Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok December 2005        Januari 2006         Dagbok Februari 2006 »


Promenadfunderingar

måndag, januari 30, 2006

Nu har det varit några härliga dagar och jag har varit på långpromenader både igår och idag. Igår gick jag ner till Muldestranden och idag blev det en vända över Mölner. Himlen har varit alldeles klarblå och det har varit ett par grader varmt. Mössa och handskar har åkt av efter en stund och jackan har man kunnat knäppa upp. Det är nästan så att vårkänslorna spirar. Igår hörde jag talgoxen och korpen. Korpen låter ju inte så vackert, men även det lätet hör våren till. Det är bäst att glädja sig för i slutet av veckan ska det visst bli kallare igen.

När man går och promenerar löper tankarna fritt och idag tittade jag upp mot himlen och såg k-strimmor efter flera flygplan. Jag gick och funderade på vart de skulle och vart de kom ifrån. Då kom jag att tänka på när vi varit i Turkiet med jobbet och flög hem en tidig morgon.

När planet flög in över Östersjön flög det alldeles över Gotland och Karlsöarna. Det var kristallklart i luften och Karlsöarna, som annars ser ut som streck mot horisonten när man ser dem här från land, låg som två stora runda pannkakor mitt i det blå havet. Vi flög längs hela Gotlandskusten från Hoburgen upp mot Fidenäs, där Gotland är som smalast (om man befinner sig mitt på ön vid Fidenäs, kan man se vatten på båda sidorna ) . Sedan såg man Klintehamn, Visby med hamnen och ringmuren och sedan delar av norra Gotland innan planet flög vidare mot Arlanda. Där fick vi sedan byta plan och så flyga tillbaka till Gotland igen.

Vi har flugit över vår ö många gånger, men aldrig sett den som den där gången. Det blev en perfekt avslutning på en härlig vistelse i Turkiet tillsammans med arbetskamraterna. Ännu bättre hade det ju varit om vi kunnat få kliva av i Visby direkt, men så fungerar det ju inte.

I eftermiddag satt jag och fixade med gästboken och helt plötsligt hade jag lyckats få formuläret att hamna efter inläggen och så vill jag inte ha det. Jag fattade först inte vad jag gjort, men lyckades lösa det, så nu är ordningen återställd.

Gåvosidorna är en sak som jag funderar över. Det går åt väldigt mycket tid till att lägga in alla hälsningarna med länkningar och allt. Den tiden skulle man kanske använda till att hålla kontakten med sina nätvänner via mail och besök på hemsidorna i stället. Det är nästan så att det skulle kännas meningsfullare och dessutom  kommer det det ena mailet efter det andra, att man inte vill ha massmail, att man inte sätter in gåvor mm mm. Men jag tycker ju ännu att det är roligt att pyssla med alla fantasifulla hälsningar och jag tycker att det är roligt att göra egna och sända till mina vänner. Men några massmail kommer jag inte att skicka iväg i fortsättningen. Meningen med det man sänder iväg, är ju att göra någon glad, inte att irritera.

Nu väntar TV-n.  Efter nyheterna ska jag nog se Guldbagge-galan. Jag tycker egentligen att de här galorna är ganska tjatiga, men ändå har de ett visst underhållningsvärde. Få se hur länge jag blir sittande.Utmanad av Anita

söndag, januari 29, 2006

Den här utmaningen fick jag av Anita Och uppgiften lyder:

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande.

Här är mina fem ovanor:

1. Jag kan inte ha smågodis hemma, för jag äter upp det med en gång.
2. Tillbringar för mycket tid vid datorn.
3. Lider av duktighetssyndromet.
4. Är något av ett kontrollfreak.
5. Tycker mycket om att sola, trots att jag känner till riskerna med det.

Nu vill jag höra om era ovanor. Så jag skickar utmaningen vidare till:

Pia(pimli)   Astrid     Pia     Amelia     CharlotteLet´s dance

fredag, januari 27, 2006

Så sitter jag här vid datorn igen och ska försöka få ihop några rader.

