Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Maj 2008        Juni 2008         Dagbok Juli 2008 »


Sista juni

Måndag 30 juni 2008 | 17:20 | 18 grader

Datorn - Har fått vila idag. Bredbandet har varit svajigt, vad det nu kan bero på?

Gjort - Manglade lakan på förmiddagen och pysslade inne. Var i trädgården på eftermiddagen.

Humöret - Sisådär!

Hälsan - Idag har det faktist känts ganska hyfsat. Jag har inte haft någon värk utan bara lite obehagskänslor.

Läst - Lyssnade på de sista avsnitten av Stieg Larssons, Luftslottet som sprängdes. Det är synd att den är slut!

Turisterna - Nu är invasionen av turister igång. Det var kaos på Konsum idag.

TV - Ikväll blir det "Sommar med Ernst" och sedan "Foyley´s War" för min del.

Vädret - Dagen började med 4 mm regn, vid 10 sken solen igen, kl 17 började det mulna. Får vi en skvätt till ikväll?


Utmanad

Söndag 29 juni 2008 | 17:10 | 18 grader

Utmaningen kommer från Lena Birgitta

REGLER

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv.
Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn...
Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information...

Jag bryter reglerna och kommer inte att utmana någon speciell. Den som känner sig manad får gärna haka på!

Underliga/egendomliga saker om mig själv

 1. Jag lider av något, som nog många andra kvinnor också är drabbade av, duktighetssyndromet. Jag får dåligt samvete om jag inte gör saker på ett ordentligt och bra sätt och måste hela tiden visa att kvinnor kan.
 2. Ligga och läsa går inte, för då somnar jag ofelbart.
 3. Jag blir lätt illamående om någon talar om äckliga saker vid matbordet, jag är med andra ord kräsmagad.
 4. Börjar jag med en sak vill jag alltid göra den färdig och har väldigt svårt för att avbryta det jag håller på med.
 5. Jag har nog defekt färgsinne, för jag kan aldrig tänka mig hur t e x ett gardintyg kommer att passa till möblerna. Tur att vi har snälla handlare som låter mig låna hem.
 6. Jag är väldigt fascinerad av siffror och löser dagligen sudoku.


Nya flaggstången på plats

Söndag 29 juni 2008 | 11:20 | 18 grader

Inte blev det några större mängder regn i fredags inte. Ynka 5 mm kom det under kvällen och natten. Maken kallar sådana småskvättar för torkdroppar, de bara retar aptiten.

Igår skulle den nya flaggstången sättas upp. Det har varit mycket planerande och funderande på hur det skulle gå till.


Här förbereder maken stångresandet

Bosse och ett antal grannar var vidtalade för att hjälpa till med resningen av stången, som är 14 meter hög. Jag var redo med kameran för att dokumentera händelsen. Men Bosse kom först av medhjälparna och han är en handlingens man, så han började resa stången själv med Åkes och min hjälp.


Hej och hå, och så var stången på plats!

På kvällen hade vi några grannar på middag. Rosévinet, som vi köpte i Hemse i fredags, använde vi som drink före maten och sedan åt vi melon och lufttorkad skinka som förrätt, plommonspäckad fläskkarré med färsk potatis från trädgårdslandet som varmrätt, några goda ostar och kex och så kaffe och jordgubbstårta. Det blev en trevlig kväll och alla verkade nöjda med förtäringen.

Nu är webkameran på Stora Torget i Visby på plats igen, så på min startsida kan du följa vad som händer där. Dels har jag lagt in några klipp från gårdagen och så finns det även en länk där man kan se live vad som händer på torget.

Idag är det gråväder, men ganska varmt i alla fall. Åke har åkt på Klinte för att hämta DN och jag ska börja förbereda middagen - rester från gårdagen.


Äntligen regn?

Fredag 27 juni 2008 | 16:50 | 15 grader

Idag ser det faktiskt ut som om det skulle kunna bli lite regn. För någon timme sedan satt jag här vid datorn och då började regnet trumma på taket och efter en liten stund gick strömmen. När det kom tillbaka knäppte jag på datorn igen och kollade SMHI:s radar/blixt och minsann, det hade varit åska på mellersta delen av ön.

