Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Maj 2007        Juni 2007         Dagbok Juli 2007 »


Lördagen den 30 juni 2007

Datorpyssel
Den här sista dagen i juni månad har varit blåsig och mulen och det har regnat ca 4mm. Solen visade sig en liten stund, men nu vid lunchtiden stänker det igen, temperatur 15-17 gr.

Igår var det soligt och vackert väder och jag ägnade mig åt tvätt och städning och så jordgubbsplockning förstås.
Med lugnt samvete har jag därför ägnat förmiddagen idag åt pyssel här vid datorn. Tvättkorgen är tom, allt är struket och manglat, det är någorlunda städat, jag behöver inte baka, disken tar diskmaskinen hand om och i trädgården kan man ju inte vara när det regnar. Jag har det så bra, som kan ägna mig åt sådant som jag tycker är roligt.

Fotosidan/Fröjelfoton är uppdaterad med några foton från maj-juni här på Stenstugu. Jag kommer att fylla på där lite efterhand. Jag har haft dåligt samvete för att jag inte lagt ut några sommarfoton annat än här i dagboken.

En besökskarta som jag hittade hos Daniel har jag gjort en egen sida till. Du hittar den här eller i menyn till höger. Det är kul om du markerar på den varifrån du kommer. Allra roligast är det naturligvis om du lägger in en bild också.

Nu ska vi åka en sväng ner på Klintehamn för att handla och sedan tänker jag ha det såhär bra..


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 12:55   |

Torsdagen den 28 juni 2007

Soligt igen
Förmiddagen var mest mulen med en och annan regnskur, men nu är solen framme igen och det är runt 15-17 gr. Totalt har vi hittills fått 28 mm regn och det var verkligen välkommet.

Eftersom det regnade på förmiddagen satte jag en bulldeg för bullpåsarna i frysen är slut. Medan degen jäste så lekte jag målarmästare och fixade till sviterna efter gårdagens snickeriövningar.

Efter lunch har jag varit ute i trädgården och plockat jordgubbar. Det var riktigt mycket, så jag har frusit in flera askar, som blir gott att ha till vintern. Bäst är det dock att äta dem färska och vi äter så mycket vi orkar nästan varje dag.


Mumsiga är dom allt!

Och här kommer några foton från trädgården.


Krassen växer till sig fint i amplarna.


Dockkragen blommar så vackert nu.

I mailboxen kom det en sommarhälsning från Pjuskens Place igår.


Tack Birthe och Pjusken!

Igår var det dags för Månadsbilden och den hittar du nu i Ingrids Foto

Ingrids Sida finns det nu en ny omröstning. Nu är jag lite nyfiken på vad du använder för slags mobiltelefon. Föregående omröstning angående vilka webläsare vi använder, visade att 72 % av oss använder IE och 16% Firefox, medan det är 12% som använder bådadera.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:30   |

Onsdagen den 27 juni 2007

Varför Metroblogga?
Gårdagens regn gav välkomna 10mm och hittills idag har det kommit 11 och det ser ut att kunna bli mera i eftermiddag, temperatur runt 15 grader.

Jag fick ett mail igår från en vän som flyttat sitt bloggande till Metrobloggen och då fick jag anledning att titta lite närmare på vad det innebär. Om inte jag har missuppfattat informationen, så upplåter man reklamutrymme på sin blogg och för det får man betalt med 3 öre per sidvisning. Kruxet är bara att man inte får någon betalning förrän man uppnått 5000 sidvisningar på en månad. Då får man alltså 150:- och på den summan dras det inkomstskatt, så man får väl ut en hundralapp sådär.

Hur många av oss "amatörbloggare" kommer upp i 5000 sidvisningar/månad? Jag tycker att det bara verkar vara ett fiffigt sätt av Metro att få billigt reklamutrymme. Vill man absolut ha reklam på sin blogg eller hemsida och eventuellt tjäna en slant på det är det bra mycket bättre att bli affiliate och ansluta sig till t e x Tradedoubler.

