Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Oktober 2005        November 2005         Dagbok December 2005 »


Novembermörker/Adventskonsert

måndag, november 28, 2005

Lagom till advent kom det där riktiga novembermörkret. Idag har det varit snöblask och regn om vartannat hela dagen. Man har fått ha lyset på hela dagen.

Igår var Bosse och Carina på lunch och efter lunchen provtryckte Bosse ledningarna till bergvärmen och allt var tätt,  så nu kan Åke  fylla igen hålet. När det var klart och Bosse och Carina åkt hem, åkte  Åke och jag till Klinte kyrka på adventsgudstjänst. 

Klinte kyrkokör medverkade och de sjöng alla de vackra adventssångerna. De är verkligen duktiga och det var så att man fick rysningar i kroppen i de vackraste partierna. Och så fick vi sjunga adventspsalmer och det känns alltid bra. När vi kom hem drack vi kaffe och senare på kvällen blev det en mugg glögg och därmed var advent invigt.

Idag har jag storstädat badrummet. Gissa hur det såg ut bakom badkarsfronten och nere i avloppet..............  Åke fattar inte varför jag städar, så jag var tvungen att visa honom. Han har inte kunnat vara ute idag för att det varit så mycket nederbörd, så i eftermiddag har vi suttit och skrivit räkningar till grannarna för körslor, som han gjort under året och så har han åkt runt och lämnat dem. 

Nu börjar det bli läggdags. Jag la mig ganska tidigt igår kväll, men hade litet svårt att somna, så det hade jag ingenting för. Få se hur det går ikväll.Första Advent

lördag, november 26, 2005

I morse lyste solen blekt över backen och sedan har vädret varierat från den ena stunden till den andra. Sol, mulet, regn, snö, hagel, det har varit alla varianter.I förmiddags var vi ute, Åke och jag, och satte upp julbelysningarna. Jag försökte ta en bild av dem, men den blev inte så bra, men här kommer den i alla fall. Det ser nästan ut som om buskarna brinner, men så häftigt är det inte.

I eftermiddag har Bosse varit här och påbörjat installationen av värmepumpen, så att det går att provtrycka ledningarna och nu kan Åke få fylla igen hålet i gräsmattan.

Nu sitter Åke och ser fotboll och jag ska sätta igång med matlagning. En korvgryta ska det faktist bli ikväll, en konstig lördagsmiddag kanske, men det brukar kunna bli ganska gott. I morgon kommer Bosse och Carina hit på lunch och då ska det bli duvgryta.Vardagslunk

torsdag, november 24, 2005

Det var hemskt vad dagarna går. Vädret är som det är, typiskt för november. Just idag har det varit mest mulet och grått, men förut i veckan har det varit soliga stunder också.

Vad har jag gjort? Det vanliga bara, städning, tvätt, strykning, mangling, handlat och lagat mat. Inte så mycket att orda om, sånt som vi väl alla måste göra för att få tillvaron att fungera. I måndags när vi var i Visby handlade jag julklappar till barnbarnen på Sicilien och de ska jag sända iväg i morgon. Jag hade paketet packat och klart igår kväll, men i natt vaknade jag helt plötsligt och kom på att jag glömt en sak. Så idag fick jag öppna det igen och det innebär att jag måste köpa pakettejp för att kunna stänga till det igen.

Åke har fått ett meddelande från lasarettet idag att de har bokat in en telefontid med hans läkare den 15 december, så först då får vi besked om vad ultraljudsundersökningen visade. Hoppas att det är något som går att åtgärda.

Nu är snart helgen här och första advent har vi på söndag. Jag ska baka en saffranskaka och så är det all adventsbelysning som ska upp. Men det blir först på lördag. Man får inte tjuvstarta. Jag städade vardagsrummet i tisdags och tog ner och tvättade gardinerna och innan jag satt upp dem hängde jag upp adventsstjärnan, när ändå stegen var framme, men den får inte tändas ännu. 

Ikväll ska vi äta lammentrecote med ugnsstekta rotsaker och till det dricker vi ett glas rödvin. Det är ju torsdag!PSP/Jultema

måndag, november 21, 2005

Den här helgen har bjudit på ganska vackert väder. Kallt, särskilt om morgnarna, men soligt på dagarna. I lördags hände det väl inte så hemskt mycket. Krister och Thomas var här och bytte däck på sin bil och sedan kom Bosse också och satte på vinterdäcken på sina bilar och av bara farten tog han vår också! När de var samlade alla tre gossarna, så hjälptes de åt och tog in värmepumpen i källaren, så nu är den, om inte på plats, så i alla fall i rätt utrymme. 

