Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Juni 2006        Juli 2006         Dagbok Augusti 2006 »


Torsdagen den 27 juli 2006

Kerstin åkte/Karlsö/Närsakar
Temperatur: 25-30 grader.
Det har varit underbart väder den här veckan också. I måndags var det mulet och det kom lite regn. Vi hoppades ju på en ordentlig blöta, men det kom ynka 2 mm och det är ju lika med ingenting. Nu lider verkligen naturen, träd och buskar står alldeles vissna och björkarna har snart fällt alla sina löv. Det är tråkigt att se , men ingenting man kan göra något åt.

Idag har vi varit i Visby och lämnat av Kerstin vid båten. Det har varit så trevligt att ha henne här. Vi har väl inte gjort så mycket egentligen, men några utflykter har det blivit i alla fall.


I söndags var vi i Visby och tog en promenad vid hamnen


och i Botaniska trädgården.

Sedan var vi hos Krister och Thomas och drack eftermiddagskaffe.

I måndags regnade det, så då blev det en vända på Klinte för sommarens stora begivenhet: Rean på Westbergs Beklädnadsaffär. Vi fick tag i några tröjor och åkte hem nöjda och glada med våra reafynd.

På eftermiddagen åkte vi upp till Skolgården i Fröjel för att ta en titt på utgrävningarna och se på Sudrets fotoutställningen. Man fick rösta på vilket foto man tyckte mest om och i augusti får man reda på om man eventuellt har vunnit.


I tisdags åkte vi till Stora Karlsö och hade en härlig dag där.


och igår kväll var vi i När vid Närsåns mynning


och såg på Ormkvinnans barn

Det var en varm och härlig kväll och vi hade beställt utflykten genom en resebyrå, så vi åkte med buss från Klintehamn, var på Närs Golfklubb och åt middag och efter middagen fortsatte bussen till Närsåns mynning, där det var en medeltidsmarknad och kl 20.00 började sedan föreställningen. Det var mycket bra och en härligt stämning med bra skådespelare på scenen, svalor som flög högt ovanför spelplatsen och stora flockar av starar som svirrade runt ute över vattnet. I pausen serverades kaffe och det ingick också i resan. Vi var inte hemma förrän kl 0.30. Riktigt "senafte" med andra ord!

Och nu är vi ensamma igen, Åke och jag. Katterna är nog de enda som är glada över det, för nu kan de få flytta in på sina favoritplatser igen. Kerstin har ju haft "deras" rum.

Ikväll är vi bjudna till Bosse och Carina på grillning och det ska bli trevligt. Jag är dålig på att grilla, men gillar skarpt när andra gör det och jag bara får äta och njuta.


Fredagen den 21 juli 2006

På Kupan/Besök av Pia/Insektskort
Temperatur: 20-25 grader.

Det har varit underbart väder den här veckan. Det är bara synd att man inte kan njuta av det riktigt för att det är så torrt. Vi är i så stort behov av regn!

I tisdags eftermiddag var jag alltså i Hemse och jobbade på Kupan och vi hade jättemånga kunder, som handlade duktigt. Det är kul att det finns avsättning för allt som folk skänker. Långa stunder var det sådan kö vid kassan så vi fick hjälpas åt att ta hand alla som ville betala.

I torsdags förmiddag hade jag ett kärt besök igen av en nätvän. Det var Pia (pimli.se) som kom införbi och hälsade. Det var så roligt att träffa henne! Jag gillar verkligen det hon skriver i sin blogg om sitt liv och sin familj. Pias hemsida är en av mina absoluta favoriter!


Pia med sin Torbjörn

På eftermiddagen åkte vi till Visby och hämtade min syster Kerstin från Stockholm, som kom från Nynäshamn med gotlandsbåten. På kvällen var vi sedan här i Fröjel och såg och lyssande på Anna Jansson, som berättade om sig själv och sina böcker. Information om henne finns i "Mina boktips". Det var verkligen ett trevligt föredrag hon höll.