Det är de svarta kryssen som är blixtarna.

Nu är det bara att hoppas att det kan komma lite mera regn senare ikväll. Åska är ju inte trevligt, men det verkar som om det är enda chansen för att få lite nederbörd.

På förmiddagen har jag städat och tvättat några maskiner och så har jag varit ute i trädgården och räfsat upp torra löv. Det är murgrönan på norrsidan av huset om inte gillar torkan. Åke har varit i skogen och fått hem ett par torrgranar till.

Efter lunch har vi varit en vända till Hemse. Vi ska ha gäster imorgon kväll och jag vet inte riktigt vad vi ska bjuda på, så vi köpte både vitt vin och rosévin. När Kerstin och Hassine var här hade de med sig ett rosévin som var så gott. Det heter Vida Salvaje, det har skruvkork och kostar 60:-.

På vägen hem var jag och köpte några vita isbegonior som vi var och planterade på mammas grav. Penséerna var inte så vackra längre.

Man läser ofta att kommuner och andra myndigheter är dåliga på att svara på mail, men Örebro är verkligen exemplariska. I helgen kom Kerstin och undrade om jag visste vad Angelgatan i Örebro fått sitt namn ifrån. Vi letade febrilt på nätet, men kunde inte komma på det. Då skickade jag iväg ett mail till Örebro stad och bad om hjälp. Vi var väl tveksamma till om någon skulle bry sig om att svara, men idag fick jag svar. Man kunde inte lämna något riktigt besked om ursprunget till namnet. Sällskapet Gamla Örebro hade en teori om att gatan fått namnet p g a att den går i vinkel (angel). En man som tidigare arbetat på stadsarkivet ansåg att namnet kommit från Angelby gård. Heder åt Örebro Stadsarkiv som gav sig tid att svara på vår undran.

Trevlig helg!


Nostalgi

Torsdag 26 juni 2008 | 22:50 | 14 grader

Jag ska just gå till sängs, men satt och tittade lite på YouTube och hittade en av mina stora idoler från tonåren, Mario Lanza. Som jag älskade honom! Jag såg alla hans filmer både en och två gånger. När jag ser honom idag kan jag väl inte riktigt förstå hur jag kunde falla för hans snutfagra utseende, men smaken förändras väl med åren.

Mario Lanza, föddes 1921 i Philadelphia och dog 1959 i Rom. Han var en amerikansk skådespelare och operasångare (tenor) av italiensk härkomst. Han var son till en invalidiserad krigsveteran och en sömmerska. Som barn tog han sånglektioner, men var mindre intresserad av akademiska studier och hoppade av skolan för att istället arbeta i en släktings grossistfirma. 1942 provsjöng han för dirigenten Serge Koussevitzkij och erhöll ett stipendium. Han skrev kontrakt för en konserttur, men militärtjänstgöring under andra världskriget kom emellan. Efter kriget fick han filmkontrakt hos MGM och medverkade i ett antal skräddarsydda musikalfilmer. Han åtnjöt stor popularitet under en kort period. Mario Lanza är kanske mest känd för rollen som Enrico Caruso 1951. Han började dock missbruka alkohol och droger, vilket ledde till en enorm övervikt. Han dog endast 38 år gammal.

Här sjunger han Nessun Dorma

Nu ska i alla fall jag gå och sova.


Ensamma igen

Onsdag 25 juni 2008 | 16:10 | blåsigt, 17 grader

Så har våra gäster åkt och vi är ensamma igen, Åke, jag och katterna. De enda som är riktigt glada över det är nog katterna, som nu kan återerövra sina liggplatser inomhus som de inte vågat använda medan vi haft Kerstin och Hassine här.

Vädret igår var riktigt besvärligt med hård blåst som gjorde att gotlandsbåtarna inte kunde gå. På förmiddagen var det mulet och bara 13-14 gr varmt, men fram mot lunch kom solen fram och då blev det lite skönare. Vi var ute och åkte en sväng med våra gäster och på kvällen kom Carina och Bosse hit och åt middag tillsammans med oss.