Jag har tre bloggar på blogspot.com. Den ena använde jag tidigare som dagbok och så är det en där jag skriver om våra katter och en som handlar om våra resor. Idag har jag beslutat, att den som tidigare varit dagbok, nu ska användas till att publicera nyheter från Fröjel och därför har jag också döpt om den till "Fröjelnytt".   Det händer ju trots allt en hel del även i en så här liten socken. I somras var det dubbelmorden och nu i onsdags välte en bil med flis och hamnade i en trädgård. Dessutom har vi en livaktig hembygdsförening och några mindre företag, som det nog ska gå att skriva en del om.

Datapysslet de här dagarna har annars gått ut på att sätta in Valetinegåvor. Det ramlar in så många vackra och fantasifulla alster i mailboxen så det är en ren fröjd.

Idag har det varit skönt väder, halvklart och någon grad varmt.  Jag har fredagsstädat och på eftermiddagen var vi på Klinte och handlade.

Åke fick en så vacker azalea på sin årsdag, som jag vill visa, så jag passade på att ta ett kort på den när jag vattnade i morse. Den är så fin, så man kan tro att den är konstgjord.

Ikväll har vi sett på Postkodmiljonären och sedan på Let´s Dance. Vem är det som röstar på Peppe Eng? Hur kunde de gå vidare? Den här gången fick de låga poäng av juryn, men telefonrösterna gjorde att de gick vidare Anna Book är min favorit, hon är helt outstanding.

Nu väntar sängen.


Åkes årsdag/Läkarbesök mm

torsdag, januari 26, 2006

 Molnigt har det varit idag, men milt. Efter kylan på ner till -18 grader i söndags, kändes det nästan som vår idag när det var +2 grader. Det har kommit snö nu i början på veckan, inte mycket, men tillräckligt för att Åke fick sätta igång och röja av gårdsplanen.

I tisdags fyllde Åke år och då var sönerna med sambos och vår svåger från Endre här på middag på kvällen.  Vi satt i salen och åt och det var faktiskt första gången i vinter.  På kvällen ringde Eva från Sicilien och gratulerade sin far,  så då fick vi aktuella nyheter om hur de har det. Vi mailar från och till, men att prata med varandra i telefon är bra mycket bättre

Igår var vi i Visby, för Åke hade en tid inbokad på lasarettet. Han har besvär med sina ben och nu hade han en remiss till ortopeden. Men det gav inte så mycket. Läkaren kollade reflexerna, konstaterade att det ena benet är tjockare än det andra, vilket man kan se med blotta ögat och sedan sa han att han skulle skriva en remiss för magnetröntgen.

Bilen hade vi lämnat in till verkstad för reparation och lånade under eftermiddagen Bosses bil för att kunna ta oss från och till lasarettet. Efter läkarbesöket var vi en vända på Östercentrum. Jag sprang runt i affärerna, köpte ett paket kopieringspapper och tittade på reavaror, men köpte ingenting och Åke satt i Gallerian och såg på folk. Vid 15-tiden var vi och hämtade vår bil och lämnade tillbaka Bosses och sedan åkte vi hem.

Idag har jag strukit, putsat fönster och satt upp rena gardiner i köket och på eftermiddagen åkte jag med Åke till Klinte och sedan gick jag hem. Det var halt som bara den, så man fick gå ute i snökanten, så jag var riktigt svettig innan jag kom hem. Det blev nästan mer motion än jag tänkt mig, men vädret var så härligt och man måste ju ut och få dagsljus i ögonen och röra på sig.

Ikväll har det blivit ugnsstekt falukorv och potatis till middag och nu är det TV-n som gäller. Antikrundan börjar igen ikväll och det vill man inte missa.Jobbe???

måndag, januari 23, 2006

Så har man börjat jobba igen!

