009 | 13:40 | 1,5°, morgon -12,5°

  När jag vaknade i morse upptäckte jag att det såg ut att bli en helt strålande vacker vinterdag. Det var kallt som bara den, termometern stod på -12,5° och på väderleksrapporten rapporterades att det varit ner till -19° på inre Gotland.

  Efter frukosten bäddade jag rent i sängarna och sedan beslutade jag mig raskt för att ta en promenad. Jag ville passa på medan det ännu var solsken för enligt rapporterna skulle det mulna fram på dagen. Det var -6° när jag gick iväg, men det var alldeles vindstilla, så det var väldigt behagligt. Jag gick genom hagen vid Mulde Fritidsby ner till stranden och så Strandkvior hem. Det var jätteskönt och helt underbart vackert. Det snöade lite igår kväll, så snön låg gnistrande vit i solskenet, man hörde en och annan talgoxe som flöjtade, några sångsvanar kom flygande, men annars var det lugnt och stilla.


  Sätter man sig här blir man nog lite kall om baken


  Vägen ner genom hagen till stranden


  Lilla Karlsö lyser så vit och vacker


  Svanar i Muldeviken


  Strandkvior


  När jag kom hem upptäckte jag de här snödropparna alldeles invid huset. Vilka kämpar de är, att det var -12° på morgonen bekommer inte dem ett dugg!

  Min satsning på förmiddagspromenad visade sig vara ett bra val, för efter lunchen har vädret ändrat sig helt, det har blivit blidväder och mulnat, så solen blev kortvarig idag, men man får väl vara tacksam för den stund den behagade visa sig.

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Torsdagen den 19 februari 2009 | 10:10 | -2,5°

  Igår tog jag det här fotot och hade tänkt att veckans reflektion skulle gå ut på att jag har tillbringat alldeles för många timmar vid det här skrivbordet i stället för att vara ute och röra på mig, men det får bli en lite annan inriktning i dagens inlägg.


  Jag har ett gammalt skrivbord som jag fixat till för att få det bekvämt.
  Det är inte så vackert kanske, men väldigt funktionellt.

  Reflektionen går ut på hur viktigt det är att inte lämna datorn på utan att ha koll på den. Jag läste en ruskig historia hos Pimli.se, som verkligen fick mig att tänka till. De hade känt en konstig brandlukt och upptäckte då att det var datorskärmen, som det rykte om. Det blev panik innan de fick loss kablarna och kunde kasta ut skärmen i snön. Hade de inte varit hemma och upptäckt det kunde hela huset brunnit ner!

  Här sätter jag på datorn varje morgon och stänger av den på kvällen, så hela dagen är den på och även om jag lämnar huset. Man är ju så van vid att kunna använda datorn för information under dagen, så det är därför den alltid är på. Fortsättningsvis kommer jag att stänga av den så fort jag lämnar huset och därmed inte har den under kontroll. TV:n stänger vi alltid av med en golvkontakt så att all ström är bruten både till den och alla boxar och så kommer jag att göra med datorn också i fortsättningen.

  Fler som är med i den här fotoutmaningen hittar du hos Trebarnsmamman

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Tisdagen den 17 februari 2009 | 21:50 | -2,5°

  Den här fick jag just i mailboxen från Doris, ganska fyndig, heller hur?

  ................................................................................

  Idag har vi varit i Visby igen. Åke skulle på Ortopedverkstaden för att prova ut sina nya skor och fotbäddar. Han ska få ett par promenadskor och ett par sandaler för inne- och sommarbruk. Väglaget var inte speciellt trevligt och precis när vi skulle åka fick vi höra att en lastbil halkat i diket på vägen till Hemse. Det är så isigt och spårigt på vägarna så det är jättejobbigt att köra. Sandningsbilarna går hela tiden, men sanden blåser ju bort med en gång i och med att det inte är något salt i den. Vi tog oss i alla fall lyckligt både dit och hem.

  I morgon ska jag till Hemse och jobba på Kupan, men då slipper jag köra. För jag åker med en av de andra som också ska dit.

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Tisdagen den 17 februari 2009 | 09:50 | -2,2°

  Veckans tema är handgjord. Vad har ni för handgjort att fotografera?