Idag var det fint på förmiddagen, men nu är det mulet och kyligt ute. Jag har just varit ute en vända och vattnat. Egentligen är det bevattningsförbud nu, men vi har eget vatten så jag använder det till trädgårdsland och rabatter. Jordgubbarna börjar mogna och idag plockade jag ett par liter för första gången i år. Det är väldigt mycket kart, så det lär nog bli en hel del även om en del av plantorna inte ser riktigt friska ut. Jag vet inte om det är brist på vatten eller om de fått något virus på sig.

När det gäller mitt virus (bältrosen), så är det mesta läkt nu och huden börjar se skaplig ut även om det är fula ärr och fläckar fortfarande, men jag har ännu ganska ont av det. Inatt behövde jag dock inte ta några tabletter och det känns bra.


Tisdagstema - Förvaring

Tisdag 24 juni 2008 | 10:10 | blåsigt, 14 grader

Tänkte oss att vi skulle roa oss med att visa upp lite förvaring den här veckan. Har du nån smart, ovanlig, fiffig förvaring? Eller har du sett nån någon annanstans? Fota och visa!


Ser du den lilla skåpdörren?


Här, i skåpet under trappan, har våra barn haft förvaring för sina leksaker. Nu är det barnbarnen som har grejor där.


Midsommar

Måndag 23 juni 2008 | 14:10 | blåsigt, 19 grader

Så är det vardag igen och midsommaren 2008 är snart ett minne blott. Det har varit en härlig helg, trots att bältrosen gjort sig påmind då och då, mest nattetid.

På midsommaraftons morgon vid 03.30-tiden kom min syster Kerstin och hennes man, Hassine, hit för att fira midsommar tillsammans med oss. Åke var uppe och tog emot dem och sedan gick de naturligtvis till sängs för att försöka få sova några timmar. På förmiddagen kom min andra syster, Barbro, och hennes man, Bosse, med Birka Paradise till Visby. De skulle ligga där 10.00-18.00 och naturligtvis skulle vi försöka att träffas. Så efter en sen frukost gav vi oss iväg till Visby. Det är inte så ofta vi träffas tillsammans alla tre och vi passade på att äta lunch tillsammans i Visby.


Här sitter vi tre systrar på restaurang Vinäger, Kerstin, Barbro och så jag.

Efter ett par timmar åkte vi tillbaka till Fröjel för att börja förbereda midsommaraftonens middag. Kerstins yngsta son och hans familj skulle komma hit också och så Krister och Thomas. Vi skulle ha matjesill och färsk potatis, grillat lamm och potatissallad och så jordgubbstårta.


Kerstin, Janeth och Haroun tittar på medan Hassine sköter grillningen.

På midsommardagen åt vi sillrester till lunchen och sedan gick Kerstin, Hassine och jag på en promenad. Det blåste och var ganska kyligt, men det kändes gott att komma ut och röra på sig ett tag.


När vi kom hem blev det kaffe ute på terassen.

Igår var det ganska mulet, men vi åkte en sväng på förmiddagen och var och tittade på Björkhaga stugby och så var vi vid Stenhuse i Sanda och köpte jordgubbar. Efter lunchen gick Kerstin och jag en promenad i snålblåst och duggregn.

Idag är Kerstin och Hassine och hälsar på bekanta på norra Gotland och här hemma på Stenstugu håller försäkringsbolagets hantverkare på med lagningen av ladugården och Åke har gjutit ner fundamentet till den nya flaggstången. Jag har tvättat några maskiner och hängt ut för första gången i år. Jag vill inte hänga ut tvätt så länge de är en massa pollen i luften, men efter de här regnskvättarna som kommit tror jag att det mesta pollenet är borta.

Igår skulle jag egentligen använt kameran hela dagen, det var månadens sista EFIT, men kom inte ihåg det förrän långt fram på dagen. Datorn har varit nerstängd hela helgen, så påminnelsen fick jag aldrig se. Så jag får vänta med EFIT till nästa månad.