Nja, det är väl inte så mycket att skryta med, men kontoristen på Bosses jobb ska på semester och jag har vikarierat för henne förut, så nu ska jag rycka in igen. Det är bara det att jag inte har varit där på över ett år, så idag har jag varit där och pryat. Jag ska in ett par halva dagar till innan hon åker. Det är roligt, tycker jag, att göra något annat några veckor, än bara gå här hemma. Sedan ska vi försöka komma iväg själva Åke och jag, till litet sol och värme.

Vi har fortfarande kallt och blåsigt väder. Igår kväll var det nästan 20 gr kallt, men idag har det nog bara varit runt -5.

Mina problem med radavståndet i bloggen, som jag skrev om igår, fick jag god hjälp av Pia (Pimli) med att lösa. Hon tipsade om en inställning i css-mallen, som löste det hela. Det är tur att det finns hjälpsamma och snälla tjejer på nätet, som ställer upp när man behöver assistans.

I morgon fyller Åke år, så då går dagen åt att fixa till årsdagskalas till honom. Sönerna med sambos kommer hit på kvällen och då ska vi äta tillsammans. Man måste passa på att fira när det finns någon anledning.

 Textformatering

söndag, januari 22, 2006

Tydligen har Mike gjort en uppdatering som gått litet snett, för radavstånd och slikt har inte stämt riktigt i de senaste inläggen. Få se om det rättar till sig. Man kan skriva i plain-text för att undvika detta, men då kan man inte lägga in länkar och bilder och det vill man ju.

Här skiner solen idag och det är jättehärligt. Efit-dag är det också och naturligtvis tog batteriet i min kamera slut just nu. Så nu är det satt på laddning. Jag var ute och tog några kort på snön och den härliga solen, så nu har jag bildbevis på att solen finns där bakom alla gråa moln.

Nu ska jag gå och laga middag. Duvgryta ska det bli idag och det behöver förberedas i god tid. De behöver stå och puttra ganska länge för att det ska bli mört och gott.Vinterhelg

lördag, januari 21, 2006

Idag skulle jag ju ha varit i Hemse på Kupan, men jag fegade ur i morse för det var sådant snöväder. Jag tycker inte att man ska ge sig ut på vägarna, när det inte är helt nödvändigt och det var det inte. Men sen kände jag mig litet dum faktiskt, för bara någon timma senare, så klarnade det upp och har varit ganska hyfsat. Det har definitivt inte varit några problem på dom stora vägarna i alla fall.

Åke har varit ute och skotta upp stigen ut flera gånger. För bara efter en liten stund så har den yrt till igen. Annars har han väl inte gjort så mycket idag. Det har varit för kallt och blåsigt för att det ska vara trevligt ute. 8-9 gr och snålblåst det är inte trevligt.

Jag bakade en kaka på förmiddagen och sedan har jag suttit litet vid datorn, löst sudoku och så var vi en vända på Klinte på eftermiddagen. Genom att flyget hade problem på grund av snöovädret så fick vi ingen DN idag, så vi var och köpte en Expressen i stället. Och där fanns ju mycket skvaller att läsa. Bland annat  om Let´s Dance, som jag satt och såg igår kväll.

Ikväll har vi sett Postkodmiljonären och På Spåret, så det har varit frågesport hela kvällen.

 Snö och blåst!

fredag, januari 20, 2006

Huvaligen vilket väder det är idag! -10 gr och snö och blåst, riktigt inneväder. Åke har varit ute och satt på snöskopan på traktorn för att vara förberedd för snöskottning.

Hade det inte varit för att jag ska jobba ett par veckor i mitten av februari, skulle vi nog ha gett oss iväg till sol och värme, men nu får det anstå till litet senare.

I mailboxen har tulpankorten bytts ut av hjärtan, så i eftermiddag ska jag sätta mig ner och försöka tillverka några hälsningar till Alla Hjärtans Dag.

