Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Augusti 2006        September 2006         Dagbok Oktober 2006 »


Torsdagen den 28 september 2006

Första höstdagen
Första dagen det känns som höst, temperatur ca 15 gr.

Idag har jag börjat med höststädningen och jag startade på det tråkigaste stället, källaren. Det är ett litet ynka utrymme, som lätt blir fullpackat med pryttlar. Nu har jag rensat upp, kastat en del, satt upp planteringskrukor och dylikt på vinden och större grejor i vagnboden.

Igår var jag ock klippte mig på förmiddagen och efter lunch var jag ute i trädgården. Mina stora gullrisplantor, som jag inte riktigt vetat vad jag skulle göra med, har jag nu grävt upp. De jag inte lyckats hitta ny plats till har jag kastat. Visst kan man dela med sig till andra, men vi har så mycket lökväxter som sprider sig, så jag vill inte utsätta andra för att få in det i sina rabatter.

På datorfronten så uppdaterade jag månadsbilden igår och på startsidan har jag satt in ett par kort för att uppmärksamma Internationella Barndagen den 2/10.

Ikväll ska jag se Tinas Mat och Solens Mat. Solens mat vill jag varmt rekommendera. Det är inte ett matlagningsprogram, utan Bo Hagström reser runt och ger oss väldigt bra reportage från olika matkulturer.

Tisdagen den 26 september 2006

Målning/Apoteksköande
Vackert väder med temperatur på 22 grader.

Igår var det uteaktiviteter nästan hela dagen, det gäller ju att passa på. På förmiddagen målade jag ena väggen på grishuset. Det skulle gjorts förra veckan, men annat kom emellan. På eftermiddagen klippte jag gräsmattorna. Jag hade egentligen inte tänkt ta alltihop, men det var så där lagom långt, så jag höll på tills det var färdigt. Att gå där med gräsklipparen är ganska trevligt, även om man blir varm och svettig efter en stund, men resultatet blir ju alltid så bra. Man kan verkligen se att man har gjort någonting. Annars har jag en känsla av att man håller på med en massa sysslor som aldrig märks, det är bara man själv som vet med sig att saker och ting blivit uträttade.

Idag forsatte målningen, men nu är det definitivt klart (om nu inte Åket hittar flera färgburkar). Sedan var vi på Klinte och handlade. Åkes medicin börjar ta slut, så det blev till att stå och köa på apoteket 0,5 timme bara för att få lämna ifrån sig recepten. Sen tar det väl lika lång tid imorgon för att få ut medicinburkarna. Jag fattar inte hur det fungerar riktigt. Vårt lilla apotek här på Klinte drar ner på öppethållandetiderna mer och mer på grund av dåligt kundunderlag, men varje gång man kommer dit är det en lång kö av kunder. Att få ut medicinerna samma dag går nästan aldrig utan det måste göras i två moment. I och för sig är vi så ofta på Klinte så oss gör det inte så mycket, men för dem som ska åka en gång extra måste det vara retligt. Gnäll, gnäll.....

Nu är Åke ute och går med Hasse och jag ska ta mig ut i trädgården och njuta av det vackra vädret beväpnad med en sekatör.

Söndagen den 24 september 2006

Hovleden
Det känns nästan tjatigt att kommentera vädret, men det är ännu helt strålande med temperatur runt 20 grader. Det är inte ofta man får söka skugga i slutet av september månad när man ska sitta ute och läsa eller dricka kaffe!

Igår var Bosse här och började klippa gräset bakom ladugården med sin åkgräsklippare. Det blev jättefint, så nästa investering blir nog en sådan klippare.
Det var Efit-dag igår också, så det finns en bild där från gräsklippningen.

Idag tog Åke och jag en promenad upp i skogen, där det ska anläggas en körväg för hästar på gamla järnvägsbanken. En massa tallar måste röjas bort och efter ett visst motstånd har Åke gått med på det. Det är inte roligt att tvingas avverka fin ungskog , som ännu borde få växa åtskilliga år. Men fritidsfolkets intressen måste tydligen gå före skogsägarnas!

Till lunch var Carina och Bosse här och sedan fortsatte Bosse med gräsklippningen. Åke var med honom och samlade upp gräset och jag satt i det vackra solskenet och lyssande på en deckare.

Nu har vi fikat, Bosse har åkt hem och Åke ser fotboll på TV

Torsdagen den 21 september 2006

Operation/Vedkrossning
Temperatur runt 18 grader.

