Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Maj 2005        Juni 2005         Dagbok Juli 2005 »


IP-telefoni

onsdag, juni 29, 2005

Igår hade vi ett helt strålande väder och jag höll på en hel del i trädgården. En del penseér, som hade givit upp  behövde bytas ut mot annat. De sista litet förvuxna plantorna, som stått i växthuset satte jag ut och så hade jag  2 pelargoner som stått i vardagsrumsfönstret och skräpat och de planterade jag också ut. Pelargoner ska vara ute, enligt min åsikt. Inne blir de väldigt skräpiga.  Jag får väl gå till blomsteraffären och köpa något annat till mina fönsterbrädor.

 Idag har vi haft litet grått, blåsigt och trist väder. Jag var ute och tittade litet i trädgården, men det var inte lockande alls. Det blev litet mangling av lakan och strykning och sedan har jag suttit vid datorn en hel del och fixat och donat.

Ikväll har jag pratat med Eva!   Även om man mailar och sänder meddelande via tag-boardet, så är det kul att ha kontakt direkt och att omgående få svar på allt man gått och funderat över. Nu när jag ringer via datorn blir inte alls dyrt. Jag betalade in 10 euro i april och vi har pratat ett antal 30-minuterssamtal och jag har ännu över 7 euro kvar. När Eva får bredband kan vi ringa gratis till varandra. Jag läste just en artikel i DN där man skriver att IP-telefonin har ökat en hel del. 

På Sicilien är det varmt, över 30 grader,  och när jag beklagade mig över vårt svala och blåsiga väder, sa Eva bara, att då kan vi tänka på dem och känna att vi har det svalt och skönt.                                               Hemma igen efter midsommar på Sicklings

måndag, juni 27, 2005

Så är vi hemma igen efter vår lilla utflykt till Sicklings. Vi bytte boende med Bosse över midsommarhelgen eftersom han och Carina fick besök från Åland. Det var 3 familjer på tillsammans 10 personer och för att alla skulle få bo på samma ställe så flyttade de in här på Stenstugu tillsammans med Bosse och Carina och Åke och  jag flyttade till Bosses hus.

Vi bytte på torsdagen före midsommar och det har nästan känts som att ha semester. Man tog det litet med ro, det var inte så mycket att göra, matlagningen på midsommar är traditionsenligt med sill och färsk potatis, ingenting som man behöver fundera över.  Åke var iväg och pressade hö för en granne på torsdagseftermiddagen annars var det lugnt.Det var dessutom fint väder så vi satt ute på Bosses nya uteplats och solade oss. 

Midsommardagen var det sämre väder. På morgonen sken solen och då åkte vi en sväng. Det var väldigt ödsligt klockan 9 på morgonen. På Klinte fanns det inte många människor ute och på vägarna var vi nästan ensamma. Fram mot middagen började det regna och så regnade det litet från och till under eftermiddagen. Men sedan på kvällen sken solen igen.

Söndag morgon var det ett härligt väder och jag tog en promenad och fotograferade litet blommor i dikena. Gotland har helt otroligt vackra dikesrenar och jag hade tänkt, att jag skulle ta kort av alla arter som jag såg på min promenad.  Vi har haft svalt och mer regn än vanligt straxt för helgen och det gör att blomsterprakten är helt otrolig. Trots att massor av blommor plockats till midsommarstänger och blomsterkransar och buketter så dignar dikesrenarna av blommor.Just till midsommar blommar blåelden och den dominerar verkligen i år.

Jag ska sammanställa mina "dikesbilder" och lägga ut dem på hemsidan senare. Tänkte sedan fylla på med nya under sommaren och hösten.

I morse åkte ålänningarna iväg och jag hoppas att de har haft trevligt. Det är så roligt att de vill komma till Gotland och hälsa på. Det är ju ingen liten resa. Två  av familjerna bor långt ute i Åländska skärgården nära Finland, så de har 3 timmars färjeresa när de har tagit sig till Mariehamn. Sommarmorgon/Talgoxarna dog!

torsdag, juni 23, 2005

Sitter vid datorn trots att klockan bara är 7 på morgonen. Jag vaknade tidigt och det var så soligt och vackert att jag inte kunde somna om. Har druckit morgonkaffet och läst tidningen och varit ute i trädgården en sväng. Det är härligt så här innan all trafik startar. Jag satte på mobilen och hade fått ett MMS från Krister. Eftersom jag inte kan ta emot MMS på min mobil, var jag tvungen att sätta på datorn och gå in på telia.se,  för att se vad det var för meddelande. Och nu sitter jag här.......

