Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Juni 2007        Juli 2007         Dagbok Augusti 2007 »


Tisdagen den 31juli 2007

Tisdagstema

Gårdagens regn gav 7 mm, få se om det håller tätt idag?

Vad jag pysslade med under gårdagen kan du se i Ingrids Foto för nu har jag laddat upp fotona till månadens EFIT.

Veckans tema Stökigt

Hur många laddare, glasögonfordral och annat kan det samlas i en låda. Med jämna mellanrum snurrar jag upp alla sladdar och försöker få till någon typ av ordning i den här lådan, men efter en kort tid ser det lika hopplöst ut. Är det någon som känner igen problemet?

       

Prenumerera? | ? | Till Ingrids Sida | Skrivet 09:50 |

Måndagen den 30 juli 2007

Tjejsnack

Så här har vi det idag på Gotland och det lär ska hålla på hela dagen.

Fordon

Dagens frågor kommer från Tove

 • Har du körkort och hur länge har du haft det?
  Jag tog körkort 1964. Och det får jag tacka min äldsta son för. Han föddes 1963 och det var moderskapspenningen jag fick då som jag använde till detta behjärtansvärda ändamål.
 • Äger du en bil, vilket märke?
  Vi har en Golf, den första bil vi köpt sprillans ny (förut har det bara varit begagnade). Nu är den 6 år gammal och inte så tjusig längre.
 • Vilken är din favoritbil? Motivera!


  Det här är min favorit just nu, en Renault Megan. Jag tycker att den är tuff!
 • På vilka sätt tar du dig oftast fram?
  Nu när jag inte jobbar längre blir det mest med bil. När jag jobbade åkte jag buss till o från Visby.
 • Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? (Ex. bil, båt, buss, flyg, spårvagn osv...)
  Jag har ju åkt det mesta och vart och ett av dem är bra. Jag skulle kunna tänka mig att segla omkring i en luftballong, det har jag aldrig provat, men det kan väl inte räknas som fordon?
Veckans tjejsnackare är Towe My

Det här ska jag ägna mig åt idag.

       

Prenumerera? | ? | Till Ingrids Sida | Skrivet 09:00 |

Söndagen den 29 juli 2007

Omväxling
Man kan inte säga annat än att vädret är omväxlande. Det är sol och regn om vartannat och blåsigt som bara den, ca 17-18 grader.

Igår var det likadant. På förmiddagen städade jag övervåningen, för då sken solen och det var uppehållsväder så jag kunde ta ut sängkläder och mattor på vädring.

På eftermiddag tog jag fram trädgårdsslangen och beväpnade mig med skurborste och satte igång att tvätta målningen på verandan på framsidan av huset. Den är målad med vit oljefärg och där har blivit en massa mögel/alger, eller vad sjutton det är, svart är det i alla fall. Det gick lätt att skura bort, men jag blev ganska blöt där jag klättrade omkring på stegen för att nå högst upp. Rätt vad det var mulnade det och regnet öste ned. Men jag gjorde färdigt i alla fall för jag var redan så blöt.
Sen fick det bli dusch, hårtvätt och torra kläder innan vi åkte på Klinte och handlade.

Idag har jag varit ute på en promenad efter lunch och även då kom det en regnskur, men inte så farligt. Jag stod under ett träd och avvaktade och funderade på om jag skulle ringa efter Åke för hämtning med bilen, men jag kunde fortsätta.

Efter den promenaden har vi varit på en fotoutställning i Skolgården i Fröjel. Det är Sudrets fotoklubb som ordnar utställning med fantastiska bilder från Gotland.

Jag har förstått att en del av mina kära besökare missat mina omröstningar eftersom de inte funnits med här i dagboken, men nu finns det ett ? här nedanför och klickar man där så kommer den lilla omröstningsrutan upp.


<        

Prenumerera? | ? | Till Ingrids Sida | Skrivet 16:40  |


Fredagen den 27 juli 2007

Trevlig helg!
Imorse regnade det och vi fick 3 mm, nu är det mulet, blåsigt och runt 18 grader.

Igår var det soligt och fint och jag var ute i trädgården med såg och röjsax och tog bort vissna grenar från träden. På eftermiddagen mulnade det till och då tog jag vara på tvätt. Vad nu den där haloringen som jag såg i onsdags innebar, så inte verkar det vara något högtryck på gång, snarare verkar det här svala och ostadiga vädret fortsätta.