I morgon ska jag till Hemse och jobba för Röda Korset i Kupan, om det nu går att ta sig dit. Det skulle bli hård vind och snö i morgon också. Vi får väl se hur det blir...........

            --------------------------------------------------------

Här på Gotland är ju Destination Gotland i blåsväder! Rikstrafiken anser sig lurad och VD har suttit anhållen. Jag tycker att det är litet förvånande att så fort det gäller ekonomisk brottslighet, eller misstanke därom, så hängs de misstänkta ut med namn och fotografi i tidningarna. 

Mördare och våldtäktsmän däremot skyddas  på ett helt annat sätt. Deras identitet avslöjas inte i första taget.  Jag kan inte erinra mig att jag ännu har sett bilder i tidningarna av de två mördarna,  som slog ihjäl  två personer och grävde ner dem i ett grustag här i Fröjel i somras. 

Nog är det konstigt!!


Byte av läkare

torsdag, januari 19, 2006

Nu är det ett tag sedan jag skrivit, men dagarna rullar på och det händer inte så mycket. Så här efter jul känns det avslappnat och lugnt och man kan koppla av.

I måndags var vi i alla fall i Visby. Åke skulle på halvårskontroll hos sin läkare och allting var bara bra. Alla värden var perfekta och att han börjat motionera med cykling, tyckte läkaren var mycket bra. 

Det var bara en sak som var tråkig, läkaren som Åke gått hos i snart 13 år lägger från och med i vår ner sin mottagning. Han vill göra någonting annat och en av anledningarna är, att han var med i Thailand i fjol under Tsunamin och efter det har han börjat inse, att man ska vara rädd om det enda liv man har. Förståndigt av honom kanske, men tråkigt för alla hans patienter. Nu måste Åke söka nya läkare, på lasarettet för reumatismen och i Klinte på vårdcentralen för övriga besvär. Jobbigt, jobbigt!!

Tisdag och onsdag var väl bara i stort sett pysseldagar. Vädret har inte lockat till några uteaktiviteter så det har blivit en del läsning och korsordslösning. Igår kväll såg vi första avsnittet på Canal+ av den nya serien om romartiden. Det var nog ingenting som får oss att saka nattsömnen  i fortsättningen. Jag skulle hellre vilja se en repris av "Jag Claudius", som gick på TV för ett antal år sedan. Den var bra!

Just nu sitter Åke och ser på fotboll och jag har roat mig vid datorn. Jag har ändrat litet på utseendet på dagboken. Jag har ett litet problem med att meddelanderutan ligger litet långt ner och inte i linje med det övriga, men det hoppas jag lösa.

Nu ska vi fara på Klinte och handla litet och sedan är det lunch.Julgransplundring

söndag, januari 15, 2006

Vilken helg det här har varit! Fullt upp av aktiviteter och trevligheter.

Igår, lördag,  var vi  på revy på ett fullsatt Rondo i Klintehamn och det var verkligen trevligt. Det är så roligt att göra något annat en kväll, än att sitta och slöa framför TV:n. Gotlandsrevyn är mycket fyndig och det var många goda skratt.

Idag har vi varit hos Åkes syster och hennes man på middag och haft en helt otroligt trevlig eftermiddag och kväll, med god mat och trevligt umgänge. 

Det var litet jobbigt att köra hem, (ca 3,5 mil) för det var dimma och väldigt halt, men det var bara att ta det lugnt. Jag tror att jag körde 40-50 km/tim hela vägen, men jag kände att det inte gick att ta sig fram fortare. 

På förmiddagen idag läste jag färdigt Anna Janssons "Svart Fjäril" och den kan jag verkligen rekommendera. Jag vet inte om det är jag som fattar dåligt, men jag visste inte vem som var mördaren förrän det avslöjades och det är väl ett betyg så gott som något.

Nu väntar sängen efter en innehållsrik helg.


