Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Juni 2005        Juli 2005         Dagbok Augusti 2005 »


Gråväder o jordgubbsodling

lördag, juli 30, 2005

Idag har det varit mest gråväder och en och annan liten skur. Väderleksgubbarna hade ju förespått massor av regn, men än så länge har vi klarat oss. 

Åke håller på att bygga i ordning en ny jordgubbsodling till mig för den gamla har ruttnat upp. Han har sågat till brädorna och idag har han tjärat dem.


Så här ska den se ut när den blir färdig.


Jag har städat och fixat litet och löst korsord. Tänkte ta en promenad på eftermiddagen, men precis när jag bestämt mig och gått ut, började det att regna litet lätt  så då blev det inget av. Det blev en biltur till  Klintehamn  i stället. Kattmaten var slut och Grållen var mycket upprörd.


Färska flundror

fredag, juli 29, 2005

Idag har vi haft mest mulet väder, men varmt och skönt. Jag har inte gjort så mycket nytta, manglat litet lakan, strukit litet och tagit en vända i trädgården. 

Naturligtvis har jag inte kunnat låta datorn vara i fred. Efter att jag bytt layout har några av mina besökare  meddelat att de har svårigheter att använda min meny på startsidan, så den har jag fått göra om litet. Hoppas att det fungerar nu! Dessutom har jag litet funderingar angående tagboardet. Det fungerar dåligt ibland och då tar det lång tid att ladda in sidan, men jag vill ju så gärna ha det på indexsidan .  Att lägga det på startsidan, där menyn ligger, är sämre. Om det krånglar tar det lång tid att byta meny. Få se hur jag gör............? Måste kanske lägga det på en egen sida, men då vete sjutton om det egentligen har någon funktion.

Jag hade ingen aning om att man kunde använda så mycket tid vid datorn, som jag faktiskt gör. Ibland har jag litet dåligt samvete, men vad då...!! Ingen vet hur länge man kan roa sig på det här sättet, så det gäller att passa på. När man ser hur stort utbudet är av TV och radiosändningar, så skulle man ju egentligen inte behöva ha någon TV. En litet större skärm än den jag har och sedan skulle man klara sig bra.

Förutom det rent praktiska utnyttjandet av internet, så betyder kontakterna med andra hemsidesnickrare en hel del. "Nätvännerna" har blivit en viktig del i min tillvaro. Jag blir alltid lika glad när det kommer ett mail eller när någon skriver i gästboken eller på tagboardet.  Nog om detta för tillfället.

Ikväll har Bosse varit här och vi har ätit färska flundror. Det ska ju bli så mycket regn enligt prognoserna och vi har ett tak som inte håller riktigt tätt. Bosse har varit uppe på taket med silikonsprutan och tätat några skarvar. Det ska bli spännande att se om han har hittat felet.Skördetid

torsdag, juli 28, 2005

Idag har det varit helt strålande väder. Jag har varit ute i trädgården och pysslat. Nu är det verkligen skördetid och jag har plockat vinbär och gjort gele idag.


 Vinbärsbuskarna är fulla av bär. Jag har tagit de jag ska ha och resten får trastarna.


 Dillkronorna är redo för kräftkok och gurkinläggning.


Ikväll åt vi årets första bönor. Mums, mums!


I växthuset mognar tomaterna för fullt.


 Paprikan är snart färdig att skörda


Just nu blev det ett förfärligt oväsen här utanför! Det var en skördetröska som drog igång.  Det är vår arrendator ska försöka att skörda raps. Enligt väderleksrapporterna ska det bli mycket regn i helgen och det gäller nog att passa på om det nu är moget.Ny layout

onsdag, juli 27, 2005

 Ja, så här är vädret för det mesta de här dagarna. Igår morse vaknade vi av åska och dunder och häftiga   regnskurar. Vi fick 50 mm  före frukost. Sedan klarnade det upp och på eftermiddagen sken solen igen. Mejan var på vårdcentralen på morgonen och fick sitt ben omlagt och på eftermiddagen kom några släktingar till henne hit och drack eftermiddagskaffe tillsammans med oss.

Idag har vädret varit ganska hyfsat bortsett från några regnstänk vid lunchtiden. Mejan åkte till Endre idag för att vara där den sista veckan hon är på Gotland. Jag hoppas att hon inte haft alltför trist här hos oss. Det är ju litet svårt att hitta på något när vädret är så nyckfullt.