Igår på söndagen gjorde vi absolut ingenting. Åke såg på fotboll och jag satt vid datorn och jobbade med PSP-kursens jultema.
Här är ett exempel på vad jag pysslade med. Mer finns på sidan PSP/Kurs 2005.


Ja, ja, mycket tankebry var det innan jag kom på hur man gjorde.

Idag har jag röjt upp i källaren, där värmepumpen står. Jag har tagit bort mina hyllor och andra grejor, så att Bosse ska få litet svängrum, när han ska dra igång med installeringen. Sen får vi se hur mycket plats jag får för mina pryttlar.

I eftermiddag har vi varit i Visby, för Åke har varit på lasarettet och gjort ultraljudsundersökning av ådrorna i sina ben. Hoppas att de har hittat något som går att åtgärda. Hans kondition blir allt sämre eftersom han inte kan gå några längre sträckor för värken i benen.Olycku vakar

fredag, november 18, 2005

Soliga och fina dagar har vi haft, men ganska kallt. Idag har det legat frost kvar hela dagen och på morgnarna har det varit  runt -2/-4 grader.

I onsdags var jag ju i Hemse och jobbade på Kupan. För den som inte känner till det, så vill jag förklara vad Kupan är. Det är Röda Korsets samlingspunkt där man tar emot begagnade grejor, sorterar, säljer och packar till nödlidande, plus att den sociala biten är en viktig del. Man har lokaler där  folk träffas och håller på med släktforskning, väver och spelar kort och umgås. Man har ett anhörigcenter, där de som tar hand om äldre och/eller handikappade anhöriga kan få stöd och hjälp. Arbetet bedrivs helt ideellt av Rödakorskretsarna med stöd av 1 anställd, som sköter hela den administrativa biten. Jag tillhör Fröjel Rödakorskrets och vi är på Kupan en dag i månaden. Förutom kretsarnas insats, så är det många som bor i närheten i Hemse, som så gott som dagligen är och jobbar. Min rubrik syftar på en av dessa damer. 

I onsdags kom det in två äldre damer från Hemse och de skulle lappa och laga kläder, som sedan skulle gå till nödlidande. En av dem gick in i syrummet och när hon skulle sätta sig på en stol, modell kontorsstol, satte hon sig litet fel, stolen gav sig iväg och hon ramlade i golvet och blev liggande. Man ringde efter ambulans och brandkåren kom för en första insats. Man konstaterade snabbt, att hon brutit lårbenshalsen. Där låg hon stackarn, i 2 timmar på det kalla stengolvet,  innan ambulansen kom. Vi har bara två ambulanser på Gotland och de var upptagna! Brandmännen åkte till Vårdcentralen och hämtade en läkare, som såg till att hon fick smärtlindring, men i alla fall! Två timmar! Om hon hade fått en hjärtinfarkt, då kunde hon varit död innan ambulansen kommit. Så ser den svenska välfärden ut!!!

Onsdagen gick och torsdagen kom med soligt och vackert väder. I Visby var det snöblask, men inte här. Jag städade vårt sovrum ordentligt och det kändes verkligen härligt. Kvalstren fick sig en redig omgång. 

Idag har jag fixat och donat på hallen, och på eftermiddagen var vi på Klinte och handlade litet. När vi åkte hem vid 15.30 -tiden var himlen så vacker, så jag tog några kort.
 
På det sista kortet kan man faktiskt se att det ligger litet snö i trädgårdslandet. Jag sa ju det, november är inte att lita på! Rätt vad det är så slår Kung Bore till.Höststorm

tisdag, november 15, 2005

 Så här har det varit den här veckan, plus den första riktiga höststormen. De löv som satt kvar på träden blåste bort och ligger så snyggt samlade längs staketen,  så nu är det bara att hämta upp dem. Där fick vi god hjälp av vår herre,( som med så mycket annat). Igår natt var det ett riktigt busväder med storm och regn. Vi ojar oss över att det kommit 10 mm regn, men när man sedan fick se på TV hur de hade det i Bergen!! 180 mm regn och hus som rasat och t o m orsakat en dödolycka, ja då känner man sig tacksam över att vi sluppit så lindrigt undan. Och på fastlandet är ännu en massa hushåll utan ström. 

