Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok December 2006        Januari 2007         Dagbok Februari 2007 »


Onsdagen den 31 januari 2007

Omväxlande vinterväder

vintervädret har fått ett tillfälligt bakslag och idag regnar det och är +3 gr. Det har regnat en stor del av natten också och man har vaknat flera gånger av snö som rasat ner från taket.

I måndags snöade det mest hela dagen. Ett riktigt tätt snöfall, så Åke hade fullt upp att skotta, men igår var det ett strålande väder. Jag tog mig en skön promenad på förmiddagen. Gick genom hagen ner till stranden. Det var inte upplogat hela vägen, men skaren höll, så det var lätt att ta sig fram i alla fall.

Halt var det på vägen, men broddarna var på, så jag gick säkert. Jag kände mig lite "tantig" när jag köpte dem, men hellre broddar än en bruten lårbenshals, för det är ju vad vi "tanter" råkar ut för om vi ramlar.
Igår kväll såg vi första avsnittet av Eva Höök, en förfärlig historia! Det blir dubbla lås i fortsättningen! .

Igår uppdaterade jag Tjejsnack och fixade lite med den här dagboken.

Idag väntar en tur på Klinte och så ska jag plantera om mina julgrupper. Hoppas att det är några plantor man kan rädda. Dessutom ska julbelysningen ute plockas bort. I morgon är det ju den 1 februari!

Söndagen den 28 januari 2007

TV-snack

Gråväder har det varit hela dagen och snön far i luften, temperatur
-2 gr.

Det är hemskt vad tiden går, nu är snart den här månaden slut. Jag längtar efter våren och värmen, men vet ju att det ännu är ett bra tag till med kyla och snö innan vi är där.

Igår var vi på Klinte och handlade och jag passade på att ta årets första månadsbild. På eftermiddagen satt jag och stickade och lyssnade färdigt på Liza Marklunds "Nobels Testamente".

På kvällen såg vi först "Postkodmiljonären"och sedan "På Spåret". Visst är det lätt när man sitter hemma i soffan, men frågorna i Postkodmiljonären kunde jag svara tveklöst på allihop även den sista 150.000-kronorsfrågan, som den som deltog avstod ifrån. Åh, då känner man sig duktig och ganska mallig!!

Idag har vi inte gjort något särskilt. Jag har löst korsord och suttit vid datorn en stund och Åke ser fotboll på TV.

Fredagen den 26 januari 2007

Åkes årsdag mm

Det blåser kraftigt och snön yr både uppifrån, nerifrån och från sidan, temperatur
-2 gr.

Tidigare i veckan har det varit strålande solsken och en klarblå himmel, hur härligt som helst! I tisdags gick jag en promenad på förmiddagen, för jag kände att jag bara måste ut i det vackra vädret. Åke hade åkt ner i skogen för att ta vara på några vindfällen efter stormen Per, så jag gick ner och hälsade på honom.


Här står han beredd med motorsågen.

På eftermiddagen var vi på Klinte och handlade. Dessutom var det Efit-dag så kameran var med hela dagen.

I onsdags var det så Åke årsdag och jag startade med att göra en stor köttgryta, duka och förbereda inför kvällen. På eftermiddagen kom ett par fd grannar in och gratulerade och sedan kom även Åkes syster och hennes man. Sönerna med sambos kom senare på kvällen. Min syster Kerstin och Eva ringde och gratulerade. Så nog blev han firad, hur ska det bli nästa år när han fyller 80?

Igår var det ännu en solig och härlig dag och jag tog med kameran ut i trädgården för att ha lite bildbevis för hur mycket snö det kommit.

På eftermiddagen körde vi till Visby. Spårigt och halt var det på vägen. Här på Gotland kör vi ju saltfritt och det har både för och nackdelar. Nackdelen är att det blir väldigt halt, men det är bara att anpassa hastigheten.

Jag var först lasarettet på mammografi och sedan vid optikern för att få mina nya glasögon justerade. Nu sitter de mycket bättre och jag börjar trivas med dem.

Sedan var vi bjudna till ett par bekanta i Visby. Vi fick en härlig middag och en trevlig stund tillsammans med dem. När vi skulle åka hem höll vi på att inte komma in i bilen eftersom låsen var frusna, men vi lyckades att få upp dörren till slut. Det var jättekallt ute och när vi kom hem var det -14 grader.

Idag ska jag städa och börja göra lite avstämningar av 2006 års bokföring.

Måndagen den 22 januari 2007

Intervjuade i
Radio Gotland

Idag är världen helt plötsligt ganska vit, temperatur -2 gr.