Jag ringde och pratade med Eva igårkväll, innan det var dags för "Allsång på Skansen" och "Morden i Midsomer". De har det jättevarmt på Sicilien nu. Det är över 40 gr och krångel med strömmen på grund av överbelastning när alla kör luftkonditioneringarna. De kände sig smått desperata och funderade på att ut och köra så att de kunde få svalka av sig i bilen. Där fungerar i alla fall AC-n. Det jobbigaste är att det är så varmt om nätterna också. Det är inte lätt att sova när det är runt 35 grader i sovrummet. Vi har det nog ganska skönt här med vårt svala sköna sommarväder.
Roligt var det i alla fall att uthyrningen på Villa Citrus går bra. Nu har de i princip fullbokat under juli/augusti.

Idag har vi varit duktiga jag och maken och fått båda dörrlåsen till våra sovrumsdörrar att fungera. Läser du det här Göran, så vet du att nu är det fixat! Du kan lugnt kommat tillbaka, för nu kan du få stänga dörrarna om dig.

Nu ska vi ta en sväng på Klinte och handla, jag måste få hem spackel och färg för att försöka snygga till skadorna vi ställde till med.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 12:45   |

Tisdagen den 26 juni 2007

Yipeee det regnar!
Maken hade tippat att det skulle börja regna vid 11.30-tiden, men det stämde inte riktig, för starten blev först 12.50. Nu får vi hoppas att det håller på ett tag.

Tisdagstema
Jag tänkte att det skulle vara trevligt att vara med i
ett tag.
Här kommer veckans bidrag på temat Styrka.


Ännu har jag lite muskler kvar, jag har varit ganska stark.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:35   |

Tisdagen den 26 juni 2007

Åt upp sig i fängelset
Mulet 16 grader varmt. Nu väntar vi på det stora regnvädret!

Jag läste i dagens Helagotland.se om en man som blivit så fet under sin vistelse i fängelset att han inte kunde komma i sina vanliga kläder när han muckade. Han ansökte då om bidrag till nya kläder, men fick avslag. Ett avslag som han sedan överklagade till länsrätten, som avslog hans överklagande. Mannen erhåller socialbidrag vilket ska täcka kostnaden för kläder. Man slutar aldrig att förvåna sig! Hur kan man tycka att våra skattepengar ska gå till sådant som kläder till feta f d fängelsekunder?

Förvånad blev jag också när jag fick se en ny annonsrubrik i Gotlands Allehanda, "Våra älskade djur", och en dödsannons över en avliden hund. Visst förstår jag att man sörjer ett djur som dött, men en dödsannons i pressen! Jag kan inte låta bli att tycka att det är ganska opassande. Det är ju tur att den inte var placerad på familjesidan tillsammans med övriga dödsannonser!

Biljetterna till Närrevyn såldes slut på två timmar, så det var tur att vi var på hugget och lyckades få tag i de tre vi ville ha. Vi ska gå den 16/7 och då är det Bacchi Bröder som är gästartister. Det blir säkert ett trevligt hålligång bara vi har vädergudarna på vår sida, det är ju en utomhusscen.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 10:35   |

Måndagen den 25 juni 2007

Oxveckor/Tjejsnack
Det ser ut att bli en fin dag, det är redan 17-18 gr (kl 8:00).

Söndagen blev en riktigt skön dag med soligt och gott väder. På förmiddagen var vi en vända på kyrkogården och vattnade och efter lunch lyssnade vi på Sommar i P1 med Mark Levengood och han var jättetrevlig att lyssna på och spelade dessutom bra musik. Sedan började jag lyssna på Camilla Läckbergs bok Tyskungen. Den blir det spännande att följa.

Nu är alla vår- och sommarhelger definitivt över och nu är det en lång rad med oxveckor som väntar. Vi, som rår vår egen tid och inte har ett arbete som styr tillvaron märker väl inte så stor skillnad. Men jag tycker att det är nu den riktiga sommar inleds. Midsommaren ligger lite konstigt placerad. Visst är den mitt i kalenderåret, men definitivt inte mitt i sommaren.

Idag ska jag försöka få tag i biljetter till två evenemang i sommar. På Bottarvegården spelar man Gretas Mupedn och i När vid Närsakar ska Närrevyn återuppstå och ge några föreställningar under juli månad. Suderviljan har rea den här veckan, så jag ska nog göra ett besök där också idag för lite kompletteringar till de rabatter och krukor där penséerna börjar ge upp.

