Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok April 2007        Maj 2007         Dagbok Juni 2007 »


Torsdagen den 31 maj 2007

TP-test
12-13 grader varmt.

Grått och disigt är det den här sista dagen i maj. Jag har tagit vara på tvätt, strukit och manglat. Det är sån´t som har fått ligga i väntan på en lämplig dag att ta hand om det.

Kollar ni er bandbredd någon gång? Sedan vi blivit överflyttade från Geab till ePhone så har jag upplevt att internet varit väldigt trögt. Videoklipp har bara hållit på och buffrat och hackat. När jag kollar så har jag bara 83kbit/s i stället för 2Mbit, tro sjutton att det går trögt. Jag använder TPtest för att kolla bandbredden och brukar ligga runt 2Mbit/s. Nu har jag felanmält det här och så får vi se vad som händer.

Och inte nog med det! Jag laddade hem en ny version av Skype och det gör att Internet Explorer uppför sig knasigt, så nu har jag felanmält till Skype också. Jag blir bara så irriterad när sånt här händer. Men tydligen är det en sån dag idag.

För i morse skulle vi starta upp bergvärmeanläggningen för att få sommarvarmvatten och då funkade inte den heller! Tur att vi har en bussig son som kommer hem och hjälper oss med den ikväll.

Och tur att det kom lite trevligt i mailboxen i alla fall, denna trista dag. Ulla-Britt har sänt så gulliga sommargåvor. Här kommer en av dem, de andra sparar jag till längre fram.
Jag kanske ska passa på att slå ett slag för ett mail från Bia också, som jag saxade igårkväll, du hittar det i Bokhyllan/Guldkorn.


Tack Ulla-Britt!


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:40   |

Onsdagen den 30 maj 2007

Skryt o skrävel
12-13 grader varmt.

Morgonen började så bra med sol och varmt härligt väder. Vid 9-tiden hade vi över 20 gr varmt och jag hann surfa runt och skryta med vårt fina väder. Men se det skulle jag inte ha gjort! Det dröjde inte så länge, så började kall dimma rulla in från havet och shortsen fick snabbt bytas ut mot långbyxor.

Planerna för dagen var inte så utstakade utan jag beslöt mig snabbt för att idag var det en bra dag för bakning och så fick det bli.


Titta så duktig jag varit! (Skryt och skrävel igen!!) Det är skönt att ha litet i frysboxen ifall någon skulle titta in.

Nu har vi varit på Klinte en vända, för Åke skulle ha lacknafta till målarpenslarna. Nu ska det målas fönster i ladugården igen.


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:05   |

Tisdagen den 29 maj 2007

Bilstädning
22-24 grader varmt.

Dagen inleddes med bilstädning. Det har varit av behovet länge och nu gick det inte att slingra sig ifrån det längre. Maken tvättar utvändigt, men invändig städning får jag ta hand om. Det är fasligt vad stökigt och dammigt det kan bli i en bil som bara används till "finåkning".

Efter den insatsen tog jag ner köksgardinerna och lät tvättmaskinen ta hand om dem medan jag putsade fönstrena. Pust! Nu var innejobbet klart för dagen, nu kunde jag med lugnt samvete gå ut i det härliga sommarvädret. Jag pysslade med mina blommor och så klippte jag spireahäcken. Det är en brudspirea och enligt Stora Trädgårdsboken ska den klippas så fort den blommat färdigt, så det borde vara perfekt nu.

I mailboxen idag kom det ett så tänkvärt mail från Astrid, det har jag "saxat". Du hittar det i Bokyllan/Guldkorn.


Utanför fönstret här på hallen där jag sitter vid min dator, har rosenhagtornsträdet börjat blomma så vackert.

Nu väntar TV-kvällen med "Karl för sin kilt" och den spännande norska serien "Hunter".

Ett par timmar senare:

Fy vad "Hunter" är spännande, hur ska det gå för Kicki o Frode? Nu får vi se om jag kan sova efter den gastkramande historien.


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 22:35   |

Måndagen den 28 maj 2007

Tjejsnack
25 grader varmt nu på eftermiddagen!

