Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Oktober 2008        November 2008         Dagbok December 2008 »


Söndagen den 30 november 2008 | 10:10 |

Ny söndag och nytt tema i Fototriss. När min egen fantasi tryter är det bra att ta hjälp av andra för att komma på roliga teman och den här gången är det min mamma Gunvor som ger er veckans uppdrag. Det tema hon valt och som blir det 23:e i ordningen är TRAPPOR.

Jag har letat fram tre olika trappor i mitt bildarkiv, så något alldeles aktuellt foto blir det inte i dag. Det är grått och ruggigt ute och vädret lockar verkligen inte till några fotoutflykter.


En vacker trappa från en utflykt på Gran Canaria.


Trappor finns det gott om i Taormina.


En riktigt aktuell trappa - Det här är en julkrubba som finns till beskådande i en kyrka i Taormina.

Fler som är med i Fototriss idag hittar du Här

Etikett: Fototriss

Förra året den här dagen var rubriken:
Anders slaskar

Prenumerera      Lördagen den 29 november 2008 | 13:50 |

Många tror att advent betyder väntan, men så är det faktiskt inte. Advent kommer av latinets adventus (domini) och betyder (Guds) ankomst. Tiden för "advent" sattes till fyra veckor redan på 1000-talet, så det är en tradition som går riktigt långt tillbaka i tiden.

Förutom all adventsbelysning, som gör att mörkret inte känns riktigt så kompakt, har vi som tradition att försöka lyssna på åtminstone en adventskonsert och i kväll ska vi gå på Rondo i Klintehamn. Jag har dålig koll på vilka det är som ska sjunga och spela, för jag hittade annonsen på nätet och där står det bara att det är en adventskonsert och att det kostar 100:- i inträde. Jag hoppas att vi får höra alla kära adventssånger och psalmer och får riktig julkänsla, då får vi valuta för pengarna.

I morgon kan den som så önskar öppna första luckan in min adventskalender och förhoppningsvis skicka in svaret på frågorna där. Det utgår inte några priser, men jag hoppas att många vill vara med i alla fall. Det kommer rätt svar och namnen på de som svarat rätt, när svarstiden gått ut.

Förra åren den här dagen skrev jag ingenting, varken 2007, 2006, 2005 eller 2004?

Ha en riktigt fin första advent!

Prenumerera      Fredagen den 28 november 2008 | 22:50 | 7° | 0,6%

Jag pratade med Eva för ca en timme sedan och då sa jag att jag skulle gå och lägga mig, men så kom jag på att jag ju måste kolla på resultatet av Idol. Och äntligen blev Johan utröstad, lite synd om honom är det allt, men han skulle åkt ur för länge sedan. En Idol bör vara en bra mycket bättre sångare än Johan.

Här ett exempel på hur Johan låter. Men strunta i honom, lyssna i stället på låtarna där Kevin är med. Han bör absolut vinna den här tävlingen.

Innan Idol såg vi på "På Spåret", som var precis lika trevligt som vanligt. Synd bara att Mari Jungstedt och Rickard Olsson förlorade, men det var ju helt rättvist, de andra var bättre!

För övrigt har det varit en grå och ganska trist dag. All snö är nu borta och gräsmattorna lyser gröna igen. Vi satte upp utebelysningen i dag och jag har placerat ut adventsstakar och stjärnor, men inte tänt något ännu. Man får inte gå händelserna i förväg.

Förra året den här dagen var rubriken:
Hosianna vann omröstningen

Prenumerera      Torsdagen den 27 november 2008 | 12:30 | 7° | 2,5%

Tanken är att du var vecka skall reflektera över veckan som varit, och välja ett foto för att presentera din vecka. Det kan vara något personligt, en händelse (stor eller liten) eller något som genomsyrat hela veckan t.ex. en resa. Fotot skall självklart vara taget av dig och helst under den gångna veckan.

Snö och vinterväder är det som har präglat den här veckan på Gotland. Inställda skolbussturer, stängda skolor, stängda dagis och allmänt stora problem i trafiken har det varit. Och det är ju ett fenomen som ofta inträffar när den första snön faller och om den då kommer i samband med hård vind, blir det problem.

Igår började det emellertid att töa och i dag är den mesta snön borta. Var det här årets snö, enligt prognoser från norska och danska motsvarigheten till SMHI ska vi få en rekordvarm vinter??

Fler som är med i fotoutmaningen Torsdagsreflektion hittar du hos Trebarnsmamman

Prenumerera      Torsdagen den 27 november 2008 | 09:30 |

Visst är det roligt när språket utvecklas och ett av de nyaste orden är att sverka, vilket innebär att man klagar på något man inte är nöjd med. Naturligtvis är det Sverker Olofssons program Plus, som gett upphov till uttrycket. Igår sverkade han om bland annat Finarefs konsumentlån och det var ju lite roligt att jag tydligen inte var helt ute i mitt inlägg i tisdags.

I dag ser det ut att bli ganska hyfsat väder, nästan all snö är borta och gräsmattorna har blivit gröna igen. Maken ska ut med traktorn och luckra upp de snöhögar han skottade upp i början på veckan. Jag ska fortsätta med min köksstädning och putsa fösterna och sätta upp rena gardiner. Få se, det kanske blir en biltur till Hemse också senare i dag. Några julklappar ska inhandlas och så måste jag få hem en eller ett par flaskor glögg. Några kassar med julkorgar och annat smått och gott ska jag lämna in på Kupan också.

Så följer vi naturligtvis händelserna i Thailand och Bangkok med spänning. Gotlandsradion har tidigare haft kontakt med några gotlänningar som suttit på Bangkoks flygplats och som beskrivit situationen där. De försökte få tag i dem i morse också, men lyckades inte. Man får verkligen hoppas att situationen löser sig utan att folk ska behöva komma till skada.

Förra året den här dagen var rubriken:
Tisdagstema - Pynt och Vill sälja vin på sin gård

Prenumerera      Onsdagen den 26 november 2008 | 10:30 | 2° | -0,6%

I dag känner jag novemberdepressionen komma krypande, för den där vita fina snön håller nu på att regna bort. Snön rasar ner från taken med ett mullrande, det blåser och det regnar. Så himla tråkigt känns det! För en stund sedan hade vi ett strömavbrott också, men elen var bara borta några sekunder.

Då känns det alldeles extra trevligt att hitta ett meddelande från Åsa, om att hon har en utmärkelse till mig på sin blogg.

Motiveringen lyder:

Ingrid ger en inblick i pensionärslivet vid Stenstugu kombinerat med vackra bilder och kloka tankar!

Tack snälla Åsa, nu får jag sträcka på mig riktigt.