Glädje

 • Vad var roligaste upplevelsen på DIN midsommar? [Någon händelse, någon som sa/gjorde något roligt.] ? Direkt roligt, så där så man gapskrattade, vet jag inte att jag kan påstå att jag upplevde midsommaren. Den var snarare lugn och mysig.
 • Vad för "vardagsgrej" får dig att känna extra mycket glädje? När jag och Åke sitter tillsammans vid matbordet och småpratar, då känner jag lycka och tillfredsställelse med livet.
 • Varför och på vilket sätt gladde DU någon senast? Jag tror att jag gladde frissan häromdagen, när jag träffade henne i affären och talade om att jag var nöjd med hur hon klippt mig.
 • Vad är det "bästa som har hänt" dig i ditt liv? Att få barn räknas inte!? När jag gifte mig med Åke.
 • Har du något roligt att se fram emot just nu? Vad? Jag har mycket roligt att se fram emot. Först och främst en härlig sommar, i början av juli kommer min syster hit och hälsar på och i höst väntar en resa till Sicilien.
Veckans tjejsnackare är Vardagsliv
       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 08:10   |

Lördagen den 23 juni 2007/Midsommardagen

Midsommardagen
Mulet 16 grader varmt, några regnstänk.

Midsommarafton inleddes med en blek sol, men det var ganska varmt. Fram på dagen blev det allt molnigare. På eftermiddagen kom Krister och Thomas hem och vi förberedde grillning till kvällen. Jag hade gjort i ordning matjesill och färskpotatis till förrätt och en jordgubbstårta till efterrätt. Precis när det vi tänt grillen började det stänka, så vi dukade inne för säkerhets skull. Maten smakade bra och det blev en trevlig kväll trots lite trist väder.

Idag har det regnat en aning. 2mm har det kommit i regnmätaren och det ser inte ut som om det ska bli mera. Det börjar klarna upp och även om det är blåsigt, så kan det nog bli hyfsat i eftermiddag.

Nyhetsnotiserna i radio och tidningar berättar om bilolyckor, rattfylla, ungdomsbråk och annat elände. Många upplever nog "Ågren" idag. Tur att man slipper möta honom och tur att man inte har några ungdomar som är ute och slår runt längre.


Den här typen hittade jag i sängen i morse när jag skulle bädda.
Där får han absolut inte ligga!!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 11:20   |

Torsdagen den 21 juni 2007

Glad Midsommar!
Riktigt mulet har det varit idag och runt 18-20 grader varmt. På eftermiddagen kom det faktiskt några stänk regn och nu hoppas vi på mer av den varan imorgon.

Hur min dag har varit kan du se på Fotosidan eftersom det varit Efit idag.

Här kommer några midsommarhälsningar till:

   

Tack UllaBritt!          och tack Leila!

Tack Lisbeth!

Glad Midsommar önskar jag alla!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 23:00   |

Onsdagen den 20 juni 2007

Gamla minnen
18-22 grader varmt.

Gamla minnen från min barndom har väckts till liv den här veckan då vi haft min kusin Göran från Arboga här. Görans familj bodde i Klintehamn precis som vi gjorde. Våra pappor, som var bröder, drev en järnhandel tillsammans, och familjerna umgicks mycket, särskilt vid alla helger. Vi är nästan lika gamla, Göran är 1 år yngre än jag och vi var goda lekkamrater.
Det var härligt när man fick packa sin lilla väska och cykla hem till hans hem och övernatta där. Då kände man sig väldigt stor och vuxen.

En annan händelse, som etsat sig fast i mitt minne, är när gamla kungen, alltså Gustav V avled. Den morgon det meddelades, var jag hemma hos Göran och satt i deras vardagsrumssoffa och hörde nyheten på radio. "Konungen är död - leve Konungen". Det var ett uttryck som var svårt för en 10-åring att begripa.

Idag har Göran åkte hem till Arboga, så nu är Åke och jag ensamma igen, men det har varit väldigt roligt att ha honom här och jag hoppas att han snart kommer tillbaka.