Det är lite sorgligt när man ser att juli månad snart är slut. Nu är det snart bara en månad kvar, som kan kallas sommarmånad. Tur att vi hade så fint före midsommar och att man fick känna härlig sommarvärme då i alla fall. Nu är det bara att hoppas på en fin augusti och en skön höst.

Idag har jag städat och suttit vid datorn en del och så har jag lyssnat på Håkan Nessers bok En helt annan historia och den är mycket bra.

Omröstningen om vilken typ av mobiltelefoner vi använder är avslutad. Av de som röstat använder 39% Nokia, 32% Ericsson, 22% har något annat märke och 7% säger att de inte har någon mobil.

Nu vill jag veta hurdana tobaksvanor vi har. Titta in på Ingrids Sida och tala om det. Passar inte något av alternativen kan du alltid skriva en rad i shutboxen. Du kan också komma direkt till månadens aktuella omröstning genom att klicka på ? härnedanför.

Idag är det den 27 juli och då är det dags för månadsbilden. Jag har uppdaterat Ingrids Foto med juli månads bilder.


Ha en riktigt trevlig helg!

       

Prenumerera? | ? | Till Ingrids Sida | Skrivet 14:15  |

Onsdagen den 25 juli 2007

Halofenomen
Mulen förmiddag har det varit, men soligt och skönt i eftermiddag.

Vi har en ormvråk som seglar omkring ovanför vår gård och skriker så ynkligt. Vi tror att det är en unge som blivit utslängd av sina föräldrar. I många år har vi haft ett ormvråkspar som häckat i hagen nedanför vår gård, men aldrig tidigare har någon uppträtt så här.

Jag satt ute efter lunch och lyssnade på Sommar i P1, när jag hörde ormvråken och då jag tittade på den, där den skrikande seglade omkring högt uppe i luften, fick jag se det här halofemonenet. När jag först såg ringen var den regnbågsfärgad i kanterna, men när jag hämtat kameran var färgerna borta.

Jag har kollat på internet och när sådana här ringar uppträder runt månen eller solen kan det innebära att ett högtryck är på väg in, eller att det är någon annan väderförändring på gång. Det ska bli spännande att se vad som händer.

För övrigt är det tyst och tomt här nu, för igår åkte Kerstin tillbaka till Stockholm, så nu får jag kämpa på med korsord och promenader på egen hand. Det har varit så roligt att ha henne här!

Jag har tröstat mig med att sitta vid datorn ett tag på förmiddagen och plockade bort reklamen på startsidan. Vad ska jag ha den där för?! Det blir ju ändå inga pengar av det. I stället har jag några flera sökfuntioner på det utrymmet. Funktioner som både jag själv och mina besökare kan ha nytta av.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:20   |

Tisdagen den 24juli 2007

Värme är den här veckans tisdagstema och jag har 2 förslag


Här är det väldigt hett.


Otäckt varmt är det hos Eva på Sicilien idag. Jag ska inte beklaga mig över vårt kyliga väder, tvärtom jag njuter av det!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:10   |

Måndagen den 23 juli 2007

Tjejsnack

Underverk

 • Vilka av Sveriges 7 underverk har du besökt/vill besöka?
  Jag har besökt samtliga utom Ishotellet i Jukkasjärvi, och Turning Torso i Malmö har jag bara sett på håll och naturligtvis skulle jag vilja besöka Ishotellet i Jukkasjärvi.
 • Vilka av Världens 7 underverk har du besökt/vill besöka?
  Colosseum i Rom är det enda som jag besökt. De andra skulle jag också vilja ta mig en titt på.
 • Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför?
  Det finns så otroligt många fantastiska byggnader i världen, men något som imponerat på mig är Stonehenge i England, det är en magisk plats!
 • Vilken artist skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför?
  Jussi Björling var en sångare med en röst som överträffade allt annat. Ingen har i alla fall fram till nu kunnat jämföras med honom.
 • Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad?
  Jag har gjort 3 underverk, mina 3 barn. När man läser om hur många kämpar för att bli gravida och hur många graviditeter som inte fullföljs, är varje barn som föds friskt och utan skador ett underverk.
Veckans tjejsnackare är Nevnarien
       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 22:55   |

Måndagen den 23 juli 2007

Reafynd
Idag är det regn och rusk. Det började redan igårkväll och under natten kom det 10 mm. Efter en stunds upphåll har det sedan regnat mer eller mindre hela dagen, temperatur ca 15 grader.

