Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Oktober 2006        November 2006         Dagbok December 2006 »


Måndagen den 27 november 2006

Förberedelser inför Sicilienresan
Både söndag och idag har det varit strålande solsken och 10-12 gr varmt, helt otroligt härligt!

Igår var Carina och Bosse här och åt lunch och fick instruktioner om kattmatning och posten under tiden vi är borta. Sedan var Åke och jag ute i trädgården och satt upp adventsbelysningen. Den går på timer och Carina knäpper på den till helgen.

Idag har jag varit ute och klippt gräsmattor, vi har varit och handlat och så har jag börjat förbereda packningen. Nu ska jag nog ut en stund till i trädgården och köra en vända med gräsklipparen.

På Sicilien har flygplatsen varit stängd varje kväll och natt och den här bilden har jag knyckt ur La Sicilia.


Det ska bli spännande att se var vi hamnar i morgonkväll. Är inte flygplatsen i Catania öppen kan det bli i Palermo eller på Italienska fastlandet. Vilket äventyr va!

Månadsbilden är fotad och sidan uppdaterad. Och Julsidan har fått några julhälsningar till.

Lördagen den 25 november 2006

Etna har utbrott!
Mulet har det varit och regn varje dag/natt, ibland har man dock kunnat ana solen, men det är inte mera heller. Temperaturen idag är 8-9 gr och i morgon ska det bli ännu varmare!

Jag har inte gjort något speciellt, i går eftermiddag tog jag en promenad och var och handlade lite. Min gamla rygga börjar bli så ful, så det fick bli en ny väska.

På Sicilien har Etna ilsknat till riktigt och igår var flygplatsen i Catania stängd på grund av aska från vulkanen. Det var en askpelare på 5000 m som drev in över stan, så folk gick med uppslagna paraplyer för att skydda sig. I natt har askpelaren minskat, men ur kratern kastas lava 200-300 m upp i luften. Ska man våga ge sig iväg dit på tisdag?? Jag pratade med Eva idag och hon säger att där de bor märker de just inte så mycket av utbrottet den här gången. Det ska bli spännande att se hur det utvecklas, vi kanske inte kommer längre än till Milano!

Nu har jag tagit bort vinterbilderna för att lämna plats för advent, men tills dess uppmärksammar jag Kattens Dag och har satt in en vacker kattbild som Maud skickat till mig.

Besöksräknaren Neocounter har jag bytt ut mot Neoearth, som visar varifrån besökarna kommer. Gå gärna in och titta och klicka på den lilla kartan så att du kommer in på den stora.

Det är verkligen häftigt, för sedan kan man zooma och åka omkring och se alla orterna. Fast jag tycker nog att de är lite dåligt underrättade. När Eva varit inne, säger den att det varit ett besök från Brucoli på Sicilien och jag själv är från Sanda, som ligger en mil härifrån. Så bli inte förvånad om du går in och kollar och ser att orten du kommer ifrån inte riktigt stämmer, men det ska vara på ett ungefär i alla fall. Det försäkrar åtminstone Neoearth.

Nu börjar det närma sig kaffedags, så jag ska gå och göra i ordning fikat, för Åke är nog snart hemma. Han har åkt i skogen en stund för att hämta hem enestör, som han huggit tidigare under veckan.

Onsdagen den 22 november 2006

Duktiga katter
Mulet har det varit hela veckan, temperatur runt 7 grader och regn varje kväll och natt! Vi har fått massor av nederbörd hittills i november, ca 100 mm och det är bra mycket över det normala.

De här dagarna har det inte hänt speciellt mycket. Det vanliga för att få tillvaron att fungera plus några vändor varje dag i trädgården för att räfsa upp dagens lövskörd. Idag satte Åke upp traktorskopan, så jag kunde tömma korgarna i den och den fick jag nästan full.

Våra duktiga kissar har utmärkt sig! I morse låg det en död storråtta, som de fångat, mitt på trädgårdsgången. De hade börjat äta på den, men sedan övergett den. Kanske var det när Åke kom ner i morse och släppte in dem. I år har vi inte haft en enda mus inne, så nog gör katterna nytta alltid.

Nu strömmar julgåvorna in i mailboxen och julsidan får dagliga uppdateringar. Julquilten lägger jag in som slumpade bilder på startsidan, så blir det lite julkänsla där också.