Jag har varit ute i trädgården på förmiddagen och rensat, klippt bort visset och planterat ut purjolöksplantorna i trädgårdslandet. Varmt och skönt är det och med värmen kom myggorna. Innan jag fattade vad som hände så hade jag två stora myggbett på mina bara ben . Jag var tvungen att gå in och leta fram myggstiftet för att kunna vara ute.

Här kommer veckans Tjejsnack:

Hemligheter

 • Har du några hemligheter som ingen annan vet? Jo minsann, visst har jag det.
 • Har du en hemlighet som du kan berätta här? Absolut inte, hur hemlig är den se´n?
 • Är du bra på att hålla hemligheter? Det skulle jag nog kunna påstå.
 • Är du en hemlighetsfull person? Det tycker jag nog inte.
 • Vem berättar du helst hemligheter för? Om det är en hemlighet, som inte längre ska vara det, så berättar jag den för min man.
Veckans tjejsnackare:
       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:30   |

Pingstdagen/Mors Dag den 26 maj 2007

Gökotta
Mest mulet har det varit idag, men stilla och skönt, ca 16-17 grader varmt.

Igår blev det mot alla odds en riktigt härlig eftermiddag. Efter lunch satt vi i solen och mådde gått. Åke skulle på Klinte och se fotboll, så då åkte jag med honom och tog mig en skön promenad hem. Fågelsången var helt fantastisk, särskilt i änget vid Klinte kyrka och syréndoften var rent bedövande.


Den här handsken har hängt på samma gren i säkert 2 år. Det ska bli spännande att se hur länge den blir kvar och om den inte till slut kommer att ingå i ekosystemet, den kanske rent av kan börja föröka sig???


Syrenerna är helt fantastiska just nu.

Idag har vi varit på gökotta. Vi var lite oroliga för vädret, men det blev riktigt skönt. Gökottan var uppe på berget straxt söder om Fröjel kyrka. Det var lite långt att gå, men många letade sig dit i alla fall. Utsikten däruppifrån var helt otrolig och vi hörde faktiskt göken också.


Här ser man Stora o Lilla Karlsö.


Och här över Gannarveskären och gården som ligger precis nedanför.


Ingen gökotta utan korum och den här gången fick vi dragspelsmusik som stöd för psalmsången. En riktigt härlig morgon var det.

Till lunch bjöd Åke mig på Varvholms Pensionat där vi åt jättegott: som förrätt fick vi färsk grön sparris med citronsmör och hyvlad parmesan och till varmrätt kalvstek med gräddsås. Efterrätt orkade vi inte så det fick räcka med detta.
Förutom fotona här i dagboken så har jag fotat månadsbilderna också. De finns nu till beskådande i Ingrids Foto.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:10   |

Pingstafton den 26 maj 2007

Pingsthelg
Mulet och en ganska tät dimma har vi idag på morgonen, ca 15 grader varmt.

Egentligen började jag skriva här igårkväll, men plötsligt började åskan mullra, så då stängde jag ner datorn och drog ur alla kablar, både till dator, telefon och TV-apparater. Det blev ett ordentligt åskväder. En blixt och knall kom på nästan samma gång och elen bröts några sekunder. Sedan drog ovädret vidare och nu var det bara regnet kvar. Det efterlängtade regnvädret som gav oss 10 mm välbehövlig väta. Nu finns det hopp för gräsmattorna och fortsatt gräsklippning.

Igår klippte vi gräs Åke och jag. Åke klippte med åkgräsklipparen och jag med den självgående. Efter lunch var jag vid frissan och klippte mig och nu är den långhåriga Ingrid en korthårig dito. En vända till kyrkogårdarna i Klinte och Fröjel blev det också. Det behövdes vattnas och så hade vi med färska blommor till vaserna.

Jag var ute i trädgården på eftermiddagen och tog några foton som jag satt in i Ingrids Foto under Vårtecken. Det får bli de sista vårtecknen för iår, för nu närmar vi oss sommaren.


Här ett foto av min jordgubbsodling, kortet taget igår.

Pingst - hänryckningens tid

Varför firar vi pingst? Det kanske är många som inte vet det utan bara förknippar den här helgen med bröllop, konfirmation, blommor och utflykter. Anledningen till att vi firar pingsten är att Den Helige Ande blev utgjuten över Jesu lärungar i Jerusalem.