Vädret de här dagarna har verkligen varit omväxlande. I fredags kom det lite snö och även en aning på lördagen. Plogbilarna var snabbt ute och 22.30 på lördagskvällen dundrade en förbi här ute på vägen och det var ju tur att de kom igång så kvickt, för på söndagsmorgonen var all snö borta igen. Men igårkväll började det snöa och nu är det ett tunt täcke.

Det har väl inte hänt något speciellt sedan jag skrev sist. Åke har varit i skogen och börjat ta hand om vindfällen efter stormen Per och jag har hållit på med mitt. Igår var Carina och Bosse här och då åt vi duvgryta. Strumporna av hundhår är nu färdiga, så de fick Carina med sig hem. Det finns ännu en hel del garn kvar, få se om det blir ett par strumpor till Åke också.

Idag har vi haft Radio Gotland här på besök. De besöker en gotländsk socken varje måndag och idag besökte de Fröjel. En granne hade föreslagit dem att besöka oss och så blev det.


Här har sändningsbussen svängt in på gården och spänningen stiger!

Så fort reportern, Katarina Gustavsson, kom in fick hon se ett foto av vårt yngsta barnbarn, Edoardo, och det ledde till att intervjun fick den inriktning som den fick. Är det någon som vill träna sina kunskaper i gotländska, så gå in på Radio Gotland klicka in dig på "Lyssna på Radio Gotland efterhand" och sedan 22 jan 10.30-11.00. Först är det en kort nyhetssändning, sedan kommer vi!

Tulpanens dag är passerad och nu är det Alla Hjärtans Dag som är aktuell. Ett varmt tack till alla som sänt vackra gåvor både till tulpandagen och Alla Hjärtans Dag. Jag har minsann sparat dem in mina gömmor. Mina hälsningar till Alla Hjärtans Dag finns nu för avhämtning HÄR eller via en länk på startsidan.

Den här veckan, som just börjat, är ganska fullmatad. På onsdag fyller Åke år, på torsdag ska jag till Visby på mammografi och på fredag ska vi gå och se Gotlandsrevyn. Det är fullt upp för oss pensionärerna.

Torsdagen den 18 januari 2007

Pelargonkuvös

Det har varit ganska soligt idag och runt 5 gr. Nu ikväll regnar det igen . Det verkar som om det måste komma en skvätt varje dag.

Jag har fortsatt med min strumpstickning och nu är snart den andra strumpan färdig. Under tiden jag suttit med stickningen har jag lyssnat färdigt på Camilla Läckbergs bok "Olycksfågeln". Den var verkligen bra och jag kan rekommendera den till de som gillar deckare.

Igår kom jag på en ljus idé. Det står ett gammalt akvarium på vinden och det har jag nu plockat fram och ställt mina pelargonsådder i. Akvariet har en lysrörsbelysning, så nu ska det väl bli fart på mina pelargonfrön. Hoppas nu att jag lyckas få de små fröna att gro.

Jag har fått några personliga gåvor som jag vill visa här i min blogg:


Det här vackra vänkortet har jag fått av Anita
Tack snälla Anita för att jag får vara din nätvän.


Ett vackert tackkort från Anette

Nu väntar sängen

Onsdagen den 17 januari 2007

Luddestrumpor

Det har varit ganska soligt idag, men på eftermiddagen mulnade det till och nu, 16.00, ser det ut såhär , temp ca 3 gr.

Igår började jag att sticka strumpor till Carina av "Luddeludd". Carina sparar all hans fäll och sedan har de en bekant som kardar och spinner garn av det.


Han har en präktig fäll, Ludde. Garnet är lite omjämnt och ganska stumt, men det blir säkert varma strumpor.

Idag var det bilstädning på förmiddagen för bilen skulle på besiktning på eftermiddagen. Jag dammsög och putsade upp den invändigt och Åke tvättade och putsade utvändigt.
Efter lunch begav vi oss så iväg till Visby. Besiktningen gick bra, det var ingen som helst anmärkning och efter det åkte vi för att hämta ut mina nya glasögon. Jag parkerade och ställde in parkeringsskivan och gick till optikern och Åke tog en promenad. När jag kom tillbaka hade vi fått parkeringsböter. Jag hade satt skivan på 14.30 i stället för 13.30. Så himla försmädligt, 350:- kostade det slarvet!

Nu ska jag gå och sätta in en kyckling i ugnen till middagen.

Måndagen den 15 januari 2007

Stormen Per

Mulet, blåsigt och regnskurar, temp ca 5 gr

Stormen Per drog in med full kraft igår eftermiddag. Vid 18-tiden gick strömmen och var borta precis lagom länge för att jag skulle hinna tända stearinljus överallt och sätta igång batteriradion. Då kom strömmen tillbaka igen! Jag släckte ljusen och efter ett par minuter bröts strömmen igen. Så det var bara att tända igen och nu blev det ett avbrott som varade hela natten.