Fynd i mailboxen

Onsdag 18 juni 2008 | 17:10 | blåsigt, 17 grader

Dagen har jag tillbringat ute i trädgården. Gräset är klippt, aster- och purjolöksplantor satta och jordgubbarna har fått nät över sig som skydd för trastarna. Jag har också lyssnat färdigt på Stieg Larssons andra bok, Flickan som lekte med elden. Den var väldigt spännande!

I mailboxen hittade jag den här rara kryapådig-hälsningen från Berit.

Tack Berit!

Och inte bara den utan några midsommarhälsningar också.

Tack Susanne!

Tack Maggan!

Tack Annette!


Ordlös onsdag - Potatis

Onsdag 18 juni 2008 | 08:10 | 15 grader

Flera ordlösa bilder hittar du hos Nejma i Marocko.

Flera ordlösa bilder hos mig hittar du HÄR


Tisdag - Kupan

Tisdag 17 juni 2008 | 21:10 | 16 grader

Idag har jag varit på Kupan i Hemse och jobbat. Jag var först lite tveksam till om jag skulle åka, med tanke på min bältros, men eftersom alla blåsor nu är borta är jag inte längre smittbärare utan känner att jag kan vara ute bland folk igen. Bältros smittar ju inte, men om man skulle stöta på någon som inte haft vattkoppar kan man smitta dem så att de får det. Jag har ännu ganska stora besvär i form av brännande känsla och värk. Det går ganska bra på dagen, men jag får nattsömnen störd. Jag tar ett par Alvedon innan jag går till sängs och då sover jag några timmar i alla fall. Sedan har jag en extra tablett liggande på nattduksbordet, som jag tar om det börjar bli besvärligt igen.

På Kupan var det ganska många kunder och mycket kläder och grejor att sortera. Jag gjorde ett inköp själv också - ett fotstöd att ha när jag sitter här vid datorn. Jag är ju ganska kortväxt och har länge funderat på att skaffa någon slags pall att sätta upp fötterna på. Nu sitter jag här så bekvämt med fötterna i rätt höjd.

I november 2007 fick vi besök av en bil, som gick rakt igenom 2 staket och med dragkroken dundrade in i ladugårdsväggen och gjorde ett stort hål där.


Det var en riktigt dramatisk morgon!

Idag, 7 månader, senare kom det hantverkare som genom försäkringsbolagets försorg ska laga skadorna. Det ena staketet är nu lagat, dörren är lagad och muren påbörjad. Det blir säkert jättestiligt när det är färdigt.

Åke har börjat klippa gräsmattorna till midsommar. Inte för att det är så mycket att klippa efter, för gräset lyser med sin frånvaro, men det är en massa tofsigt ogräs och skott som ska jämnas av. I morgon ska vi ta det sista.

Av en medarbetarna på Kupan fick jag en back med purjolöksplantor och en med asterplantor och dem ska jag försöka få i jorden i morgon också. Egentligen har jag ingen plats i trädgårdslandet för purjolök, men jag har börjat ta upp potatis, så jag får väl sätta ner purjolöken efterhand som det blir ledigt utrymme.


Tisdagstema - Ögon

Tisdag 17 juni 2008 | 08:10 | 14 graderMöt den här blicken!


Pelargonutställning

Söndag 15 juni 2008 | 18:00 | 14 grader, blåsigt

Den här veckan pågår "Öppen Trädgård" för sjätte året i rad här på Gotland. Privata trädgårdar öppnas för allmänheten och det finns mycket vackert att se över hela ön. Idag valde vi att åka till Sutarve Handelsträdgård i Stånga där de har en av Europas största samlingar av pelargonior, 1800 st lär det ska vara. Jag hann bara fotografera några stycken innan jag blev hindrad, det var fotoförbud! Inte sjutton hade jag sett det.

Det var verkligen fascinerande att se mängden av olika pelargonior. För mig har de olika sorterna pelargonior bestått i att de varit rosa, röda eller vita och eventuellt hängande,( Pellispricken, jag förstår att du ryser om/när du läser detta) men här fick men verkligen en inblick i vilka mängder det finns. Jag kan förstå att när man väl börjar samla, så blir man biten och vill bara ha fler och fler. Här är några stycken:


Svensk välfärd II

Lördag 14 juni 2008 | 18:50 | 15 grader (5 mm regn natten till lördagen)

Så fick vi äntligen en liten regnskvätt. Vädergubbarna pratade om 10 mm, men vi fick 5 och det är vi så tacksamma över. Det kändes så friskt och gott i luften i morse när man kom ut. Maken och jag har sågat ner torra grenar från fruktträden idag och så blev de en vända på Klinte för lite shopping.