Nu är midsommarhelgen i faggorna, så det blir nog inte mer skrivande förrän efter helgen.

Rapport från talgoxefronten: Nyheterna är tråkiga, idag var de sista tre ungarna döda! Först dog 3 stycken, sedan ännu en, men de sista 3 var så stora och fina, att jag trodde att de skulle klara sig, men inte. Idag var det tyst i grindstolpen och när jag kollade var alla döda. Det var bara att försöka fiska upp dem. Jag undrar varför de dog?? Föräldrarna har matat så flitigt.


Läkarbesöket o borelia

måndag, juni 20, 2005

Gårdagen gick i solens tecken. Det var ett härligt väder och efter lunchen satt vi ute och njöt i solskenet. 

Även idag har det varit jättefint .  Efter lunchen idag  åkte vi till Visby, för Åke skulle till doktorn för undersökning av sina ben. Tyvärr var det nog inte så mycket de kunde göra åt det. Enligt läkaren lider han av "fönstertittarsjuka" och det är inte mycket att göra åt, dessutom tyckte hon inte att han hade så stora problem!   Han ska dock på en röntgen för att de ska kunna se om det eventuellt är någon förträngning i någon större artär i ljumskarna. Skulle det vara det ,går det  kanske att åtgärda med en ballongspräning, men jag fick allt intrycket att läkaren inte trodde så mycket på det.

Däremot upptäckte hon att Åke har borelia. Han hade en fästing i midjan för ca 1 månad sedan och den tog vi bort och sedan har han inte känt någonting och vi har inte tänkt på det. När nu läkaren undersökte honom, fick hon se,  att han hade en stor rodnad precis där fästingen suttit. Så det blev en penicillinkur på 10 dagar. Så helt meningslös var inte stadsresan i alla fall inte.Sommarregn

lördag, juni 18, 2005

Efter en natt med åska och 35 mm regn vaknade man till en nytvättad värld! Det var så jättehärligt ute i morse. Det var ganska varmt och solen sken och allt var rent och fräsht. Till och med trädgårdsbordet , som står ute på gräsmattan under ett äppelträd, och som varit fläckat av fågellort och nedfall av pollen och annat skräp, var alldeles rent. Jag hade annars planerat att ta fram slangen och skurborsten och snygga till bordet och stolarna  litet. Gräset har redan börjat grönska igen och nu ångrar jag litet, att jag inte lydde Åke och klippte igår. Det lär bli en hel del att ta vara på, när det blir dags för klippningen till midsommarhelgen, men jag får väl tjuvstarta och ta ett tag i början av veckan.

Idag har det annars inte hänt så mycket. Solen har lockat och jag har suttit ute och löst DN-krysset och mått gott. I morgon kommer Carina och Bosse på lunch och på måndag ska vi åka till Visby. Åke ska till lasarettet och undersöka sina ben. Han har dålig cirkulation i dem och får värk så fort han har gått en stund.

Nu börjar det bli läggdags. Det känns faktiskt att man sov litet dåligt i natt på grund av åskan och regnet.Förberedelser inför Ålandsbesöket

torsdag, juni 16, 2005

  Idag har vi haft en jättefin dag med sol och sommarvärme. Det har varit över 20 grader och det är vi inte bortskämda med. 

Jag har börjat förbereda litet inför midsommarens invation av ålänningar. Har vädrat sängkläder och räknat över vad som finns och vad som behöver kompletteras. Bosse och Carina får hit 10 st ålänningar till helgen och vi ska byta boende. De ska bo här på Stenstugu  alla 12 (Bosse o Carina o 10 ålänningar) och Åke och jag flyttar till Bosses och Carinas hus. 