  I ett sån här gammal bondgård finns det mycket som är handgjort och jag funderade ett bra tag på vad jag skulle välja, något riktigt gammalt eller något nyare? Till slut bestämde jag mig för något jag gjort delvis själv.


  Raggsockor stickade av ull från Luddes päls

  Ludde är en keeshond (det stavas så) och Carina samlar all hans ull när hon borstar honom och sedan har de en bekant som tvättar ullen och sedan kardar och spinner den. Sen har jag stickat vantar till Carina och så de här strumporna som, Åke använder i gummistövlarna. Strumporna är riktigt varma och goda och väldigt mjuka. Och varma strumpor kan behövas nu för i morse visade "gradstukken" på -11°.

  Fler som är med i Tisdagstema i dag hittar du här.

  Etikett: Tisdagstema


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Måndagen den 16 februari 2009 | 15:50 |

  Idag var det dags för månadsbilden, så då måste vi åka en vända på Klinte, eftersom årets bild är från den nyrenoverade parken där. Egentligen hade jag funderingar på att gå hem, men det är så ruskigt halt på vägen, så jag avstod. Även om man har dubbar under stövlarna rappar man till ibland och det är så obehagligt. Nu är i alla fall månadsbilden uppdaterad och du hittar den på sidan Foto/Efit


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Måndagen den 16 februari 2009 | 12:50 |

  1. Hur ofta kontrollerar du hur mycket klockan är?
  2. Är du tidig, punktlig eller ständigt sen?
  3. Är du högerhänt och har klockan på vänster hand eller tvärtom? Eller har du den någon annanstans?
  Mina svar:

  1. Jag kollar inte klockan speciellt ofta. När jag misstänker att det börjar bli dags att laga mat eller om det är något TV-program jag vill passa, måste jag ju titta efter, annars lever jag nästan utan tid.
  2. Jag är nog ganska punktlig, men jag är hellre lite för tidig än sen.
  3. Jag är högerhänt och har klockan på vänster arm.

  Har du lust att vara med, titta in HÄR

  Etikett: Tre i veckan


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Måndagen den 16 februari 2009 | 10:00 | -1,5°

  Söndagen blev en dag med dramatik av olika slag. Tidigt på söndagsmorgonen greps två 17-åringar i Klintehamn av polisen för mordförsök. De hade då knivstuckit en 20-åring, som nu vårdas på Visby lasarett, svårt skadad. Det är alldeles förfärligt och hemskt tragiskt att sånt här händer. Nog var vi oroliga när våra ungdomar var ute på kvällar och nätter, men att de skulle kunna bli knivskurna? Nej, det hade man ju ingen som helst tanke på. Jag är verkligen tacksam för att jag inte har några tonåringar idag, för hu vad hemskt att veta att sånt här kan hända, även i lilla Klintehamn!

  Årets första avåkning här vid Stenstugu inträffade igår kväll. Det är väldigt halt och spårigt på vägen och i kurvan här vid oss brukar det vara dikeskörningar varje vinter. Vid 20-tiden ringde en förtvivlad kvinna och vill ha hjälp att dra upp sin bil. Den hade gått av vägen och in i åkern mitt emot vår gård. Det var ju så mörkt att man inte kunde se något, men grannen, på vars åker hon stod, ryckte ut med sin traktor för att dra upp henne. Men det visade sig att bilen inte var värre tilltygad än att det gick att köra med den över åkern och så kunde hon ta sig därifrån på egen hand.


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Söndagen den 15 februari 2009 | 15:40 | -1°

  ...kommer här några bilder från gårdagens promenad. På förmiddagen var det ganska soligt, men innan jag kommit iväg ut hade det mulnat, men det var skönt ändå.


  Vår närmaste granne när man går söderut


  Några hästar vid Gannarve


  Tur att jag hade dobbar under sulorna för här tog sanden slut och det var rackar´ns så halt


  Muldetrollet har fått en vit basker

  Idag blev det en lugn och skön söndagsmorgon och till lunchen var Carina och Bosse här. När de åkt funderade jag ett tag på att gå ut en sväng, men fastnade här vid datorn.

  Jag tänkte först leta fram några foton till Veckans fototriss, men har tappat lusten för de här fotokedjorna och kommer att ta en timeout från några av dem. Jag kommer att vara med i Veckans Bild, för där är det ännu en liten grupp, i Tisdagstema, där känns det ännu trevligt att vara med, och så naturligtvis i Torsdagsreflektion, som innebär inte bara att visa ett foto utan också att ha en reflektion/berättelse kring det.