Naturligtvis innebär det här att det är regler som ska följas, men jag bortser ifrån dem och erbjuder alla som brukar besöka min dagbok att ta med sig den här awarden. Ni är alla värda en utmärkelse!

Eftersom det är så grått och trist väder tänker jag muntra upp mig ytterligare genom att "jula" till både dagbok och hemsida med nya bakgrunder och headers. Mitt åkerbildspel här i dagboken återkommer igen efter nyår, men tills dess får det bli julmotiv.

Förra året den här dagen var rubriken:
Jag är trött på TV-reklamen

Prenumerera      Tisdagen den 25 november 2008 | 17:30 | 2° | 1,1%

Har du precis som jag fått ett erbjudande från Finaref om att låna pengar nu till jul? Jag fick det i brevlådan i dag och man blir ju mörkrädd när man ser vilka räntor de tar ut. Och de vet vad de gör, nu är snart julen här och behovet av pengar till julhandeln är stort och då går man helt samvetslöst ut med ett sånt här erbjudande. Rubriken i brevet lyder:

- Har du utrymme för 259 kr i månaden? I så fall kan du låna 8.000:- på 5 år eller så kanske du vill låna ett helt annat belopp.. osv
När man sedan ser i tabellen vad det innebär att låna 8.000:- i 5 år, så kan man räkna ut att man ska betala tillbaka 15.540:-, nästan dubbelt upp!

Man skriver tydligt ut vilka villkor och räntor det är som gäller.
- Nominell årsränta uppgår 30% och den effektiva räntan beräknad enligt Konsumentverkets anvisningar, vid lån på 10.000:- och 5 år, är 34,49%.

Det är smart av dem att hänvisa till Konsumentverket, det får hela konceptet att verka lite rumsrenare. Lätt som en plätt är det också att få de här lånen. Det är bara att gå in på deras hemsida på internet och få besked dygnet runt, ringa eller fylla i och posta ansökan där portot är betalt.

Jag tycker att det är fel och cyniskt av Finaref att sko sig på människors behov av extra pengar till jul. Bankerna erbjuder bra mycket bättre villkor och även kortkrediterna har lägre räntor. Visst kan det vara krångligt att få låna i bank, men även Finaref gör en kreditupplysning (vilket bara det blir en belastning inför framtida lånebehov). Har man en betalningsanmärkning kommer inte lånet att gå igenom hos Finaref heller och är man utan anmärkning kanske det går att flirta med banken?

Att det finns fler än jag som reagerat på det här utskicket kan du läsa om här: Jag fick ett brev.


Här på Stenstugu har maken haft fullt upp med snöskottning i dag. Men nu börjar det bli blidväder, så snön blir nog inte så långvarig. Jag har rustat med julstädning. Igår gjorde jag storrengöring i kylskåpet, hade fram det och dammsög bakom, men det var faktiskt inte så mycket damm som jag befarat. I dag har jag städat ett tvättrum i köket och så har vi varit på Klinte och handlat. Det var ett fasligt väglag, moddigt och dant. Jag undrar var plogbilarna håller till? Jag köpte förresten året första små hyacinter, finns det någon ljuvligare juldoft?

Mellan städpassen har jag också suttit och läst, jag håller på med Anna Janssons bok "Inte ens det förflutna". Det är en säregen och spännande historia och i kväll måste jag nog läsa den färdig, så jag får reda på vem det är som mördar så vildsint där på Gotska Sandön.

Förra året den här dagen skrev jag ingenting, men 2006 var rubriken: Etna har utbrott

Prenumerera      Tisdagen den 25 november 2008 | 09:30 | 0,5°

Veckans tema är ett förslag från Anna. Hon tipsade om att vi ju haft temat silver, men inte guld. Och det måste vi göra något åt. Vad hittar ni i guld?

Jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på, men så kom jag att tänka på, att när vårt äldsta barnbarn, Gaetano, döptes så tog jag ett kort av alla hans dopgåvor och de bestod av en massa guldsmycken.

Kvalitén på bilden är tyvärr inte så bra, det är ett 19 år gammalt foto som jag scannat in. Men jag vill ändå visa det.

Fler som är med i Tisdagstema i dag hittar du här.

Etikett: Tisdagstema

Prenumerera      Måndagen den 24 november 2008 | 14:30 | -1°, blåsigt | 9,01%

Fler som visar bilder utan ord hittar du hos Pumans dotter.

Etikett: Utan Ord

Prenumerera      Måndagen den 24 november 2008 | 09:30 | -2°, blåsigt

Så har Sverige drabbats av hårda vindar i kombination med snö och det har som vanligt ställt till det i trafiken. Här på Gotland är det många skolbussar som inte går i dag och en del skolor på landsbygden har stängt. Snö, kyla och hård blåst gör vägarna svåra att hålla farbara och plogbilarna hinner inte med, så alla som inte måste ut, bör hålla sig hemma, lyder rekommendationerna. Ingen DN fick vi i dag heller, för postflyget var inställt det också.

Nu kommer inte det här vintervädret att hålla på så länge. Till helgen och första advent lär all snö vara borta igen enligt meteorologerna. Därför gick jag ut och dokumenterade en snödriva. Vem vet det här kanske blir årets enda snö?


Det var ju tur att vi fick gräva färdigt trädgårdslandet innan snön kom.

Enligt norska och danska motsvarigheten till SMHI kommer det att bli en ovanligt varm vinter med temperaturer på 2,5° över normalt. Så gillar du att åka skidor och bor i södra delen av vårt avlånga land, passa på nu!

Åka skidor ska jag inte, men någon typ av julstädning ska jag nog dra i gång med. Skafferiet behöver en översyn, men där är så kallt i dag, så jag får gå till anfall på något varmare ställe.

Förra året den här dagen var rubriken:
Årets första julmarknad

Prenumerera      Söndagen den 23 november 2008 | 10:30 |

Det 22:a temat i Fototriss handlar om att fotografera ur ett perspektiv. Vi har tidigare haft underifrånperspektiv, men den här gången är det dags att hitta motiv som ni fotograferar ovanifrån.


Jag hittade ett fågelbo när jag röjde i murgrönan utanför vindsfönstret.


Vattnet vid Varvsholmen


En av de Eoliska öarna, fotot taget genom flygplansfönstret

Fler som är med i Fototriss idag hittar du Här

Etikett: Fototriss

Förra året den här dagen var rubriken:
Det som göms i snö....

Prenumerera      Lördagen den 22 november 2008 | 13:00 | -0,5°, -6,5° i morse

En ganska solig och fin lördag är det i dag. Vi har varit på Klinte och handlat på förmiddagen och så har jag dammsugit i vardagsrummet och torkat trapporna. Solen är väldigt avslöjande och dessutom har vi bjudit hit några vänner i kväll.