Idag har Kerstin och jag plockat vinbär och kokat vinbärsgele. Man måste ju passa på att utnyttja möjligheterna till att få hjälp.


Här är synbart bevis på dagens arbete.

Jag tog kameran med ut i trägården också och där är det fullt av fjärilar på lavendel och isopbuskarna.


Tisdagen den 18 juli 2006

Youtube
Varmt och skönt, runt 20 grader.

Innan jag åker iväg till Hemse, så bara måste jag få visa den här videon som jag hittade på Yoytube. Jag tycker att den är jätterolig . Glöm inte ljudet!


Måndagen den 17 juli 2006

Ladugårdsmålning/Sommarväder
Temperatur: 22-26 grader.

Soliga och fina dagar har det varit både igår och idag.

Igår tog vi det lugnt, solade och löste korsord och på eftermiddagen var vi bjudna till en granne på eftermiddagskaffe. På kvällen vattnade jag och hade även på vattenspridaren i trädgårdslandet. Nu är det bevattningsförbud på Gotland, men ännu gäller det bara de som är anslutna till det kommunala nätet. Vi använder vår egen brunn till bevattning.

Idag har det varit målning av ladugårdsdörrar igen på förmiddagen. Efter lunch låg jag i solstolen och hörde på Sommarprogrammet med Malin Berghagen. Hon var jättetrevlig att lyssna på och spelade bra musik. Det var mycket tänkvärt, det hon sa och hennes varma ord om sin mamma, Lillbabs, fick nästan tårarna att rinna.

Ikväll har vi ätit stekta flundror och potatis, mumsigt var det! Nu sitter maken och ser fotboll med Henke Larsson och jag har just ringt och pratat med Eva för att höra hur de har det på Sicilien. Etnas utbrott ligger inte i närheten av deras by den här gången, men hon hade varit med Edoardo på en tennismatch i Trecastagni i lördags och där hade de hört hur Etna mullrat.

Imorgon ska jag till Hemse och jobba på Kupan på eftermiddagen. Det är inte särskilt lockande just nu när man bara vill vara ute, men har man åtagit sig en uppgift så....Lördagen den 15 juli 2006

Störande trafikbuller
Temperatur: 17-18 grader.

Soliga och fina dagar har det varit den här veckan, men idag har det varit lite svalare. Vi har hållit på med att måla dörrarna på ladugården och för första gången på flera veckor så har långbyxorna varit på. I skuggan var det ganska svalt faktiskt. Resultatet av målningen blev bra och vi är nöjda med vår dag.

Ikväll har jag stängt våra sovrumsfönster och ser fram mot en natt utan störande biltrafik och katter. Gotlandsfärjorna går ju i princip dygnet runt just nu och varje gång det har är dags för avgång eller ankomst har vi en massa bilar som dundrar förbi ute på vägen. Dessutom har Grållen kommit på att han kan ta sig in genom vårt sovrumsfönster. Han klättrar upp i en spalje, upp på taket ovanför trappan och sedan vidare upp på taket och via hängrännan fram till fönstret. Sedan är det bara att hoppa in. Han är i och för sig kanska diskret. Några försiktiga jamanden och sedan går han vidare i huset och sen hör vi inte mera av honom, men man blir ju lite störd ändå. Så nu ser jag fram mot en god natts sömn.

En liten datakommentar bara innan jag kryper till kojs. Shutboxen har haft något knas ett tag. Jag vände mig till support och enligt dem ska felet nu vara avhjälpt.

På Sicilien har Etna vaknat till liv igen efter att ha varit lugn ett bra tag. Jag har hittat en länk till en webcam som följer förloppet. Kolla på sidan "Information om Sicilien". Det är ganska häftigt faktiskt!


Onsdagen den 12 juli 2006

Berit o Lennart på besök
Temperatur: 18-22 grader.

I måndags kom en av mina nätvänner, Berit med make Lennart och hälsade på oss. Det var så roligt att träffa Berit och få visa henne hur vi har det här på Stenstugu. Vi har haft god kontakt under ganska lång tid. Vädret var inte speciellt trevligt just på måndagen, det var varmt och blåsigt, så det var inte trevligt varken ute eller inne, men vi satt i trädgården och pratade och drack kaffe och sedan åkte vi en sväng och visade omgivningarna.