För övrigt börjar det bli dags att förbereda för vår Sicilienresa. På julsidan kommer jag att öppna kalendern för de dagar vi är borta. Här hemma ska jag sätta upp adventsstakar och utebelysningar, så att det bara är att dra igång dem när vi kommer hem. Och så ska man ju fundera ut hur det ska packas? Sicilien har ganska varmt på dagarna, men kvällar och nätter är kalla. Jag får väl konferera med Eva.

Söndagen den 19 november 2006

Kupan/Dax.se
Man kan ana solen bakom molnen och temperatur nu på förmiddagen, 7 grader!

Igår var jag i Hemse och jobbade på Kupan och här hemma jobbade Bosse och Åke för fullt. Vår vedpanna har läckt en tid och nu skulle det göras omkopplingar så att vi skulle använda enbart bergvärmen, men som tur var upptäckte Bosse att det bara var ett rör som läckte och när han fixat det så fungerar den kära gamla vedpannan igen. Åke är naturligtvis lycklig. Han har ju laddat upp med ved så att det räcker minst ett par år.

Idag blir det väl inte så mycke aktiviteter. Åke är och klipper sig och jag väntar att en journalist ska ringa angående den nya sidan Dax.se som snart ska starta. Hon vill göra en intervju med mig och få lite synpunkter på hur man kan få ett äktenskap att fungera i många år. Få se vad det blir för vinkling på det??

Jag var ute i trädgården en vända och såg att gräsmattorna är alldeles fulla av blommande bellis. Här är ett bildbevis.

Jag har installerat en fiffig besöksräknare som registerar från vilka länder besökarna kommer. Titta in på startsidan om du är nyfiken.

Ha en skön söndag!

Fredagen den 17 november 2006

Tandläkarbesök
Man kan ana solen bakom molnen och det är varmt temperatur nu vid lunchdags, 13 grader!

Igår var vi i Visby på förmiddagen. Åke skulle vara vid tandläkaren för kontroll redan klockan 9. En tråkig tid, för då är inga affärer i Visby öppna ännu. Han hade inga hål, så det gick ganska kvickt. En vända på Lantmännen för inköp av fågelmat och sedan hem igen. Vi var hemma straxt efter 11.

På eftermiddagen var jag ute och räfsade ihop lite löv igen. Löven vill inte ramla av i år. Jag antar att det är för att det har varit så milt väder. Så de singlar ner då och då och lagom man fått räfsa upp dem, så kommer det nya. Ja, ja det skapar arbete i alla fall.

Idag har jag städat för i morgon ska jag till Hemse och jobba på Kupan. Det är ganska bra att vara där på lördagar få då är det öppet mellan 10 och 13, så det blir inte så många timmar.

Igår kväll ändrade jag layouten på startsidan en aning. Den har varit lite blek och färglös tycker jag, nu har den fått mera både färg och innehåll.

Nu ska jag ta en tur ut i trädgården igen, man får ju passa på när det är så gott väder.

Ha en trevlig helg!

Onsdagen den 15 november 2006

Jag blir så upprörd!
Gråväder hela dagen idag, runt 6 grader.

Egentligen hade jag inte tänkt skriva något idag, men blev så upprörd när jag så på TV ikväll. Tullen har gjort ett stort beslag av kläder och skor. Det är imiterade märkesvaror och det rörde sig om väldigt stora mängder. Nu visade de bilder på hur skorna maldes sönder och förstördes . Vilket resursslöseri!! Nya och fina varor som skulle kunna komma till nytta vid katastrofer och nödsituationer. Som Rödakorsare blir man sjuk av att se sådant.

Idag har vi varit och fått vår årliga influensavaccinering. Den vågar man inte hoppa över. Här på Gotland får vi pensionärer betala 100:- för den vanliga vaccineringen, vill man ha mot lunginflammation kostar det 450:-.

Igår installerade jag Spamfighter och ska testa det ett tag i stället för Mailwasher. Läs gärna om mina erfarenheter av det nya programmet i kampen mot spam i Om Ingrids Sida.

Och så har jag pratat med Henry via Skype, mycket trevligt var det!

Nu väntar sängen.

Måndagen den 13 november 2006

Ska jag bli ambassadör?
Idag har det varit mulet mest hela dagen och likadant var det igår, temperatur runt 2-4 gr och nästan stilla.

Vi hade en trevlig farsdag igår tycker i alla fall far och jag. Sönerna med sambos var här och gratulerade sin far och Eva ringde från Sicilien. Hur dagen förlöpte kan du för övrigt se i gårdagens Efit.

