Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Februari 2006        Mars 2006         Dagbok April 2006 »


Vårbruk

torsdag, mars 30, 2006

Solen har lyst hela dagen och det har varit 7-8 gr varmt. I förmiddags var jag ute i en av rabatterna och klippte bort torra fjolårskvistar och rensade bort löv, så nu kan man se snödroppar och vintergäck, som varit dolt under skräpet. Så vårbruket har startat!

I eftermiddag har jag varit ute en sväng med Ludde.  Nere vid stranden såg vi både sångsvan, tofsvipor och årets första lärka. Den steg mot skyn och sjöng så vackert en stund, sedan försvann den ur sikte. Det är det härligaste vårljudet jag vet.

Min pappa, som gillade att vitsa, sa alltid att: " lärkan är en stygg fågel". När vi barn undrade varför, svarade han "den slår sin lilla drill". Det tänker jag på varje gång jag ser och hör årets första lärka, "där håller  den styggingen på och slår sin lilla drill".

Jag tog ett kort på Ludde när han sitter och väntar på en godis precis innan jag ska lämna in honom på hundgården igen.Vårväder

onsdag, mars 29, 2006

 Igår regnade det nästan hela dagen och snön och isen smälter undan så att man nästan ser hur det försvinner.  Åke var så sugen på strömming, så vi åkte till Hemse på förmiddagen för att se om vi kunde få tag i någon färsk fisk. Men icke! Det hade varit så dimmigt, så fiskarna hade inte varit ute under måndagen. Så vi fick köpa strömmingsfilé från Bohuslän!  Nog är det underligt när man bor på en ö, att man inte ska kunna få tag i färsk fisk. Här körde vi 2 mil för att få ett kilo strömmingsfilé från fastlandet!

På eftermiddagen blev det upphållsväder ett tag och då passade jag på att ta dagens Luddepromenad. Det blev en kort promenad för det är inte trevligt att gå på landsvägen där bilarna stänker ner en, men vad gör man. Det går inte att gå skogsvägar längre, för det är så blött  så man kan inte ta sig fram. Dessutom är det ännu isigt under vattnet, så man är rädd att halka.

Idag har det varit desto bättre väder. Mulet på morgonen och förmiddagen, men jättefint på eftermiddagen med sol och runt 8-9 grader varmt.

På förmiddagen har jag bakat bullar.  Jag bakar inte så ofta, men bullar vill jag ha i frysen. Kommer det någon gäst, så har man alltid någonting att bjuda på till kaffet.

Efter lunch har jag varit ute med Ludde på en ordentlig promenad i solskenet. Jag var riktigt svettig innan vi kom hem. Vårsolen värmer verkligen ordentligt. Nu får man hålla span efter de första blåsipporna!Helgen som gått

måndag, mars 27, 2006

Så är den här helgen över och den blev både si och så.

I lördags var det ett härligt väder och vi fixade i ordning på terassen och satt ute och drack eftermiddagskaffe för första gången i år, härligt! Jag gick en vända med Ludde och sedan på kvällen blev det TV-tittande som vanligt. Vi såg på Högsta Domstolen, ett sällsynt tråkigt lördagsprogram, jag fattade inte vitsen med det. Och samma människor är det med i alla de här programmen.  Annicka Lantz orkar jag snart inte se. Den som var bäst den här kvällen var Claes af Geijerstam. Han höll en viss distans och värdighet mitt i larvet.

Jag satt uppe en stund vid datorn när vi stängt av TV:n och sedan gick jag och la mig, somnade och vaknade vid 3-tiden med världens magont.  Låg och vred mig resten av natten utan att kunna sova och på morgonen blev det ett antal besök på toa. Vid 9-tiden drack jag en kopp té som resulterade i ännu mera magknip och sängläge en stund till. Sedan klingade besvären av, men stackars Ludde blev utan promenad. Jag vågade mig inte ut.

På eftermiddagen fick jag ett mail om att någon besökt min sida och tagit med sig alla mina småbanners både från plugbord och bannersidan och sedan direktlänkat. Det blev stort pådrag som resulterade i att han/hon nu plockat bort dem från sin sida. Jag har därför tagit bort Plugbordet och lagt in småbannerna på min bannersida i stället och lagt högerklicksstopp på den sidan.