Angående det gamla paret, Arvid och Ingar, som inte kan få bo tillsammans på äldreboende, så måste jag komma med ett tillrättaläggande. Bloggaren Gunilla Hjelm skriver att paret enligt Radio Jönköping erbjudits gemensamt äldreboende i Smålandsstenar några mil bort, men tackat nej till det, eftersom man vill bo i Broaryd där det inte finns något äldreboende med dubbelrum. Det är klart att man kan ha förståelse för att de inte vill flytta så långt bort, men om det är vad som krävs för att de ska få bo tillsammans i fortsättningen, så borde de gå med på det. Samma sak skriver Jacky i en kommentar till mitt inlägg den 12/6. Det man kunde läsa i GT var alltså inte helt korrekt och jag blev nog upprörd i onödan. Det var inte riktigt så illa som saken framställdes i tidningen (som vanligt).

Hur slutar matchen? Ikväll gäller det för Sverige att visa vad de går för igen. Maken har åkt till Hembygdsgården i Fröjel för att se matchen på storbildsTV. Ännu har han inte kommit hem (19.00), så det måtte gå bra för det svenska laget.

Ha en trevlig helg!


Paraskavedekatriafobi

Fredag 13 juni 2008 | 15:50 | blåsigt, 16 grader

Är du skrockfull och tror att fredagen den 13:de är en dag när vad som helst kan hända? Själv oroar jag mig inte speciellt för just den här dagen, men maken påstod igår kväll att han inte skulle gå ur sängen idag. Naturligtvis gjorde han det, men han tycker att det är en dag då man inte ska göra något särskilt. Han lider med andra ord av paraskavedekatriafobi vilket betyder en ihållande rädsla för datumet fredagen den trettonde, fint va!

I förmiddags mullrade åskan en stund, men molnen upplöstes och det blev inget av det. Enligt väderleksrapporterna ska det kunna komma lite regn ikväll. Jag hoppas verkligen det! Vi vattnar och vattnar, men det förslår liksom inte. Idag har jag klippt en häck och några ligusterbuskar, annars har det inte blivit så mycket vettigt gjort. På eftermiddagen har jag suttit ute och lyssnat på Stieg Larssons bok "Flickan som lekte med elden".

Hälsoläget kan illustreras med den här videon:

Ha en trevlig fredagskväll!


Svensk välfärd?

Torsdag 12 juni 2008 | 11:30 | blåsigt, 13 grader

Kan man bli annat än upprörd när man läser om de gamla pensionärerna som inte tillåts bo tillsammans fast de varit gifta i 63 år. Nu reagerar folk och i GT säger man, att det är En skam att paret inte får bo ihop. Och visst är det så! Det är en väldigt stor skam att skilja dem åt med den motiveringen att maken, som är 90 år, är för pigg för ett äldreboende. Varför skulle han inte kunna få flytta med sin hustru? Så länge han är pigg och orkar, kommer han ju säkert att hjälpa till med skötseln och tillsynen av henne.

Igår slog kammarrätten fast att Gislaveds kommun gjort rätt när de nekar de gamla makarna att få bo tillsammans sina sista år. Därmed kan man nog konstatera att det är något fel i lagstiftningen när våra husdjur skyddas mot dålig omvårdnad, medan våra gamla får hanteras hur som helst. Hur kan man döma en gammal man till ensamhet i sin lägenhet, medan hustrun ska bo på äldreboende? Det är helt ofattbart, jag bävar för vad som kan komma att hända den dag man blir utelämnad till den kommunala omsorgens godtycke.


Årets sommarpratare

Onsdag 11 juni 2008 | 21:30 | blåsigt, 15 grader

Igår presenterades de som ska medverka i "Sommar på Skansen" och dag har man presenterat listan på årets Sommarpratare.