Kerstin och jag har varit på Westbergs Beklädnadsaffär och fyndat på deras rea, årets stora begivenhet. Jag fick tag i jättebra jeans och det är minsann inte var dag jag hittar byxor som passar både i vidd och längd.

Efter lunch lyssnade vi på Sommar i P1 och sedan har vi sett en gammal film med Ulf Palme, Ulla Sjöblom och Gaby Stenberg på TV. Filmen från 1954 heter Ung man söker sällskap och man kan nog använda Ingvar Oldsbers uttryck "pekoral" om den.

Igår var vi på auktion här i Klintehamn på förmiddagen och där var fullt av folk och massor av prylar. Vi hittade ingenting intressant, men det är kul att se auktionisten Tage Nilsson i aktion. På eftermiddagen var Åke och pressade hö för en granne och Kerstin och jag tog oss en promenad ner till stranden.

I lördags var vi i Visby och tittade på alla turisterna, båtarna i hamnen och alla vackra blommor och planteringar i Botaniska trädgården. Jag har lagt ut foton från besöket i Ingrids Foto/Fotoalbum på MSN. Här kommer några smakprov


Nu har politikerna lämnat Almedalen och en annan typ av turister har invaderat den.


Här en bild från Örtagården i Botaniska trädgården


Hamnen är full av båtar den här tiden. Faktiskt så full att nya gäster hänvisas till andra hamnar.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:30   |

Lördagen den 21 juli 2007

Sommargåva
Varmt och soligt på förmiddagen, ca 20 grader varmt, men nu börjar det mulna.

När jag kollade mailboxen hade Maude sänt den här sommarhälsningen till mig.


Tack Maude!

Nästa punkt på dagens schema är gräsklippning.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 09:30   |

Fredagen den 20 juli 2007

Stockholmsveckan
Soligt har det varit idag, men bara runt 18 grader varmt och nu ikväll är det bara 12.

Igår var det mulet mest hela dagen, solen bröt bara igenom molnen korta stunder. På eftermiddagen var vi vid Robbjens gård igen och gick en guidad vandring i det gamla huset. Den förra ägaren bodde där fram till sin död 2004 och det är fascinerande att tänka sig att någon bott under så provisoriska förhållanden. Där finns inte ens vatten och avlopp och ingen annan uppvärmning än kakelugn och ett par elektriska element. Nu är huset kulturminnesmärkt och nuvarande ägare har fått bidrag för att laga tak och fönster. De ska nu försöka bevara gården som ett museum. När vi var där hade de en barngrupp på besök som skulle få lära sig hur man kärnar smör och hur man bakar.

Idag hade vi egentligen planer på att åka till Visby och titta på turisterna. Det är den så kallade Stockholmsveckan nu och hamnen i Visby är så full av fritidsbåtar att man får hänvisa nya gäster till andra hamnar. Vi beslutade dock att stanna hemma och njuta av solen och det vackra vädret istället.
Kerstin tog sig en cykeltur på eftermiddagen och jag rensade i rabatterna. Åke har hjälpt en granne, som håller på med tröskning, med att köra sädvagnar. Få se om vi tar oss en vända till "stan" imorgon istället.
Jag längtar efter att få gå i Botaniska trädgården och se på de vackra rosorna.

Nu är det hög tid att krypa till kojs. Ha en riktigt trevlig helg!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 23:25   |

Onsdagen den 18 juli 2007

Tisdagstema/Närrevyn
Blåsigt, men varmt och skönt.

Idag startar jag med veckans tisdagtema som blev något försenat. Igår var jag nämnligen i Hemse och jobbade för Röda Korset på Kupan, så fick jag inte tillfälle att ta fram kameran.

Favorit är den här veckans tisdagstema.


Här tittar min lilla favoritkisse fram.

I måndagskväll var vi i När och såg på revy. Det var en härlig kväll och vi hade väldigt trevligt. Här kommer några foton från kvällen.


Massor av folk var redan på plats när vi kom.


En bild från scenen med Närrevyns logotype från 1950-talet.


Närsån´s utlopp i Östersjön, en liten kviga vänder baken till.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 11:20   |

Måndagen den 16 juli 2007

Tjejsnack
Idag ska det bli kalasväder, utlovad temperatur i eftermiddag 25-27 grader! Låter inte det som sommar?