Jag har investerat i en ny vattenspridare, som nu håller på att sprida vatten i mitt trädgårdsland. Den andra slutade vicka, så vattnet kom på samma ställe hela tiden och det blev lite jobbigt att gå och ändra på den hela tiden. Nu ska mina grönsaker få en välbehövlig rotblöta. Det ser inte ut som om mina böner om regn ska gå i uppfyllelse, så då får man ta till konstbevattning.

Imorgon är det Efit, så då gäller det att ha kameran beredd. Lite förberedelser inför midsommahelgen lär det väl bli och trädgårdspyssel. Jag har en syrénhäck som behöver ansas.

Den här midsommarhälsningen har jag fått från Maggan


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:35   |

Tisdagen den 19 juni 2007

Kupan
18-22 grader varmt.

Idag har jag varit och jobbat för Röda Korset på Kupan i Hemse. Det var riktigt många kunder hela dagen och försäljningen gick strålande. Det kom in bra kläder också och en del hann man nästan inte prismärka och hänga ut innan de var sålda.

Ikväll har jag försökt hinna surfa runt bland bloggvännerna och läsa ikapp och lämna en liten hälsning, allt medan maken har suttit och sett fotboll på TV. Sedan tog jag över TV-tittandet och såg första delen av "Elisbeth I". Fortsättningen i morgon vill jag inte missa!

Den här söta sommarhälsningen fanns i mailboxen igårkväll


Tack Eva!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 23:10   |

Måndagen den 18 juni 2007

Måndag med Tjejsnack
18-22 grader varmt.

Helgen har varit lugn och skön. Vi har inte gjort något särskilt utan mest varit hemma och njutit av sommaren. Vädret har varit skapligt och man har kunnat vara ute. Vi hade ju hoppats på regn, men det kom så gott som ingenting. Med lite god vilja kunde man mäta in 1mm i lördagsmorse.

Idag började dagen med ett besök på vårdcentralen. Åke skulle på en kontroll eftersom blodvärdet är dåligt. Läkaren, som var en vikarie, undersökte honom och skickade sedan iväg oss till labbet för blodprovstagning. Det gick inte alls för de prover som skulle tas var fasteprover, så nu måste han tillbaka på onsdag igen.

I eftermiddag har Åke varit och pressat ett lass hö för en granne och jag har klippt ligusterbuskarna och vattnat, vattnat och vattnat! Nu har det börjat mulna, hoppas att Vår Herre vill vara så nådig och släppa ner några mm regn på våra bruna gräsmattor! Jag vattnar bara på rabatterna och i trädgårdslandet.

Det är ju snart midsommar och jag har fått några midsommargåvor, som jag tänker presentera här nu i veckan. Jag börjar med den här vackra hälsningen som kommit från Maud/MaD Design.


Tack Maud!

p align="center">

Ditt boende

 • Hur bor du? Jag, min man och våra två katter bor på en lantgård och vårt hus är ganska stort. Hur det ser ut kan du se i toppbilden. På nedre våningen har vi sal, salskammare, vardagsrum och kök och på övervåningen finns det 4 sovrum.
 • Hur många gånger i ditt liv har du flyttat? När jag var barn flyttade familjen 4 ggr och när jag och Åke gifte oss flyttade jag hem till hans gård.
 • Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? 20 år.
 • Var du än bor har du bra kontakt med grannarna? Vi har bra kontakt med grannarna.
 • Vad har du av följande: Badkar/dusch? Vi har badkar och handdusch
 • Balkong/altan/uteplats/trädgård? Jodå, det finns alltihop.
 • Kök/kokvrå/annat? Kök
 • Antal toaletter? En

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:40   |

Fredagen den 15 juni 2007

Halvvägs
16-17 grader varmt.

Halvägs i juni månad har vädret blivit lite normalare och ganska behagligt. Nu önskar man att man kunde stoppa tiden och få behålla den här underbara månaden länge, länge. Det är ju faktiskt bara en vecka till midsommar och då är det att börja räkna ner igen. Krister brukar terrorisera mig på midsommaren och säga att "Nu är det snart jul!"


I trädgården blommar schersminen och den doftar ljuvligt.


Rosentrybusken blommar också rikligt.