Sommar, sommar har jag alltid försökt att lyssna på och ibland har man blivit så positivt överraskad, när någon, som man trodde skulle vara tråkig, visar sig vara toppen, ibland har man blivit besviken och utled på oengagerat prat och konstig musik.

Jag glömmer aldrig när jag hörde Kristina Lugn första gången. Jag kunde inte tro mina öron, vad var det där för en konstig människa, som talade så långsamt och släpigt, så att man höll på att somna i solstolen. Men så började jag lyssna på vad hon egentligen talade om och hon har sedan varit en av mina favoriter. I år saknas hon dock i listan. En annan väldigt positiv överraskning var Peter Carlsson (Blå Grodorna), han höll mig också totalt fängslad vid radion så länge programmet pågick. Och så den gamla klassikern Torsten Ehrenmark, som brukade avsluta programserien, han var absolut toppen och min stora favorit. Han kunde konsten att varva sitt kåserande med trevlig musik. För det är ju så man vill ha det, man vill ha både trevligt och intressant prat och bra och varierad musik.

Min årets 10-top lista på medverkande som jag absolut inte vill missa är:

 • 21/6 Fredrik Lindström
 • 27/6 Björn Ranelid
 • 1/7 Amelia Adamo
 • 5/7 Jonas Wahlström
 • 11/7 Leif Silbersky
 • 12/7 Tina Nordström
 • 18/7 Hans Wallman
 • 4/8 Stavros Louca
 • 8/8 Boris Grigorjev
 • 11/8 Carin Götblad
Sedan vill jag naturligtvis lyssna på alla de andra också. Åtminstone en stund - det finns ju avstängningsknapp även på en radio - alternativt kan man byta kanal.

Hälsan? Blåsorna börjar torka in lite, det ser för dj-ligt ut helt enkelt. Det svider, bränner och värker okontrollerat både här och där. Jag kan sitta och titta på ett ställe på magen, det syns ingenting, men rätt vad det är så värker det till. Det var en mystisk sjukdom det här. Jag tyckte igår att det var mycket bättre, men nu vete rackar´n? Nu är det bara 3 tabletter kvar sedan är kuren slut. Då blir det väl att ta till Alvedon och annat för att kunna sova. På dagen är det inte så farligt, det är värst på natten. Jag har med andra ord blivit en riktig svid-och-bränn-kärring

Vad har vi gjort idag? Åke har haft traktorn på verkstad och i morse var vi och hämtade den och då passade jag på att handla lite. Sedan har jag har bakat bullar och Åke har hållit på med att ta bort resterna av den gamla flaggstången, som blåste ner i vintras.

Vilket visar sig vara inte helt lätt. Igår började han med spett, spade och korp och fick bort en del. Men idag har han haft traktorn till hjälp, men sista biten måste han ha en starkare maskin för att få bort. Varför alltihop nere i marken måste bort fattar inte jag riktigt, men han har väl en plan...

Förresten, jag var och grävde upp ett potatisstånd på prov och det finns minsann riktigt fina potatisar redan. Jag tog ett litet stånd och där var 6 fina potatisar, som jag kokade och så åt vi dem ikväll med smör till, en riktig delikatess!


Ordlös onsdag - Glädje

Onsdag 11 juni 2008 | 10:10 | kulingvindar, 15 grader

Flera ordlösa bilder hittar du hos Nejma i Marocko.

Flera ordlösa bilder hos mig hittar du HÄR


Tisdagstema - Retro

Tisdag 10 juni 2008 | 16:10 | hemskt blåsigt, 19 grader

Efter att ha varit utan bredband ett dygn är jag nu "på banan" igen. Min bältros blir allt bättre och idag har jag varit igång nästan som vanligt. På eftermiddagen har vi varit en vända på Klintehamn och tittat på studentkortegen från Donnergymnasiet.


Dagens uppdrag lyder:

Fick 50-tal som förslag till Tisdagstema av annapanna. Men jag tänkte att vi breddar det litegranna, så veckans tema får bli retro. Vad är retro för er? Fram med kamerorna!