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Lördagen den 14 februari 2009 | 09:10 | -2,5°

  Vi klarade oss helskinnade undan den otäcka fredagen den 13:de och idag är det ju någonting helt annat, den 14:de februari firas Alla Hjärtans Dag, eller Valentindagen, eller som man kan säga på gutamål, Kerlaiksdagen.

  Vi firar inte den här dagen något speciellt och var helt eniga om att inte bry oss om den, men inte desto mindre så låg det ett paket med en ask Aladdin på köksbordet när jag kom ner i morse. Jag får väl laga till något extra gott till middagen ikväll i gengäld.

  Den här dagen är ett ganska nytt påfund, den började firas i Sverige först på 1960-talet. Vi som är lite äldre har väl kanske inte tagit till oss firandet, men för den yngre generationen betyder den nog mera. Här på nätet uppmärksammas den i alla fall ganska mycket och det har kommit många fina hälsningar i mailboxen. Titta gärna in på min startsida där jag samlat dem i ett bildspel.

  Ha en underbar Alla Hjärtans Dag!


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Fredagen den 13 februari 2009 | 12:30 | -1°

  Och sotningen gick bra trots att det är fredagen den 13:de!


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Fredagen den 13 februari 2009 | 09:30 |

  Det är lika spännande varje morgon när man öppnar Dagens Nyheter - hur ska tidningen vara upplagd? Ett tag valde man att inte ha börslistorna i ekonomidelen utan placerade dem mitt i A-delen, Namn och Nytt och korsorden kan man hitta ibland i A-delen, ibland i Kulturbilagan. TV-bilagan, som jag var så nöjd med att de gjort till en bilaga igen efter att den varit fastnitad i A-delen, är ni fastnitad i Kulturdelen. På Stan, som förut varit en egen liten bilaga (halva tabloidformatet) var den här veckan fastnitad i A-delen.

  Jag har mailat till dem flera gånger och frågat vad de håller på med och fick faktiskt svar häromdagen. Det var Pia Skagermark som skriver: Beklagar verkligen om Du inte är nöjd med tidningens struktur. Vi lyssnar på Dina synpunkter och ser vad vi kan förbättra. Förändringen beror på ett nytt sätt att trycka tidningen.

  Jag tycker att det låter ganska kryptiskt, vad placeringen av börslistorna i A-delen har att göra med tryckningen av tidningen fattar jag inte. Och varför går man inte ut med någon förklaring i tidningen till de här förändringarna? Jag kan väl inte tro att det bara är vi här på Stenstugu som ogillar och förvånas över det här!

  ...................................................................

  Dagens gotländska ord, Snarvkyldis Dag, stämmer ganska bra in, snarv kyld betyder sträng och hård kyla och just den här tiden brukar vi ha en period med kallt väder. Nu är det visserligen inte så kallt just för tillfället, men vi har fått ordentlig vinter igen med massor av snö och det snöar fortfarande. Det måste vara kul för alla barn, för det är kramsnö, så det borde bli många fina snögubbar och snölyktor.


  Ute är det riktigt vintrigt, men här inne är våren på gång.

  ...................................................................

  Hur är det med dig, lider du av Paraskavedekatriafobi? I så fall har du en tuff dag framför dig i dag, men det finns de som har det värre, en mig närstående lider inte bara av rädsla för fredagen den trettonde utan också av Triskaidekafobi, rädsla för talet tretton. Igår kväll påstod han att han skulle ligga till sängs i dag, men just nu håller han på med snöskottning, så det kanske inte är så farligt i alla fall.

  Hur det nu än är med dina rädslor, så önskar jag dig en trevlig fredag!