Nu är ju pingsten kortare än förut på grund av att man tagit bort annandag pingst, så helgen är nästan som en vanlig lördag/söndag och det är svårt få till någon riktig helgkänsla tycker jag.

Vad kommer namnet pingst ifrån? Pingst kommer från grekiskans pentekoste som betyder den femtionde. I början var pingsten en gammal judisk skördehögtid som man firade femtio dagar efter påsk.


I mailboxen idag fanns den här pingshälsningen från Vonni, tack för den!

Glad Pingst önskar jag er alla!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 09:50   |

Torsdagen den 24 maj 2007

Vredesutbrott
Nu måste jag vädra min ilska över den idiotiska mandelkvarn som jag i stor dumhet gått och köpt. Den enda som är dummare än den som konstruerat den, är jag som köpt eländet. Det finns inte en enda bunke som går att sätta under den eftersom kvarnhuset är precis lika långt som foten den står på. Idag när jag skulle mala mandel till chokladkakan sprätte bunken, som stod på sniskan under kvarnen, iväg ut på golvet och med den all mandel. Se här vilken fånig konstruktion, kvarnen har en sugfot som ska fästa den vid bänken och det fungerar för det mesta.

    

En djup tallrik funkar inte och inte den här rostfria såsskålen heller. Man får mala en liten stund och hela tiden hålla på och kara ner mandeln från kanten.

    

Inte heller den här porslinsskålen går det att sätta under. Ett alternativ är att sätta kvarnen på en bricka och låta mandeln ramla rätt ner, men hur kul at det att ta vara på sedan

Så nu ska vi se om blodtrycket sjunker något när jag fått avreagera mig. Kakan blev jättebra i alla fall!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:30   |

Torsdagen den 24 maj 2007

Digitalbox
Rätt blåsigt med temperatur runt 16 grader.
Idag har jag varit och köpt oss en digitalbox till andratv:n. Den har stått oanvänd sedan Gotland gick över till digitaltv för snart 2 år sedan och eftersom Åke och jag har lite olika uppfattning om vad som är ett bra TV-program, så har jag saknat den. Jag har redan installerat den nya boxen och det fungerar alldeles utmärkt, så nu finns det ett alternativ till den eviga fotbollen. Vi har Canal Digital och där sänds fotboll nästan jämt. Uppfatta det inte som om jag beklagar mig, Åke frågar alltid om det är något jag vill se.

Nu ska jag baka några kakor till helgen. Jag ska bland annat göra Bia´s goda chokladtårta. Recept på den finns här.


Den här rosen har jag plockat med mig från curlingmormor, tack för den! Det borde vara du som får en ros egentligen. En så positiv och glad anda som du sprider här i rymden via din blogg.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 12:45   |

Tisdagen den 22 maj 2007

Sommarvärme
Varmt och skönt, men väldigt växlande med temperatur mellan 12-24 grader!

Idag har det hänt en hel del. På förmiddagen var vi nere på Källingmyr (en av våra åkrar) och letade efter "kattskallar", fossiler som är så fina att kanta rabatterna med. Förra sommaren plockade jag små, men nu vill jag ha tag i lite större. Vi hittade bara några stycken, så det får bli en ny expedition imorgon på ett annat ställe. När vi ändå var på gång passade jag på att plocka lite kajpar. De börjar bli stora och har gått i knopp, så det var nog sista gången det blev soppa på färska kajpar.

Det var varmt och härligt väder, så när vi kom hem tog jag ner gardinerna i vardagsrummet och tvättade dem och då fick det ju bli fönsterputsning och en ordentlig städning av rummet också. Det känns verkligen härligt att få rängrent (ett av mammas uttryck).

Vi hittade bara några stycken, så det får bli en ny expedition imorgon på ett annat ställe. När vi ändå var på gång passade jag på att plocka lite kajpar. De börjar bli stora och har gått i knopp, så det var nog sista gången det blev soppa på färska kajpar.

Det var varmt och härligt väder, så när vi kom hem tog jag ner gardinerna i vardagsrummet och tvättade dem och då fick det ju bli fönsterputsning och en ordentlig städning av rummet också. Det känns verkligen härligt att få rängrent (ett av mammas uttryck).