Idag har jag varit i trädgården i stort sett hela dagen. Först var det gräsmattorna som behövde ansas. Inte för att det var något högt gräs att ta hand om utan för att få bort alla andra konstiga skott och växter som skjutit i höjden. Sedan har jag tagit bort spenaten i trädgårdslandet. Jag har skördat 2 ggr och nu började den gå i blom. Där den stod har jag sått dill och sallad. Och så har jag vattnat förstås! Ännu har vi inte fått något regn, men det ska eventuellt komma en skvätt i helgen.

Vår gäst från Arboga har varit i Visby på arkivet och släktforskat idag. Nu har vi suttit och titta på TV. Vi har sett på Diggiloo och sedan en småmysig film, "Skruva den som Beckham" tror jag den hette. Och nu väntar kudden.

Ha en trevlig helg!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 23:00   |

Onsdagen den 13 juni 2007

Färdigjobbat
22 grader varmt.

Så var det färdigjobbat för den här gången och tillvaron kan återgå till normala rutiner igen. Visst har det varit roligt att komma hemifrån lite och kul att se att man kan plocka fram gamla kunskaper fortfarande. Hoppas nu att Inger, som jag vikarierat för, inte hittar alltför många fel imorgon när hon kommer tillbaka till kontoret på Värme & Sanitet.

Idag tog jag mig en shoppingvända när jag slutat och var ute på Öster och köpte mig en solsäng, några nya frottéhandukar och nya vinglas. De gamla vinglasen har blivit så fula av diskningen i diskmaskinen. Nu finns det diskmedel som förhindrar korrosion, men när mina gamla glas var nya fanns det inte, så de ser ganska förfärliga ut.

Ikväll blir det torskfilé med färskpotatis, sallad och skarpsås. Det är mumsigt tycker vi! Det har nog aldrig hänt förut att potatisen varit färdig så här tidigt. Åke tycker att det är fusk att börja ta av dem innan midsommar, men det är ju så gott!


Färskpotatis och dill direkt från trädgårdslandet.

Imorgon är det lite pyssel med städning och annat, för på eftermiddagen kommer kusin Göran från Arboga och stannar sedan hos oss några dagar. Det ska bli trevligt med en gäst i huset.

Nu ska jag gå och sätta på potatisen och sätta igång med matlagningen. Åke är och kör hövagnar för en granne, men han är nog snart hemma.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 18:05   |

Måndagen den 11 juni 2007

Tjejsnack
25 grader varmt.

Fotografering

1.Har du någon vanlig kamera? (Alltså inte mobil) Vilken sort? Om inte, vill du ha någon speciell?


Jag har en Nikon Coolpix 3500.

2.Har du/vill du ha en mobilkamera och vid vilka tillfällen använder/skulle du använt den? Jag har en mobilkamera och använder den de gånger den andra kameran inte är med. Den är ett bra komplement och den är bra när man vill sända ett foto till någon som inte har dator.

3. Gillar du att fotografera? Vad? Om inte, varför? Jag tycker om att fotografera. Det är roligt när man har en digitalkamera och kan ta massor av bilder precis när man vill.


Särskilt roligt är det att fota vackra växter


Och småkryp

4.Gillar du att stå framför kameran? Varför/Varför inte? Jag gillar inte att stå framför kameran. Jag har alltid haft komplex för mitt fula bett och vågar aldrig skratta på bild.

5.Vad fotograferade du senast?


Störtade mig ut nu och tog ett foto i trädgården.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:40   |

Söndagen den 10 juni 2007

Vilket partaj!
Lite molnigt är det idag och 22-23 grader. Man vet inte riktigt vad det ska bli av vädret. Nu vill vi ha regn!! Jag ser på min indexsida att vi nu legat högre i temperatur än Catania ett bra tag. Helt fantastiskt att det kan vara så här varmt i början av juni!

Och ett helt fantastiskt partaj var vi på igårkväll. Det var våra grannar vid Depps, där båda i vintras fyllde 40 år, som bjöd på fest. Och det var verkligen ett kalas som hette duga. I trädgården hade man satt upp 3 stora partytält för att härbergera alla gäster. Festen började redan klockan 16:30 och gästerna strömmade till från hela landet, 210 personer totalt och därav 73 småbarn. Allt var otroligt välplanerat! Barnen fick åka traktor och vagn, rida på ponny, det fanns fiskdamm och en trollkarl underhöll de lite större barnen.