 Idag är det småregnigt och disigt och milt. Det ska fortsätta att vara milt och nu är nog våren på väg. Kolla gärna mina sidor med månadsbilder och vårtecken, där kan man se hur våren avancerar. På södra Gotland har man rapporterat att staren har  kommit, så nu kan vi börja räkna starurar. Vad det är? Om det kommer snö, efter det att staren kommit kallas det för en starur och det ska vara sju sådana starurar innan den riktiga våren är här. Så i natt hade vi den första staruren enligt mina beräkningar, för det var vitt av snö i morse. Jag ska rapportera när nästa kommer.

Med posten idag kom min deklarationsblankett och nu håller jag på att stämma av och skriva ut bilagor både till min och Åkes deklaration. Det blev mer restskatt än jag först trodde. Få se om det finns något att göra, men det är nog bara att bita i det sura äpplet och betala.Trevlig helg!

fredag, mars 24, 2006

Mars är som den är, just nu snöar det för fullt, stora blöta flingor. Jag har just kommit hem efter en promenad med Ludde. Vi hann precis tillbaka innan snöyran började. Idag gick vi en sväng i skogen och Ludde forsar fram i terrängen som en liten bulldozer. Rätt vad det är kastar han sig omkull i snön och rullar varv efter varv och ålar långa stycken. Det är en jycke som gillar snö och kyla!

Annars händer det inte så mycket just nu. Dagarna rullar på med städning, matlagning, tvätt och sådant som ska till för att få tillvaron att fungera. Man får väl vara glad för det, att man orkar med det dagliga menar jag. Det är många som inte kan göra det en gång. När man alltid har fått vara frisk, så tar man det så för givet, att man inte tänker på hur det kan vara att ständigt ha värk i kroppen eller själen. 

En riktigt skön helg med mycket sol och vårvärme önskar vi oss nu. På söndag är det dessutom sommartid, så sen blir det att stiga upp en timme tidigare.

 I morgon ska vi i alla fall fixa till på terassen, för nu börjar solen verkligen värma, när den behagar visa sig. Husbonden gillar att sitta ute och dricka eftermiddagskaffe, kanske mest för att han då slipper klä av och på sig en extra gång.Mitt i veckan

onsdag, mars 22, 2006

Igår blev jag tvungen att städa ordentligt i kök, vardagsrum och trappor. Det blir ju så jockigt ute nu när det är kallt om nätterna och sedan töar upp på dagen. Åke hade släppt in katterna utan att torka av tassarna på dem, så det såg hemskt ut på golven. Solen går lågt och det gör att man dessutom ser all lort så bra. Nu ligger det en trasa bredvid dörren, så nu slipper ingen katt in utan tassavtorkning.

Jag kan förresten rapportera att kattmaten jag köpte i Visby i söndags, inte alls passar herrarna. Nu får de banne mig svälta tills det passar dem att äta det som bjuds.

På eftermiddagen började jag med våra deklarationer och nu är de i stort sett färdiga. Nu är det bara att vänta på deklarationsblanketterna, så att man får stämma av de uppgifter som är förtryckta och sedan komplettera med det som ska läggas till. Efterskatt blir det som vanligt, men inte så mycket som tur är.

Ett typiskt marsväder är det just nu. Idag har solen lyst så vackert , så har det mulnat till och så har det kommit en snöby .  Efter lunchen skulle jag gå ut med Ludde, men då började det snöa så hemskt så jag fick åka hem igen. Jag hann inte mer än in och av med ytterkläderna, så sken solen igen. Det var bara att ge sig iväg och gör ett nytt försök. Han blir så glad när jag kommer. Idag gick vi kanske inte så långt, för vi fick hålla oss på landsvägen, men det blir omväxling för honom i alla fall. Han gillade den nya snön, som han kunde få ligga och rulla sig i.

Vårtecken finns det gott om nu. Ett är att jag idag har sått tomater, paprika, pelargoner och petunia. Det känns riktigt trevligt och nu står de små lådorna i fönstret här på hallen där jag sitter vid min dator.  elisabeth rapporterade i gårdagens blogg, att man sett staren i Örebro. Ännu har jag inte fått någon rapport om starar här på Gotland, men de kommer nog när som helst.