När jag ser mig omkring härhemma är det mesta retro. Jag kan inte välja bland alla prylar så det får bli ett collage.


Och här är en kille som verkligen samlat på sig retrogrejor.

Fotot tog jag på hamnen i Bergen 2004.


Söndagen i korthet

Söndag 8 juni 2008 | 22:00 | 20 grader

 • Hälsoläget - det går åt rätt håll, kylbalsam var jättebra, svedan försvann.
 • Humöret - lite muntrare och piggare idag.
 • Vädret - helt strålande solsken, men ganska blåsigt.
 • Gjort - läst ut Stieg Larsson första bok (äntligen). Nu måste jag snabbt ha tag i nästa.
 • TV - sett en Wallanderfilm - Blodsbröder, maken slet sig från fotbollen och såg film han också.
 • Nu - ska jag ta dagens sista tablett och gå till sängs.


Hopp om livet

Lördag 7 juni 2008 | 11:00 | 20 grader

Först av allt, varmt tack för alla uppmuntrande kommentarer och krya-på-dig-hälsningar till mitt förra inlägg. Det känns gott i hjärtat! Jag mår väl inte så där hemskt bra, men det verkar i alla fall som om jag tål medicinen och hoppas att den ska ha effekt. Så det känns som om det finns hopp. Det är ju svårt att veta hur det varit utan den. Värken är borta, rodnader och blåsor har växt till sig och det svider och bränner ganska mycket. Nu har jag varit på apoteket och köpt kylbalsam så får vi se om den har någon effekt. Jag gör inte så många knop nu, utan sitter helst i skuggan och vilar.

Egentligen skäms jag över att beklaga mig så här, när jag vet att det finns så många med kroniska krämpor och ständig värk, men jag är ju bortskämd med att vara frisk! Det enda jag varit ute för tidigare är ett par omgångar med ryggont och ischias. Först hade jag tänkt lägga ut ett foto av min mage och rygg, men sparar det till tisdagstemat ifall det skulle bli "äckligt" den här gången. Här kommer en bild på något vackert i stället.


Skogslilja

Det är så vackert i naturen nu. Jag gick en promenad med Ludde häromdagen och i hagen där vi gick fanns det vita skogsliljor. Jag är en dålig botaniker, så jag vet inte om det är den stora skogsliljan eller den vanliga vita, men vacker är den i alla fall.

Ha en riktigt trevlig helg!


Det är synd om mig

Torsdag 5 juni 2008 | 21:40 | 22 grader

Det är bältros jag drabbats av. Som Znogge så riktigt skriver gäller det att komma under behandling inom 72 timmar sedan man upptäckt första blåsan. Jag läste det igår kväll på nätet, så i morse ringde jag till vårdcentralen och fick en tid kl 11.30. Läkaren konstaterade snabbt att det var bältros och sa:"Nu får du snabba dig till apoteket, medicinen finns där om fem minuter".

Jag åkte direkt till apoteket, men inte fanns det något recept inte. Jag fick sitta ner och vänta medan de ringde upp läkaren och kollade varför han inte skickat något. Det tog ca 15 minuter, sedan var receptet på plats. Nu var det bara det, att just den här medicinen, som han skrivit ut inte fanns i Klintehamn och inte i Visby heller. Det enda apotek på Gotland som hade den låg i Hemse. Så det fick bli en biltur dit för att hämta ut tabletterna. Jag tog en omgående och sedan ska de tas var fjärde timme 5 ggr om dagen. Det innebär att jag måste ställa klockan på ringning på kl 06.00 för att ta den första, annars hinner jag inte med alla fem. Tur att kuren bara varar en vecka! Hoppas nu bara att jag kommer att tåla tabletterna och att de hjälper, jag har faktiskt börjat få värk och fortsätter den får jag väl ta en Alvedon mot värken.

Jag som gått och skrutit med att jag är så kärnfrisk och aldrig behöver ta några mediciner. Där ser man så fort det kan vända! Och att råka ut för just bältros, en sån där "gamlingssjuka". Och det allra tråkigaste är att min syster Kerstins ena son med familj kommer ner till Gotland över midsommar och eftersom sonhustrun är gravid tyckte läkaren att jag absolut inte skulle vara i närheten av henne. Känner man sig pestsmittad eller?!?