Jag hade inte kameran med, men tog det här kortet av trollkarlen med min mobilkamera.

När det blev dags att äta vid 18:30 tiden fick barnen och även de vuxna som så ville, grillkorv och hamburgare och de vuxna fick en härligt buffé, som var framdukad i köket. Dricka fick man hämta i baren och där fanns allt man kunde önska sig t o m gotlandsdricka.

Efter middagen började musikerna att spela och sjunga så att det dånade runt om i bygden. En väldigt trevlig kväll hade vi och den kommer vi att minnas länge.

Idag är det höskörd som gäller igen. Åke är redan iväg och konfererar med grannarna om hur dagen ska läggas upp och jag tänker sitta här hemma och mysa med mitt DN-kryss och så måste man ju vattna förstås.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 10:40   |

Fredagen den 8 juni 2007

Jag blir så upprörd!
24-25 grader.

Jag blir så upprörd när jag får höra om den här HIV-mannen som tagit kontakt med en massa unga tjejer på nätet och även träffat en del av dem och smittat ner dem med HIV . Vilken del av kroppen tänker vissa karlar med? Och vilket straff ska en sån här snuskhummer ha? Han kan ha dömt ett okänt antal småtjejer till ett liv i sjukdom och elände! Det enda positiva i den här historien är att han kanske inte blir så gammal själv.

Mycket elände är det trots att solen skiner och det är högsommarvärme. En son till en av våra bekanta omkom i lördags när han blev ihjälklämd under en bil. Domkraften, som han hissat upp bilen med, gav med sig och han fick bilen över sig. Det är så tragiskt, en 37-åring med hela livet framför sig! Och likadant är det med speedwayföraren från Vargarna som avled efter olyckan igår. Ett liv är så skört och kan vara slut på bara någon sekund.

Positivt är i alla fall att jag fått en trevlig sommarhälsning från Kerstin


Tack Kerstin!

Imorgon är det lördag och eftersom jag jobbat i veckan, så får det väl bli lite veckostädning. Flugorna har ställt till fönstrena igen, så jag får nog putsa av dem, fönstrena alltså! Idag sydde jag iordning en tunn gardin som jag har satt upp i köksdörren som ett insektsnät. Hoppas att jag kan ha dörren öppen utan att få in flugor nu.

Ha en trevlig helg!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 19:40   |

Onsdagen den 6 juni 2007, Sveriges Nationaldag

Nationaldagen
25-26 grader.

Igår, tisdag jobbade jag inte så länge, utan åkte hem vid lunchtid. Allt gick bra och jag tror inte att jag gjorde några större tabbar. När jag kom hem pysslade jag i trädgården. Man behöver vattna ofta nu när det är så varmt. Mina små asterplantor ligger som slagna soldater i värmen, men en skvätt vatten på kvällen gör under och på morgonen är de så pigga igen. Få se hur många som överlever om solen och värmen ska hålla på.

Fästingplågan är värre än någonsin. Jag har aldrig varit med om att få fästingar på mig när jag är ute i trädgården, men iår har jag redan haft 3 st som bitit sig fast. Nu gäller det att vara uppmärksam och kolla bettställena så att man kvickt märker om man blivit smittad med borrelia .

Den här Nationaldagen har varit helt otroligt vädermässigt. Soligt och varmt och nästan ingen vind, så Åke hissade flaggan, trots att han är nervös över att vår gamla flaggstång ska falla ner. På eftermiddagen kom Krister och Thomas hit och drack eftermiddagskaffe, annars har det inte hänt så mycket. Jag har suttit ute i skuggan och läst mest hela dagen. Idag har jag läst Camilla Läckbergs bok Predikanten, en ruskig historia som verkligen gjorde att jag sträckläste.