I eftermiddag har jag lagt ut hemsidans nya layout. Jag är inte helt övertygad själv om det här upplägget, men det är kul med litet förnyelse.Regn o rusk

måndag, juli 25, 2005

 Igår, söndag, var det mulet mest hela dagen. Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Efter lunch åkte vi till När för att se om vi kunde få tag i biljetter till Ormkungens barn. En lång bilresa och inga biljetter! Men så är det när man inte är förutseende och bokar. Mejan är ju kvar ännu och det blir nog ganska trista dagar för henne är jag rädd.

Dagen började mulet och det såg inte ut att bli någon sol alls, men fram på förmiddagen ljusnade det.  Solen sken och jag tvättade ett par maskiner och hängde ut och fick det torrt också. Mejan satt och läste och jag passade på att klippa gräsmattorna. Åke och Mejan tog en tur med bilen och var och tittade på Varvsholmen och Klinteberget. 
 Nu i kväll är ordningen återställd och det regnar som bara den. 

I morgon ska Mejan till vårdcentralen redan 08.15 för att få ett sår på benet omsett. Hon fick ett slag av en kappsäck i trängseln på båten när hon åkte hit.Regn hela dagen

lördag, juli 23, 2005

 Idag har det regnat från och till hela dagen. Vi har roat oss så gott vi kunnat. På förmiddagen var vi i Hemse och handlade och i eftermiddag har Mejan och jag suttit och löst korsord.  Hoppas att det blir bättre väder i morgon!Växlingsrikt

fredag, juli 22, 2005

 Den här veckan har vädret verkligen varit växlingsrikt. Solen skiner, det drar ihop sig och mulnar till, det kommer en skur och så skiner solen igen. Så har det varit i stort sett varje dag.

I tisdags åkte Kerstin och Hassine tillbaka till Stockholm. Det är så roligt att ha dem här och det blir allt litet tomt när de åker. Har man gäster, så är det nästan som att ha litet semester själv. Man åker ut och ser sig omkring, man lagar litet festligare mat  än annars och man får ett eller ett par glas vin mest varje kväll.  Men det hjälps inte, det vanliga pysslet blir lidande, så onsdagen innebar trädgårdsjobb. Jag rensade i trädgårdslandet och klippte bort vissna blommor och satte stöd på sådana som blivit litet rangliga.

I torsdags kom sedan nästa besök från fastlandet, vår svägerska från Örebro, Mejan. Hon ska vara på Gotland 14 dagar, men delar upp det mellan oss släktingar. Det är så roligt att ha henne här. Idag har det varit växlande väder som vanligt, men mellan skurarna har vi varit ute och sett oss omkring litet och så har jag klippt litet gräsmattor medan Mejan suttit ute och läst. 

Nu stundar helgen och vi får väl se om vi kan hitta på något trevligt.Sommarbesök

måndag, juli 18, 2005

Nu har jag inte skrivit på ett tag, men vi har besök från Stockholm, så daterandet har legat nere litet. 

Åke var på Åland förra veckan och kom hem därifrån i torsdagsmorse. På onsdagen ringde min syster Kerstin och sade att hon planerat att komma och hälsa på oss och det är alltid lika roligt. Hon skulle komma på torsdagen, så jag hämtade Åke vid båten 03.45 på torsdagsmorgonen och Kerstin 13.20 samma dag. 

  I fredags var vi ute och åkte litet. Kerstin och jag var först på kyrkogården  och på Klinte och handlade och på eftermiddagen åkte vi till Visby. Vi var och såg på Villa Muramaris,  vi var i botaniska trädgården och vi hälsade på Krister och Thomas en stund också. Bilder från Villa Muramaris och botaniska trädgården finns i Ingrids Krypin .

I lördags kom Kerstins man Hassine på morgonen och på kvällen var vi alla fyra på Bottarvegården och såg "Myspys med Gottarvesorkar". Roligt var det och god mat fick man också.

 Igår, söndag, åkte Kerstin och Hassine till Lilla Karlsö trots att vädret inte var så där helt pålitligt. Vi här i land hade regn till och ifrån, men på Karlsö hade det varit uppehållsväder. De var mycket nöjda med sin dag. 

 Idag har det regnat ganska mycket, men solen tittar fram mellan molnen då och då. Kerstin och Hassine har varit ute och åkt och kom hem med färska flundror, så i kväll blir det fest.Jag har badat!

måndag, juli 11, 2005

Nu må ni tro att det är varmt. Idag har till och med jag ,som är en badkruka, doppat hela mig i Östersjöns soppiga vatten.  Åke har åkt med Bosse och Carina till Åland, så jag är gräsänka ett par dagar.  Jag började den här dagen med att åka till kyrkogården i Fröjel och vattna, sedan tvättade jag några maskiner medan jag vattnade och pysslade i trädgården. En vända på Klinte blev det också. 