Åke håller på och sätter på vinterdäcken på bilen. Egentligen ville han nog vänta med det, men det verkar som om kylan ska hålla i sig och dessutom talas det om mera snö. Det har kommit så mycket snö redan så att den ligger kvar på vägen och det är riktigt halt.

I dag är det Efit, så kameran är med hela dagen. Vi körde ut på hamnen i Klinte när vi var och handlade och då gick jag ut på Varvsholmsbron och tog det här kortet:

Förra året den här dagen var rubriken:
Grått och trist

Ha en riktigt trevlig helg!

Prenumerera      Fredagen den 21 november 2008 | 14:00 | -0,5° | -2,87%

Jag har blivit utmanad av Åsa och ska nu försöka svara på hennes frågor:

 1. Vilken mat äter du ofta? - Bacon är jag väldigt förtjust i, det skulle jag kunna äta nästan varje dag.
 2. När du är på kalas, är du personen som sitter ner, eller hjälper du till att duka av? - Det beror lite på vilken typ av kalas det är. Är det en "vanlig" bjudning hjälper jag gärna till.
 3. Vart sitter du helst när du bloggar? - Jag har bara en stationär dator, så valmöjligheten är lika med 0. Jag sitter här på hallen vid mitt skrivbord.
 4. Köper du ofta triss? - Det händer då och då och en och annan småvinst blir det ju, men dem spelar jag omgående bort igen.
 5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester? - Vår första riktiga semesterresa 1979 med hela familjen, då vi åkte till Sicilien.
 6. Vilken TV-kanal tittar du helst på? - Jag ser helst på 1:an och 2:an för att slippa reklam, som tredje val blir det 4:an.
 7. Vilket är ditt favoritvin? - Just nu är det Podium som vi gillar bäst.
 8. Har du några fobier? - Ormar gillar jag inte. Jag vill aldrig gå i högt gräs utan stövlar eller ordentliga skor.
Här är reglerna: Välj ut 2-4 st som du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. be dem läsa din, och låt personen som utmanat dig få veta när du svara på utmaningen.

Jag utmanar Astrid och Pellispricken!

Etikett: Utmaningar

Prenumerera      Fredagen den 21 november 2008 | 08:50 | +1°, -3,5° i morse

Många temadagar finns det och i dag är det No Music Day, en dag som startades 2005 av den brittiske musikern Bill Drummond. Han ansåg att musikens spridning gjort det mer komplicerat att inte lyssna på musik än att göra det, och det har inneburit att musikens betydelse har minskat.

Att klara sig ett helt dygn utan att höra någon musik alls är nog näst intill omöjligt, om man inte sitter ute i ödemarken utan vare sig radio, mp3-spelare eller mobil. Visst är det så att många av oss lever en i tillvaro där musiken finns i bakgrunden i allt vi företar oss.

Jag känner verkligen medlidande med alla som jobbar i butiker, restauranger och andra offentliga ställen där det spelas musik oupphörligt. Speciellt nu innan jul då man spelar julmusik från morgon till kväll. De skulle nog behöva en musikfri dag, men jag misstänker att "Jingle Bells" och andra julsånger ljuder från högtalarna i dag också.

Själv har har jag gärna radion på och slölyssnar på musik, men jag har ju friheten att stänga av den när jag vill.

Förra året den här dagen var rubriken:
Cancern skördar sina offer

Prenumerera      Torsdagen den 20 november 2008 | 13:00 | 3° | -1,7%

Jag blev så sugen på lite hembakat matbröd, så när vi var på Klinte senast och handlade köpte jag en påse av Kungsörnens Lantbrödsmjöl, Fyra sädeslag. När jag skulle sätta degen stod jag och läste på påsen och blev verkligen förvånad. Så här står det:

De flesta av oss minns Kungsörnen sedan vi var små. När det skulle bakas åkte det röda mjölpaketet fram ur skafferiet och halvtimmen senare satte vi oss ner med varma bullar och ett glas mjölk.

Hur i all världen kunde man baka bullar på en halvtimme? Ska man lyckas med det får man nog göra som min mamma brukade säga "trolla med knäna". Trolleri eller inte, jag satte degen 9.30 och 12.15 var limporna färdiga.


Fyra limpor fick jag och de verkar blivit riktigt bra.


Det kom ett mail med lite skojig läsning från Maude. Här är en av dem som ju är årstidsaktuell, med viss reservation:

Sommaren visade sig från sin allra bästa sida när Kal och Osborn träffades på en parkbänk vid Masthugget. Osborn njöt både av solen och av en liten pluting han hade i innerfickan, men Kal var inte alls på sitt vanliga goda humör.
- Hur står det till, undrade Osborn, du verkar ena lite avslagen i dag. Ta en tuting och var som en människa, vet ja!
- Äh, det beror på att jag sovit så dåligt, suckade Kal. Jag drömde att jag sålde julgranar hela natten och jag tjänade knappt en krona.
- Men du brukar la sälja julgranar varje år.
- Inte mitt i sommaren.

Tack för ett gott skratt Maude! Det där med julgranar börjar ju bli aktuellt att fundera på. Maken brukar driva ut mig i skogen på spaning, men är det något som inte finns här hos oss, så är det granar. Men det brukar alltid ordna sig på något sätt. Jag skulle nog kunna tänka mig en jul utan gran, men brukar bli nedröstad.

Förra året den här dagen var rubriken:
Tisdagstema - Omgjord

Prenumerera      Onsdagen den 19 november 2008 | 17:00 | 1°, | -4,9%

Jag läste i KP om ett område i Malmö där husen invaderats av kackerlackor. Det är fruktansvärt obehagligt att stammarna av de här skadeinsekterna, som vi trodde var för evigt utplånade, växer till igen. Vägglus och kackerlackor blir vanligare och vanligare i våra bostäder. För att inte tala om hur huvudlusen sprider sig på dagis och i skolor. Och ohyran har även blivit resistent mot en del av bekämpningsmedlen och därmed svåra att bli av med.

Ett år när vi var i Las Palmas och bodde på ett lägenhetshotell, hade vi kackerlackor i köket. När vi kom hem på kvällen och tände lyset hörde man hur det rasslade på diskbänken när de sprang och gömde sig. Jag gick till servicekontoret för att be dem se till att någon sanerade lägenheten, men där sa man bara helt lugnt att det var mycket kackerlackor just då på grund av det fuktiga vädret. Själva hade de kackerlackor i faxen, där det tydligen var varmt och gott för dem.

Jag lovar att jag granskade packningen väldigt noga när vi åkte hem, så att vi inte skulle få med någon av de där äckliga insekterna till Stenstugu och när vi väl var hemma åkte allting i tvättmaskinen, vare sig det var smutsigt eller inte. Resväskan placerade jag i frysboxen några dygn i fall någon skulle gömma sig kvar i den.