Lördag-Revydags

lördag, januari 14, 2006

Igår hade vi också en fin dag och jag tog en promenad ner på Klinte på förmiddagen. Det är så skönt att komma ut, få frisk luft och få röra på sig.
 Idag har det varit en grått  och mulet, men vi ser fram emot att gå och se Gotlandsrevyn ikväll. Årets upplaga heter "Ettar u Nollar, utan box" och den har fått bra kritik, så jag är säker på att det blir en trevlig kväll. 

Jag har annars inte gjort så mycket nytta idag. Jag håller på och läser Anna Janssons senaste bok, Svart Fjäril, som jag fick i julklapp och den är mycket bra, men måste läsas ordentligt. En del böcker kan man skumma för att komma framåt i handlingen, men det går inte med den här. Den är så välskriven, så man vill inte missa någonting. Som tur är har jag ännu litet kvar i den och det sparar jag tills i morgon.Jag tog ett kort av min julamaryllis som blommar så vackert.


I mailboxen har det strömmat in tulpaner den här veckan  och trots att jag bestämt mig för att inte göra någon särskild tulpansida, utan lägga alla tulpankort på vårsidan, så gjorde jag en särskild sida för dem idag. Det är ju så roligt att göra nya sidor nu när jag kan göra egna bakgrunder.Äntligen torsdag!

torsdag, januari 12, 2006

När jag nu har grämt mig så mycket över regn och rusk, så måste jag ju tala om att idag har det varit solsken och runt +4 grader. Så underbart var det att vakna i morse och inse att idag blir det ljust

På förmiddagen utnyttjade jag dagsljuset till att städa och på eftermiddagen hade jag planerat in en  promenad , men då kom en granne in på besök och det var så himla trevlig, så det gjorde rakt ingenting att promenaden blev inställd. 

Rubriken? På torsdag dricker vi vin till maten och ikväll har vi ätit stekt lax med  spenatstuvning och potatis och till det ett glas vitt vin. Det smakade mycket bra!Regn o rusk

onsdag, januari 11, 2006

 Regn och rusk har det varit idag, nästan hela dagen och mörkt så att man har måst ha lyset tänt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, så jag satte igång och plockade bort de sista julgrejorna. Det är hemskt vad mycket man hinner dra fram när man startar redan första advent. 

Jag har planterat om växter från julgrupperna också, så nu ser det fint ut in fönstrena. Jag har en grupp kvar, men den är så fin och där är en amaryllis som precis ska slå ut, så den ville jag inte störa.

Nu ser i alla fall hemmet normalt ut igen och det känns skönt. Nu återstår städning och byte av gardiner, men det får vara till en dag när man kan se vad man håller på med.

Åke har varit i skogen. Det finns nästan inte något väder som kan hindra honom från att vara ut. På förmiddagen regnade det ganska mycket och jag tänkte, att nu måtte han väl komma hem, men inte! "Nej", sa han, när han äntligen kom, "det var väl inte så farligt". Det är en tuffing min man, det måste man säga!

Igår var Bosse och Carina här och åt middag med oss. Jag hade kokat kroppkakor och det gillar dom, särskilt Bosse.  När jag gör kroppkakor gör jag alltid många, så att jag kan få frysa in några påsar och ha för framtida bruk. Uppstekta kroppkakor är mycket uppskattat som lunch. 

Det är gott med svensk husmanskost och kroppkakor och rotmos med fläsklägg är Åkes favoriter. Kanske därför att man trots allt inte gör det så ofta. Det är i alla fall ingenting som jag skulle kunna tänka mig att köpa färdigt utan sådan mat ska vara hemlagad. 

Nu ska jag gå och göra i ordning middagen och idag blir det korvstroganoff med kokt ris. Skådespelare

måndag, januari 9, 2006

Idag har det varit ännu en ganska grå och trist dag och jag har tvättat och strukit och börjat plocka bort julgrejor. Jag tar det litet efterhand. Utebelysningen är det som får vara kvar längst, inte förrän den sista januari tar jag bort den. När man bor på landet och inte har någon gatubelysning så blir det så mörkt på kvällarna och då är det mysigt med ljusslingorna ute.