Igår var det väldigt växlande och blåsigt, men efter lunch sken solen, så då satt vi ute och läste och njöt. Sedan åkte vi till Björkhaga. Där har vi badat sedan barnsben, men nu har där byggts en stor stugby. Stranden är dock fortfarande tillgänglig för alla. Vi var väl lite negativt inställda när vi åkte dit, men blev väldigt imponerade av det vi såg och i restaurangen fick vi gott kaffe.

Idag ska vi åka till När för att se Närrevyn på Närsaker.

Vad har du alltid hemma
Dagens frågor kommer från Paula

 • I skafferiet?
  Det finns väldigt mycket i mitt skafferi, men kaffe och salt finns garanterat alltid där, för så fort jag öppnar sista förpackningen köper jag en ny.
 • I kylen?
  Mjölk, grädde, margarin, smör, ägg och bacon är sådant som bara måste finnas i kylen.
 • I frysen?
  I frysen finns det alltid hembakade bullar, köttfärs och fisk.
 • I kryddhyllan?
  Svart o vitpeppar, italiensk salladskrydda, kanel och ingefära plus en massa annat.
 • I fruktskålen?
  Vintertid är det apelsiner och bananer i fruktskålen, sommartid äpplen och bananer.
       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 10:30   |

Lördagen den 14 juli 2007

Gretas Mupedn!
Temperatur 16-17 grader.

Igår kväll var vi på "Sudret" och besökte Bottarvegården för att se på årets begivenhet där, skådespelet Gretas Mupedn. Vi åkte hemifrån tidigt, så när vi löst ut våra biljetter gjorde vi först en rundvandring i den gamla gården och sedan tog vi en åktur ner till Hoburgen och åkte längs den vackra stranden.


Här är ett foto av den vackra gården.

Gretas Mupedn visade sig vara en lättsam och trevlig historia som utspelade sig vid tiden för solförmörknelsen 1954. När det var slut serverades "aftmat" (på svenska kvällsmat). Maten serverades i en gammaldags "unikabox" och förutom det som fanns i boxen (bröd, ägg, kaviar, tomat, äpple, ugnstrull mm mm) kunde man få vanlig varm korv med bröd.


Åke och Kerstin låter sig väl smaka.

Här kan du få se foton som jag tog på Bottarvegården igår kväll.

Idag har vi varit på Lions loppmarknad i Klintehamn. Det har varit en härlig dag och massor av folk var och besökte marknaden. Kerstin köpte några småsaker, men jag hittade ingenting. På eftermiddagen har vi suttit ute och njutit av solskenet och ett mycket intressant och trevligt sommarprogram med Mikael Nyqvist och ikväll är vi bjudna till Bosse på grillpartaj.

Ha en trevlig helg
       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:40   |

Onsdagen den 11 juli 2007

Soligt igen!
Temperatur 15-16 grader så här på morgonen.

Igår kväll visade sig solen igen och idag ser det riktigt lovande ut. Vi ska pyssla lite här hemma på förmiddagen, men efter lunch ska Kerstin och jag ta oss en promenad.

Det gjorde vi igår också och var bland annat och besökte Robbjens gård i Värsände. Där skulle från början startas wiskytillverkning, men de planerna har man skrinlagt och nu är det en trevlig museigård med rundvandringar, butik och kafe.

Här kommer veckans tjejsnack något försenat

Internet/Snigelpost

 • Har du internetbank, vilken? Om inte, varför?
  Jag är en sån där otrogen person som fördelar mina gracer, så jag använder internettjänsterna hos ICA-banken, Skandiabanken och Handelsbanken.
 • Brukar du posta något med snigelposten, vad?/Om inte varför?
  Visst använder jag vanlig postgång. Jag skickar bland annat kort och hälsningar till olika helger och så en hel del annat.
 • Brukar du handla, eller skulle du kunna tänka dig att handla på internet? Vilken typ av saker?/varför inte?
  Jag har gjort en hel del inköp via internet. Jag har köpt dator, kläder, filmer, bläckpatroner mm mm.
 • Har du sålt något på internet, eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Vad/varför inte?
  Det har inte varit aktuellt, men visst skulle jag kunna tänka mig det.
 • Vad är det bästa OCH det sämsta med snigelpost? Med mail? Vilket föredrar du?
  Vanlig post gillar jag för att jag får ett fysiskt dokument som jag kan ta fram och titta på utan att jag behövar ha en dator i närheten. Det sämsta skulle väl vara tiden med postgången. Mail går snabbt och man få svar omgående. Det sämsta med mailfunktionen är all spam. Jag föredrar inte någotdera framför det andra utan både snigelpost och mail har sin funktion att fylla.
Veckans tjejsnackare är Zerendipity

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 10:30   |

Tisdagen den 10 juli 2007

Tisdagstema/Nostalgi
Temperatur 14-15 grader.