Nu har dagens fina solsken förbytts i regn och blåst och om det blir lite kallare så lär det nog bli snö. Man har påstått att vi ska få det till helgen i alla fall. Jag har varit ute och grävt färdigt, satt undan de sista utemöblerna och redskapen och klippt ner de sista vissna höstastrarna, så nu är jag förberedd på vinterväder. Förutom det har jag tagit månadsbilden, så den sidan är uppdaterad nu. Nu ska jag gå och sätta in en purjolökslåda i ugnen. Jag har ännu några purjolökar kvar i trädgårdslandet och de får stå där, för dem kan man ta av hela vintern.

Förra året den här dagen var rubriken:
Nu är det Tobaksfria Veckan

Prenumerera      Onsdagen den 19 november2008 | 14:00 |

Fler Ordlösa bilder hittar du i dag hos Nejma i Marocko

Etikett: Ordlös Onsdag

Prenumerera      Tisdagen den 18 november| 22:30 | 5°, blåsigt | -1,04%

På Gotland snusar var tredje man dagligen och det är den klart högsta andelen i Sverige och därmed i världen! Ett världsrekord som det inte är mycket att skryta med. Gotland har länge legat högt, nationellt sett när det gäller bruk av cigaretter och snus. Gotländska kvinnor snusar mindre än riksgenomsnitten, men snusandet bland männen har ökat lavinartat och nu räknar man med att 32% av dem snusar dagligen. Dessutom är det vanligt att man både röker och snusar. Ett av målen med Tobaksfria veckan är att få butiker att sluta visa tobaken öppet. Man hoppas att man genom att "gömma" snus och cigaretter, successivt ska förändra befolkningens - främst de ungas - attityd så man ser tobaken som mindre självklar och inte lockas lika mycket av den.

Själva har vi slutat röka och det är länge sedan, över 35 år faktiskt och det är vi väldigt glada över. När vi var unga var det ju rökarnas gyllene tid. Alla rökte överallt och var som helst. När jag var gravid och ammade höll jag alltid upp, men började igen. Likadant gjorde jag när vi fick vår yngste son, men upptäckte att det gick bra utan cigaretter, så då var det ju bara att låta bli. Dessutom hade "jakten" på rökarna börjat och att stå ute och frysa och bolma? Nej, då fick det hellre vara! Och sedan slutade maken något år senare.


På förmiddagen i dag var vädret någorlunda, så då var jag ute och grävde några rader i trädgårdslandet. Det är ganska tungt, så jag orkar inte så stor bit i taget, jag gör det i etapper. På eftermiddagen har jag har varit på Kupan och jobbat. Vid tretiden började det regna och storma alldeles förfärligt, så då hade vi nästan inga kunder, för de vågade sig väl helt enkelt inte ut. Men det fanns mycket annat att göra så tiden gick fort ändå. Nu är det allt julpynt, alla juldukar, lusselinne, adventsstjärnor och annat som ska fram. Och det märks att julen närmar sig för alla julgrejor går åt i rasande fart. Och nu närmar det ju sig - åtta dagar på söndag är det första advent!

Förra året den här dagen var rubriken:
Rånarna hade inte en chans mot Ulla

Prenumerera      Tisdagen den 18 november| 09:30 | 5°, blåsigt

Veckans tema kommer på förslag från Sirpa


En riktigt magisk kväll vid Kastalen i Fröjel där vi upplevde ett medeltida skådespel, upplyst bara av facklor.

Fler som är med i Tisdagstema idag hittar du HÄR

Etikett: Tisdagstema

Prenumerera      Måndagen den 17 november 2008 | 21:30 | 1 grader | -0,73%

Fler som visar bilder utan ord hittar du Thérèse.

Etikett: Utan Ord

Prenumerera      Måndagen den 17 november 2008 | 13:30 | 3,2 grader

Hur många

 1. Hur många gånger trycker du på snooze-knappen en vanlig morgon?
 2. Hur många kusiner har du?
 3. Hur många skor har du?
Mina svar:

 1. Jag är lycklig nog att kunna säga inte en enda gång, för jag använder inte väckarklocka.
 2. Jag har bara två stycken och av dem är det bara en, som jag har kontakt med.
 3. Maken skulle nog säga att det är ett oräkneligt antal, men jag har kollat och det är 32 stycken (16 par).

Har du lust att vara med, titta in HÄR

Etikett: Tre i veckan

Prenumerera      Måndagen den 17 november 2008 | 10:30 | 2,6 grader

Hur ofta säger man inte rent slentrianmässigt när man skiljs åt och den andra parten ska köra bil - Kör nu försiktigt! - det är en fras, som egentligen borde vara helt onödig att säga. Alla vet att man ska köra försiktigt. Speciellt den här tiden på året är det riktigt lurigt, för det kan bli blixthalka precis när som helst. Jag var på besök hos Pimli.se och fick då läsa vad som hänt hennes syster nu i helgen. Läs inlägget och begrunda det noga och jag kan inte göra annat än citera Pia.

Var rädda om er i trafiken! Låt er inte luras till att köra fortare än ni egentligen tycker känns säkert! Strunta i om medtrafikanter tycker att ni är väglöss. Den här årstiden måste man ta det säkra före det osäkra. Vad spelar det för roll om man kommer hem en halvtimme senare? Bara man kommer hem.


Solen skiner idag och jag har just torkat trapporna och golv i vardagsrum och kök (det är därför jag sitter här, jag kan ju inte gå på de våta golven .) Fortsätter det fina vädret har jag två val i dag, antingen ska jag börja gräva trädgårdslandet eller också ska jag ta mig en promenad. Det återstår att se vad jag får lust till?

Läs gärna om hur det kan gå när man kör för fort:
Dramatisk morgon

Prenumerera      Söndagen den 16 november 2008 | 19:30 | 4 grader

Igår kväll såg vi, i brist på annat, på Dansbandskampen. De första avsnitten tycker jag var ganska trevliga, men nu har jag tröttnat på det. Jag blir så utled på Peter Settmans "skojiga" sexskämt om Magnus Carlsson och hans sexuella läggning. Jag vet inte hur många gånger Settman lyckades klämma till med "sätta på" i olika sammanhang och så låtsas chockerad själv över vad han sagt. Hur mycket måste man tåla som homosexuell? Tänk om han vänt sig med samma ordval till t e x Anna. Då hade det säkert blivit folkstorm. Jag läste också att någon var förvånad över att Peter Settman ställer upp på att vara programledare för ett sådant här program, men det är väl inte så mycket att förvånas över, det är ju hans eget bolag Baluba som producerat programmet.

