Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Maj 2006        Juni 2006         Dagbok Juli 2006 »


Onsdagen den 28 juni 2006

Göran här på besök
Idag är det ganska blåsigt och runt 18 gr.

Sommardagarna rullar på nu efter midsommar. Jordgubbarna mognar, nysådd sallad har precis kommit upp, potatisen blommar och i växthuset frodas tomater och vindruvor. Det har varit soligt och varmt, men det behövs regn. Vi hade hoppats på att det skulle komma en större mängd nederbörd i måndags, men det kom bara några mm, så det vill till att man vattnar.

Igår var jag ute i trädgården och klippte bort visset och överblommat. Värmen och blåsten har gjort att midsommarblommorna vissnat fort.


På en kvist larvade den här omkring, undrar vad det är för en?

Min kusin Göran är här hos oss nu och idag på morgonen har vi suttit och sett på en massa gamla foton och dokument om släkten. Det är så roligt att få se en del av bakgrunden till hans släktforskning. Jag förstår att när man väl börjar intressera sig för det så växer nyfikenheten och lusten att ta reda på "sina rötter".

Nu har Göran åkt in till arkivet i Visby för dagens forsknings och jag ska ta mig en dusch och rusta i ordning här hemma.


Söndagen den 25 juni 2006

Midsommarhelgen
Härliga sommardagar, temp 18-21 gr.

En helt perfekt midsommar har det varit. Strålande sol och skapligt varmt.

Midsommarafton var vi på en trevlig fest med sill och färskpotatis, grillat och jordgubbar som efterrätt. Kan det bli bättre?!

Igår vaknade jag ganska tidigt, trots att vi kom hem sent på midsommarafton, men det var så tyst!! Här är ett väldigt trafikbrus hela dagarna och även om nätter och morgnar, men just midsommardagens morgon blir det så tyst, så att man verkligen reagerar. Inte en bil och bara fågelsång hördes genom det öppna fönstret. Jag kokade kaffe och gick ut och satte mig och drack det och bara njöt av tystnaden och fågelkvittret. Visst kom det en och annan bil, med inte de karavaner av bilar som ständigt brusar förbi annars.

Efter en lugn förmiddag åt vi lunch och sedan gav Åke sig iväg för att pressa hö för en granne och jag parkerade i solstolen och lyssnade på "Sommar, sommar" med Richard Wolf.

Åke kom hem straxt före kl fem och då tvättade han sig och gav sig iväg till hembygsgården för att se Sveriges match mot Tyskland. Jag satt vid datorn och pysslade, men hade TV:n på, så jag förstod att han skulle komma hem ganska snart. Det var bra snöpligt att Sverige åkte ur VM.

Idag har vi bara tagit det lugnt. vi har varit en vända på Klinte för att hämta tidningen och då åkte vi också en sväng till Sanda och köpte jordgubbar. Mina är på gång, men ännu är det inga stora mängder som är mogna.

På eftermiddag har vi suttit ute och njutit av solen och värmen. Jag har lyssnat på en ny ljudbok och Åke hörde på Åke Ortmark på Sommarprogrammet.

I morgon är det vardag igen och min kusin Göran kommer med båten på kvällen. Han ska bo hos oss några dagar och det tycker jag ska bli trevligt. Släkten är inte så stor, så det är roligt att få träffas ibland.


Midsommarafton 2006

Glad Midsommar!/Några foton
Väldigt blåsigt, temperatur ca 17 gr.

Så här hittade jag Grållen i morse. Jag trodde att han var vaken och skulle hasa ner från sängen, men efter en halvtimma låg han precis likadant. Är han en knäppis heller??

Några bilder av djurlivet i växthuset. Jag undrar om de gör någon skada?

Idag har vi varit och handlat, jag har klippt gräs, inte mycket, bara där det verkligen behövdes, och efter lunch var jag och plockade mig en midsommarbukett. Jag tänkte ställa den ute, men det blåser så hemskt så den får stå inne i köket.

En stund i solstolen har det också blivit och nu ska jag gå ut och vattna jordgubbslandet innan jag tvättar håret och gör mig fin och redo för midsommarfirande.

Ha en riktigt Glad Midsommar!


Torsdagen den 22 juni 2006

Midsommarförberedelser
Mest mulet, men varmt, temperatur ca 22 gr. Igår kom en regnskur som gav 4 mm. Vädret är verkligen växlande nu. Blåsigt, varmt, sol ena stunden, molnigt och regnskurar nästa. Typiskt midsommarväder alltså.

