Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Augusti 2005        September 2005         Dagbok Oktober 2005 »


Demonstration

fredag, september 30, 2005

 Idag har vädret varit litet från och till, men skönt ändå. Efter onsdagens regn, som gav nästan 13 mm har det ändå känts skönt både igår och idag. Igår gick jag en vända på Klinte på eftermiddagen. Jag måste ut och röra på mig litet. Det går inte att bara gå här inne och stampa eller sitta vid datorn. Fast det är bra skojigt, att sitta vid datorn alltså! Jag lär mig så mycket nytt, det är en helt ny värld som öppnas när man lär sig nya saker hela tiden. Just nu håller jag, vid sidan av PSP-kursen på att snickra på en julsida.

I eftermiddag har vi varit i Visby och deltagit i en demonstration mot förslaget till 30% höjning av färjepriserna. Man hade förväntat sig att 10.000 gotlänningar skulle ställa upp. Det är tveksamt om det var så många, men mycket folk var det. Samlingen var på Östercentrum och när alla skulle igenom Österport för att kunna komma in i sta´n blev det trångt. Marchen gick sedan ner till Almedalen med landshövdingen i spetsen och där var det sedan tal och musik.Vi åkte hem efter ett tag, men det kändes ändå rätt att ha varit med på denna vår första demonstration. Inte för att vi tror att det är någon som bryr sig om att vi gotlänningar protesterar, men då vet man i alla fall att vi inte varit helt passiva. Nog är det barockt att det ska komma att kosta över 5.000:- för en familj med 2 barn att ta bilen de 20 milen till Gotland. Hur många kommer att kunna kosta på sig det. Och hur kommer prisnivån att ligga här på ön när fraktkostnaderna ökar på detta sätt. Det blir bara företag som inte är beroende av frakter, som kommer att kunna vara kvar här. 

Det ska bli spännande att hur det här kommer att utvecklas!

När vi kom hem köpte vi med oss en pizza från Kustgrillen och med ett glas vin till så smakade det riktigt gott. Piglördag

onsdag, september 28, 2005

 Ja, så här har det sett ut hela dagen, men tyvärr har det inte kommit så mycket regn i alla fall. Det skulle behövas bra mycket mer för att växtligheten ska ha någon nytta av det, men det kanske ännu kommer. I kväll har de hotat med åska och då brukar det kunna bli litet större regnmängder.

Det är hemskt vad tiden går! Nu är det redan onsdag och halva veckan är gången. I måndags och tisdags var jag ute och höll på litet i trädgården, det har varit tvätt och strykning  och så har det blivit litet sittande vid datorn också. Jag håller på med en PSP-kurs och det är så hemskt skojigt. Idag har jag suttit och gjort kort till Halloween och att kunna göra dem själv är verkligen en höjdare. Jag drog igång med kort till Valentine också, men insåg att jag är litet tidigt ute. Valentine är ju inte förrän i februari! Det är nog bättre att sikta in sig på julkorten. Få se om jag kan få till en julsida, det skulle vara skojigt nu när jag kan göra bakgrunder och litet grafik själv. 

Jag fick ett mail från Eva idag och det var välkommet! Hur kan det vara, att trots att barnen är över 40 år, så kan man inte låta bli att tänka på dem? Man vill att de ska må bra och att livet inte ska vara för hårt mot dem. När de var små och inte ville göra saker och ting för att det "inte var roligt" brukade jag säga till dem, att ingen kan få ha roligt jämt. En del saker måste man göra även om det inte är roligt. 

Jag är så stolt över våra barn, som alla tre jobbar och sliter och kämpar på med sina liv och sina familjer var och en på sitt sätt. "Hedra din fader och din moder", står det i bibeln och det gör de verkligen. Klinte Marknad

söndag, september 25, 2005

Helt strålande väder har det varit över helgen också och i lördags var det Klinte Marknad. Det är höstens stora begivenhet som går av stapel sista lördagen i september varje år. Efter att ha varit en ganska avslagen tillställningen under några år på 80-talet har det vuxit till en ren folkfest med massor av tillresta knallar, tivoli och tusentals besökanden. 

I år var det alldeles speciellt trevligt när vädret var så fint. Det var upp mot 20 gr varmt och det fanns de som gick i shorts och linne och det gör man inte varje år i slutet av september. Lammfestival har vi också den här helgen och grillröken låg tät över området där man grillade hela lamm, lammchorizo och lammburgare. Dessutom visar man upp olika sorters lamm. Vi gick runt ett par timmar och handlade, tittade på tivolit och avslutade med att äta lammburgare och korv.