Berit och Lennart

Igår och idag har det varit betydligt bättre väder, härliga dagar med hög luft och solsken. Hushållsbestyr och trädgård har hållit mig sysselsatt och Åke har skrapat fönster i ladugården och idag har jag börjat måla dem. Sommarprogrammen har jag lyssnat på både igår och idag, båda dagarna med stor behållning. Michael Engström i gårdagens program var väldigt bra!

En kommentar om gårdagens Allsång på Skansen går att sammanfatta i en mening: det var ett av de sämsta och tramsigaste Allsångsprogram jag har sett.

Igår när jag rensade spammail lyckades jag rensa även ett mail som sänts till mig via formulär (typ: enkätsvar, beställning/avbeställning av mail vid uppdateringar). Vet någon, som läser det här, med sig att man sänt mig något mail under gårdagen, så sänd om det! Jag lovar att inte vara så snabb i fortsättningen.

22.10 Varmt tack till Berit, som läste min dagbok och sände om mailet som jag så olyckligt rensade bort igår.


Söndagen den 9 juli 2006

Utslagna katter
Temperatur: behagliga 22-24 grader.

Att skillnaden i temperatur kan upplevas så olika. De senaste dagarna har det känts riktigt jobbigt med temperatur runt 30 gr. Idag däremot har det varit jätteskönt! Jag har solat och mått så gott i solstolen med min nya radio och ett trevligt Sommarprogram.

De här sista dagarna har katterna varit totalt utslagna. Jag trodde att Grållen var sjuk, men det är tydligen värmen, som gör dem så dämpade. De bara ligger utsträckta på golvet och sover och vill nästan inte äta. Idag, när det inte varit riktigt lika varmt, har de piggnat till och rört på sig lite mer. Det är väl konstigt när man tänker på, att vintertid söker de värme hela tiden. På vinter kan de lägga sig bakom soffan upptryckta under elementet, så att de är alldeles heta i pälsen när de kommer fram.

Krister och Thomas kom och hälsade på ikväll och vi har grillat och haft en trevlig stund tillsammans.

Nu sitter Åke och ser fotboll och jag ska väl ta en titt jag också. Naturligtvis hoppas vi att Italien vinner!

Nu 20.20, gjorde Italien mål, så det står 1-1. Forza Italia!!


Torsdagen den 6 juli 2006

Ny miniradio
Temperatur: 30 grader.

Min lilla bärbara miniradio ville inte låta mig lyssna på 1:an, så jag skrotade den och gick till vår lokala radiohandlare. "Jag vill ha en bra och billigt liten bärbar radio", sa jag.


"Ta den här", sa han.

Den här radion fungerar som klocka när man inte använder radiofunktionen, den har även alarm, så den är perfekt som reseur/radio. En högtalare har den också. Ljudet är väl inte världens bästa, men det fungerar. Man kan koppla ifrån högtalaren och då har man 2 urtag till hörlurar. Den fungerar alldeles utmärkt! På förpackningen stod det att batterier inte ingick, men någon hade haft vänligtheten att bipacka 2 batterier också, allt väl inplastat. Priset? 49:-! Ibland blir man verkligen både förvånad och glatt överraskad.

En liten fundering kring svenska språket: ett nytt ord har uppstått, nämligen ordet påkommen. Man kan ju säga att man har kommit på någon med att ljuga. Nu kan man säga: "Han har blivit påkommen med att ljuga". Vad kommer slikt ifrån. Jag har hört det både i radion och på TV nu de sista dagarna och tycker att det låter för galet. Är det fler som har observerat det?


Onsdagen den 5 juli 2006

Sommarhetta
Temperatur: 28 gr mitt på dagen.