Ikväll har jag suttit och sett en film  med Nicole Kidman, en liten oförarglig bagatell, men ganska mysig.

Nu väntar kudden.Vårdagjämning

måndag, mars 20, 2006

Idag är det vårdagjämning och dagen började med -9 gr och solsken. Kylan gav med sig ganska snabbt, men i gengäld mulnade det till och lätt snö yrde i luften på eftermiddagen. Det har med andra ord varit allt annat än vårlikt, men nu vet man i alla fall att dagarna blir längre än natten. Nu till helgen går vi dessutom över till sommartid. 

Igår var de i alla fall en skön dag. Vi satt ute och solade en stund på förmiddagen. Ordentligt påklädda förstås, men det var skönt att sitta där med näsan i vädret och känna hur solen värmde så gott. Efter lunch gick jag ut med Ludde och sedan åkte vi till Visby. Jag var på ÖB och köpte kattmat och sedan på Linds Växthus för att köpa frön och jord. Sedan åkte vi och våldgästade Åke´s syster och hennes man och där fick vi eftermiddagskaffe. En aktiv och trevlig dag hade vi verkligen.

Idag har jag varit på Kupan i Hemse och jobbat för Röda Korset och Åke har varit vid en granne och hjälpt till med sågning av stockar. 

 

 Nu väntar nyheterna på TV.Söndagsmorgon

söndag, mars 19, 2006

Söndagsmorgon och en blek sol skiner så vackert utanför fönstret. Jag har just kommit upp ur ett hett bad. Husbonden hade eldat så våldsamt att pannan höll på att börja koka, så det blev nästan ett tvångsbad. skönt var det, men nu är jag så varm, så att jag nästan inte kan klä mig.

Vann rätt låt igår kväll? Ja vad ska man säga! Jag är ingen stor vän av Carola, men ingen kan säga att hon inte kan skapa dramatik kring sin person. Hela veckan har det spekulerats om henne och om hur det skulle gå med uppträdandet. Var hon verkligen sjuk?? Njaa, jag tvivlar,  jag har en känsla av att hon är en sällsynt manipulativ och beräknande person. Men låten var bra och hon kommer säkert att göra bra ifrån sig i Aten.

Idag tar vi det lugnt och det enda inplanerade är Luddepromenaden. Jag skulle ha lust att ta en sväng till Visby och handla. Lind´s Växthus lockar väldigt. Nu börjar det bli hög tid att så de där små fröna, som ska göra att trädgården blomstrar till sommaren. Få se om jag kan övertala maken.Influensamissiler

lördag, mars 18, 2006

 Solen skiner och fåglarna kvittrar utanför i äppelträdet. Kallt har det varit i natt också, -8 var det nu på morgonen, men när solen väl kommer upp, så stiger temperaturen snabbt.

Jag satt uppe alldeles för länge igårkväll, kom inte i säng förrän efter 12, så det kändes lite segt i morse, men nu är jag på G.

Nu på förmiddagen  ska jag baka en toscakaka till eftermiddagskaffet och efter lunch blir det  en Luddepromenad. Jag ska ta kameran med, så att jag kan få med en bild av honom.

Igår när vi var ute, gick vi förbi en åker där ett 50-tal sångsvanar slagit sig ner. De var så vackra där de stog i snön.  Normalt  skulle man bara glädjas över att se dem, men nu kan man inte låta bli att fundera över om de är sjuka. Jag läste någonstans om flygande influensamissiler .............

Nej, nu måste jag igång!!Marssol

torsdag, mars 16, 2006

 Jo minsann, idag får man ta till stora solen. Det var kallt i natt, men idag har det varit ett par grader varmt och ett härligt solsken. Man blir så glad när solen lyser och snön smälter ihop mer och mer. Men det känns ändå som om våren är avlägsen när man ser de stora snöhögarna och hör på väderleksrapporterna att till helgen ska det komma mera kyla och snö.

I morse gav sig Bosse och Carina iväg till Thailand, så nu är det dagliga promenader med Ludde som gäller. Vi var ute en första vända idag efter lunchen. Han blir så lycklig när man kommer och han blir utsläppt ur hundgården. Han vill inte så gärna göra sina behov i hundgården, så när man tar ut honom kan han stå och kissa hur länge som helst. För att inte tala om att bajsa, jag hade ingen aning om att en så liten hund kunde gör så stora högar.