Det här åkte vi inte!!


Här beundrar Kerstin några lamm


När vi kom hem satt vi ute i solskenet och njöt och drack vårt eftermiddagskaffe.

Jag och KerstinIdag tog Kerstin och jag en promenad ner till stranden på förmiddagen och efter lunchen skjutsade vi henne till båten. 

Få se nu om det här fina vädret står sig några dagar till. När vi var i Visby var vi på Linds växthus och jag köpte litet frosttåliga växter, som jag ska plantera litet senare när det blir kallare. De får stå i beredskap, för att det blir kallare ganska snart det kan man nog utgå ifrån.Sensommarvärme

onsdag, september 21, 2005

 Härliga dagar har det varit hittills den här veckan. Solen skiner och det är så varmt och ljuvligt. Vi sitter ute och dricker eftermiddagskaffe varje dag. Trädgården håller mig sysselsatt. I måndags klippte jag gräsmattorna och idag har jag hackat och räfsat gångarna. Tujahäcken har fått sig en omgång vatten också. Den är ett sorgligt kapitel. Förra sommaren tog den sig så fint, men i år har flera plantor dött och står där bruna och trista. Detta trots att jag vattnat och vattnat på just de partier som visat tecken på att torka. De har dött i alla fall. Nu får de stå som de gör över vintern och så får vi se till våren om vi ska hjälpplantera eller ta bort alltihop. Jag som var så glad för min häck!!

På lördag  är det Klinte Marknad och min syster Kerstin kommer hit och hälsar på oss över helgen. Det ska bli så roligt tycker både Åke och jag. Få se om jag tar kameran med mig på marknaden så blir det kanske några bilder därifrån.

Jag satt och såg på Stinas program med Nancy D'olio. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det. Stina har gjort bättre intervjuer. Hon kom inte den här kändisen in på livet direkt. 

Efter det var det ett program om spillning och det var bra mycket intressantare. Jag läste för en tid sedan, att man har stora bekymmer i Holland med spillningen efter kreaturen , därför att dyngbaggarna har blivit så få och det gör att spillningen inte försvinner utan ligger kvar på ängarna.  Och att hararna äter sin egen spillning som de haft lagrad i blindtarmen, det hade jag ingen aning om! Mycket konstigt finns det  i naturen. 

Där var förresten ett inslag om kajungar som dött och prover hade visat att de led av en pseudotuberculos, en vanlig orsak till att fågelungar dör. Någonstans hade nästan en hel årskull av svalor strukit med i den sjukdomen. Jag undrar om det var det som våra talgoxeungar dog av? Kan inte låta bli att ta med bilden av de 7 små hungriga ungarna i våran grindstolpe. Alla sju dog, de sista 2 var riktigt stora, men klarade sig inte, utan en dag var det tyst i grindstolpen och då låg också de döda.


Datorstrul

söndag, september 18, 2005

 Idag har det varit en grå och blåsig dag och det har mest blivit inneaktiviteter. Åke har sett på fotboll, först på TV, sedan en stund nere på fotbollsplanen i Klintehamn och sedan på TV igen. Jag har suttit vid datorn och roat mig med mina nyförvärvade kunskaper i PSP. Jag har gjort nya bakgrunder till en del av sidorna och jag har skrivit ett nytt kapitel om "Gentlemannen".

Irriterande nog har Plug-board haft ett datahaveri, vilket medfört att de laddat in en gammal backup så en massa pluggar har försvunnit, men nu funkar det igen i alla fall. Dessutom fungerar inte shutboxen på indexsidan. Jag har mailat till dem för att försöka finna ut vad det beror på. Jag kan logga in på kontot, så det är inte så att deras sida ligger nere. Skumt är det! Jag blir som vanligt sur när saker och ting inte fungerar som man tänkt sig, men vad gör man...............

Fredag och lördag hade vi hyfsat väder om än litet blåsigt. Igår förmiddag var jag på kyrkogårdarna med blommor, det är mammas årsdag idag, så jag ville göra litet extra fint,  och på eftermiddagen satt jag faktiskt ute och löste korsord. Vinden var litet kall, men solen värmde gott, och i fredags tog jag mig en promenad ner till Klinte. Tanken var väl att Åke skulle komma och hämta upp mig där, men jag misstänkte att han skulle komma hem sent, han var i skogen och röjde, så jag handlade bara litet lätta grejor. Jag är ju så jättedålig på att bära. Och mycket riktigt,  jag hann att handla och promenera nästan hela vägen hem innan jag mötte honom på vägen.