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Torsdagen den 12 februari 2009 | 10:10 |

  I början av februari fick vi ett meddelande från Gotlands Kommun att vi skulle få slamtömning någon gång mellan den 2/2 och den 20/2. Hela veckan har vi sett den där slambilen fara fram och tillbaka och varje gång har jag fått stränga order från maken att hålla utkik efter den.
  - Nu kommer den när som helst och om det är nytt folk kan det ju vara svårt för dem att veta var vår brunn ligger, sa maken.
  Alternativet var att sätta upp en skylt, men det tyckte jag var onödigt.
  - Det är ju helt klart att jag ser när bilen kommer, försäkrade jag, inte behövs det någon skylt!
  Hela den här veckan har det också pratats om att det skulle komma en massa snö här på Gotland. Maken har varit nervös för att det skulle bli så mycket snö, att det skulle bli besvärligt för slambilen att komma av vår gård, som har en lite knepig utfart.
  - Inte blir det någon snö nu, sa jag i min dumhet.
  Igår började det snöa lite grann. Fram mot kvällen var det ett tunt lager snö överallt, men inte verkade det att bli några större mängder.


  Nog är det typiskt - I morse kom slambilen, men jag stod i duschen, så jag hörde den inte. Dessutom gjorde snön, som kom i natt, att det var så halt på gården, så när de tömt brunnen och skulle ge sig iväg spann bara hjulen och de stod där de stod. Klart att det löste sig. Tre man, en spade och lite sand under hjulen och så rullade de av gården.

  Där fick jag för mina självsäkra uttalanden, jag får nog ligga lite lågt ett tag!

  Fler som är med i den här fotoutmaningen hittar du hos Trebarnsmamman


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Onsdagen den 11 februari 2009 | 13:40 |

  I en insändare i Gotlands Allehanda kan man i dag läsa om Goda erfarenheter av gotländsk vård. Något som jag verkligen vill instämma i.

  Maken har besvär med sina fötter. Den ena foten blir missfärgad, ibland blir den alldeles röd och ibland nästan blåaktig. Han har inte ont av det direkt, men det ser otäckt ut. På den andra foten får han några konstiga knölar och förhårdnader på stortån. Vid senaste besöket på vårdcentralen i Klintehamn beslutade läkaren där att sända en remiss till ortopen på lasarettet, för att en ortoped skulle avgöra om han eventuellt behöver specialskor. Kallelsen kom häromdagen och han skulle vara där kl 18.00 den 10 februari. En lite underlig tid kanske, men ingenting att förvåna sig över. Förra gången han blev kallad för kontroll till reumatologen fick han tid kl 20.00 en söndagskväll. Det är nog läkare från fastlandet som vill utnyttja tiden de är här på ön maximalt. Vi gav oss iväg i god tid och kom till Visby så tidigt att jag hann in en vända på Linds Växthus, där jag köpte tomatfrön och sedan körde vi ner till lasarettet.

  När vi kom upp på ortopedmottagningen möttes vi av en glad och trevlig sköterska som hälsade oss välkomna, förklarade att det just för tillfället jobbade 4 läkare och att hon inte riktigt visste vilken läkare Åke skulle få träffa. Sedan visade hon på ett bord med kaffe och bredda mackor och sa att vi kunde ta för oss om vi var sugna på något. Man fick visserligen betala en liten slant, men 20:- för en kopp kaffe och en macka med ost, korv, gurka och tomat! Vi var väl inte speciellt hungriga så mackorna avstod vi ifrån. Sen gick sköterskan där fram och tillbaka i väntrummet, hälsade nytillkomna välkomna och småpratade med de övriga.

  Prick kl 18.00 fick Åke träffa en trevlig kvinnlig läkare, som undersökte hans fötter. De besvär han har ansåg hon att man, i dagsläget i alla fall, inte kunde göra något åt, men hon skulle skicka en remiss till ortopedverkstaden, så att han ska få specialanpassade skor med en ordentlig fotbädd, då kanske han slipper ha ont och blir av med både tryckknölar och missfärgningen.

  Hela besöket var en väldigt positiv upplevelse och vi kunde vända tillbaka till Stenstugu nöjda och givetvis också lugnade. Åke har åldersdiabetes och då blir man ju alltid orolig när det blir något fel med fötterna.

  I dag har jag planterat de små tomatfröna, vilket i och för sig inte tog så stor stund, men sen har vi varit en vända på Klinte och handlat. Kattmaten var slut och det missade jag igår och utan kattmat går det ju inte att vara. Nu har Åke kört ner med traktorn på verkstad, det var någon befarad kylarläcka som skulle åtgärdas. Få se om han kommer hem med traktorn igen eller om han ska ha hämtning.


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Onsdagen den 11 februari 2009 | 09:10 |

  Går du i skogen och känner dig liten, ensam och ledsen? Lugn, du kan hitta tröst när som helst.