Igår höll jag på med tvätt och annat och idag har jag storstädat ett rum igen. Det har varit solsken nästan hela dagen och då gäller det att passa på. Den här årstiden är det antingen eller. Det är antingen mörkt ,så att man måste ha lyset tänt hela dagen eller också skiner solen och då går den så lågt ,så den avslöjar allt.

Åke har grävt trädgårdslandet och rustat här hemma på gården. Det finns alltid arbete för den som vill. På bergvärmefronten har det väl inte hänt så mycket. Bosse kom hem med själva värmepumpen ikväll, men den var för stor och tung för oss att klara att få in själva. Den väger 250 kg, så vi måste kalla in några starka karlar för att få in den i källaren. I morgon kommer eventuellt bergvärmefolket med slangarna och sätter ner dem.

I morgon ska jag till Hemse och jobba på Kupan igen. PSP-kursen fortskrider, jag har blivit godkänd på den här veckans teman även om jag tror att de tycker att jag inte är kreativ och påhittig tillräckligt. Min konstnärliga ådra är tyvärr ganska dåligt utvecklad.  Jag sitter och gör en massa grejor, tittar på dem, ser att de är fula och så kastar jag dem igen. På torsdag får vi nya uppgifter igen och  den här gången är det ett jultema. Ska bli spännande att se vad "fröknarna" har hittat på till oss.

Ikväll såg vi första avsnittet av den nya danska serien "Örnen". Den var spännande tycker jag. Jag gillar de danska dramaserierna.  Det ska bli intressant att se, om den här blir lika bra som Mordkomissionen, som var helt outstanding. Farsdag

söndag, november 13, 2005

Så har vi firat Fars dag, med sol och vackert väder. Sönerna med sambos kom till lunch och hade med sig presenter till sin far. Han fick en stor chokladask och ett presentkort av Bosse på installation av värmepumpen, som ska göra bergvärmen till varmvatten.

Vi åt dillkött på lamm och till efterrätt pärontårta med vispgrädde. Sedan drack vi eftermiddagskaffe och åt kärleksmums till det. Härom året när Eva och pojkarna var hemma hade jag bakat kärleksmums och det var väldigt populärt. Eva´s yngste son, Edoardo, undrade vad kärleksmums heter på italienska och hon översattet namnet  på kakorna  till amorer, så det kallar vi det nu, amorer. 

Hur firar man annars Fars dag nu för tiden? Bia skrev i sin kommentar till mitt inlägg igår, att hon kom ihåg när man gjorde farsdagskort och så var det ju! När jag gick i skolan så gjordes det kort och hälsningar till Fars dag och Mors dag. Alla barn förutsattes leva i kärnfamilj med  en far och en mor.  Att barnen levde med bara en förälder var ett undantag  och  de barnen var det  synd om. Undrar hur lärarna hanterar sånt idag?

Nu väntar TV:n och i kväll är det sista avsnittet av Medicinmannen. Jag tror mig vet vem som är skurken i dramat. Det ska bli spännande att se om jag har rätt. Jag tror att det är Alex som ligger bakom alltihop!

Idag har jag varit litet duktig och haft igång kameran, så i morgon lägger jag ut månadens EFIT. Kundens dag på ICA

lördag, november 12, 2005

 Igår blev det en helt strålande förmiddag, men litet lätt regn fram mot kvällen och likadant har det varit idag.

På förmiddagen igår var jag ute i trädgården och sedan blev det innepyssel. 

Idag på förmiddagen har jag bakat kärleksmums och päronkaka till morgondagens farsdagsfirande.  Åke har haft en grävmaskin här, som grävt upp runt röret som bergvärmeborrarna satt ner. Nästa moment är att slangarna ska sättas ner. De ska fyllas med någon typ av vätska, som inte fryser och det görs innan de sätts ner i hålet. Det är mycket med det där som man inte riktigt begriper.