Trädgården kräver ju också litet tillsyn, speciellt nu när det blir litet varmare. Vattningen ska skötas. Idag har jag tagit bort spenaten sedan jag skördat det mesta. Resten började gå i blom och då blir den inte bra. Där  spenaten har stått har jag haft på litet gödning och sedan har jag planterat asterplantor. Med skam måste jag erkänna, att det är köpta plantor. Av någon outgrundlig anledning glömde jag att så astrar (alzheimers?). 

Rapport på talgoxefronten: Ungarna har decimerats till 4 stycken. Vad som hänt de andra 3 vet man inte, men det luktar inte helt gott i grindstolpen, om man säger så! De kvarvarande är dock i prima form och skriker hela dagarna efter mat och de stackars föräldrarna har fullt jobb att mata. De sitter i kö på staketet. När den ena kommer upp ur stolpen dyker den andra ner. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan ungarna kommer upp.

Litet jobb vid datorn har det blivit som vanligt. Jag har gjort ett album med korten från vårt besök på  Sicilien,Kupan, trädgården mm

onsdag, juni 15, 2005

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar, men det har inte hänt så mycket. Igår var jag i Hemse på Kupan och jobbade på eftermiddagen. Kupan är Röda Korsets försäljningsställen av använda grejor och kläder. Dessutom har de all möjlig annan verksamhet: vävning, snickeri, kortspel, släktforskning, anhörigstöd och annat socialt arbete. De har ett fåtal anställda och resten sköts på frivilligväg. Jag var i butiken och skötte försäljningen några timmar och sedan sorterade jag kläder. Så mycket som möjligt försöker vi sälja, en del går till centrallagret och en del går till Tukums i Estland. Allt ska vara helt och rent och får dessutom inte vara alltför gammalt och omodernt. Då kasseras det antingen som mattrasor eller på tippen. Det som är ofräsht, men annars av bra kvalitet, tvättas och småfel lagas. 

Litet datapyssel är det ju också om dagarna. Det har kommit in mycket sommargåvor, som ska sättas på plats. Det är så roligt med alla snälla människor som tänker på en och som hör av sig på tag-board och i gästboken. Inbjudan till bröllop

söndag, juni 12, 2005

Nu har det varit en intesiv arbetsvecka i trädgården och vid datorn. Det gäller att hinna vara överallt. Talgoxeungarna växer och frodas! Igår var jag litet orolig, för jag tyckte inte att jag såg att det fanns några föräldrar som kom och matade dem, men rätt vad det var fanns de där i alla fall och idag har det varit full fart på dem hela dagen.

Vi har haft litet gråväder till och ifrån idag, men en liten solstund blev det i alla fall på eftermiddagen. Sedan har jag suttit litet vid datorn och lagt in litet gåvor, fixat med min reseberättelse från Sicilien och uppdaterat barnbarn-sidan. Nu återstår alla övriga fotografier från Sicilien, men de får anstå litet. 

Nu i veckan fick vi en sån trevlig inbjudan till bröllop i Arboga. Det är mitt kusinbarn som ska gifta sig. Hon är tillsammans med en spanjor och de bor i Madrid. Så det blir ett bröllop med både spanjorer, svenskar och gotlänningar. Det ska verkligen bli spännande. Man ser alltid fram mot sådana här avbrott i vardagen. Talgoxarna

torsdag, juni 9, 2005

Idag har det varit trädgårdsarbete som gällt. Jag har rensat upp i trädgårdslandet, planterat ut purjolöksplantor, tagit bort gamla tulpaner och andra lökväxter och planterat ut tagetes, petunia, pelargoner och margueriter. Nu håller vi tummen för att det inte blir frost.

Jag skrev ju för en tid sedan och berättade om att vi hade en talgoxe som satt i träden och förde en massa oväsen. Nu har han fått annat att tänka på! Dagen innan vi åkte till Sicilien fick jag se Grållen, som stod på staketet och tittade ner i grindstolpen.Han hade upptäckt det vi misstänkt. Talgoxarna hade byggt bo i grindstolpen och nu hade ungarna börjat kläckas. Grållen var enormt intresserad. Ett tag hade han hela huvudet nere i hålet, men kunde naturligtvis inte komma åt ungarna. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till. Vi skulle ju åka bort och kunde därför inte ha kontroll på katterna. Vi var rädda att de skulle sitta och passa så att talgoxeföräldrarna inte skulle få tillfälle att mata sina ungar. 