Reaktion och rubriker blev det i stället igår om Anna Morous skämt med Henrik i "Scotts". Vad sa du Anna? lyder rubriken till hennes skämt, som var riktigt oskyldigt. Vad är det man sätter fokus på egentligen? Anses det i stället ett bevis på att man är frigjord och inte har några fördomar när man sextrakasserar Magnus Carlsson? Igår kommenterades dessutom i direktsändning hans viktökning!


Ludde gillade inte mitt försök att få honom att sova i köket i natt. Han blev riktigt ledsen på mig, så jag blev tvungen att hämta honom och så fick han sova på golvet bredvid min säng i stället. På förmiddagen i dag var det riktigt soligt och fint, så vi tog oss en lång promenad och sedan kom Carina och Bosse och hämtade honom vid lunchtiden. Jag hoppas han inte fått några framtida men av vistelsen här.

Förra året den här dagen var rubriken:
Dramatisk morgon

Prenumerera      Söndagen den 16 november 2008 | 11:30 | 7 grader, blåsigt

Nu är det dags för ett nytt tema! Och trots att jag besökt Fotomässan idag och blivit fotoinspirerad, sitter jag här när klockan passerat tolv natten till söndag och har inte tillräckligt mycket inspiration för att bestämma mig för vad nästa tema ska bli i. Hjärnan känns trött och sopig, så 21a:a temat i Fototriss får bli... SKRÄP & SOPOR.

Kameran är utlånad över helgen, så det får bli arkivbilder den här gången av skräp, som jag fotograferat vid stranden.

Fler som är med i Fototriss i dag hittar du HÄR

Prenumerera      Lördagen den 15 november| 22:30 | Stjärnklart, 7 gr, blåsigt

Jag har en ledsen hund i huset. Carina och Bosse är i Visby för att fira Värme & Sanitets 60-årsjubileum. De åkte iväg eftermiddags och ska övernatta i Visby och Ludde ska bo här hos oss på Stenstugu under tiden. Det gillar han inte speciellt mycket. Han bara väntar och väntar på att matte och husse ska komma tillbaka.

Nu har vi varit ute en sista kvällsrunda och det kändes ju lite ovant, att vara ute och promenera så sent på kvällen, men det är månsken och alldeles stjärnklart, så det var inte helt oangenämt. En ficklampa hade vi med oss, så att vi skulle synas om det skulle komma några bilar. Nu har Ludde fått sitt kvällgodis och så får vi hoppas att han kommer till ro och kan sova i natt.

Och så hoppas jag naturligtvis på att det blir hyfsat väder i morgon så att vi kan få ta oss en förmiddagspromenad innan de kommer och hämtar honom.


Förra året den här dagen var rubriken:
Tycker du om snön?

Prenumerera      Fredagen den 14 november| 16:30 | 7 gr, blåsigt

Dagen började ganska hyfsat, men vid 11-tiden började det regna och blåsa och sedan har det hållit på. Jag hade egentligen planer på att försöka ta mig till stranden i dag och ta något vackert foto till Slottsträdgårdsmästarens fototävling, men därav blev intet. Och i mitt bildarkiv finns det inget nytaget foto under november som är värt att skicka in. Jag får väl nöja mig med att rösta på de övrigas bidrag. Dagens foto, taget genom köksfönstret, visar lite av ovädret där utanför.

I dag har det varit vanliga fredagsgöromål och en vända på Klinte för att fylla på förråden. Jag skulle gå på ICA och handla, men där var stängt på grund av strömavbrott, så det fick bli Konsum i stället. Och när jag ändå var där passade jag på att köpte kött till en köttgryta.

Det bästa med Konsum är att de har gotländskt nötkött från Ejmunds Gård här på Gotland och korv och andra charkuterier från Gutechark i Sanda, som bara ligger ett par km från Klintehamn. Lite dyrare blir de produkterna, men de är väl värda sitt pris. Nötköttet från Ejmunds Gård smakar så mycket bättre än Naturkött från Brasilien. Eller är det bara inbillning?

Jag tycker att vi ska köpa så närproducerade livsmedel som möjligt och stödja våra lokala producenter. Jag är lite slarvig när det gäller att handla ekologiska varor, men just när det gäller kött, väljer jag noga vad jag köper för något. Och nog måste det vara bättre, när man tänker på miljöpåverkan, att handla sådant som är producerat i närheten, än kött och/eller grönsaker och annat som forslats långa vägar med flyg och båt. För när man läser om hur maten reser fram och tillbaka genom Sverige kan man bli riktigt fundersam. Och det är ju inte transporter bara inom landet, maten forslas långa vägar, förädlas och forslas sedan tillbaka igen. Så jag bidrar med det lilla jag kan, köper Ejmunds kött och Gutecharks korvar.

Nu står en gryta med nötkött, morötter, palsternacka, selleri och rödlök och puttrar på spisen. Den ska vi äta i kväll med ett glas rödvin till och sedan blir det Doobidoo och Idol på TV. En perfekt fredagskväll!


Förra året den här dagen var rubriken:
Hur ser våra skrivbord ut
(Tilläggas kan att mitt fortfarande ser likadant ut).

Prenumerera      Torsdagen den 13 november| 17:30 | 6 gr, blåsigt | 0,2%

I dag har det varit ännu en grå och trist novemberdag. Jag vaknade tidigt i morse av att regnet trummade på plåttaket. Under dagen har det varit upphållsväder, men kallt och blåsigt. Jag har hållit mig inomhus, men Åke, som aldrig är rädd för dåligt väder, har varit ute och kluvit ved och sedan staplat upp det. Han har verkligen en järnvilja att hålla i gång!

Visst finns det mycket konstig reklam i TV. Sämst och underligast tycker jag bilreklamen är, jag fattar inte hur de kan tro att den kan vara något som lockar till köp. Men ibland dyker det upp ett och annat reklaminslag som är riktigt fyndigt. Förut var det ICA:s reklamföljetong som var riktigt underhållande, men just nu är det reklamen för Tele2, som är min favorit. När den visas kan jag inte låta bli att småle och hålla med Frank, klart han är "born to be cheap".


Förra året den här dagen var rubriken:
Tisdagstema - Sverige idag.

Prenumerera      Onsdagen den 12 november| 13:30 | 9 grader | -3,2%

Igår fick jag den stora glädjen att få träffa ännu en av mina nätvänner. Det var Kerstin, alias Pellispricken, med make och hundar, som kom och hälsade på. De semestrar här på Gotland några dagar och efter att ha gjort norra delen av ön, skulle de nu söka sig söderut. Campingplatser, som är öppna det här tiden på året, är det inte så gott om, så de parkerade med sin husbil här på vår gård över natten. Igår hade vi ett förfärligt tråkigt väder igen med regn och hård vind. Jag hade tanke på dem när vädret blev så eländigt, men de tyckte inte att det var så farligt. Vi fick en trevlig eftermiddag och kväll och vi hade ju mycket att prata om. Det var så roligt att få träffa Kerstin, som jag haft kontakt med länge via nätet både genom hennes hemsida och blogg. Nu blir det ju ännu roligare att följa vad som händer på hennes sidor.