Annars är det ju trädgården som tar en stor del av min tid och mitt intresse. Nu har jag planterat ut de plantor jag hade i växthuset och nu ska jag köpa hem några blommor att ha i amplarna på verandan och utanför köksdörrarna.

Birgitta hade en kommentar till gårdagens inlägg, där hon skriver om sina pioner. Jag kan rapportera att min trädpion, som blommade för första gången förra året med 2 underbara blommor (efter att ha stått på samma plats i 10-15 år utan en enda blomma), i år tänker överraska mig med 4 stycken. Foto kommer här så snart de slagit ut.

Nu sitter Åke och ser på fotboll på TV och jag försöker leta fram en intervju här på nätet, som Gotlandsradion gjorde med en av mina släktningar förra veckan. Sedan ska jag se "Karl för sin kilt", det tycker jag är ganska mysigt.


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 19:45   |

Måndagen den 21 maj 2007

Tjejsnack
20 grader varmt, det är inte illa!

Jag har varit ute i trädgården på förmiddagen och planterat tagetes som jag fick av Krister o Thomas igår. Nu ska jag ut och vattna för det är jättetorrt i rabatterna.

Här kommer veckans Tjejsnack:

Träning
(Veckans frågor kommer från Jenny)

 • Varför tränar du? För att inte de små grå cellerna ska tyna bort precis.
 • Hur ofta tränar du? Varje dag mellan 7.30 och 8.00.
 • Vad brukar du träna? Dagligen tränar genom att lösa sudoku, fredag och lördag blir det DN:s kryss och på söndagarna är det "Söndagsskolan" i P4 som gäller.
 • Finns det någon negativt med träning? Om jag inte klarat sudokut till 8.00 kan frukosten bli försenad.
 • Finns det något positivt med träning? Det känns otroligt stimulerande när man ser att man ännu klarar att lösa en och annan knivig uppgift.
Veckans tjejsnackare:
       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 12:45   |

Söndagen den 20 maj 2007

Bröllopsdag
En jättefin söndag har det varit, soligt och vackert och runt 15-18 gr varmt.

Jag vaknade ganska tidigt i morse och gick faktiskt upp redan vid 6.30-tiden. Det var så soligt och fint ut, så jag hade inte samvete att ligga och trycka, dessutom drömde jag en massa larviga saker, så för att slippa ifrån drömmandet var det bara att gå upp.

När jag kom ner i köket hade Åke minsann gjort iordning en överraskning med blommor och choklad! Förmiddagen förflöt sedan i sakta mak och jag dukade i salen och lagade mat i lugn och ro och vid 13-tiden kom sönerna med respektive hit på lunch. Vi åt inkokt lax som varmrätt och fruktsallad och glass som efterrätt. Sedan satt vi ute i solen och småpratade och drack kaffe.
Eva ringde och gratulerade och så fick vi oss lite färska nyheter från Sicilien.

Nu har sönerna åkt var och en till sitt och Åke ser på TV, så då kan jag sitta här vid datorn ett tag och surfa runt bland nätvännerna.


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 18:00   |

Lördagen den 19 maj 2007

Blåsig lördag
Idag är det hemskt blåsigt, men ganska varmt, 17 gr hade vi nu mitt på dagen.

Igår höll jag på ute i trädgården och planterade pelargonior i krukor som jag sedan satte ut. Idag har jag fått samla ihop dem och satt dem i lä för att de inte ska blåsa sönder. Gräsmattan ligger full av nedblåsta blommor från det japanska körsbärsträdet, som blommar så vackert nu.


Det är väl synd att blommorna med knoppar och allt ska blåsa sönder!

Imorgon har vi 46-årig bröllopsdag och då kommer sönerna med sambos hit, så idag har jag gjort en del förberedelser inför morgondagen. En vända med dammsugaren fick det bli, för igår blev det ingen fredagsstädning.

Den här tiden har vi ofta varit på Sicilien och många bröllopsdagar har vi firat där. Jag såg i DN att det fanns "sista minuten" för 1295:-! Tala om att man blir ressugen. Men nu ska jag jobba första veckan i juni så vi får allt lugna oss ett tag innan det blir några nya utflykter.

I mailboxen idag fick jag en sommarhälsning från Maud, tack för den Maud!


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:40   |

Torsdagen den 17 maj 2007

Grattis Norge!
Blåsigt och 12-15 gr.