Söndagen och natten till måndagen regnade det oavbrutet och vi fick totalt 28 mm, så nu känner vi oss ganska nöjda.

Igår var vi i Visby för att hämta min syster Kerstin vid Gotlandsbåten och då passade jag på att köpa Mari Jungstedts senaste bok "I denna ljuva sommartid", så nu har vi läsning om det trista vädret fortsätter.

Just nu har vi ätit lunch och i eftermiddag ska vi ta oss en promenad.

Nostalgi är den här veckans tisdagstema och här är mitt bidrag

De här nickelselarna hänger uppe på vår vind och dem använde min svärfar när han körde likvagn. Han hade två hästar som hette Viveka och Bella och när de skulle vara extra fina användes de här selarna.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 12:50   |

Söndagen den 8 juli 2007

Flygkrasch
Regn och ca 15 grader.

Igår eftermiddag började det regna ordentligt och fram till i morse kom det 15 mm. Efter ett kortare uppehåll på förmiddagen idag har det nu börjat regna igen. Jag fick ett tips av Bosse om SMHI:s radarprognoser och där kan man följa timme för timme hur lågtrycken förflyttar sig.

När vi satt och åt lunch hörde jag en smäll mot ett av fönstren i vardagsrummet och när jag gick ut för att se vad det var, satt den här trasten på marken nedanför.

Jag misstänker att orsaken till flygkraschen är att han satt i sig för mycket av mina vinbär. Jag har minsann sett att trastarna rustat omkring där i buskarna. Jag lyfte in stackaren under en buske (inte en vinbärsbuske utan en annan), så att den skulle vara lite skyddad mot regnet och tydligen återhämtade den sig, för nu är den borta. Katterna är inne så det är inte de som varit i farten. En och annan trast har de annars ingenting emot.

Vad gör man en sån här grå och trist dag? Vi har varit på Klinte och hämtat DN och den har Åke suttit och läst medan jag löst korsord och lyssnat på "Sommar i P1" med Michael Treskow. Han var ganska intressant att höra på och musikvalet var lättsamt och lättlyssnat. Nu har Åke en och annan fotbollsmatch att titta på och jag ska surfa runt bland bloggvännerna och se vad som hänt sedan sist.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:55   |

Lördagen den 7 juli 2007

Trist väder
Jättetrist väder, vått, vått, vått utan att det egentligen regnar, runt 15 grader.

Jag hade ju tänkt vara ute i trädgården idag och rensa upp i trädgårdslandet, men det går inte för det är så surt ute. Jag var i alla fall och plockade lite jordgubbar iförd stövlar och regnrock. Gubbarna är snart slut, men ännu går det att få ihop till en och annan efterrätt.


Blommorna trivs i alla fall i vätan


men tomaterna vill ha sol och värme om de ska mogna.

Idag är det 5 år sedan mamma lämnade oss och vi saknar henne mycket! Vi var uppe på kyrkogården med en bukett blommor nu på eftermiddagen. Sedan har vi druckit eftermiddagskaffe, maken ser fotboll på TV och jag ska straxt dra mig ner i köksregionerna och börja förbereda middagen.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:20   |

Fredagen den 6 juli 2007

Missar världspremiären!
Växlande är det idag också och det känns nästan som om det skulle kunna bli regn. Temperatur runt 20 grader.

Igår blev det gräsklippning. Maken startade med att klippa bakom ladugården, men sen kom han in i trädgården med åkgräsklipparen och klippte där det gick att komma fram med den, så då fick jag naturligtvis också rycka ut. Det går som hejsan när vi är två som hjälps åt.

Vid lunchtiden började det stänka lite, men det blev bara några droppar regn. Jag bakade på eftermiddagen och så lyssnade jag färdigt på Camilla Läckbergs "Tyskungen". Den är bra, men nog inte en av hennes bästa. Att referera två förlossningar med bara några sidors mellanrum blir nästan för mycket. Katarina Ewerlöv var uppläsare och hon är alltid bra!