I dag är vädret lite bättre. Dagen började med solsken, men nu har det mulnat till igen. Vi har varit ute och åkt en sväng med våra gäster och visat dem omgivningarna här i Fröjel och i Klintehamn. Nu har de åkt vidare söderut och planerar att ta sig till Hoburgen för att få se på Hoburgsgubben. Och vi håller tummarna för att de ska få det trevligt de sista dagarna här på ön, så att slutintrycket blir positivt. För då kommer de ju kanske tillbaka!

En bild på hela familjen innan de åkte iväg igen.


Förra året den här dagen var rubriken: Första vintermorgonen.
Och så här såg det ut när jag tittade ut genom fönstret.

Det var riktigt kallt, -6 grader!

Prenumerera      Onsdagen den 12 november| 09:00 | 7 grader

Fler Ordlösa bilder hittar du i dag hos Nejma i Marocko

Etikett: Ordlös Onsdag

Prenumerera      

Tisdagen den 11 november | 09:30 | 10 grader, blåsigt | -4,92%

Veckans tema kommer på förslag från Dolores


Fågel är det väl inte, fisk eller mittemellan passar väl bättre.

Den här valstjärten hittade jag i ett varuhus i São Miguel. Framdelen befann sig en våning längre ner, men en vakt hindrade mig när jag skulle ta ett kort på den.

Fler som är med i Tisdagstema idag hittar du HÄR

Etikett: Tisdagstema

Prenumerera      Måndagen den 10 november| 22:00 | 9 grader, blåsigt | 0,9%

Fler som visar bilder Utan Ord hittar du i dag hos Thérèse.

Etikett: Utan Ord

Förra året den här dagen var rubriken:
Gutamålets dag

Prenumerera      Måndagen den 10 november 2008 | 09:00 | 9 grader, blåsigt

Skynda!

 1. Hur länge skulle du vänta i en kö innan du skulle släppa varan och gå där ifrån?
 2. Vad är gränsen på hur länge man kan sitta i en telefonkö?
 3. Om det ta precis lika lång tid och du skulle komma fram till samma ställe, vad skulle du välja? Motorvägen med 120 km/h hela vägen eller den krokiga vägen genom underbar natur?
Mina svar:

 1. Jag är ganska tålmodig och det är svårt att ange någon tid, det beror så helt på situationen.
 2. Det beror på ärendet, men inte speciellt länge, i alla fall inte om man eventuellt kan sända ett mail i stället. Går inte det är det ju bara att svälja förtreten och vänta.
 3. Jag tycker nog att bilkörande/åkande är en typ av transport och den ska gå så fort som möjligt. Men om det nu tar precis lika lång tid är det klart att jag väljer den vackra och krokiga vägen.

Har du lust att vara med, titta in HÄR

Etikett: Tre i veckan

Prenumerera      Söndagen den 9 november 2008 | 17:30 | 8 grader, blåsigt

I dag bjöd sönerna oss på lunch på den nya restaurangen vid Djupvik i Eksta. Vi har aldrig varit där förut, så det var riktigt spännande. Restaurangen ligger helt fantastiskt vackert på en gammal basarplats och vi äldre erinrade oss Djupviksfesterna, som traditionellt hölls här en helg varje sommar. När jag var barn och tonåring var det basarer med dans till Yngve Stoors orkester, men senare var det Trio med Bumba som var det stora dragplåstret. De där basarerna slutade någon gång i början på 90-talet och sedan har basarplatsen stått mer eller mindre oanvänd. Nu lär det bli full aktivitet där till nästa sommar, men ännu återstår en hel del för ägarna av anläggningen att göra, innan allt runt omkring är planerat och i ordning. Förutom restaurangen har man en hotellanläggning med 6 rum och det finns även en mindre pool på området.


När man sitter inne i resturangen har man en fin utsikt över fiskeläget och Karlsöarna


Om man ville stå ute och titta på utsikten kunde man värma sig vid den här fiffiga spisen.

Väldigt god mat fick vi! Som förrätt åt vi Jordärtskockscreme med rök lax och sallad på bondbönor, till varmrätt var det Biffstek med glacerad lök och timjanrostad potatis och till efterrätt, Chokladtryffelterrine med fläder och limesorbet. Det var otroligt gott alltihop och köttet var hur mört och gott som helst och så där lagom rosa stekt.

Det är inte ett billigt ställe, men maten är väl värd sitt pris och jag kan verkligen rekommendera det. Naturligtvis måste man inte äta så mycket som vi gjorde, det finns en avdelning där det serveras hamburgare och lite enklare alternativ också. Ska man komma med något negativt skulle det vara att det på grund av den enkla inredningen blir en ganska slamrig och hög ljudnivå, men så är det ju på många nya ställen i dag.

Förresten vi såg en kändis där när vi kom, en av de som är med i TV5:s Room Service, Johnnie, satt där och åt hamburgare.

2006 den här dagen var rubriken:
Hos diabetessköterskan

Prenumerera      Söndagen den 9 november 2008 | 10:30 | 9 grader

Nu är det dags för den tjugonde omgången av Fototriss och då ska kamerorna få jobba, för den här veckan ska era bildarkiv vila och det är dagsfärska bilder som gäller. I veckans Fototriss är jag nämligen nyfiken på hur det ser ut just nu där NI bor. Ta kameran, gå ut och dokumentera hur det ser ut i era omgivningar just den dag ni lägger upp er triss. Inte inomhus alltså, utan utomhus.

Det är bara att lyda order! Så här ser det ut på Stenstugu idag, den här gråa och dystra söndagsförmiddagen, då det är nätt och jämt ljust ute.


Ännu finns det lite kvar i trädgårdslandet


Höstastrarna har snart blommat över


Ett och annat björklöv hänger ännu kvar

Fler som är med i Fototriss i dag hittar du HÄR

Etikett: Veckans Fototriss

Förra året den här dagen var rubriken:
Jag har blivit intervjuad igen

Prenumerera      Lördagen den 8 november 2008 | 16:00 | 8 grader

I dag har det verkligen varit riktigt novemberväder. Det har varit så grått och mörkt att man varit tvungen att ha lyset på inomhus för att kunna se ordentligt. Det var bara en liten stund mitt på dagen, som det lättade lite. Åke var i skogen på förmiddagen och jag tog vara på tvätt från gårdagen och så bakade jag en kaka. I övrigt har det inte hänt så mycket. Jo, Åke var på Klinte i morse och fick tag i färska flundror, så det ska vi ha till middag i kväll. Just nu sitter han och ser fotboll, det tycks finnas hur mycket fotbollsmatcher som helst på TV.