I morgon ska jag ta en vända med gräsklipparen om vädret tillåter. Gräset är väl inte så där hemskt långt, men det är tofsigt och gräsmattorna ser ovårdade ut och det får de ju inte göra.Regn och blåst/Klantig design

torsdag, september 15, 2005

 Inte blev det några stora regnmängder inte, det där väldig ovädret som man förutspått! Det blev mest blåst och solen har minsann varit framme och visat sig både igår och idag. Det är ofta så tycker jag, att när vädergubbarna varnar för stora oväder och regnmängder, så blir det aldrig av, det är väldigt sällan det slår in. Vad kan det bero på? Man tycker att tekniken att "spå väder" borde vara så förfinad att de skulle lyckas bättre med sina prognoser. 

När jag ändå kverulerar har jag en sak till, som irriterar mig oerhört. Hur tror designers att våra köks -och badrumsskåp ser ut? Jag blir vansinnig på alla höga vingliga förpackningar. I köket har jag ett skafferi där jag kan placera sånt som inte går in i de vanliga skåpen. I badrummet har jag fått göra om inredningen för att shampoflaskor och annat ska gå in. Men så fort man tar fram en flaska när man ska använda den  och eventuellt ställer den på badkarskanten, i badrumsfönstret eller någon annanstans, så ramlar den omkull för det minsta, bara för att den är så hög och smal. Dessutom går de nästan inte ner i en normal toalettväska. Jag vill uppmana till bojkott och uppror mot dessa idiotiska förpackningar!!!!!  Oj, nu steg blodtrycket till oanade höjder.

Ikväll har vi varit i Visby hos Krister och Thomas och sett på deras nyinköp från Ikea. Thomas är verkligen en duktig inredare och deras lägenhet är absolut toppen! En god middag fick vi också, kassler med stekt tomat, ananas och sparris. Mums!

När vi kom hem blev det litet TV-tittande. Naturligtvis måste man se minnesprogrammet om Elvis! Han är och förblir den bäste av alla. Men visst är det konstigt, att en männska som han, som hade en sådan enorm framgång och blev en så stor idol , ändå inte var lycklig. Vad är lycka egentligen? Det tål att tänka på!

Nu hör jag att det börjar regna, det kanske ännu kommer. Det behövs verkligen regn nu, för det är otroligt torrt. Jag gick och vattnade hela förmiddagen idag i trädgården.Sista sommardagen?

tisdag, september 13, 2005

 Idag har det varit ännu en fin dag, men nu säger väderleksprofeterna att det ska bli busväder och betydligt kyligare. Vi har passat på att pyssla utomhus idag. Åke röjde litet i ett dike på förmiddagen och jag tog vara på mina pumpor. I rabatterna är det alldeles fullt av humlor av olika storlekar och färger. Jag kan inte komma ihåg att jag sett sådana mängder förut.När vi kom till Visby i lördagsnatt, var en av våra väskor borta, den innehöll mest smutskläder, så jag tog det ganska lugnt. Men nu har den kommit tillrätta i alla fall. Chauffören från Karlssons Buss kom hit med den igår, så idag har jag passat på att tvätta, medan det var vackert väder så att jag kunde få kläderna torra ute. Så  imorgon när det ska regna och blåsa, kan jag stå inne och mysa med strykjärnet. 

Efter lunchen idag har vi varit nere vid stranden och tjärat strandboden. Eller rättare sagt taket på strandboden. Väggarna har Åke målat tidigare. Så nu är vi rustade till tänderna inför annalkande oväder.Höstjobb

måndag, september 12, 2005

Det har varit riktigt sköna höstdagar sedan vi kom hem. Igår blev det väl inte så mycket gjort, det var ju söndag, men Bosse och Carina var i alla fall här och åt lunch tillsammans med oss. På eftermiddagen satt jag ute och "pulade" med DN-krysset och så vattnade jag litet på rabatterna.

Idag har jag tagit upp potatisen och det blev riktigt mycket. Nu har vi så vi klarar oss ett bra tag. Sedan har jag varit flitig vid datorn. Bland de 326 mailen som kommit medan vi var borta var det också 22 olika hälsningar och gåvor som skulle sättas på plats, jag har skrivit i ordning en reseberättelse och jag har laddat upp en massa foton från resan.