På kvällen var Bosse och Carina här och åt middag med oss. Vi behövde hjälp av Bosse med ett avloppsrör och vattenlås från ett tvättfat, som rostat sönder. Vår duktige son ordnade det på ett par minuter, så nu kan man tvätta sig igen.
Igår fixade jag också lite med startsidan/Ingrids Sida som fått ett delvis nytt utseende med några reklambanners bland annat. Själv ser man ju sin sida så gott som varje dag och då är det kul att förändra den då och då.

Världspremiären missar jag idag. Det är en del att pyssla med här hemma och vi ska till Visby på måndag för att hämta min syster Kerstin vid båten, så jag får väl lugna mig och köpa boken då istället. Den blir ju inte signerad, men det får väl gå.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 11:30   |

Onsdagen den 4 juli 2007

Världspremiär i Visby
Växlande är det idag, men nu ser det mest mulet ut och det känns nästan som om det är åska i luften. Det är varmt, termometern står på 23 gader.

Det blev inte så mycket regn igår. Det började regna först mot kvällen och det kom totalt 6 mm. Åke höll på och bröt upp sten i marken bakom ladugården för att lättare komma fram med gräsklipparen och jag städade i köket. Skafferi och kylskåp blev genomgångna. Har man inte rensat på ett tag kan man hitta många mystiska saker där!

Jag läste i dagens GA att det är världspremiär i Visby på fredag. Det händer minsann inte så ofta, så då måste vi nog ta oss en vända till "stan".

Här är annonsen! Mari Jungstedt är en av våra duktiga deckardrottningar som skriver böcker med handlingen förlagd till Gotland. Det finns lite att läsa om henne i min sida Bokhyllan.

Idag slits jag mellan behovet av städning och gräsklippning. Till bådadera krävs hyfsat väder så det är ett svårt val, men det har blivit städning på förmiddagen i alla fall. Och nu ska jag fortsätta med skurtrasan ett tag till.

Ha en trevlig "piglördag"

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 12:45   |

Tisdagen den 3 juli 2007

Tisdagstema
Nu på morgonen är det riktigt mulet och det ska bli regn.

Jag har varit ute och plockat av de jordgubbar som var mogna, för nu har jag fått angrepp av gråmögel på dem och blir det mera regn blir nog resten förstört. Vi har dock fått jättemycket bär, så man får väl vara nöjd i alla fall.

Rent är dagens tema och min diskmaskin får representera det.

Nu är det bara att plocka ur disken. Det skulle inte vara helt fel med en maskin som skötte den delen också!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 09:20   |

Måndagen den 2 juli 2007

Ny månad/Tjejsnack
Solen tittar fram då och då och det är hyfsat varmt, runt 17 grader

Igår var det söndag och juli månad startade med typiskt svenskt sommarväder. Var man inne sken solen, men så fort man kom ut mulnade det igen. Carina och Bosse var här på lunch och på kvällen var vi på en trevlig grannbjudning. God grillad fläskfilé fick vi, men vi åt inne för det blev ganska kyligt på kvällen.

Idag har vi varit en sväng på Klinte och handlat och annars har det inte hänt så mycket. Åke håller på och slår bakom ladugården och jag pysslar här inne med mitt.

Nycklar

 • Vart går nycklarna på din nyckelknippa?
  Jag har en väldigt tunn nyckelknippa, där finns bara bilnyckeln och husnyckeln.
 • Har du fler saker på nyckelknippan än bara nycklar, vad?
  Där sitter en liten mejsel.
 • Vems nyckel skulle du vilja ha, om så bara för en liten stund, och varför?
  Jag vet faktiskt inte, nyckeln till slottet kanske så att jag skulle kunna få snoka runt där ostört.
 • Var förvarar du dina nycklar, när du inte bär dem med dig?
 •             
  Här är dom förvarade!

 • Vem har förtroendet att låna din hemnyckel och av vilken anledning skulle du låna ut den?
  Våra söner har nycklar till huset. För övrigt skulle jag inte tveka att låna ut nyckeln till någon av grannarna t e x. Anledningen skulle ju kunna vara att de skulle hjälpa oss vattna blommor och se efter huset när vi är bortresta.
Veckans tjejsnackare är Maria

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:30   |


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Juli


ARKIV 2007

Google