  Fler som är med i Veckans Bild hittar du Här

  Etikett: Veckans Bild


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Tisdagen den 10 februari 2009 | 10:10 | -0,5°

  Nu är det dags för ett foto igen och i dag är det Tisdagstemat. Igår funderade jag ett tag på att sluta vara med i de här fotokedjorna. Ett inlägg hos Pumita om Fotokedjor och kommentarer, fick mig för ett ögonblick att tappa lusten. Men så tänkte jag, att inte ska jag låta mig skrämmas iväg, men jag tycker att det här ska vara roligt och vill inte känna att jag måste surfa runt och lämna någon form av expertkommentarer till fotona. Det har jag varken kunskap eller lust till. Räcker det inte att jag tittar in och lämnar en hälsning, så får jag väl hålla mig borta från de bloggar som kräver konstruktiv feedback. Så efter moget övervägande kommer här mitt bidrag till veckans Tisdagstema.

  Dagens tema är utomhus och här på Gotland är det lite trist ute. Ingen snö har vi, även om det i natt har kommit några flingor. Det finns ingenting vackert att fotografera, men igår kväll var jag ute med kameran. Fotot kanske är lite suddigt, men jag är dålig på mörkerfotografering. Jag ska inte skylla på kameran, det är nog jag som behöver övning och eventuellt ett stativ.

  Det var en helt otrolig fullmåne

  Fler som är med i Tisdagstema i dag hittar du här.

  Etikett: Tisdagstema


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Måndagen den 9 februari 2009 | 15:10 |

  I dag har jag fått två awards igen, en från Lena och en från Reneth.


  Tack Lena!

  Tack Reneth!

  Nu ska ju de här sändas vidare till andra bloggare, så jag har haft lottdragning bland er som är med på min blogglista och här kommer de som haft tur i dragningen:

  • Doris - som skriver så trevligt om livet på Island
  • Pellispricken - som har så mycket bra tips om pellisar och annat
  • Astrid - för kloka ord och trevlig läsning.
  • Sylvia - som just gått över till Wordpress - det blir spännande att följa hennes blogg där
  • Vickan - som skildrar sitt liv som tvåbarnsmamma i Piteå
  • Eleonora - min favoritpensionär!
  Välj vilken du vill ha, eller ta med båda två, de är ett litet bevis från mig för att jag uppskattar din blogg och din vänskap!

  --------------------------------------------------------------

  Vad gör jag annars i dag förutom att sitta här vid datorn, inte så många knop! Vädret har varit ganska fint, med sol och friska vindar. Vi har varit en vända på Klinte och handlat och jag hade funderingar på att promenera hem, men latmasken slog till, så det blev inget av med det. Annars är det matlagning och tvätt som jag pysslat med. Jag köpte lammkött på Konsum, så till kvällen ska det bli en lammgryta.


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Måndagen den 9 februari 2009 | 12:10 |

  Fler bilder Utan Ord hittar du i dag hos Pumita

  Etikett: Utan Ord


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Måndagen den 9 februari 2009 | 10:10 | 0,5°

  1. Vad tycker du om att gå till tandläkaren?
  2. Har du lagat många hål eller har du inga alls kanske?
  3. Använder du tandpetare eller tandtråd?
  Mina svar:

  1. Jag gillar absolut inte att gå till tandläkaren, men när jag väl kommer dit är det inte så farligt ändå.
  2. Jag är född före flourtanternas tid och hade jättemånga hål som barn och ungdom. Nu har jag nästa aldrig något som behöver lagas, det är bara lite tandsten som behöver tas bort. Men jag har ju många stora bamsiga amalgamfyllningar och om de kraschar blir det inte roligt.
  3. Jag använder både tandpetare och tandtråd och listerin, allt för att hålla tänder och mun i bra skick.

  Har du lust att vara med, titta in HÄR

  Etikett: Tre i veckan


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Söndagen den 8 februari 2009 | 15:50 | 3,5°

  Efter gårdagens och förmiddagens mulna och dimmiga väder kom solen helt överraskande fram och jag kom osökt att tänka på Lena Nymans monolog "Lantlollan"

  Igår fick jag sätta igång med den där uppskjutna fredagsstädningen, trots att det var lika uruselt städväder då som i fredags. Tydligen behövdes det, för jag lyckades röra upp så mycket damm, att jag fick ett präktigt allergianfall. Städningen fick fullföljas med en hand, för den andra var hela tiden upptagen av en näsduk. Det slutade med att jag fick ge mig och ta en tablett och då blev det genast bättre. För att bli av med de sista resterna av anfallet gick jag ut och tog en promenad. Det är skönt att få lite frisk luft även om vädret inte är så där väldigt lockande.