Inför kvällen har jag stora förväntningar! Det ska nämligen bli väldigt spännande att se hur mycket jag vinner på Lotto. Jag fick ett nytt spelkort från Svenska Spel i veckan och med det kunde man få köpa ett "Litet Lotto" för 20:- (de är ju så angelägna om att man ska spela), så när vi var på Klintehamn igår köpte jag ett sånt. Drömvinsten är visst på 55 miljoner, så något ditåt skulle det kunna bli!! Annars får man väl förlita sig till Postkodmiljonärens extradragningar i december, 100000:- i timmen tills 35 milj är utdelade! Det borde ju kunna ge en del. Chansen är inte så stor, visst vet jag det, men någon ska ju vinna de där miljonerna och varför skulle det inte kunna bli jag som gör det? Låter jag desperat? Det är inte så farligt, jag är inte gripen av speldjävulen.

Glöm nu inte att det är Fars Dag i morgon! Här ska visst sönerna bjuda ut oss på något trevligt ställe. Det ser vi fram emot, särskilt jag! Det ska bli spännande att se var vi hamnar någonstans.

Ha en riktigt trevlig helg!

Förra året den här dagen var rubriken:
Användarbarhetsdagen

22:15 Jag vann ingenting på mitt Lotto, de måste ha gjort något fel vid dragningen. Där ligger lottokupongen nu!

Prenumerera      Fredagen den 7 november 2008 | 22:00 | 7 grader, blåsigt | 2,63%

Jag satt och såg på Godkväll efter middagen och där var Sofia Källgren med och sjöng bland annat The Prayer. Hon gör den väldigt bra, men det finns en fantastisk inspelning med Andrea Bocelli & Celine Dion. Jag letade på YouTube och naturligtvis fanns den där. Håll till godo!

Kvällens TV-tittande har för övrigt varit som vanligt på fredagarna: Postkodmiljonären, Doobidoo och sedan sista delen av Idol. Kevin är som vanligt helt outstanding, han kommer absolut att vinna den här tävlingen. Nu sitter jag vid datorn ett tag, sedan ska jag kolla vem som blir utröstad från tävlingen de här fredagen.

År 2006 den här dagen var rubriken:
Trädgårdsarbete

Prenumerera      Fredagen den 7 november 2008 | 10:00 | 5 grader, blåsigt

Novemberutmaningen

Uppdraget den här månaden är att man ska fotografera sin necessär eller sminkväska och berätta lite om innehållet och väskan. Det är inte helt enkelt för här på Stenstugu har man inte något större behov av sminkväskor och sminkningen är också minimal. Ett läppstift i handväskan räcker bra. Men en resenecessär har jag i alla fall.

Den här necessären fick jag i bonus när jag handlat taxfreevaror riktigt duktig på en resa vi gjorde för hemskt länge sedan och den har efter det varit en trogen följeslagare på alla våra utflykter. Den är otroligt praktisk och rymmer väldigt mycket (jag plockade i lite grejor i den som demonstration, annars ligger den tom och undanlagd just nu) och det riktigt fiffiga med den är att den har en ordenligt krok, så att man kan hänga upp den. Många gånger kan det vara dåligt med plats att ställa sina grejor på i badrummen på mindre hotell, men det finns alltid någonstans man kan hänga upp den här väskan på.

Den här necessären är riktigt berest, den har flugit, åkt båt och buss och den har besökt massor av länder på Europeiska kontinenten, England, Marocko, Azorerna och Kanarieöarna. Och den har hållit genom alla åren, inte ett enda av dragkedjorna har krånglat, ett bevis så gott som något på god kvalité.

Etikett: Månadens fråga

Förra året den här dagen var rubriken:
Har du betalat svart?

Prenumerera      Onsdagen den 5 november| 09:00 | 4 grader | -1,7%

Fler Ordlösa bilder hittar du i dag hos Akson

Etikett: Ordlös Onsdag

Prenumerera      Tisdagen den 4 november| 22:00 | dimma, 4 grader | 6,5%

Har du gripits av den amerikanska valfebern? Sitter du uppe och valvakar i natt? Jag gör väl inte det, men inser att valresultatet kommer att ha ett stort inflytande på hur världsekonomin ska utvecklas i framtiden. Jag vet inte, och jag undrar om någon gör det, vilken av de två kandidaterna som kan vara den bästa för Amerika och för världen. Förmodligen är det så att det vore positivt om Obama vinner. Han är populär utomlands och om han blir den som vinner valet kan nog ekonomin ta ett litet glädjeskutt. Om man ser till börsen och aktiemarknaden här i Sverige så påverkas den starkt av vad som händer i USA. Stiger börserna där gör även den svenska börsen det och vice versa. Det blir spännande att sätta på TV:n i morgon och se hur det gått!

Kommer du ihåg mitt inlägg angående skumma mail med länk till Limbino.com? I dag kom det ett till från en annan nätbekant med exakt samma formulering som det förra. Passa dig för de mailen!!

Trots att vädret väl inte var så där väldigt trevlig, blev det vedkrossning på förmiddagen. Nej, jag ska inte beklaga mig alls, det var nästan helt vindstilla och jag går med på nästan vad för väder som helst, bara det inte blåser. Det var alltså ganska behagligt och nu är den stora grenhögen förvandlad till lagom långa vedbitar. Nu ska de grövsta av dem klyvas också, men det blir ett senare problem.

Fram emot lunchdags började solen bryta igenom dimmolnen och vi beslöt snabbt att Åke skulle köra på Klinte och ta en promenad med sin blinde kompis. Jag åkte med honom, för jag behövde köpa ett par nya promenadskor och nya stövlar. Igår, när vi var vid stranden, blev jag våt om ena foten trots att jag hade gummistövlar på mig och när jag kom hem fick jag se, att den ena stövlen spruckit ett långt stycke i bakkappan. Jag handlade det jag skulle ha och satte in grejorna i bilen och sedan gick jag hem. Det var en riktigt skön promenad, så i dag har jag verkligen fått frisk luft och kommer säkert att sova gott i natt, vilket jag för övrigt nästan alltid gör.

Prenumerera      Tisdagen den 4 november| 08:30 | , dimma, 0 grader

Veckans tema blir inte helt otippat halloween. Har ni firat? Eller var ni anti och firade inte?