Efter lunch tog jag en promenad ner till Klinte. Jag tittade på termometern innan jag gick för att kolla hur mycket kläder man skulle bylta på sig. Det var faktiskt 12 grader varmt, trots att det var mulet! Jag hade en skön promenad och när jag kom till Klinte var jag på Rondo där ICA firade "Kundens dag". Massor av provsmakning var det. En klar miss att man åt lunch innan. Sedan var jag en vända in på ICA och handlade. De hade massor av extrapriser som gällde enbart idag, bland annat på smågodis, 3.90/hg, mums!!

Ikväll har vi ätit kycklingwook med couscous och ett glas rödvin till det, det var också mums.

Efter middagen har det varit TV-tittande. Först såg vi "Miljonären" och sedan "På spåret" och därefter "Popcorn". Tävlingar alltså hela kvällen! Det är kul med tävlingar, men ibland kan det bli i mesta laget. 

I morgon kommer sönerna med partners hit på lunch för att fira sin pappa. En del firar inte farsdag och morsdag, men vi har alltid gjort det. Det är en trevlig dag att träffas och fira litet. Visst kan man ha synpunter på att dagarna bara är till glädje för handeln och att man kan fira sina föräldrar när som helst. Att det är onödigt att ha en speciell dag för att föräldrar ska få litet uppmärksamhet. Men var och en gör ju som man  vill och känner för.Borrning för bergvärme

torsdag, november 10, 2005

Hej och hå! Idag har det verkligen varit ett härligt väder, soligt och varmt. Jag slets mellan städning och trädgård, men städningen tog överhanden. Man ser ju dammet när solen skiner. Är det mulet och halvmörkt kan man ju inbilla sig att man har hyfsat rent, men den villfarelsen blir man snart tagen ur när solen behagar visa sig. 

Ute har det slamrat och bråkat även idag, men nu är borrningen i alla fall färdig. Så här såg det ut på baksidan av huset när jag gick ut på balkongen och tog ett kort av riggen.

I eftermiddag var vi i stan och fick bilen besiktigad och den gick igenom utan anmärkningar. När vi kom hem var killarna färdiga och höll på att plocka ihop sina slangar och rör och då de fått eftermiddagskaffe gav de sig iväg. Nu återstår en massa annat arbete innan det hela kan fungera. 

 Ordningen är återställd, för nu regnar det igen. Hoppas att de regnar av sig i natt för jag skulle bra gärna vilja vara ute i trädgården litet i morgon. Vi får väl se vad vår herre hittar på!Novemberhistorier

onsdag, november 9, 2005

 Roligare än så här är vädret inte, så det är inte mycket att orda om. Igår var vi ute och räfsade löv nästan hela dagen. Det var grått och disigt, men uppehållsväder. Jag räfsade och Åke samlade ihop och körde bort löven. Det är en hel del kvar ännu och mycket sitter ännu på träden, men det är skönt att ha fått bort det mesta. Skulle det sedan smälla till och bli kallt och snö, så gör det inte så mycket. 

Förr i tiden hade svärmor  hjälp av två "tanter" med höstjobbet i trädgården. De gick runt på gårdarna och hjälpte till med räfsning, kanthuggning av gångar och grävning av rabatter. Jag minns inte vilket år det var,  men det måste har varit när vi var alldeles nygifta, i början på  60-talet, så skulle de här damerna komma och göra höstfint.  Svärfar fyllde år den 24 november och då skulle trädgården ligga där höstfin och i ordning. Det här året,  kom  de den 13 november. De hade inte mer än kommit så började det snöa och det höll på hela dagen. Men lite snö hindrade inte de här damerna från att göra sitt jobb och när kvällen kom var de färdiga. Morgonen efter låg trädgården vit av snö och den snön låg kvar sedan hela vintern.      

Första gången Eva hade sin blivande man Claudio från Sícilien med sig hit till Gotland var också i november månad. Han var väl litet tveksam till att åka hit upp i kylan, men Eva hade försäkrat att november på Gotland är skönt, med milt och gott väder. Det var kallt just de här veckorna de var här. Och när man kommer från kontinenten har man ju inga dubbdäck på bilen heller, så de kunde nästan inte ta sig fram för det var så halt. 

Kvällen innan de skulle åka backade Claudio in bilen till kökstrappan för att det skulle vara behändigt att packa in väskorna  och när vi tittade ut på morgonen hade det snöat under natten och där stod bilen med 20 cm snö på taket. Åke fick köra före dem i vår bil och lotsa dem mot Visby, för de vågade inte köra ensamma. Eller det kanske var så att vi inte ville låta dem göra det. 