  På kvällen såg vi på Melodifestivalen. Och vad ska man nu säga om den tillställningen? Petra Mede blev bara för mycket, låtarna var mediokra och röstning och regler ska vi bara inte tala om. Vilket tjat! Ring, ring, ring! Nu är det duell, ring, ring, ring! Och den där mystiska internationella kommittén. Nu är Caroline af Ugglas med både i andra chansen och i deras egen lilla tävling? Emilia och hennes låt gillade jag och Alcazar är alltid Alcazar, men resten?

  I dag har jag varit en vända ner till stranden efter lunchen. Solsken och nästan blå himmel, då kan man ju inte bara sitta inne.


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Söndagen den 8 februari 2009 | 10:45 | 2,5°

  Jag tänkte att vi skulle föra in ytterligare en dimension i Fototriss, för nu är det premiär för luktfoto! Det tema som gäller för denna vecka är DOFT/LUKT. Med dina bilder vill jag att du ska förmedla doftintryck till dina besökare. Väldoftande eller illaluktande - eller både och. Skriv gärna några rader om respektive doftbild, för att ytterligare förstärka känslan av doften eller lukten och så kan besökarna se om de förstått vilka luktintryck du vill förmedla med dina bilder.

  Var så goda här kommer en presentation av min väldoftande söndagsmorgon!

  Doften av nybryggt morgonkaffe, den är ett måste för att man ska vakna.

  Finns det någon mer aromatiskt än doften av en nyskalad mandarin?

  Efter frukosten blev det en vända i badrummet för att även jag skulle bli väldoftande. Ett varmt gott bad med syrendoftande badsalt och sedan diverse preparat och jag doftar ljuvligt.

  Fler som är med i Fototriss idag hittar du Här

  Etikett: Fototriss


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Fredagen den 6 februari 2009 | 15:10 |

  Centerdagarna i Visby inleddes i dag och där beskrev Maud Olofson hur hon av inre övertygelse skrivit under klimat- och energiöverenskommelsen. Det blev så känsloladdat att hon till slut brast i tårar. Och det kan man ha förståelse för. Centern som i alla tider varit emot kärnkraften har nu gått med på att förlänga beroendet av kärnkraft. Det måste ha varit ett tufft beslut för henne att ta.

  Samtidig kan man läsa att vindkraftparken i Näs här på Gotland ska förnyas. De gamla verken börjar bli utjänta och ska ersättas med större och effektivare vindsnurror. I dag gick det tre lastbilar med 50 meter långa släp förbi vår gård på väg mot Näs.


  Bilarna hade varsin vinge till ett kraftverk med sig.

  Här är grått och ruggigt väder i dag, det syns nog på bilden. Jag skulle egentligen städat, men när man inte kan få ut mattor och sängkläder är det ju inte speciellt trevligt. Jag har skjutit upp fredagsstädningen tills i morgon och hoppas på bättre väder då. Annars får jag väl nöja mig med dammsugning och en vända med dammtrasan. I stället för städning har jag bakat lite och så har vi varit en vända på Klinte och handlat.

  Vi var på Konsum och när jag kom ut ur affären fick jag se en reklamskylt där det bland annat stod: 3 pkt Löfbergs Lila, medlemsförmån 65:-. Eftersom jag visste att jag just öppnat sista kaffepaketet, vände jag och gick in i affären igen, och plockade till mig 3 paket, men när jag kom till kassan slutade kvittot på 96:-!
  - Men kaffet skulle ju kosta 65:- stod det på skylten, sa jag.
  - Oj då! sa kassörskan, då har vi missat att ta bort den, men det fixar jag.
  Och så drog hon av 31:-, så jag behövde bara betala det jag tänkt mig. Det är ju faktiskt så, att man har rätt att hävda att det pris som står på en skylt ska gälla.