Idag blev jag uppringd av en journalist som hittat min hemsida och som jobbar med ett nytt koncept på internet för 50+-are. Hon undrade om jag vill bli ambassadör för den nya sidan och hjälpa till med att marknadsföra den och skaffa medlemmar. Jag fick ett exempel av hur sidan ska utformas och den ser mycket trevlig ut, men jag måste säga att jag är ytterst tveksam. Jag har så många vänner via internet som jag håller kontakt med, så jag känner att jag nästan inte kan sätta av ännu mera tid vid datorn. Men lite lockande är det allt, det tål att tänka på.

För övrigt har jag varit ute i trädgården och räfsat ihop lite löv, som jag lagt över vinrankan i växthuset och krukorna som står där. Jag tog en vända med åkgräsklipparen också, men det var för surt, den orkade inte blåsa upp löven i behållaren.

Lördagen den 11 november 2006

Fars Dag o Mårten Gås
Idag har det varit regn och rusk hela dagen. Typiskt inneväder alltså, temp 6 gr.

Igår var det halvklart, men ganska blåsigt. Jag sysselsatte mig med städning och DN:s fredagskryss.
På kvällen blev det Postkodmiljonären och Dobidoo. Sen så jag filmen "Mamma, pappa, barn".

Fars Dag har vi ju imorgon, så idag är det lite förberedelser inför den dagen. Åke vill inte ha någon uppvaktning, men helt ska han inte slippa undan .

Några uppdateringar av hemsidan har det också blivit. Jag har fått ett par vinterhälsningar till, som jag lagt in i bildspelet och så har jag fått en award för min vintersida och en julaward för julsidan. Jag blir så glad över att någon tycker att min sida är värd awards och är så fåfäng, så jag gjorde genast ett par nya sidor att placera utmärkelserna på.


Ha en trevlig helg med Gåsmiddag och Farsdagsfirande!

Torsdagen den 9 november 2006

Hos diabetssköterskan
Just nu skiner solen så vackert, men det blåser en isande kall nordan, så ute vill man inte vara idag, temperatur 5 gr.

Igår var det halvklart, stilla och vackert. Jag var ute nästan hela dagen. Åke hade tagit hem en skopa gödsel, så först la jag på ett lager i växthuset och körde på lite ny jord ovanpå den. Sedan spred vi ut resten på trädgårdslandet och så höstgrävde jag det. Svettigt och jobbigt var det, men jag tog det lite i omgångar, så fram mot eftermiddagen var det klart. Nu ser det så rent och fint ut med den nygrävda jorden.

På kvällen började det sedan att regna och det regnade nog hela natten. Jag vaknade till då och då när det piskade på som värst.

Imorse var det mulet, men solen kom fram såsmåningom. Vi har varit på Klinte för Åke hade en tid hos diabetessköterskan. Där fick vi mycke bra information och god tid tog hon sig också. Jag tror vi satt där en hel timme. Fast i stort sett tror jag att vi har ändrat på det som behövde ändras kostmässigt. Nu gäller det att Åke försöker motionera också, vilket inte är så lätt med de krämpor han har. Men det får väl bli några extra rundor på motionscykeln.

Nu har vi ätit lunch, Åke har åkt i skogen för att hugga enestörar och jag ska gå och ta vara på lite tvätt.

Datapysslat lite har jag väl gjort också de här dagarna, det är ju alltid något man kan fixa med. En ny vintergåva till bildspelet på indexsidan har det bl a blivit. Den kom från Lotta Hagel.


Lite ögonfröjd idag också.
Min orkidé som jag är så stolt över att jag lyckats hålla vid liv.

Tisdagen den 7 november 2006

Trädgårdsarbete

Solen skiner från en klarblå himmel och så är det över hela Gotland idag. Temperatur 10 gr.

Både igår och idag har jag varit ute i trädgården och rustat. Man måste ju passa på när vädret är så härligt. Igår räfsade jag ihop en massa ris som fallit ner från björkarna under stormdygnen och idag har jag planterat om kärleksört. Och så har jag grävt ur jord från tomatbädden i växthuset. Jag ska se om jag kan få maken att ordna hem lite gödsel och sedan ska det ny jord ovanpå.

Jag var en vända med kameran också och det blommar både i rabatter och krukor fortfarande.


Krysantemum tål en del frost, så de blommar ännu.


Likaså gör rosorna.


Lobelian är fortfarande jättefin.


Ringblommorna står i fullt flor.

I eftermiddag ska Åke ta en promenad med sin kompis Hasse och jag åker med till Klintehamn och sedan tar jag en skön promenad hem.


Det här fina kortet kom i mailboxen idag.

Söndagen den 5 november 2006

Datapyssel
Mulet och grått har det varit både igår och idag. Temperatur 1-4 gr.