Annars har det varit tvätt att ta hand om och så har jag suttit vid datorn och pysslat. Reseberättelsen från Azorerna är på plats i Resebloggen och bilder inlagda på MSN.

Åke har varit i skogen på förmiddagen och på eftermiddagen kapade han ved och nu är han och hälsar på en kompis.

Igår fick han göra en utryckning med traktorn efter det att han avslutat för dagen. Det var en bil som körde av vägen precis här utanför vårt och hamnade i diket vid vårt staket. Det blir jättehalt nu med våta vägbanor som fryser när solen går ner. Det var den fjärde avåkningen den här vinter här hos oss.

Naturligtvis tog han ingen ersättning för jobbet med att dra upp bilen på vägen igen, så idag när jag kom hem var det en jättestor tulpanbukett på köksbordet från kvinnan han hade hjälpt. 

Bussigt av henne att visa sin uppskattning på det sättet!Hemma igen

tisdag, mars 14, 2006

Så är vi hemma igen efter en härlig vecka på São Miguel. Många kort har jag tagit och så fort jag kommer i ordning och får tid, så ska det bli en reseberättelse i Resebloggen.

På Azorerna var vädret den här tiden ungefär som svensk sommar, men blåsigare. Vi hade runt 17 grader, en hel del sol och nästan inget regn. Det var bara en kväll som regnkläder var framme. Poolen har väl inte direkt lockat till bad, men hotellet hade inomhuspool för den som absolut ville bada. Vi solade en del, men hade nog önskat några timmar till av den varan. En aning  bruna om näsan har vi blivit i alla fall.

Härliga utflykter var vi med på och Solresor, som vi aldrig åkt med tidigare, var verkligen en positiv upplevelse med  underbara och välinformerade guider som tog väl hand om oss. Hotellet höll verkligen hög klass och låg bra till. 

Golfarna på hotellet var många och vad jag förstod så var de mycket nöjda med sin vistelse på  ön, som har två fina golvbanor. På hotellet dominerade de skandinaviska gästerna, men till helgen kom det en busslast portugiser och de satte verkligen fart på stället. Dragspel och dans i baren blev det minsann, där var det annars väldigt stillsamt.

Vi kom till Arlanda i går kväll och övernattade på Rest and Fly, som har enkla sovkabiner vid terminal 4 och sedan fortsatte vi till Visby idag på morgonen.  Dagen har gått åt till uppackning och så har vi varit och handlat. Två glada katter mötte oss när vi kom hem och de har snurrat omkring här hela dagen.

Nu ska jag gå och göra i ordning middag, för Bosse och Carina kommer hit ikväll. De har sett till våra katter och huset åt oss medan vi varit borta och på torsdag åker de själva till Thailand, så ikväll får det bli "avrapportering".

Tack till alla som önskat oss trevlig resa och välkomna hem igen! Så fort jag kommer i ordning ska jag försöka svara personligen och även ta hand om de gåvor som låg och väntade i mailboxen.Kattfunderingar

fredag, mars 3, 2006

Ikväll blev det ett fasligt zappande mellan 1:an och 4:an. Man var ju tvungen att kolla både på Let´s Dance och Så ska det låta. Let´s Dance vann mitt intresse mer än "Så ska det låta.Det programmet kommer  nog att få svårt att engagera mig i fortsättningen. Det känns faktiskt litet mossigt och avslaget. Jag skulle önska ett nytt koncept. Det går inte att köra med samma program hur länge som helst och det vann definitivt inte på bytet av programledare och pianister.

Idag har jag städat och donat. Vi ska ju åka på semester på söndag, så då vill man ha ordentligt i ordning innan man ger sig av. Tvättmaskinen får gå i dubbla skift.

Vädret vill man bara glömma, det är så trist med kyla och snö. Jag vet att mars är en svår månad, men ändå börjar man gå och vänta på våren. Häromdagen när vi hade -11 grader så kollade jag i min dagbok och såg då, att förra året hade vi mellan -15 och -17 grader  i början av mars, så det här vädret är inte något ovanligt. 