Men vi var oroliga i onödan. Igår när vi kom hem var det ett förfärligt oväsen nere i grindstolpen och när jag lyster ner med ficklampan möttes jag av den här synen:Sju talgoxeungar ligger och trängs nere i grindstolpen, dessutom är båda föräldrarna där nere på samma gång ibland. Tala om compact-living.Arlanda på väg hem

onsdag, juni 8, 2005

Just nu sitter jag på Arlanda, klockan är 4 på morgonen och vi har just kommit från Sicilien. Vi anlände hit  02.45 och fick ganska snabbt ut vårt bagage. Nu är det den tråkiga biten kvar, väntan här på Arlanda tills vi får åka vidare till Gotland, där vi har ett plan 07.50. Det är sega timmar och tyvärr är det hopplöst att få någon sittplats. Alla bänkar är upptagna av liggande och på golven ligger folk i rader och sover. Åke sitter just nu vid ingången till terminal 3 och försöker koppla av. Han sitter på ett bagageband. Jag passar på att använda tiden till att surfa runt litet.

Resan gick jättebra och när vi flög mot Stockholm gick planet mellan Öland och Gotland, så vi hade Gotland på höger sida och jag såg hela ön med samhällen och allt , från Burgsvik i söder, Hemse mitt på, Klintehamn med Karlsöarna utanför, Visby och sedan norra delen med Slite och  Fårö och Gotska Sandön. Det kändes som om man skulle vilja ha en fallskärm och hoppa av i stället  för att fortsätta mot Stockholm. 

Vi har haft en jättefin vecka och har blivit väl omhändertagna av Eva och hennes familj. Vädret har varit "lagom" , lagom sol och lagom varmt. I söndags var det litet åska och regn en stund på eftermiddagen, men annars har det varit "kanon". Igår sken solen från en klarblå himmel och eftersom vi inte åkte förrän 20.30 från Naxos, så  hade vi hela dagen vid poolen.  Eva jobbade till 17.00 och då åkte vi med henne hem och fick fräscha upp oss litet och fick en bit mat innan det var dags att hämta ut bagaget och invänta bussen för vidare befordran till Catania och flygplatsen.

Nu väntar gräsklippningen därhemma och det lär väl ta ett tag innan jag kan få till någon reseberättelse, men lugn bara den kommer.Rapport från Gaggi

lördag, juni 4, 2005

Nu sitter jag har igen vid Evas dator och lamnar en liten rapport fran Sicilien. Vi har haft skona dagar, men lagom sol och varme.  Vi har solat, badat, atit och druckit gott. Idag har det varit marknad och det ar en stor begivenhet med massor av folk. Efter ett besok dar (jag ar som vanligt en dalig shoppare, sa det blev inga inkop) har det varit poolen som gallt. Eva har jobbat hela dagen, men nu har hon slutat och varit och hamtat upp oss. I morgon  ar det konfirmation i kyrkan har i Gaggi. Bilder och ett litet battre reportage kommer nar jag ar tillbaka i Sverige.

Tack alla gulliga vanner som sander halsningar via tag-board och gastbok!På Sicilien igen

onsdag, juni 1, 2005

Sitter hemma hos Eva och Claudio. Klockan ar 18.45 och vi har just kommit hem fran en tennismatch i Catania. Edoardo spelar turneringar for pojkar fodda 94-95 och han ar en av Siciliens basta gossar i den aldern. (Det ser knasigt utan prickar och ringar pa vokalerna, men italienska tangetbord vet inte battre).

Igar var det varmt och soligt vader och vi hade en harlig eftermiddag nar vi val kom fram. Pa kvallen traffade vi Eva och hennes familj och var och at middag pa en trevlig restaurang. Idag har det varit litet halvmulet, men varmt. Vi lag vid poolen 1 timme pa formiddagen och sedan tog vi en promenad ner till Naxos dar vi satte oss pa en bar och drack en ol. Vid 12-tiden hamtade Eva oss och vi at lunch vid henne innan vi akte pa tennisen. 

Nu har den lille tennisspelaren gatt till kyrkan for massa (han konfirmeras pa sondag) och sedan ska vi ata middag hos Eva.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Juni


A R K I V 2005

Google