Riktigt svettigt har det varit nu ett par dagar. Jag gillar när man kan få sitta i skuggan och njuta, men man måste ju göra en del annat också. Igår bakade jag hela förmiddagen och på eftermiddagen var jag i trädgården.
På kvällen såg vi Allsång på Skansen och sedan fotboll. Åke gav upp ganska tidigt, men jag satt och pysslade vid datorn och lyssnade på fotbollsmatchen. Det var kul att Italien vann!! Man kan ju inte låta bli att heja på dem, nu när Sverige inte längre är med.

Idag har det inte blivit så mycket uträttat. Vi var på kyrkogården och vattnade i morse och sedan har det varit det vanliga hushållsarbetet. Efter lunch låg jag i solstolen och hörde på Sommarprogrammet. Idag var det författaren och illustratören Pernilla Stalfelt och henne gillade jag. Både hennes prat och hennes musikval.

Nu ska jag gå och fixa till middag. Matjesill och färsk potatis ska det bli ikväll och jordgubbar till efterrätt naturligtvis.


Måndagen den 3 juli 2006

Flundremiddag
Nu får man ta till en större sol, det är ett härligt väder, temperatur på 20-25 gr mitt på dagen.

Jag tänkte egentligen inte skriva något idag, för det har just inte hänt så mycket, men ett par rader kan det väl bli i alla fall.

Igår morse var Åke ute en tur med bilen och fick se att det fanns färska flundror, så då köpte han några stycken. Jag gjorde i ordning dem och så kom Bosse och Carina hit till lunch och hjälpte till att äta upp dem.

På eftermiddagen solade vi och hade det allmänt skönt.

Idag har jag varit i trädgården, plockat jordgubbar, vattnat och sått ny dill. Den första börjar gå upp i kronor nu. En vända på Klinte har vi också varit och jag köpte mig 2 nya pelargonior. Penséerna sjunger verkligen på sista versen och krukorna på trappan såg för bedrövliga ut och behövde förnyas. Jag grävde ner penséerna i rabatten, så får de en andra chans.

Ikväll har vi ätit spagetti och köttfärssås och nu ska vi ha jordgubbar och grädde som TV-godis. Sämre kan man ha det!


Lördagen den 1 juli 2006

Göran åkte/Blommande schersmin
Underbara sommardagar med temperatur på 20-25 gr mitt på dagen.

Så är det ny månad igen, juli sommarmånaden framför andra. Jag undrar hur den kommer att bli? Början är ju helt perfekt och värmen ska hålla i sig ett tag till i alla fall.

Det bästa så här på sommaren är när man vaknar tidigt och det är soligt och stilla väder och nästan ingen trafik. Att då gå en inspektionsrunda i trädgården där gräset ännu är daggvått och doften av schersminen, som blommar som bäst just nu, sprider sig, det är lycka!


Schersminbusken börjar bli riktigt stor
och jag önskar att man kunde sända doftkort.


Närbild på blommorna.

Igår åkte Göran tillbaka hem till Arboga och vi är ensamma igen. Det var trevligt att ha en gäst i huset. Det känns nästan som om man har lite semester själv, när de dagliga rutinerna blir annorlunda.

På morgonen idag var vi uppe på kyrkogården och vattnade, jag hade med blommor till vaserna också. Det är ju så torrt och jag var rädd att plantorna vid gravarna tagit skada, men de såg så fina ut trots värmen och torkan.

Sen har jag städat och putsat fönster. Jag tycker om att ha ytterdörrarna öppna nu när det är varmt och då får man tyvärr in flugor. De sätter sina spår på fönstrena minsann, så dem får man torka av då och då, men det gör jag så gärna. På eftermiddagen har Åke hjälpt mig att såga av torra grenar på ett gammalt plommonträd. Vi ska beskära det ordentligt till hösten, men det såg så fult ut med alla torra grenar och nu blev det mycket bättre.

På TV är det bara fotboll, tur att jag har min dator att ta till!! Igår kväll satt jag och tittade på några program ur SVT:s "Öppet Arkiv" och där kan man alltid hitta någonting intressant.V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Juli


A R K I V 2006

Google