Jag satt i förmiddags och gjorde i ordning reseberättelsen och när jag var nästan färdig tänkte jag att jag skulle ta en kopia innan jag uppdaterade, men var lat och gjorde inte det. Jag hade ju ingen aning om att det var ett strömavbrott i Visby, vilket medförde att datakommunikationen bröts. Så när jag glad i hågen skulle publicera berättelsen försvann allt igen. Det var bara att börja om senare när internet fungerade igen. Så är det när man ska göra de lätt för sig. Men nu är den klar i alla fall. Välkomna alla som kan vara intresserade av att läsa och se fotona från resan.Hemma igen

lördag, september 10, 2005

 Så var vi då  hemma igen efter en vecka i Tyskland. Det har varit underbart! Vi har sett så mycket vackert och upplevt så mycket som man inte kommer att glömma i första taget. 

Vi åkte alltså från Gotland förra lördagen och kom hem nu i natt, så idag har man känt sig litet avslagen. När jag satte på datorn i morse väntade 326 mail! Jag är med i en grupp där vi ska lära oss använda Paintshop och alla mail till och från medlemmarna går ut till samtliga i gruppen. Jag visste att det skulle bli mycket, men ville ändå ligga kvar för att inte missa viktig information, men som sagt, det var litet att rensa idag. Man vill ju inte att mailboxen ska bli full så att mailen blir stoppade. 

Så idag har det bara blivit litet upprensning av mail och  vattning och pyssel i trädgården. På eftermiddagen kom svägerska och svåger på besök för att uppvakta mig i efterskott (jag fyllde 65 år i onsdags) och sedan blev det inte så mycket mer gjort. Nu har det varit litet TV-tittande och så har jag tömt kameran och sett litet på korten jag tog under resan. De blev ganska bra faktiskt. Så snart jag hinner ska jag skriva i ordning en reseskildring och lägga ut bilderna. 

Nu ska jag krypa till kojs, det känns att man inte kom i säng förrän klockan 2 i natt.Hemsidestatistik

torsdag, september 1, 2005

Jag har blivit litet fundersam över hur mycket som läses av det som skrivs på hemsidorna. Känner med mig själv att jag är ganska slarvig. Jag hittar en ny sida, beundrar grafik och layout, funderar på om det är något man kan få tips om för sin egen sida. Kollar igenom menyerna och klickar litet hit och dit, fastnar på någon sida, läser litet och sedan skriver man litet i gästboken eller tagboard och vidare till nästa hemsida.

Å andra sidan, har  jag de sidor som jag återkommer till och besöker ofta, de får man ju ett annat förhållande till. Där vill man ju verkligen lära känna personen bakom hemsidan. Jag känner verkligen varmt för de av mina nätvänner, som jag har regelbunden kontakt med.

Men det känns litet meningslöst att lägga krut på att hitta på olika saker att skriva, om ingen vill läsa det!  Nej, säg inte att jag har fel! Så här är det. Jag har satt räknare på några av mina undersidor och ser då att jag på 2 dagar har 57 hits på startsidan, men bara 19 på undersidorna. Av de 57 som gått från indexsidan till startsidan har alltså bara 19 sökt sig vidare. Är det min sida som det är fel på, eller är det så här???  Jag har varit litet tveksam till menyn, är den för svårnavigerad eller oöverskådlig eller vad kan det bero på, att man nöjer sig med att se på startsidan. Är det någon som känner igen sig? Det skulle vara intressant att höra om någon annan upplever samma sak. 

Jag vet ju att jag har mina trogna läsare av dagboken och en del annat, men att jag inte lyckas intressera de som ser sidan för första gången bekymrar mig litet. Sen kan man kanske fundera över vad det betyder egentligen. Mycket av det här pysslet med hemsidor gör man nog mest för sitt eget höga nöjes skull. Men ändå...............

Vädret är det i alla fall inget fel på. Rena högsommarvärmen har det varit idag. Man kan inte tro att det redan är 1 september. Nu har det varit trädgårdspyssel några dagar med vattning, gräsklippning och rensning. Hur det än är så närmar sig hösten och jag fick ett helt lass med nedklippta växter från landet igår. Bara rabarern blev det en hel skottkärra av. Idag har jag tvättat och strukit .


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
September


A R K I V 2005

Google