Det var det årets vinter, för sedan blev det milt igen och förblev så. Så man kan aldrig lita på november månad.

Jaha, det var litet om november. Jag avrundar med en bild av Ludde, som jag har varit ute med en sväng idag.För övrigt så har vi en firma här som håller på att borra för bergvärme, så det har varit ett fasligt oväsen här hemma. De håller på i trädgården bakom huset, så Åke har fått klä in husväggen med pressenning för att det inte ska bli nerstänkt. De ska borra 180 m ner i berget, men det går med fart och kläm, för idag har de borrat 90 m, så om inget inträffar blir de färdiga i morgon.Novemberdimma

måndag, november 7, 2005

 Igår var det den 6 november, Gustav Adolf-dagen  och dimman och diset låg väl kanske inte riktigt lika tät som vid slaget vid Lützen, men närapå. Jag undrar en sak - finns det Gustav Adolf-bakelser nu för tiden? Förr, "på den gamla goda tiden", skulle man alltid köpa Gustav Adolfbakelser den 6 november. Nej, de är nog bortrationaliserade nu. Men bakelse eller inte, man kan festa  till det om man vill ändå. Till eftermiddagskaffet åt vi en päronkaka, som jag dränkt in med litet päronlikör och till det en rejäl klick vispgrädde. Det var smaskens!

På förmiddagen var det ganska hyggligt väder, men sedan mulnade det på och blev så mörkt  så att man måste ha lyset tänt fast det var mitt på dagen. Jag hade tänkt ta en promenad, men det blev inte av på förmiddagen och sedan började det regna, så det blev inneaktiviteter=datorn. Jag satt och gjorde litet vinterkort, som jag har sänt iväg idag. Det gäller att ligga rätt i tiden för  snart nalkas ju advent, lucia och jul. Åke såg på fotboll på TV. Det tycker han är roligt, fast han tycker att det blir i jobbigaste laget med två matcher efter sig!

Idag har jag tvättat och sorterat kläder. Det är fasligt vad man samlar på sig. När jag sorterar ut gamla slitna kläder hamnar de först i en korg och där få de ligga till sig och så blir det en sortering till. En del tas då till heders igen, men resten slänger jag. Det finns liksom ingenting annat att göra. Kläder som är så dåliga att jag inte vill ha dem, går inte att skicka till Röda Korset eller någon annan hjälporganisation. Och lumpinsamlingar görs ju inte längre. 

Åke har pysslat med sin ved och så har han varit med bilen till verkstad för genomgång. Vi ska besikta den på torsdag, så det skulle kollas litet ljusinställningar, bromsar och däck.  

Nu ska jag gå till sängs och hoppas att vädret blir bättre i morgon, så att jag kan få fortsätta med litet lövräfsning. Just nu  regnar det, men vad jag kunde förstå av väderleksrapporten skulle vi få uppehåll tisdag och onsdag.Alla Helgons Dag

lördag, november 5, 2005

Igår var det mulet och disigt men uppehåll. Jag pysslade litet inför helgen och på eftermiddagen åkte vi till gravarna och satte ut vinterprydnader och ljus. Sedan var vi och handlade och när vi kom hem gjorde jag i ordning en köttgryta och bakade litet kärleksmums.

 Idag har vi haft regn hela dagen. Det började regna igår kväll och har  hållit på oavbrutet sedan dess. Nu stänker det bara litet lätt (kl 22.05) .  Bosse och Carina var här på lunch och Åke fick ventilera sina bekymmer inför den förestående borrningen för bergvärme. När de åkt hem såg Åke fotboll på TV och jag gjorde uppgifter för PSP-kursen. Här ett exempel på vad jag
roat mig med.När det hade mörknat litet åkte vi till kyrkogårdarna och tittade på alla tända ljus. Det är fantastiskt vackert. På den delen av Klinte kyrkogård där mammas och pappas grav ligger är det inte så mycket ljus, antagligen för att det är väldigt många gamla gravar där, men på den nya delen tror jag att det var ljus på nästan alla.

Jag blir litet nedstämd och deprimerad när det är så här grått och trist väder. Det känns så förfärligt långt tills våren, solen och värmen är tillbaka. Jag har svårt att känna mig glad, men det blir väl litet bättre när man kan börja tända adventsljus och glädja sig åt julen och allt den för med sig. 