Igår var det trädgårdsarbete som gällde mest hela dagen. Vi höll på med gräsklippning både Åke och jag. Dessutom gjorde jag trädgårdslandet färdigt. Jag sådde bönor och palsternackor.

Idag har vi mycket att fira, det är Kristi Himmelsfärdsdag och Folknykterhetens Dag och dessutom Norges Nationaldag. Grattis alla norrmän, ni som verkligen kan konsten att fira en nationaldag! Ännu är vi ganska dåliga på det i Sverige, men det kommer kanske nu när 6 juni blivit helgdag.

Folknykterhetens Dag, som instiftades 1924, behöver vi verkligen en sådan dag? Nog är det konstigt att vi här i Sverige har ett förhållande till spriten som gör att det anses befogat att fortfarande ha kvar den här dagen.

Den här helgdagen gör vi inte något speciellt. Efter lunch ska vi ta oss en tur ner i Masshagen och se om det ännu finns vitsippor kvar att beundra och så ska jag plocka mig en riktigt stor bukett gullvivor. Har jag tur hittar vi några vårmusseroner också, men jag har en känsla av att det har varit för torrt för att de ska ha kommit upp, men man vet ju inte förrän man har försökt. Smörstekta vårmusseroner på en macka, det är verkligen mumsigt!

Den här trevliga sommarhälsningen fick jag i mailboxen idag,
Tack snälla Joan!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 10:35   |

Tisdagen den 15 maj 2007

Spam
Igår lovade man att det skulle regna ordentligt natten till idag, men det kom inte en droppe och idag har det varit soligt och vackert och 12-15 gr.

Jag har varit på Kupan i Hemse och jobbat för Röda Korset idag och åkte vid 9-tiden i morse, så jag satte på datorn först när jag kom hem i eftermiddag. Jag hade 64 mail därav 61 spam! Geab, som är min bredbandsleverantör har inget spamfilter, så det får man fixa själv. Just nu använder jag spamfighter och det fungerar jättebra.

Nu har Geab emellertid sålt oss bredbandskunder till ePhone, så häromdagen mailade jag till ePhone och undrade lite över vad det skulle innebära för oss. Det kom inget svar, men dagen efter ringde en kille från dem. De hade försökt maila tillbaka, men tydligen blivit bortrensade bland allt skräp. Bussigt av dem, tycker jag, att göra sig ett sånt besvär. Jag har verkligen förhoppningar om att det ska bli en förbättring nu både vad det gäller spam och virusskydd.

Imorgon blir det full fart, för nu måste gräsmattorna klippas igen. Det är ju helgdag på torsdag och då ska det vara fint i trädgården. Här i Fröjel kyrka sjunger kyrkokören från kyrktrappan på Kristi Himmelsfärdsdag och då är det mycket folk i farten. Åke har utnyttjat dagen till att klippa bakom ladugården igen, så nu ser det ut som en golfbana där, eller åtminstone en kubbplan, och det får ju inte se sämre ut här inne på "mina" domäner.

Så nu säger jag godnatt!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 22:45   |

Måndagen den 14 maj 2007

Tjejsnack
Regn o rusk är det idag och runt 10 gr, men det ska bli bättre till eftermiddagen. Regn behövs, så det får man bara vara tacksam över.

Jag har satt snurr på tvättmaskin och diskmaskin, så nu kan jag sitta här i godan ro. Nu på morgonen har jag satt några pumpafrön också, de får förgro inne i värmen, så får vi se om det blir några söta pumpor till Halloween.

Här kommer veckans Tjejsnack:

Hur mycket man är du?
(Veckans frågor kommer från Pernilla)

 • Byter du glödlampa om det går en? Självklart!
 • Tankar du bilen? Visst gör jag det.
 • Vet du hur man gör om en propp går? Med tanke på alla gångna proppar i samband med att vi förr startade våra höfläktar, skulle jag vilja säga att jag är något av en "proppbytareexpert".
 • Vet du hur man installerar tvkanalerna på en ny TV? Njaaa, jag skulle nog kunna klura ut det, men har inte behövt försöka.
 • Fixar du stopp i handfat/duschbrunn? Hittills har jag lyckats det gånger det varit stopp.
Veckans tjejsnackare: Vnikka

Nominerad av:Linda

En liten reflektion bara:
Är det speciellt manligt att klara såna här enkla vardagliga saker?