Igår var jag ute i trädgården på förmiddagen. Jag lade halm under jordgubbarna och satt upp skyddsnät, så att fåglarna inte ska mumsa i sig bären och så var jag på Klinte och handlade, tog vara på tvätt mm mm.

Enligt väderleksrapporten skulle det bli åska och regn och det stämde. På eftermiddagen dundrade det till och började regna, men det blev ingen riktig fart på det. Efter en stund så klarnade det upp igen. Det hade allt behövts en ordentlig regnskur i stället för de futtiga 4 mm vi fick.

Idag har jag midsommarstädat. Inte så väldigt mycket, men ändå. Putsat fönster och tvättat av golven.

Det har stänkt med regn idag också, men väldigt sporadiskt och mellan skurarna har det varit solsken och varmt. Eftermiddagskaffet drack vi i skuggan under äppelträden, det var för varmt på uteplatsen.

I morgon är det alltså midsommarafton och då hoppas jag att solen skiner och att det är varmt och gott väder. Jag vill ut och plocka en riktigt fin midsommarbukett, som jag ska sätta på trappan och så ska jag på gravarna med blommor.

På kvällen är vi bjudna till en granne och det ser jag verkligen fram emot.


Tisdagen den 20 juni 2006

Bakning/Reseberättelsen klar
Mest mulet, men varmt, temperatur ca 25 gr. Enligt väderleksrappporten på radion har vi varmast i Sverige.

Nu känns det precis som om vi lyckades pricka in vår semestervecka på Sicilien riktigt bra. Idag har de haft 36 gr och det är ingenting som man längtar efter. Dessutom hade hotellet vi bodde på ingen luftkonditionering, så det hade blivit bra svettigt om värmen slagit till då vi var där.

Gårdagen ägnade jag åt diverse hushållsgöromål och idag har jag bakat. Eftersom vädret inte inbjudit till trädgårdarbete, så passade det bra att få göra några kakor till midsommar.

Datapysslat har jag också gjort. Nu är Resebloggen uppdaterad med en reseberättelser och foton från vår Sicilienresa.

Svarten bryr sig inte om att solen inte skiner, han har placerat sig på uteplatsen i alla fall. Grållen låg i den andra stolen, men han stack iväg innan jag hann få fram kameran.


Jag tog en vända i trädgårdslandet och upptäckte att jordgubbarna börjar mogna. Inte var de många, men säkert jättegoda.

Åke är iväg och pressar hö för en granne och han är nog hemma snart, så nu ska jag gå och börja med middagen.


Söndagen den 18 juni 2006

Fixat till hemsidan mm
Soligt, men en del molnslöjor, temperatur ca 20-22 gr.

Nu har det verkligen varit härlig dagar. Jag har rustat i trädgården och tagit vara på tvätt efter vår Sicilienresa. Nu är det klart och idag har jag njutit av det vackra vädret.

Fixade med hemsidan gjorde jag igår kväll. Jag har ändrat på startsidan, sedan jag fått en del reaktioner på att den var för lång att scrolla och en aning rörig.

Nu har jag lagt upp den med en meny till höger. Innehållet är detsamma och jag är glad för kommentarer, både positiva och negativa.

På eftermiddagen idag kom Krister och Thomas och överraskade oss. Åke var tvungen att ge sig iväg, för han skulle pressa hö för en granne, men jag och gossarna satt i trädgården under äppelträden och njöt av den goda värmen.


Thomas och Krister

Nu ska jag gå och göra i ordning kvällsmat. Åke borde vara hemma snart, han har kommit hem med höpressen, men nu är han och hämtar en hövagn för en annan granne. Det är det jag säger, pensionärer har fullt upp!


Torsdagen den 15 juni 2006

Kom hem från Sicilien
Strålande sol hela dagen, temperatur ca 16-20 gr.

Så är vi då hemma igen efter en härlig vecka på Sicilien. Vädret här hemma under veckan vi varit borta har, retligt nog, varit bättre än vädret som Sicilien bjöd på, men det gör ingenting, det viktigaste var att få träffa Eva och hennes familj.

Vi bodde i Naxos på Villa Giardini. Det är ett trivsamt och välordnat lägenhetshotell som vi bott på flera gånger.

På morgnarna satt vi och tittade på när frukt- och grönsaksbilarna kom för att turisterna skulle få handla till sin frukost.

Och på kvällen var utsikten från balkongen denna. Den är så vacker, så att man aldrig kan se sig mätt på den.