Vi åt kvällsmat i skenet av stearinljusen och satt och pratade och sedan gick vi till sängs. Jag hade min MP3-spelare med mig och låg och lyssnade på boken jag håller på med. I morse fick vi tillbaka lyset vid 7.30-tiden. Åke fick igång värmepannan och det var skönt, för nu hade vi bara 15 gr inomhus och det känns lite kyligt.


Solen steg upp och färgade himlen alldeles röd

Jag gick ut för att inspektera skadorna som stormen ställt till med och det var minsann både omkullvälta hus och avblåsta tak.


Tur att det bara var fågelhuset som blåst iväg.

Glad är jag för att jag fått en av veckans Tigerlänkar hos Annika Tiger.

Och glad är jag för att jag lyckats gissa rätt på Bia´s gissningsbild förra veckan.

Jag har fixat till layouten på de övriga bloggarna (Fröjelnytt, Våra katter, Våra Resor) och gjort några korrigeringar på Villa Citrus hemsida.

För övrigt roar jag mig med att tvätta några maskiner och i eftermiddag blir det nog en tur till Klintehamn för några inköp.

Lördagen den 13 januari 2007

Dax.se

Regnigt och blåsigt, temp ca 2-3 gr. Igår kväll blåste det så att det dundrade i huset och plåttaket bubblade sig så man nästan var rädd att det skulle blåsa av, men vi klarade oss utan skador.

Igår fick jag reda på att den nya sajten Dax.se kommer att starta nu under januari. Jag blev kontaktad av dem i höstas och de har gjort en intervju med mig om hur man lyckas hålla ett äktenskap vid liv i 45 år. Om du går in på sidan så finns intervjun under Kärlek och familj.

Man kan givetvis gå in på sidan och ta del av innehållet utan medlemsskap, men om man blir medlem så har man tillgång till så mycket mer: Dagbok, gästbok, möjlighet att ladda upp foton, söka efter andra medlemmar mm mm. Dax.se är tänkt som en träffpunkt för oss lite äldre, men givetvis kan alla vara medlemmar oavsett ålder. Jag får ge 5 av mina vänner ett 3 månaders gratis medlemsskap, så om du är intresserad kan du skicka mig ett mail så vidarebefordrar jag ditt namn och din mailadress till redaktionen. De kommer sedan att sända inloggningsuppgifter till dig.

Igår kväll såg vi givetvis på Let´s Dance. Blir Lasse Brandeby årets Peppe Eng?? Så illa kan det väl inte vara!!

Torsdagen den 11 januari 2007

"Avjulning"

Regn från och till har det varit både idag och igår och det har blåst en hel del, temp ca 7 gr varmt. Det har blåst så pass så att en del träd har fallit över vägarna både här i Fröjel och på andra ställen på ön.

Igår började jag på allvar att plocka bort julsakerna. Jag hade tänkt vänta till fredag-lördag, men julkänslan går av en när det är sånt här väder. Igår kastade jag ut granen och återställde hemmet till normalt utseende. Alla grejor satte jag ut i salen och idag har jag plockat iordning där. En hel kasse gamla och trasiga julprydnader och ljusstumpar fick jag ihop. Nu har jag ordning och reda i "jullådorna". Granen har vi tagit toppen av och bundit fast vid stolpen till fågelhuset. Vi har en sparvhök som gör raider mot fågelbordet flera gånger om dagen. Få se om småfåglarna kan få lite skydd av granen.

Igår fick jag en kallese till mammografi. Jag trodde inte att de brydde sig om så här gamla tanter, men tydligen får man ännu vara med och det känns jättebra att få kontrollera att allt är bra.

Tisdagen den 9 januari 2007

Läkarbesök

Det har regnat nästan hela dagen idag och blåst hemskt, temp ca 7 gr varmt.

I söndags åt vi lunch lite sent och Carina och Bosse var här. På eftermiddagen åkte Åke ner till Bosse för att se fotboll och jag satt och läste och hade en skön eftermiddag.

Igår började jag plocka undan lite julsaker och städa i skafferiet. Det är fasligt vad man kan röra till det när det blir extra så här till jul.