Så, nu fick jag gnälla av mig lite. Vädret är i alla fall helt strålande och i eftermiddag satt vi ute under äppelträdet jag och maken och myste. En kopp kaffe och DN:s fredagskryss (fast det är torsdag), ljumma vindar och fågelkvitter. Det är sommar!

GLAD NATIONALDAG!


Gratis hundbajspåsar på Gotland

Onsdag 4 juni 2008 | 17:20 | 20 grader

I Helagotland.se kan man idag läsa att - Gratis hundbajspåsar ska ge renare parker. En uppföljning till min Ordlösa onsdagsbild kanske? Kan de ha sett den månne?? Nej knappast, men det är lite smålustigt så det kan bli!

Jag har fått någon konstig slags eksem som ser ut som om det vore bältros, men det gör ju inte ont, så det kan det knappast vara. I lördags när jag duschade kände jag att jag var öm i huden och musklerna på höger sida av magen/ryggen och trodde att jag överansträngt mig med grävning. Det småvärkte och gjorde ont i söndags också och igår morse hade jag en röd fläck med små blåsor på på magen. Det har sedan spridit sig med några mindre fläckar längs midjan fram till ryggraden. Det varken kliar, svider eller värker. Är det någon som har någon idé om vad det kan vara? Eller ska jag bli tvungen att kontakta sjukvården? Jag avvaktar nog några dagar så att jag får se hur det utvecklas. Jag har läst sjukvårdsupplysningar här på nätet och om det är bältros borde det göra ont?!?

Förutom att springa och spegla mina röda fläckar har jag hackat i potatislandet, varit på Klinte och handlat, vattnat tujahäcken och nu går vattenspridaren för fullt på potatisen. Jag hade ju tänkt mig få färsk potatis till midsommar. Fortsätter den här torkan har vi väl snart bevattningsförbud. Som tur är har vi eget vatten till bevattning, men även när man använder det sänks ju grundvattennivån, så man får väl vara lite varsam.

Nu är det dags att gå och laga middag. Kusin Göran åkte igår, så det blir rester idag.


Ordlös onsdag - Fiffigt

Onsdag 4 juni 2008 | 08:50 | 16 grader

Bruksanvisning

Flera ordlösa bilder hittar du hos Nejma i Marocko.

Flera ordlösa bilder hos mig hittar du HÄR


Tisdagstema - Upp

Tisdag 3 juni 2008 | 09:10 | 16 grader, men det ska bli runt 20 idag

Veckans tema är upp. Vad ser ni om ni vänder blicken uppåt? Vänd inte bara blicken förresten, vänd kameran också och dokumentera.

Jag följde uppmaningen och gick ut och lade mig under rosenhagtornsträdet.

Idag ser det ut att bli ännu en härlig sommardag. Jag håller på att rensa upp i min stora perennarabatt och där har jag jobb ett tag till innan den ser hyfsad ut. Sedan ska jag vattna igenom den ordentligt och sätta asterplantor.

Efter lunch ska jag ta en promenad med Ludde, för Carina är i Visby hela dagen och han måste ju få komma ut en stund mitt på dagen.


Årets första bad

Måndag 2 juni 2008 | 08:00 | 16 grader, så här tidigt på dagen!

Det är verkligen underbara sommartemperaturer nu och igår körde kusin Göran en sväng ut på södra Gotland. Vi var ute på Näsudden och tittade påvindkraftsparken och det är verkligen imponerande när man kommer så nära. Sedan körde han fram till Burgsvik och ner till hamnen och där badades det minsann.

Kan det här vara en bild på årets första bad? Det vet jag ju egentligen inte, men det är min första badbild från Gotland i år i alla fall.

Vädret idag ser ut att bli lika vackert som igår, så det lär nog bli lite trädgårdspyssel och så ska jag och Göran åka till Klinte kyrkogård och se till gravarna där.

Varmt grattis till Babben som fått årets karamelodiktstipendium.


Nyare inlägg | Äldre inlägg


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Juni


A R K I V 2008

Google