Nu snurrar vattenspridaren i trädgårdslandet, potatisen står i knopp och ska det bli något under stånden så vill det nog till att man vattnar flitigt. För att inte tala om jordgubbarna som har massor av kart. Det blir säkert både nypotatis och jordgubbar till midsommar.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 19:50   |

Måndagen den 4 juni 2007

Jobbe/Tjejsnack
En mulen början på dagen blev det, men eftermiddagen har varit solig och varm, det har varit 22-23 grader.

Och i det varma fina sommarvädret har jag börjat "jobbe" igen. Fast det är bara ett par veckor och jag kommer och går lite som jag vill, så det är inte så betungande. Fast jag måste säga att jag var lite trött i huvudet när jag kom hem idag. Jag har inte varit på kontoret på 1½ år, så det gällde verkligen att plocka fram gamla kunskaper.

Mitt bredband har de fixat till nu, så nu har jag full bandbredd igen. En bussig kille från support ringde ikväll och bad mig kolla och när jag gjorde det var allt ok. Fast lite oroande var det när han sa:"Vi har pillat på en grej, som vi inte trodde hörde ihop med det här problemet, men tydligen gjorde det det i alla fall." Visst kan man bli fundersam!

Sommar

 • Vad är det bästa med svensk sommar? Solen och värmen på dagarna och de ljusa nätterna.
 • Vad har du för semesterplaner? I sommar är vi hemma och njuter. Mot hösten kanske det blir en resa till Sicilien.
 • Vad ska du göra på midsommar? Ingenting särskilt, bara umgås och äta gott.
 • Favoritsommarmaträtt? Matjesill med färskpotatis, en god grillad köttbit och så jordgubbar till efterrätt.
 • Ditt bästa sommarminne? Min barndoms somrar var alltid varma, solen sken hela dagarna och om det regnade någon gång var det varma härliga sommarregn som man kunde få springa ut naken i. Och på kvällarna fick vi cykla med mamma och pappa till Varvsholmen och bada. Vi hade en speciell tvål som skummade även i saltvatten. Det är sommarminnen det!

Nu är det bäst att jag går till sängs så att jag kan möta morgondagen pigg och utvilad.


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 22:20   |

Söndagen den 3 juni 2007

Liljekonvaljer
En härlig sommarsöndag med temperatur på 20-22 grader.

På förmiddagen for Åke iväg på en inspektionstur, som han kallar sina bilutflykter och kom hem med en bukett liljekonvaljer. Han är dock för himla gullig!

Efter lunch har vi suttit ute i solen och njutit. Nu har vi druckit eftermiddagskaffe, Åke har hjälpt mig lägga på bärnät över jordgubbsodlingen, och nu ska vi köra på Klinte en vända. Och imorgon är det jobb som väntar, då ska jag vara i Visby kl 8, så det blir tidig uppstigning.

Pia (pimli.se) skryter i sin blogg om det fina vädret de ska få kommande vecka i Hedemora.


Det ser inte sämre ut här!


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:10   |

Lördagen den 2 juni 2007

Solen är tillbaka!
Efter en radda gråa och trista dagar är solen tillbaka igen.

När det gäller min dåliga bandbredd är det inget nytt att rapportera, ingen har hört av sig sedan jag gjorde min felrapportering och bandbredden är fortfarande lika usel.

Skype har i alla fall hört av sig och har kommit med diverse förslag, få se om det hjälper. Idag har IE i alla fall uppfört sig.

Bergvärmen fungerar som den ska efter Bosses insats i torsdagskväll. Nu har han och Carina åkt till Åland för att vara med på sin gudsons konfirmation. Ludde är också med, han börjar bli riktigt berest. Husse och Matte behöver inget pass,


men det måste Ludde ha.

Idag har det varit trädgårdsarbete som gällt. Vi började med gräsklippning och sedan har Åke finputsat under staket och runt buskar och träd. Jag har planterat ut asterplantorna som börjat bli riktigt stora. Hoppas nu att det inte blir för kallt för dem inatt. Det har varit väldigt blåsigt idag, så det var väl inte helt ideala förhållanden, men jag ska jobba nästa vecka, så det fick bli så i alla fall.


Nu blommar min trädpion så vackert med 5 stora blommor.


Blommorna är jättestora och doftar himmelskt.


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 23:15   |


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Juni


ARKIV 2007

Google