Just nu är det mycket att göra i trädgården. Det märks när man varit borta en hel vecka. Värmen har gjort att det växt väldigt mycket. Carina har vattnat, så allt ser jättebra ut, men gräset ska klippas och trädgårdsland och rabatter behöver rensas.

Vi kom till Sverige kl 00.45 i onsdagsmorse, övernattade på Arlanda Hotellby och tillbringade gårdagen i Stockholm, där vi träffade min syster Kerstin och hennes man. När vi kom in till Stockholm på förmiddagen var det 26 gr varmt, men sedan slog det om och mulnade och på eftermiddagen var det bara 17 gr och regn.

Vi åkte hem med Gotlandsbåten 21.05 och var här hemma vid 02.00-tiden, så det blev inte många timmars sömn. Här hade det också regnat och det hade kommit 10 mm under kvällen. Ett välbehövligt regn efter en veckas sommarvärme.

Idag har jag varit i tingsrätten och vittnat i ett snatterimål. Det är en av besökarna på Kupan i Hemse, som har svårt att hålla fingrarna i styr . Jag skulle var där kl 09.00, men förhandlingen blev försenad så jag kom inte hem igen förrän vid 10.30-tiden och sedan skulle jag vara på Kupan i Hemse och jobba klockan 14.00.

Nu har vi ätit middag och jag har äntligen blivit färdig med uppackningen. Vem var det som sa att pensionärer inte har något att göra??

Ett varmt tack till alla som hört av sig via mail och gästboken medan jag varit borta. Jag ska svara så fort jag hinner, och naturligtvis ska det bli en reseberättelse med lite mera foton i resebloggen, men just nu får trädgård och annat gå före hemsidan. Man måste ju ta vara på sommarvärmen och solen, så länge vi har den kvar.

Ikväll blir det tidigt sänggående.


Pingstdagen den 4 juni 2006

Pingstdagen med gökotta
Strålande sol hela dagen, temperatur ca 12-16 gr.

Fredagen blev mycket riktigt solig och fin, om än ganska kylig. Jag var ute i trädgården hela dagen, klippte gräsmattorna och planterade ut tagetes, petunior och småplantor. Så nu får vi hoppas att nattfrosten håller sig borta.

Igår på pingstafton var det mest mulet, men mot eftermiddagen visade sig solen i alla fall. Jag bakade en paj och sedan var jag på Klinte en vända. Jag köpte mig ett par nya långbyxor och ett linne. Byxorna var naturligtvis för långa i benen, så sedan hade jag pyssel med att sy upp dem.

Idag startade vi dagen med gökotta klockan 08.00, inte så hemskt tidigt alltså. Den var i ett vackert änge här i närheten. Det var rätt mycket folk med för det var en härlig morgon. En duktig botanist gick runt och visade och berättade om alla växterna i änget. Det var så intressant, för med hennes ledning såg man helt plötsligt växter, som man annars inte skulle ha uppmärksammat.

Tyvärr hörde vi ingen gök, men det gjorde inte så mycket. För ett par år sedan när vi var på gökotta, flög en gök fram och tillbaka över platsen där vi satt och gol från alla håll. Då kände man verkligen att utflykten gjorde själ för namnet.

Vi kom hem vid 10.30-tiden och sedan var Carina och Bosse här och åt lunch hos oss och i eftermiddag har det varit solstolen som gällt.


Torsdagen den 1 juni 2006

När kommer sommaren?
Gråa och regniga dagar har det varit nu, det har kommit en skvätt varje dag eller natt, temperatur ca 10-12 gr.

Nu är så maj månad slut och sommarmånaden juni har startat. Inte ser det speciellt hoppfullt ut inför pingsthelg och 6 juni precis. Jag har plantor som bara måste få komma ut nu. Det blir väl till att chansa och sätta ut dem på vinst och förlust.

I morgon hoppas jag på bättre väder, så att man kan få klippa gräsmattorna och plantera. Därför städar jag ordentligt idag, så det är gjort.

Idag har jag varit ute i växthuset och beskurit vindruvsplantan. Det ska ju vara en vindruvsranka, men min ser ut som en buske, fast det är mycket klasar på den, så det ser hoppfullt ut.


Jag tog en bild av jordgubbarna också. De är på gång!

Efter lunch har vi varit en vända på Klinte och handlat. Kattmaten var slut och Grållen var väldigt upprörd. Dessutom behövde jag köpa några tröjor till Åke.

Nu är det dags att sätta på eftermiddagskaffet. och just nu visar sig solen för första gången idag!V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Juni


A R K I V 2006

Google