  Nu är det snart Valentindagen, eller Alla Hjärtans Dag, vilket man nu väljer att säga. Man kan också använda det gotländska ordet Kerlaiksdagen. Jag har fått kort från en del av mina nätvänner till den här dagen och eftersom jag inte har några gåvosidor längre, så har jag lagt ut hälsningarna i ett bildspel på Ingrids Sida, min startsida. Gå gärna in där och titta.

  Ha en riktigt fin helg!

  Förra året den här dagen var rubriken:
  Askonsdagen


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Torsdagen den 5 februari 2009 | 10:10 |

  Brännved är virke som tas ut vid olika skogsbruksåtgärder, som gallring och slutavverkning. Detta virke är oftast av en lägre kvalitet, som inte efterfrågas av skogsindustrin. Detta virke lämpar sig därför väl för husbehovseldning. - Så kan man läsa i Wikipedia och min torsdagsreflektion handlar om just ved.


  Här kommer det in en ny pall ved. När den kommit på plats
  är det bara att öppna fönstret och plocka in veden.

  Ved och vedeldningen är något som dominerar i vår tillvaro just nu, eller åtminstone i makens. Jag njuter mest av den goda värmen som kommer från elementen, men Åke har nästan heltid med att skaffa hem ved, kapa, klyva, stapla i pallar, köra in pallar på lager, köra ut pallar från lager, köra in pallar i vedskjulet vid huset, plocka in ved och så elda och sköta pannan så att det blir lagom temperatur inomhus. Det spelar ingen roll hur kallt och otäckt vädret är därute, här inne har vi det varmt och gott.

  Fler som är med i den här fotoutmaningen hittar du hos Trebarnsmamman


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Onsdagen den 4 februari 2009 | 14:20 | -1°

  I dag när det är grått och kyligt ute skulle det verkligen passat att koka en omgång kytsneipå. Förr, när vi var storhushåll och slaktade grisar själva, fanns det alltid saltat kött i en tunna och ett sätt att tillaga det var att koka köttsnipa, som vi kallade det. Det var och är väldigt gott och jag känner att jag omgående måste få hem en bit saltad benfri svinlägg och koka soppa av den. Det där salta köttet man tog ur salttunnan måste först vattnas ur, men det slipper man ju med det man köper i affären.

  Man kokar läggen i så kort spad som möjligt och när den börjar bli färdig lägger man i skivade morötter, palsternacka, selleri och purjolök. När allt är färdigkokt tar man upp köttet och skär det i bitar och lägger sedan tillbaka det i grytan. Soppan späs med mjölk och så reder man av den lite så att den blir lagom simmig och fin och som avslutning stör man på hackad persilja. Det är riktigt gammal och god husmanskost, som nog tyvärr blivit bortglömd.

  Det där med kokt kött och kokt mat är nog också ett ganska bortglömt kapitel. Tänk så gott det är med kokt kyckling med currysås och ris till, det är en av mina absoluta favoriter. Många tror kanske att det tar lång tid och är bökigt, men man kan ju göra annat medan grytan står och puttrar. Och tänk så gott för magen att få lite annat än stekt och grillat.

  I dag har jag tagit vara på en del tvätt, sått små pelargonfrön och så gjort färdigt bokslutet för 2008 och bokfört januari 2009, så nu är jag ikapp igen. Det där med pelargonfröna tycker jag känns så trevligt - det är vår på gång, även om det dröjer ett tag till.


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Tisdagen den 3 februari 2009 | 11:10 | -1,5° Blåsigt (-8,9° i morse)

  Grållen, det absolut mjukaste man kan tänka sig

  När man tar Grållen i famnen, känns det som om man har en mjuk sammetstrasa i armarna och inte en katt. Och han är inte bara mjuk i pälsen utan till temperamentet också. Han har ett helt förtjusande sätt att böja på nacken och se blyg ut. Fler som är med i Tisdagstema i dag hittar du här.

  Etikett: Tisdagstema


  .................................................................


  Nu har vi haft några riktigt soliga och fina dagar och det känns så härligt. Det är som om man lever upp på något sätt! I söndagseftermiddag tog jag mig en lång promenad över Mölner via Klinte kyrka och ner till Klintehamn. Där mötte Åke upp och så var vi och köpte oss semlor till kaffet.