Jag var på Konsum och handlade, mest för att jag förra gången fått betala för mycket. Det är så himla trist att det så ofta är fel i deras kassor. Det gäller inte bara Konsum, utan lika mycket, om inte mer, även ICA. Först styr de vårt handlande genom sina extrapriser, vi ska hålla lagret för dem, genom att det ger extra rabatt om man köper flera varor av samma sort och när man sedan kollar sitt kvitto, så har man inte fått den utlovade rabatten. Det är inte pengarna det gäller. Jag klarar att förlora en 5:a, men det är principen. Man ska kunna lita på att man får betala det man ska och varken mer eller mindre.  Jag har faktiskt gått tillbaka en gång när jag fått betala för litet och då blev de helt ställda. "Det var det värsta, det har vi aldrig varit med om, att någon vill betala mer". Men vad då, det är ju lika förbaskat fel. Oj, nu steg visst blodtrycket och nu när det är så varmt!!! Det kan aldrig vara bra. Nog om detta.

Efter lunch åkte jag till Djupvik och solade och badade. Det var jättehärligt. Det var nog inga alger i vattnet, men det var litet släke och mossa, men det gjorde inte så mycket. Man blev avsvalkad i alla fall och duscha gör man ju ändå när man kommer hem.

Ikväll har det varit litet trädgårdsvattning igen och så har jag suttit ute i svalkan och ätit i min ensamhet. Nu har det varit TV och litet daterande en stund och nu väntar sängen.Lördagkväll

lördag, juli 9, 2005

Det finns verkligen anledning att använda sig av den stora solen idag också. Vi har helt fantastiska dagar. På eftermiddagarna kommer det några moln ibland, men det känns nästan bara skönt. 

Ett fasligt vattnande blir det förstås.Nu måste man nästan vattna både morgon och kväll för att hålla växterna vid liv. Gräsmattorna får dock bli bruna. Jag har inte samvete att sätta på spridaren bara för att få gröna gräsmattor. Första bästa regnskvätt så grönskar de igen. Nu är det dessutom bevattningsförbud på sina ställen. Vi har eget vatten att vattna ute med, men sjunker grundvattennivån för mycket, får man inte ens använda eget vatten till trädgården. Men så långt har det inte gått ännu.Den här lilla sädesärleungen tycker om att sitta på fågelbadet.


Igår kväll var Krister och Thomas här och vi grillade och satt ute och åt. Det är minsann inte ofta man kan sitta ute  och äta sent på kvällen och tycka att det är skönt.

Idag var det Lion´s årliga loppmarknad på Klinte. Vi åkte ner en sväng, inte så mycket för att handla, utan mest för att träffa litet folk. Det blev inga inköp heller, bara lite lotter. På eftermiddagen har vi suttit i trädgården och slappat för det mesta. Åke var iväg en sväng och tog vara på litet hö, annars har det varit lugnt.Värmebölja o teater i Skolgården

torsdag, juli 7, 2005

 Nu får man ta till stora solen, för nu har verkligen sommaren kommit!

Vi har haft ett helt fantasktiskt skönt sommarväder. Häromdagen hade Visby varmast i Sverige med 27 grader. Vi tar det lugnt i värmen och det är bara Åke ,som är i farten med litet höpressning. Jag nöjer mig med att pyssla i trädgården med litet vattning och annat trevligt.

Idag har det dock varit stortag, jag började klippa vår förvuxna syrénhäck. Jag startade med att klippa in sidorna och sedan hjälpte Åke mig att sätta upp pinnar och snören och så började jag ta ner den på höjden också. Åke testade med motorsåg, men det gick inte , så det blev att ta till röjsaxen och ta stam för stam. Nu är hälften gjord och resten fick vara till morgondagen. Armarna började bli ganska så slaka.

Ikväll har vi varit till Vid kastalen i Fröjel och sett ett skådespel med och av Erik Berg. I år är det vikingaår och hans skådespel handlade om tiden runt 1005 efter Kristus, när motsättningar ännu fanns mellan kristna och de som dyrkade avgudarna. 

Det hela började i Skolgården där det var medeltida marknad och där  man kunde få förtäring av olika slag. 21.30 gick vi så i samlad tropp upp till kyrkogården och ut till kastalen.     Mycket suggestivt var det, med facklor i skymningen. Det var alldeles stilla på havet och en vidunderligt vacker   solnedgång.