Idag har jag varit i Hemse på förmiddagen och jobbat för Röda Korset på Kupan. Det var inte så mycket folk idag, för vädret gjorde nog att man höll sig hemma.
På eftermiddagen fick vi åka till Visby, för Åke skulle på ett läkarbesök. Egentligen var han kallad till söndagen den 14/1, men igår förmiddag ringde de från lasarettet och ändrade tiden. Han skulle till reumatologen och där har de inga andra läkare än sådana som kommer ner tillfälligtvis från fastlandet och när de är här jobbar de intensivt. Vi fick träffa en trevlig läkare och resultatet av besöket blev att Åke ska trappa ner på cortisonet. Han har försökt förut, men varit tvungen att öka dosen igen. Men nu gjorde läkaren ett nertrappningsschema på 26 veckor och det ska vi försöka följa. Hoppas att det går, för det är ju inte bra att äta cortison år efter år.

Är det fler än jag som helt plötsligt får en massa spam från spelbolag. Det är som spammandet går i vågor. Ibland är det viagra, ibland diplomas och nu casino. Nog kan man bli trött på det!

Tulpangåvor kommer det i mailboxen och det är jätteroligt. Jag har inga gåvosidor som jag sätter in dem på, men sparar alla i mina gömmor.

Trettondagsafton, när vi var hos Åkes syster Barbro, fick vi en så god laxrätt. Jag har gjort en avdelning för fiskrätter bland Mina Recept där bland annat det receptet finns med, Lax med Hummerströssel. Och så finns det en ny omröstning! Gillar du semlor?

Ikväll har jag sett näst sista avsnittet av "Krönikan". Det är en härlig serie och det ska bli spännande att se sista avsnittet nästa vecka. Annars har dokumentären om familjen Wallenberg varit väldigt fängslande.

Nu väntar sängen och imorgon ska det bli ännu en ovädersdag. Julpyntet ligger illa till!!!

Lördagen den 6 januari 2007

Trettondagen

Med lite god vilja kan man nog säga att det varit växlande molnighet idag, fast mest mulet och ca 5 gr varmt.

Igår på trettondagsafton var vi på en trevlig bjudning hos Åkes syster och hennes man. Mycket god mat fick vi och efter maten hade de ordnat roliga tävlingar som underhållning.

Rätt sent blev det innan vi kom hem, så idag fick det bli sovmorgon. Efter lunchen gick jag en promenad och det var jätteskönt att komma ut och få frisk luft. Jag passade på att gå in och titta på en gammal sojdesplats som tillhör Mulde samfällighet. Vid en sojdesplats bränner man tjära och det här sojdet har inte varit använt på ganska länge, men är i gott skick.

Jag tog lite bilder från sojdet och de finns under rubriken "Foton och Efit".
Ikväll ser vi "På spåret".

Onsdagen den 3 januari 2007

Nya glasögon

Inledningen på januari och det här nya året kan vädermässigt inte vara bättre. Soliga och fina dagar har det varit både igår och idag och ca 5 gr varmt.

Igår var det tvätt och annat pyssel. Vi var en vända på Klinte och handlade och hämtade ut ett välkommet paket från Sicilien. Det fick bli lilla julafton här till lunchen.
Idag har vi varit en tur till Visby. Synen skulle kollas. Jag har inte varit vid optikern på 5 år och tycker att jag börjar se "småstilt" lite dåligt och minsann, det blev nya glasögon. Fasligt vad det är dyrt, bara glasen kostar 5300:- och med bågar går de på över 7000:-. Men vad gör man, man måste ju ha glasögon som fungerar. Åke fick en remiss till ögonläkaren för han har fått gråstarr. Det har varit på gång länge, men nu tyckte optikern att det var dags att få det åtgärdat.

Om du har lagt in en länk direkt till min dagbok är det dags att ändra den nu. Dagboken ligger nu som en subdomän under stenstugu.com och har adress: http://dagbok.stenstugu.com

Nu ska jag straxt gå och se på "Kommissarie Lynlie", den serien vill jag inte missa.

Måndagen den 1 januari 2007

Nyårsaftonen

En mulen morgon har det varit, men vid lunchtid började solen skina. Det blåser ganska mycket och är 7 gr varmt.

Igår, nyårsafton, regnade det i stort sett hela dagen och var riktigt mörkt och dystert. Vi höll oss inomhus och gjorde väl inte så mycket. Jag läste färdigt Anna Janssons bok Främmande Fågel och den kan jag varmt rekommendera!

På kvällen var vi bjudna till Carina och Bosse och fick som vanligt god mat och hade en trevlig kväll. Ludde var lite upphetsad över nyårssmällandet så vid 12-slaget tog Carina med honom in i sovrummet och satte hörselskydd på honom


Bosse tog ett kort av dem med mobilen.

Idag sov vi lite länge och nu har vi just ätit lunch. I eftermiddag blir det väl en del -tittande för att fördriva tiden.

God fortsättning på det nya året!


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Januari


ARKIV 2007

Google