Jag läste i en blogg litet funderingar över varför man ska hemsida och varför man ska blogga. Och det kan man väl ha tankar ikring. Jag kan väl egentligen bara svara för mig själv, för jag inbillar mig att det finns väldigt många orsaker. 

När jag började det här äventyret var det mest för att det var en sån utmaning. Jag har ju jobbat med datastöd sedan 1987 och köpte min första lilla dator, en Amstrad,  redan 1988, men jag har ju tidigare bara använt färdiga program och på mina arbetsplatser haft support så fort något krånglat. 

Då jag började fundera på att göra en egen hemsida kunde jag i princip ingenting, utan fick börja från scratch och läsa mig till hur man skrev HTML-koder. Jag använder inget hemsideprogram, utan skriver bara i anteckningar. Det har varit roligt, men det tar tid, fast som pensionär har man ju gott om det. 

Nu till dagens rubrik! Jag har sett några avsnitt av  "Skådespelarna på slottet" på TV. Jag brukar aldrig se slika såpor, men det här lät  spännande. Jag blev besviken på Börje Ahlstedt. Han förstörde programmen totalt, tala om diva!! Ursäkta alla som gillar honom, för det vet jag att många gör, men som han bar sig åt mot sina kollegor!  Det var en stor skam. De andra  är så trevliga och ödmjuka i sin framtoning och så ska de sättas på plats på det mest skamliga sätt av denna "store dramatenskådespelare" . Usch och fy!!

Nu blev det här ju nästan ett blogginlägg och inte bara en Stenstugurapport.Oxveckor

söndag, januari 8, 2006

Nu är det slut på alla helgerna och oxveckorna tar vid. Fast som pensionär lider man ju inte så mycket av det. Den ena dagen är den andra lik. Det är upp till en själv att försöka sätta litet guldkant på tillvaron när det är helger, så att man märker skillnaden. Jag tycker att den här julen har varit lugn och skön och att jag har njutit av den.

 Vädret de här dagarna har varit ganska trist. Ett par grader kallt och grått, grått, grått. Solen har inte visat sig på hela helgen.

I torsdags hade vi bekanta på middag på kvällen och det var riktigt trevligt. Det är kul att laga litet festlig mat, äta tillsamman och sedan sitta och prata till långt in på småtimmarna.

I fredags var det ju helgdag och vi var litet trötta efter kvällens utsvävningar, så det fick bli en vilodag. En vända på Klinte var enda utflykten.

Igår pysslade jag här hemma med städning och annat  och på eftermiddagen kom ett par bekanta på besök och de stannade och drack eftermiddagskaffe tillsammans med oss.

Och idag har jag mest hållit på med hemsidan. Jag har städat bort julen och ändrat litet på layouten. Det är kul med litet nytt utseende och nu är den inte så mörk längre. Kottbaksidan får dock vara kvar ett tag till, den är jag så förtjust i. Jag har ett par andra på gång, men de får anstå till våren.Vinterkyla

tisdag, januari 3, 2006

Nu har vi haft några riktiga vinterdagar. Igår kväll var det -8 grader  och på dagarna har det varit ett par minusgrader och ganska soligt och vackert. 

Igår förmiddag kastade jag ut granen. Den barrade så hemskt och katterna älskade att sitta under den och sedan drog de omkring granbarr så att jag hade det överallt. Det är roligt att ta in granen och klä den, men det är nästan ändå bättre när man tar bort den. På eftermiddagen tog jag en promenad ner till Klinte för att jag behövde handla litet och så kom Åke och hämtade mig där. 

Och likadant gjorde vi idag också. Jag hade fått en avi från posten att det fanns ett paket för avhämtning och var ju så nyfiken på det. Det innehöll årets kalender från Italien med porträtt av mina söta barnbarn och ett fotografi från Edoardos konfirmation. Tack Eva!!