Jordgubbsfrossa

måndag, juli 4, 2005

Det har varit lika strålande väder idag som igår. Jag har pysslat i trädgården, tvättat och strukit och hunnit med att sola litet också. På förmiddagen plockade jag jordgubbar från min lilla odling.Den är väldigt praktisk, eftersom man kan stå nästan rak och plocka. Nu ser den inte så mycket ut för världen. Jordgubbsplantorna behöver bytas och ramen också. Den har stått i många år och nu börjar träet ruttna. Det ska bli en ny till hösten. Då gäller  det att få tag i nya plantor också.Jag lyckades plocka en hel skål jordgubbar i alla fall. Det räcker som efterrätt till både lunch och middag till mig och Åke.

Litet kul är det att kunna gå ut och plocka sina egna jordgubbar. Gotland har annars bland de dyraste jordgubbarna i hela Sverige! Odlarna säger att de bara tar ut det pris de måste, för att få lönsamhet i sin odling, och skyller de höga priserna på handlarna.

Upp till senaste dagboksanteckning!


Pumpa

söndag, juli 3, 2005

Idag har det varit ett helt otroligt vackert väder. Jag satt ute och drack mitt morgonkaffe och njöt av stillheten, solen och värmen. Söndagsmorgnarna är härliga. Då är trafiken inte i gång, fåglarna sjunger och det känns friskt och skönt när  morgondaggen ännu ligger kvar.

Efter att kaffet var urdrucket tog jag en vända genom trädgården och upptäckte den första pumpablomman. Den var gigantisk och pumparankorna börjar ta över en stor del av trädgårdslandet. Några klängen har snott sig kring purjolöksplantorna, så klängena fick jag klippa bort för att kunna befria purjolöken. Det var nog en miss att sätta 5 pumpaplantor, en hade nog räckt!

Jag är allt en väldig trädgårdsmästare! Jag vet inte vad det är med potatisen, men tror att jag fått fel sorts gödning (alltså skyller jag ifrån mig på husbonden!) . Potatisblasten är över en 1/2 m hög och nu har jag varit tvungen att sätta stängsel ikring potatislandet för att blasten inte ska vräka sig in över rabatter och andra grönsaker. Jag har provat att ta upp ett stånd, men potatisarna är ännu ganska små. Ikväll har jag vattnat landet, så får vi se om de vill växa till sig litet. Det är inte lätt att vara odlare inte. Pust!!!

Dagen har annars bjudit på litet av varje. Bosse och Carina var här på lunch  och på eftermiddagen har Åke pressat hö för en granne och jag har slappat i solstolen.Sommarmånaden juli

lördag, juli 2, 2005

Så har vi gått in i sommarmånaden juli. Juni blev väl litet av en besvikelse, men nu ser vi fram mot vad juli har att bjuda. 

De här dagarna sedan jag skrev sist har det inte hänt speciellt mycket. Bara det vanliga pysslet med hushållsjobb, trädgård, datorn mm mm. 

Igår var vädret litet sisådär, men fram på eftermiddagen hyfsade det till sig och jag satte igång med gräsklippning. Bosse och Ludde kom införbi en stund och pratade och så bjöd Bosse oss på grillning till kvällen. Perfekt tänkte jag, då kan jag klippa i lugn och ro och bli färdig, när jag nu inte hade någon matlagning att tänka på. Men inte gick det som jag tänkt inte. Det mulnade till och började regna när jag var nästan färdig inne i trädgården.  Det var bara att sluta och gå in. 

När vi kom ner till Bosse sken solen igen och han hade fått fart på grillen. Vi fick en silltallrik med färskpotatis som förrätt och en liten nubbe till det och sedan var det grillspett med allt möjligt gott på. 

 Idag var hela världen grå när man slog upp sina violblå. Dimman låg tät, men lättade fram på förmiddagen och i eftermiddag har det varit soligt och fint. Jag klippte färdigt gräsmattorna och sedan låg jag i  solstolen och slumrade en stund. Nu har vi varit på kyrkogårdarna med blommor och sedan en vända på Klinte för lite shopping.

Idag har jag startat upp ett "space" på  MSN som jag har kallat  Ingrids Krypin. Där kommer jag fortsättningsvis att ladda upp mina fotografier. Det är ett väldigt enkelt och fiffigt sätt att visa sina foton på jämfört med att själv skapa album.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Juli


A R K I V 2005

Google