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 10:10   |

Söndagen den 13 maj 2007

Eurovision Song Contest
Mulet har det varit hela dagen, men nu mot kvällen så har solen börjat visa sig och likadant var det igår eftermiddag. Jag störtar genast ut och sitter i solskenet och njuter av värmen beväpnad med penna och korsord eller sudoku. Just nu rapporterar Visby 14 gr och det är vad vi har också.
Vad ska man säga om lördagskvällens schlagerfinal. Jag tycker fortfarande att The Arc är bra, även om gårdagens framträdande inte var ett av deras bästa. Jag satt uppe och såg på TV tills de hade uppträtt, sedan gav jag upp och kröp till kojs.
Idag fick jag så till min förvåning höra att de bara placerade sig som nr 18 av 24!

En skön söndag har det varit idag med en sen frukost, ett långt och hett bad, en god middag och så en härlig söndagspromenad. Det var mulet, men det gjorde ingenting. Jag upptäckte att gullvivorna är i fullt flor, så jag plockade en riktigt stor bukett och sedan var vi uppe på mammas och pappas grav med dem. Mamma plockade alltid gullvivor och satte på pappas grav, hon tyckte så mycket om dem, så jag brukar försöka föja hennes tradition.

Lite nerslagen känner jag mig dock idag eftersom jag fått veta att en av våra bekanta drabbats av en svårartad levercancer. Jag känner stor tacksamhet för att jag hittills fått vara relativt frisk, men funderar också över när jag/vi drabbas. För det är som en sjuksköterska sa för hemskt många år sedan:"Jag frågar mig inte om jag ska få cancer, utan vilken sorts jag får".

Det gäller att ta vara på livet och glädjeämnena medan man kan, det inser man när man hör hur den ena efter den andra får så svåra besked. Carpe diem!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17.20   |

Lördagen den 12 maj 2007

Lördag
Moln och regn om vartannat har det varit idag och bara 7-8 gr varmt. Det tycks bli kallare och kallare!

Igår var det sedvanlig fredagsstädning på förmiddagen och sedan hjälpte Åke mig att såga ner ett träd. Det är ett lärkträd som stått på framsidan av huset, som helt plötsligt dött. Jag fattar inte varför? Det satte så otroligt mycket kottar förra året, grenarna vara alldeles fulla av kottar och t o m på stammen satt det kottar. Förmodligen visste det att det skulle dö och ville reproducera sig. Om nu ett träd kan ha några sådana funderingar. Nu är det borta i alla fall.

På kvällen såg vi på Postkodmiljonären och sedan Dobidoo, så tog vi en TV-paus och sedan blev det Lasse Hallströms film Chocolat med bland andra Lena Olin, Juliette Binoche och Johnny Depp. En riktig toppenfilm är det. Jag har sett den förut, men en film som kan få Åke att hålla sig vaken ända till kl 23.30 är verkligen fängslande.

Imorse vaknade jag till regnskval på plåttaket, så det kändes inte så där väldigt uppmuntrande att gå upp, men upp måste man ju ändå. Efter frukosten var jag ute i trädgården, eller rättare sagt växthuset. Jag planterade ut plantorna, som jag drivit upp från frön jag tagit på Sicilien, i lådor och satte ut dem. Och så satte jag tomatplantorna på plats. Blir det bara lite värme snart så kommer de säkert att växa till sig snabbt.

För övrigt är det Efit idag, så kameran är med hela dagen. Jag har lagt ut några bilder och resten lägger jag ut ikväll, välkommen till Ingrids Foto och titta på min Efit-dag. Sidan med veckans vårtecken är också uppdaterad.

Åke håller på att slå gräs ute bakom ladugården och nu börjar det närma sig kaffedags, så jag ska gå och vispa lite grädde. Jag har bakat en chokladkaka efter ett recept jag fått av Bia. Den är lämplig både för glutenallergiker och diabetiker och väldigt god dessutom. Tack Bia!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 14:35   |

Torsdagen den 10 maj 2007

Majkyla
Soligt och vackert väder, men bara 8-10 gr varmt.