När jag gick till Klinte idag hade jag kameran med mig och tog ett par bilder från Värsändekvior.


När det gäller Edoardos tennisturnering så har jag fått adressen till tennisturneringens hemsida och kollar och kollar, men ännu har de inte släppt dagens resultat. Edoardo skulle spela en match kl 09.00 idag och, om han vunnit den, nästa match kl 15.00. Jag är så nyfiken på hur det går för honom. De har haft så dåligt väder i Rom, men idag ser det ut att ha varit bättre. 

Nu är det dags för nyheterna på TV, fast det handlar mest om trängselavgifterna i Stockholm idag och det känns inte så angeläget faktiskt, men jag får väl gå och ta mig en titt i alla fall.

======================================21.30   Nu  är dagens resultat klara. Edoardo vann den första matchen, men förlorade nästa. Det var synd om honom, men han har varit så duktig och har all anledning att känna sig nöjd med den här turneringen.Här är ett kort som jag tog när Edoardo konfirmerades i somras. Från vänster är det hans tennistränare Roberto, storebror Gaetano, pappa Claudio och så det lilla tennislöftet Edoardo.Nyårsdagen

söndag, januari 1, 2006

En riktigt god fortsättning på 2006 vill jag önska alla.

Ja, så har vi startat ett nytt år igen. Jag tycker alltid att det känns litet högtidligt och liksom en nystart på tillvaron. Man byter kalender och i min 10-års kalender där man igår skrev på sista sidan får man starta om från sidan 1 igen. 

Jag håller nu på med den 3:dje 10-årskalendern, där jag dagligen antecknar väder och vind och litet om vad vi håller på med. Nu är det kanske inte så angeläget, men förut när vi drev jordbruket aktivt, var varenda dag full av anteckningar om sådd, skörd, anteckningar om djuren och allt möjligt som kunde vara bra att ha samlat på ett ställe.  Åke håller fortfarande på och hjälper grannarna litet med olika körslor och det antecknar jag där.

Igår kväll var vi hos Carina och Bosse och firade nyårsafton tillsammans med dem. Bosse bjöd på traditionsenlig meny: Toast skagen, oxfilé med potatisgratäng och varma päron med glass. Det var hur gott som helst. Oxfilén var helt underbar, den kan han verkligen hantera som vilken mästerkock som helst. Efteråt satt vi och såg på TV och smaskade i oss en massa ost och kex, vindruvor, ostkrokar och chips och dip.

Idag är det litet gråväder och Åke har varit ute och skottat undan  snö på gårdsplanen. Nu önskar man att snön skulle kunna få ligga kvar ett tag, men enligt väderleksrapporterna ska vi få regn i eftermiddag.  

Eva ringde igår kväll och talade om att hon skulle åka till Rom idag och ansluta till tennisturneringen. De hade väl inte direkt väntat att det skulle gå så bra för Edoardo och dessutom har vädret gjort att det hela dragit ut på tiden. Han skulle ha spelat match igår, men den blev uppskjuten på grund av regn. Idag är det inga matcher, så hans  nästa match går i morgon. Han håller nu på att kvala in till slutspel och har 2 matcher kvar, som han måste vinna för att gå vidare.

Eva tror att han eventuellt kan vinna den första, men att han nog förlorar nästa match, för då har han en väldigt duktig motståndare. Om han skulle bli utslagen i morgon, stannar de kvar i Rom någon dag, så att Eva kan vå visa honom runt litet i staden. De här dagarna han varit där, har helt gått i tennisens tecken och han har inte fått "turista" något.

Nu ska jag gå och fixa till lunch till mig och Åke. Jag känner mig ännu mätt sedan igår kväll, så det får bli litet skinka och sillsallad och en macka. V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Januari


A R K I V 2006

Google