Halloween är en helg som vi aldrig firat. När våra barn var små fanns inte den traditionen alls. Det är en amerikansk helg och vi har nöjt oss med att fira Allhelgonahelgen i stället. Härom året odlade jag dock pumpor och de växte som bara den. Jag hade 3 plantor, vilket visade sig vara åtminstone två för mycket. De växte och slingrade sig iväg över hela trädgårdslandet och höll på att ta över totalt. När det sedan blev skördedags visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med dem, så de vackraste fick stå som Halloweendekorationer. Jag hade en urgröpt med ljus i på trappan också, men av någon outgrundlig anledning finns det inget foto på den i mitt bildarkiv.

Etikett: Tisdagstema

Prenumerera      Måndagen den 3 november | 22:30 | Klart, 0 grader | 4,6%

Vilken dramatisk lördagsnatt det blev för den man som höll på att drunkna i Robbjensån alldeles bakom Konsum här i Klintehamn. Vattnet är knappt en meter djupt, men mannen, som cyklat, vinglat till och fallit i ån, sjönk ner i dyn och kunde inte ta sig upp. En kvinna upptäckte honom som tur var och larmade 112 och brandkåren i Klintehamn ryckte ut och drog upp mannen, som då bara hade huvudet ovanför vattenytan. Enligt brandmästaren hade han haft minuterna på sin sida. Han hade inte klarat sig så länge till. Han fördes med ambulans till Visby Lasarett, eftersom han var kraftigt nedkyld. Där ser man vad som kan hända i en liten å, som man väl trott vara helt ofarligt, åtminstone för vuxna människor!

Igår var var det en helt underbart solig och fin dag. Carina och Bosse var här hos oss och åt lunch och senare på eftermiddagen gick jag en promenad ner till stranden. Jag hade tänkt gå vidare söderut, men jag hade inte tillräckligt bra skor för det. Det har regnat så mycket nu och vägen är väldigt sönderkörd, så jag fick vända och gå hem samma väg jag kom.

I dag har det varit lika soligt och fint som igår och på förmiddagen åkte vi ner till stranden för att se till strandboden och då hade jag stövlar på mig, så att jag kunde ta mig igenom vattensamlingarna och ut på stranden. Jag blev verkligen förskräckt över hur det såg ut. All sand längs hela stranden var försvunnen under en massa svart illaluktande gegga, som tronade upp sig i stora högar på sina ställen. Så illa vet jag aldrig att det har varit tidigare.

Det är helt klart att Östersjön inte mår bra!

Och så fick hela Gotland strömavbrott mitt på dagen. Vi här på Stenstugu hade väl ingen större nöd av det, för vi höll på ute i trädgården och tog vara på löv och sådant som frostnätterna förstört, men det är klart att det skapade väldigt stora problem för företag och affärer. Som tur är så har GEAB möjlighet att starta reservkraftverk, så de flesta hade strömmen tillbaka vid 14:30-tiden.

I morgon hotar maken med att det ska krossas ved och att jag ska vara handräckning. Vi får väl se hur det blir med det? Blir bara vädret någorlunda skapligt får jag väl ut ett tag och hjälpa till.

Förra året den här dagen var rubriken:
Alla Helgons Dag

Prenumerera      Måndagen den 3 november| 16:00 | 7 grader

Fler bilder utan ord hittar du i dag hos Thérèse.

Etikett: Utan Ord

Prenumerera      Måndagen den 3 november 2008 | 09:00 | 2 grader

Färger

 1. När du var barn, vilken färgkrita i asken/burken tog alltid slut först?
 2. Vilken färg är snyggast på dig?
 3. Finns det något i ditt liv som du skulle vilja sätta mer färg på?
Mina svar:

 1. Jag tror att det var rött, men minns inte riktigt.
 2. Förut var det grönt, men nu är det mer åt syrénlila.
 3. Inte något speciellt som jag kan komma på, men det är klart att vardagen gärna kunde få vara lite mera färggrann.

Har du lust att vara med, titta in HÄR

Etikett: Tre i veckan

Prenumerera      Söndagen den 2 november 2008 | 13:00 | +7 just nu/ -4,5 grader i morse

Eftersom det är allhelgonahelg har jag valt ett tema som kan passa bra eftersom många säkert varit i närheten av detta motiv under helgen och kanske tänt minnesljus. Den här veckan vill jag nämligen att ni visar upp en triss i KYRKOR.

Kyrkor finns det gott om i mitt bildarkiv. Jag har valt ut kyrktornen från tre olika kyrkor.


Visby domkyrka, Sankta Maria kyrka


Maria Ss Immacolata (Pennkyrkan) i Gardini Naxos, Sicilien


En moské i Antalya

Fler som är med i Fototriss i dag hittar du HÄR

Förra året den här dagen skrev jag ingenting, men 2006 var rubriken: Alla Helgons Dag

Prenumerera      Lördagen den 1 november 2008 | 22:00 | +4 på dagen/nu -2,1 grader

..har det varit i dag. Inte bara vad gäller våra aktiviteter utan även vädermässigt, för första dagen på bra länge har det varit alldeles kav lugnt. Vindkraftverken nere på Klinte har nästan inte orkat snurra. Men den där solen, som det påstods att vi skulle få njuta av i dag, den fick vi inte se mycket av. En stund i morse var det solsken, sen har det varit molnigt.

Efter lunchen gick jag i alla fall en promenad över Mölner, en vända in på Klinte kyrkogård och tittade till mammas och pappas grav och sedan ner till Klintehamn. Det är en vända på ungefär 1½ timme om man föttrar på duktigt, jag är inte så långbent, så jag tar mig inte fram så fort. Det var en riktigt skön promenad, men lite kyligt om fingrarna trots ett par tunna vantar. Nu i kväll är det riktigt kallt, -2 grader var det när jag tittade på termometern. Nu kommer löven att släppa, så nästa vecka blir det lövräfsning.

I kväll har vi tittat på "Dansbandskampen" på SVT1. Av två onda ting väljer man det minst onda, för "Stjärnor på is" gillar jag inte alls. På TV4 har man också alla de där reklamavbrotten. Annars är programupplägget ganska lika: och rösta, och rösta, och rösta! Jag blir så trött på det. Kan vi inte få lite trevlig lördagsunderhållning utan att vi ska behöva höra det där tjatet. Hur mycket pengar lägger svenska folket ut på att och rösta och och skänka och och gissa och och tävla? Grrrrrr!! Där steg blodtrycket en aning. Nu ska jag försöka få ner det till normal nivå, ladda upp det här och gå till sängs.

Förra året den här dagen skrev jag ingenting, men 2006 var rubriken: Ingen arbetslust

Jag har placerat min blogg i Fröjel på bloggkartan.se

Prenumerera      
V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
November


A R K I V 2008

Google