Våra katter gör mig lite konfunderad! De är så besvärliga med maten. Jag har förut köpt en sorts kattmat på burk, som de ätit undert protest, men så provade jag Mjau Kattmat och den var en riktig höjdare, de åt hur mycket som helst. Så var vi i Visby häromdagen och då köpte jag på försök 3 burkar My Cat.  Succé!!  Men jag hade ju bara de tre burkarna och nu nekar de nästan att äta Mjau Kattmat igen.  Och de nekar nästan helt att äta annat än torrfoder och kattmat på burk. Ingen annan mat passar.

Våra ladugårdskatter förr i tiden åt allt. Vi hade en katt som hette Kalle, som var galen i pannkakor. Han åt lika mycket pannkakor som vi andra i  familjen, för att inte tala om spagetti. Han vräkte i sig spagetti och sedan kunde man följa vart han gått på högarna av uppspydd spagetti.

Katten Santana älskade ost och oliver. Santana var en stockholmskatt, som jag fick med mig hem från min syster Kerstin. När han varit hos oss ett tag, så skulle maken och jag en kväll ta oss en Martini och då öppnade  jag en burk oliver och satte på bordet. Santana, som låg i soffan och sov, vaknade till och störtade sig upp på bordet och fram till olivburken. Efter den kvällen så satte jag alltid fram ett fat oliver till honom också när vi  skulle ha det. Och ost, om han låg och sov på  övre våningen så hörde han när jag varit  i kylskåpet och tagit fram osten. Förmodligen så hörde han hur osten skrek när man satte osthyveln i den.

Det var annat gry i de katterna än i dagen mesar, som inte kan tänka sig annat än torrfoder och burkmat. Grållen och Svarten äter inte ens strömming och om de får ett kycklingskrov att gnaga på, ser de mäkta förvånade ut. Torskfilé skuren i småbitar kan gå an, men det är väldigt tveksamt och korv äter de inte alls. Däremot jagar de och egna byten är smaskigt. De åt nästan inte på ett par dagar och då upptäckte maken att de dragit hem en fasan, förmodligen en som blivit överkörd, och den var mycket smaklig. Den åt de upp så det var bara ben och fjädrar kvar.

Nej, det här blev nästan ett inlägg som passar bättre för kattbloggen än för dagboken.

Nu väntar kudden!

ng>Tack till alla som önskat oss trevlig resa och välkomna hem igen! Så fort jag kommer i ordning ska jag försöka svara personligen och även ta hand om de gåvor som låg och väntade i mailboxen.Tandläkarbesök

onsdag, mars 1, 2006

Egentligen skulle solen varit mycket mindre, för det har varit mulet tidvis både igår och idag. Blåser som attan gör det också och några minusgrader kallt är det. Åke är en tuffing, han är ute i skogen och rustar trots kylan, men jag håller mig inne.

Igår var vi i Visby för jag skulle till tandläkaren på eftermiddagen   Det gillar jag inte, att gå till tandläkaren menar jag. Ont gör det både i kroppen och plånboken. Som tur var hade jag inga hål, så jag slapp undan med 770:-. Jag tillhör ju den där generationen som har en massa bamsiga amalgamkronor och det är min fasa att de ska börja rasa. Men tandläkaren tröstar mig alltid och säger att det inte finns några tecken på att de är dåliga.

På kvällen ringde Eva och informerade om läget på Sicilien. Hon och Edoardo åkte hem från sjukhuset i måndags och nu har Edoardo varit feberfri ett tag. Läkarna tror att han har haft lågt immunförsvar och därför åkt på den ena virusinfektionen efter den andra. Nya blodprov , som de tagit , visar att han inte har någon infektion. Det är bara att hoppas att eländet är över nu och att han får vara frisk i fortsättningen.

Jag trodde att jag var nöjd med min hemsida som den är/var, men idag har jag suttit och lagt om gåvosidorna, så att de finns med på startsidan och inte ligger för sig själva. Jag tycker själv att det ser trevligt och enhetligt ut. Överskådligare blev det också.

I eftermiddag har ví varit och handlat och nu är Åke och hälsar på en kompis och kommer straxt hem och ska ha kaffe. Jag köpte så fina bakelser på ICA. Man måste passa på när det finns något extra smaskigt.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
Mars


A R K I V 2006

Google