Ett ljus i mörkret är i alla fall alla gulliga hälsningar, som kommer från mina nätvänner. Visst kan det tyckas som ytliga bekantskaper,  men alla som skriver i gästboken, i shutboxen,  eller här i dagboken, gör att man inte känner sig ensam och övergiven ute i cyberrymden. Speciellt roligt är det att få kommentarer här i dagboken, då  vet jag att någon läser vad jag skriver. Det finns folk som bryr sig och som hör av sig regelbundet och dem vill jag tacka alldeles särskilt. 

För att inte tala om alla gåvor, som dimper ner i mailboxen. Jag raljerade litet i början och tyckte att det påminde litet om när man var barn och bytte bokmärken och att det var ganska larvigt, men det är faktiskt roligt. Nu har jag förstått vad mycket arbete man lägger ner på att göra de här hälsningarna  och jag tycker att det  är kul att själv försöka göra egna alster och skicka ut. 

Nu har vi ännu en vilodag och sedan börjar en ny vecka. Förresten, jag missade att det var EFIT idag! Jag glömde väl inte bort det helt för kameran var igång i morse, men sedan kom jag av mig. Jag får ta och göra en egen dag den här månaden.Lövräfsning

torsdag, november 3, 2005

 Ja, så här har det sett ut de senaste dagarna, men det är varmt runt 10 grader och det är skönt. 

Igår var vi i Visby, för Åke skulle till tandläkaren. Jag sprang runt i affärerna på Adelsgatan under tiden, men det enda inköpet blev några register till mina pärmar. Åke slapp lindrigt undan, han hade inga hål!

Idag har jag räfsat löv i trädgården. Det här milda vädret gör att träden inte släppt löven ännu, så det blev bara en del löv som jag fick bort. Det är ju ingen idé att räfsa noggrant när en massa löv ännu kommer att falla. Äppelträden är hopplösa, deras löv sitter kvar till jul nästan.

Ikväll har vi ätit helstekt torsk, det var år sedan sist. Till torsken drack vi en flaska vitt vin inköpt hos vinhuset Peter Olligh i Rüdesheim. Jag kan försäkra att det smakade bra.

Nu börjar det bli sent och jag borde ligga för länge sedan. Jag har litet svårt med den här tidsomställningen. Jag lägger mig enligt vintertid och vaknar enligt sommartiden. Så tidigt som jag stiger upp nu har jag inte gjort sedan höstas, men det rättar väl till sig. Fast det är ganska skönt med långa morgnar. Jag sitter lugnt vid morgonkaffet, läser tidningarna och löser Sodukon i DN:s kulturbilaga (för den delen tar Åke med sig när han går och vilar middag. GA:s soduko sparar jag därför till lunchen.) 

Så här dags på kvällen börjar jag bli trött och det är väl kanske inte att undra på, klockan är snart elva och jag har varit uppe sedan halv sju, så nu är det godnatt, godnatt !Kalendern

tisdag, november 1, 2005

Har man sett! Kalendern bytte till november och hoppade över den 32 oktober. Tur att det fungerade som det skulle.
 Solen skiner fortfarande på oss och det är litet av rekordvärmen. 10-12 grader varmt i slutet av oktober/början på november är inte direkt vanligt. 

Få se nu, när skrev jag senast? Jo det var i lördags. I söndags gjorde vi inget särskilt. Jag gick en långpromenad ner till vår vackra strand. Jag hade kameran med och tog några  kort  bl a på vår strandbod, som Åke har tjärat i sommar.Den är så fin, litet svart kanske, men det bleks ner ganska snart. Jag satt en stund och tittade på havet och funderade litet på ditt och datt och sedan gick jag hem genom Härjes hage. Kräftdammarna låg så blanka och vackra i höstsolen.Igår höll vi på med vedklyvning och det har vi gjort idag på förmiddagen också. Igår kväll var jag i Hemse på en informationskväll som Handelsbanken hade ordnat.  

Nu ska jag gå och ställa i ordning i Evas rum, som nu fungerar som gästrum.  Jag har tvättat gardinerna och putsat fönstren där och nu ska jag passa på att ta ut sängkläder och mattor medan solen ännu skiner och det är skönt ute på balkongen.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
November


A R K I V 2005

Google