  Igår var vi en tur till Visby. Åke skulle köpa olja och filter till en av traktorerna och jag ville ta en vända i stan. Dels för att handla en del saker som jag funderat på att skaffa mig, men mest för att få se något annat än omgivningarna här hemma.

  Jag köpte mig en ny armbandsklocka, för den jag har är armbandet trasigt på och den är så gammal, så den har nog gjort sitt. Sen var jag också inne på Claes Ohlssons och köpte en trådlös dörrklocka. När jag är på övervåningen hör jag inte om folk bankar på ytterdörren, så nu finns det en knapp att trycka på, så att jag hör när det kommer någon. Det har varit så försmädligt när man träffat bekanta, som sagt att de varit och bankat på, "men ingen var hemma", och så vetat jag att jag varit det.

  Sen tog jag mig ju en ordentlig promenad i Visby också. Jag gick från Öster upp på Adelsgatan och där jag var inne på Bokia och köpte mig en allnakku, så nu kan jag få uppdatera alla de gotländska uttrycken i förväg. Du kikar väl här i huvudet på alla konstiga gotländska ord som dyker upp! Från Adelsgatan gick jag fram till Södertorg, ner till hamnen, via Almedalen till Botaniska trädgården och så till domkyrkan och vidare upp på Klinten. Jag lägger inte ut några foton här i dagboken, men fotona finns uppladdade på Windows Live. Klicka på länken här nedanför om du vill se hur Visby ser ut när det är tomt på turister.


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Måndagen den 2 februari 2009 | 22:10 | Stjärnklart -7,5°

  Du har talang?

  1. Vad är din största talang?
  2. Har du några andra talanger som du är stolt över?
  3. Finns det någon talang som du önskar att du hade?
  Mina svar:

  1. Jag tror mig vara ganska musikalisk, hade jag bara fått tillfälle till det, skulle jag säkert kunnat lära mig spela piano, men nu blev det inte så. Fast det kanske inte är för sent ännu?
  2. Jag är ganska bra på att läsa och förstå skriftlig information (kan det vara en talang?).
  3. Jag skulle vilja ha ett bättre språksinne, för då skulle jag kanske kunna lära mig prata italienska, inte bara förstå ett ord hit och dit.

  Har du lust att vara med, titta in HÄR

  Etikett: Tre i veckan


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Måndagen den 2 februari 2009 | 19:10 | Stjärnklart -6°

  Fler bilder Utan Ord hittar du i dag hos Pumita

  Etikett: Utan Ord


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Söndagen den 1 februari 2009 | 22:20 | -3°,

  Jag har blivit utmanad av Znogge och den utmaningen går ut på att man ska ta fram bild nr 6 ur mapp nr 6. Jag gjorde en sådan här utmaning häromdagen, men då gällde det leta fram bild nr 4 ur mapp nr 4 så det hindrar ju inte att jag är med den här gången också. Här kommer foto från mapp nr 6 där det finns foton från år 2008 ordnade månadsvis, mapp nr 6 där innehåller foton från januari månad och foto nr 6 är det här:


  Fotot är taget den 13 januari och grannens lamm är fotomodeller.

  Jag utmanar ingen speciell, utan det är fritt fram för den som känner för det att hänga på.

  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~  Söndagen den 1 februari 2009 | 11:00 | -7°,

  För tre månader sen var det premiär för temat Så här ser det ut där jag är idag och det var så kul att se alla era nytagna bilder från er omgivning i landets (och utlandets) alla hörn, att jag bestämde mig för att temat ska återkomma varje årstid. Förra gången var det senhöst, men nu är det vinter, så den här gången kanske det finns lite mer snö i landet? Om TV4's väderleksprognos stämmer ska det finnas sol på många håll i Sverige under söndag och i början av kommande vecka, så ta tillfället i akt och ta en fotopromenad och dokumentera hur det ser ut just där ni är.

  Så här ser det ut vid Stenstugu idag, den här soliga och vackra söndagen. Jag har tagit fotona från samma ställe som förra gången.

  Så här såg det ut förra gången det var det här temat.

  Fler som är med i Fototriss idag hittar du Här

  Etikett: Fototriss


  ~~~~~~~~ ~~~~~~~~
  V Ä L K O M M E N  H I T!

  INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
  Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

  SE HELA MIN PROFIL
  ...............................................


  D A G B O K S I N L Ä G G
  Februari 2009


  A R K I V 2009

  Google