Det har varit en lugn och ganska skön helg. Igår gick jag en promenad på eftermiddagen, det småregnade en aning, men inte så mycket att man blev våt.
Sedan satt jag vid datorn ett tag. Jag gjorde färdigt vinterhälsningarna, som nu finns att hämta på sidan Gåvor/Mina Gåvor till dej, om det är någon som vill ha. Sedan gjorde jag ett bildspel av de vintergåvor som snälla nätvänner skickat till mig och har satt in det på indexsidan idag.

Idag har Carina och Bosse varit här och ätit lunch och sen gick jag en promenad. Jag känner att det nästan är viktigare att man kommer ut ett tag såna här grå och mörka dagar, än när det är solsken. Man måste få lite ordentligt dagsljus i ögonen och inte bara gå inne i ljuset från elbelysning.

Nu ska jag se ett kapitel i "I Claudios". Åke ser fotboll som vanligt.

Fredagen den 3 november 2006

Julsida o Villa Citrus
En solig och vacker dag har det varit idag också och inte fullt så blåsigt som förut. Temperatur runt 1 gr.

Jag hade ju egentligen inte tänkt sitta vid datorn något eftersom min syster Kerstin skulle komma och hälsa på, men hon kunde tyvärr inte komma. och det tycker vi är mycket tråkigt, men så kan det bli. Allt går inte alltid som man har tänkt sig.

Så idag har det blivit mycket sittande vid datorn. Jag har ju tidigare gjort en hemsida för Eva's lägenhetshus, Villa Citrus, och nu har hon fått alla tillstånd klara och vill börja marknadsföra sitt företag på allvar. Idag har jag lagt in en prislista och gjort lite andra ändringar.

Julsida är färdig och den har jag lagt ut. Kalendern är naturligtvis spärrad tills det blir 1:sta advent, men annars är alla välkomna att ta en titt redan nu.

Ikväll har vi som vanligt sett Postkodmiljonären, Dobidoo och slutet av Idol. Nu "daterar" jag medan jag väntar på resultatet. Undrar om inte Cissi ligger risigt till ikväll.

En liten fundering har jag kring det här med Halloween och Allhelgonahelgen. Var slutar den ena och tar den andra vid? Såg att tjejerna på TV4 var utklädda till något slags spöken ikväll. Nu tycker jag att vi ska stilla oss i tanke på våra anhöriga som inte längre finns bland oss!

Torsdagen den 2 november 2006

Alla Helgons Dag
Idag visar solen sig igen, men det blåser ännu hårt och är bara 0-gradigt. Jag har just varit uppe på kyrkogården i Fröjel och det var ishalka på vägen och riktigt bistert kallt. Krister och Thomas som skulle åka till Oskarshamn igår kom inte iväg. Färjan var inställd på grund av stormen. Nu ska de göra ett nytt försök att komma iväg ikväll, enligt uppgift ska båten gå, även om det är risk för förseningar.

Nu ska Åke och jag till Klintehamn och handla och sedan blir det en vända till Klinte kyrkogård också.

            

De här hälsningarna med anledning av Alla Helgons Dag, har jag fått från Maggan och Pia, klicka på korten om du vill komma till deras hemsidor.

En lugn och fin helg önskar jag alla.

Onsdagen den 1 november 2006

Ingen arbetslust!
Brr... snö, blåst och 2 gr varmt. November börjar inte bra!

Vintern har verkligen tagit ett grepp över landet och överallt rapporteras snö, blåst och trafiksvårigheter.

I morse snöade det, men det har inte legat kvar, men nu på eftermiddagen har det satt igång igen och marken är täckt av ett litet tunt lager snöblask.


Så här såg dekorationskålen i mina krukor ut i morse.

Arbetslusten har inte varit så stor, så jag har suttit vid datorn och experimenterat lite. Bytte först topbilden till en ny höstbild och tog bort Halloween-grejorna, men efter moget övervägande och inspirerad av hur det ser ut ute idag, så har det blivit vintermotiv i stället.

En äppelpaj har jag i alla fall gjort och den har vi ätit nu till eftermiddagskaffet. Och så den stora nyheten, jag har bokat oss en resa till Sicilien i slutet av november. Det ska bli jättespännande att åka dit på vintern. Det är första gången vi provar det. Eva fyller 45 år och då passar det ju bra att åka dit och fira henne.

Nu är det snart dags att förbereda middagen: Falukorv, blomkålslåda och potatis står på menyn idag.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
November


A R K I V 2006

Google