April våt maj kall fyller bondens lada all, säger bondepraktikan. Nu var ju inte april särskilt våt, men maj har hittills varit ganska kylig. Jag har varit ute nästan hela dagen i trädgården, men nu mot eftermiddagen var det nästan så att jag funderade på att ta vinterjackan på mig. Det mulnade och blåser ganska mycket. Jag har en känsla av att det behöver komma lite regn innan vädret kan ändra sig och bli lite varmare.

Idag har jag rensat upp i "djunglen". Det är en stor bred rabatt full av massor av lökväxter, snödroppar, krokus och så en vit blomma som jag inte kommer ihåg namnet på. Först kommer bladen som är långa mörkgröna och rörformade, sedan lägger de sig ner och då kommer blomman upp. Den är söt och blommar ganska länge, men de sprider sig så hemskt. Jag har lagt igen 2 rabatter för deras skull och nu ger jag snart upp den här också. Jag vet inte hur många korgar med blad jag har rensat undan idag.

Nu står i alla fall perennerna som varit dolda under alla lökblad och ser nakna och förvånade ut. Jag har haft på lite gödning och så har jag vattnat. Hoppas att de tar sig och att det inte blir för kallt inatt för dem.

För övrigt närmar sig helgen, det är torsdag och jag ska steka en lammentrecote och göra potatisgratäng, så nu får jag masa mig ner i köket.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:35   |

Onsdagen den 9 maj 2007

Taggad
Soligt och vackert väder, ca 10-12 gr varmt.

Idag har jag varit ute i trädgården och rensat i rabatterna. Jag köpte gladioluslökar i Holland och dem har jag också planterat. Tulpanlökarna, som jag också köpte, får ligga till sig till hösten.

Enligt odlingsanvisningarna kan man annars ha dem i kylskåpet i 10 veckor och sedan plantera dem och få blommande tulpaner efter ca 8 veckor. Carina fick några lökar av mig och hon har lagt sina i kylskåpet och ska försöka få blommande tulpaner i sommar, det ska bli spännande att se hur det kommer att gå.

Trots att det inte är så varmt i luften, så är det jätteskönt när man är i lä och vi har minsann inte bara jobbat utan suttit ute och njutit av det vackra vädret. Det gäller att ta vara på de sköna stunderna. Åke påstår att det ska bli regn imorgon??

Jag har blivit taggad av Susanne och taggningen går ut på att man ska skriva ner 6 egendomligheter om sig själv och sedan utmana 6 andra bloggare att göra detsamma. Den här taggningen har dock gått runt nu ett tag, så jag avstår från att skicka den vidare, men här kommer 6 "egendomligheter" om mig:
 • Jag bokför allting och stämmer av samtliga konton varje månad.
 • Jag vill alltid göra allting färdigt med en gång och har svårt att avbryta något som jag håller på med.
 • Jag vräker i mig godis när det finns något hemma.
 • Jag gillar fiskbullar på burk.
 • Jag är rädd för ormar.
 • Jag kan inte ligga och läsa, för då somnar jag även om boken är spännande.
Är det någon som känner för att fortsätta den här taggningen så varsågod!


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 17:20   |

Tisdagen den 8 maj 2007

Reseberättelse
Soligt har det varit idag, men bara 10-12 gr varmt.

Jag hade ju tänkt klippa gräsmattorna igår, men det blev inte så för det regnade hela förmiddagen. Vi fick 7 mm och det var behövligt. Det är ganska torrt och potatisen har precis kommit upp, så den var nog glad för det lilla regn som kom.

Istället satt jag här vid datorn och skrev i ordning en reseberättelse från vår Hollandsresa. Vill du veta hur vi hade det så kan du läsa om det i Våra Resor. Det finns också flera foton från resan i Ingris Foto/Resor.

Idag har jag varit ute på eftermiddagen och nu är gräsmattorna ansade igen. Sällan känner man sig så nöjd som när gräset är nyklippt. På spisen puttrar en fläsklägg, för ikväll ska det bli rotmos och fläsklägg, Åkes favoritmat. Rotmoset som blir över använder han som smörgåspålägg tillsammans med sill. Låter det konstigt? Han säger att det är jättegott. Jag har faktiskt inte smakat.

Grållen har kommit hem igen och nu vill han bara vara inne. På nätterna klättrar han upp på taket och står i hängrännan utanför vårt fönster och vill in. Undrar var han hållit till någonstans, han är kastrerad, så det kan ju inte varit någon friarstråt han var på.


       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:40   |

Måndagen den 7 maj 2007

Tjejsnack

Från och med nu kommer jag att ha tjejsnacket här i dagboken. Här är svaren på frågorna för vecka 19:

Flört & Dating

 • Vad är ditt bästa flörttips? Flirtar inte speciellt mycket, så jag har inga tips att komma med
 • Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut!
 • Vad är det första du lägger märke till hos en kille? Ögonen.
 • Beskriv den bästa daten du varit på. Privat!!
 • Har du provat nätdating? Jag är en lyckligt gift kvinna som inte ha behov av någon nätdating.
Veckans tjejsnackare är Sandra och hon är nominerad av Anna

Och här kommer vecka 18:

Språk
(Veckans frågor kommer från
Elin)

 • Pratar du något språk utöver svenska? Engelska och litet italienska.
 • Vilka språk har du studerat? Engelska, tyska, franska och italienska.
 • Har du någon gång läst en hel bok som inte varit på svenska? Ja
 • Tycker du att det är viktigt att kunna andra språk? Ja
 • Vilket språk önskar du att du kunde? Spanska vore det kul att testa.
Veckans tjejsnackare är
       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 09:40   |

Söndagen den 6 maj 2007

Blommande våradonis

En solig och fin söndag och nu vid 16.30-tiden har vi 18 gr varmt.

Idag har vi varit på vår årliga utflykt till Hoburgen på södra Gotland för att se på våradonisen. Det var lite blåsigt och kyligt på förmiddagen och det såg ganska torrt och livlöst ut vid Hoburgen, men våradonisen blommade så vackert . Om du går in på Ingrids Foto/Vårtecken så är den sidan uppdaterad med en bild av de vackra och sällsynta blommorna.


Majstregården var öppen, så vi passade på att äta lunch där.

På hemvägen var vi införbi på vårdhemmet i Hemse och hälsade på Åkes blinde kompis, som är där en vecka medan hans fru har tagit sig en välförtjänt semester.
När vi kom hem möttes vi av Grållen. Han har varit borta sedan vi kom hem och gissa om jag varit nervös! Men nu kom han bara klivande som om ingenting hade hänt. Han är ju min favoritkisse, så det skulle varit sorligt om han råkat ut för något.

Ikväll kommer Carina och Bosse hit, så det står en duvgryta och puttrar på spisen. De har ju passat posten och sett till att katterna haft mat medan vi varit borta. Grållen har de inte sett till under hela veckan, men han är så skygg så han kommer inte fram när det kommer in främmande bilar på gården. Svarten däremot är mycket tuffare och gillar att bli klappad och kliad av vem som helst.

Imorgon måste jag ta fram gräsklipparen igen. Jag skulle egentligen ha klippt gräset redan igår, men det var så mycket annat som skulle fixas. Gräset har växt ganska mycket medan vi varit iväg och senare i veckan ska det visst bli regningt väder, så det gäller att passa på.

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 16:50   |

Lördagen den 5 maj 2007

Hemma igen

En solig och fin lördagsförmiddag med en temperatur på 10-12 grader.

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Holland. Vi kom hem vid 01.30-tiden inatt, så idag har det varit mycket att pyssla med: blomvattning, kattklappning, uppackning mm mm.

Vi har haft en fin resa och många foton har jag tagit, men tulpanerna fick vi tänka oss. Alla tulpanfält var skördade, så det enda vi fick se var tulpanblad. Det var naturligtvis en stor besvikelse, men våren har varit ovanligt tidig även i Holland, så det var ju ingenting som researrangören kunde göra något åt. Men vi har sett mycket annat trevligt. Det kommer en rapport från Hollandsresan lite senare, nu är det en hel del som ska fixas.

Ett varmt tack till er alla som hört av er under veckan jag varit borta. Nu är det många blogginlägg att läsa, men jag kommer nog snart ikapp, man vill ju hålla sig informerad om vad som händer här på nätet. Ha en riktigt trevlig helg!

       

Prenumerera? | Till Ingrids Sida |  Skrivet 10:30   |


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Maj


ARKIV 2007

Google