Igår var vi i Visby hela eftermiddagen för Åke var på lasarettet och fick ett svårläkt sår på örat bortopererat. Hoppas nu att det kommer att läka och att det inte är något "farligt". Han har inga besvär efter operationen i alla fall utan är igång som vanligt.

Idag har han krossat ved på förmiddagen och i eftermiddag har han varit på Klinte och gått en promenad med sin blinda kompis Hasse. Jag gick längs stranden till Klinte och så möttes vi hos Hasse där vi blev bjudna på kaffe i trädgården.

Ikväll ser jag på Tinas Mat och Solens Mat. Det blir med andra ord en helmumsig kväll!

Under menyrubiken "Annat att läsa" är Guldkorn uppdaterat med ett skojigt mail från min syster Barbro.

Tisdagen den 19 september 2006

Promenad med kameran
Lite disigt väder, men varmt och gott, temperatur runt 20 grader.

Jag tog mig en promenad på förmiddagen och hittade de här djuren av olika slag som snällt poserade för kameran.

Jag har kopierat!
Några nyfikna kalvar som gömde sig bland buskarna.

Jag har kopierat!
En intressant spindel.
Det här är bakdelen och den har en teckning
så att det ser ut som om man ser den framifrån.

Jag har kopierat!
Samma spindel framifrån.

Jag har kopierat!
När jag kom hem hittade jag katterna
på favoritplatsen under spireabusken.

Nu är det lunch och sedan får vi se vad vi hittar på på eftermiddagen. En vända på Klinte ska det bli i alla fall.

Igår såg vi första avsnittet av den nya omgången av Hem till byn. Jag skulle önskat att man fått se åtminstone sista avsnittet av förra omgången i repris. Minnet är kort och det var allt svårt att komma ihåg bakgrunden till det som hände i rutan. Och den där knarkfamiljen med Conny i spetsen, nej jag gillar inte att de fått en så framträdande roll. Det är de gamla byborna man är intresserad av! Hur som helst det ska bli intressant att se nästa avsnitt.

På datorfronten har väl inte så mycket hänt, men jag har gjort ett bildspel på startsidan av höstquiltarna som snälla nätvänner skickat till mig.

Måndagen den 18 september 2006

Regimskifte även här
Lite disigt väder, men varmt och gott, temperatur runt 20 grader.

Idag skulle mamma ha blivit 93 år.

Så vaknade vi upp idag och fann att vi har ett regimskifte att vänta. Även här på Gotland förlorade socialdemokraterna majoriteten. Nu får vi se vad detta kan komma att innebära. Kommer vi att få det bättre eller blir det tuffare? Det gäller att vara optimistisk och hoppas på det bästa för landet och för oss personligen. Den som lever får se!

Igår åkte vi till vallokalen på förmiddagen och på hemvägen var vi införbi och besökte en auktionshall i Klintehamn. Till Åkes förtjusning fanns där en "gubbhörna" där massor av bekanta från Klinte var samlade, så där blev det stopp ett bra tag. På eftermiddagen var Åke och såg på fotboll och jag tog mig en promenad.

Idag har jag tvättat några maskiner och varit i trädgården och rustat. Jag har flyttat stora plantor med gullris till en ny rabatt. Det är kul på hösten när kan kan få planera inför nästa växtsäsong.

Nu har vi suttit ute och druckit eftermiddagskaffe och när jag avslutat det här "daterandet" ska jag gå ut och plocka in tvätten och stryka det lilla som ska strykas. Det är så härligt att få strykningen gjord med en gång, det är halva arbetet.

Lördagen den 16 september 2006

Sångaren Edoardo
Det härliga höstvädret fortsätter med sol och god värme. Idag har det inte blivit mycket vettigt gjort. Förutom de vanliga vardagssysslorna så har det varit DN-kryss och sudoku ute i solskenet. Skönt, skönt!!

Jag fick ett mail från Eva ikväll med foton från en sångtävling som vårt minsta barnbarn Edoardo vann. Som stolt mormor måste jag ju få visa bilderna. Edoardo brås tydligen på sin far, som är en duktig sångare och musiker.

Jag är så stolt över mina barnbarn och skulle vilja ha dem lite närmare, men det är ju ingenting som jag kan göra någonting åt, så det är bara att "gilla läget".

Fredagen den 15 september 2006

Idol/Spam
Temperatur omkring 18 gr, det har känts lite mera som höst idag. Idag har det väl inte hänt speciellt mycket. Fredagsstädning och på eftermiddagen en skön stund på uteplatsen med sudoku och DN:s fredagskryss.

Igår tog jag mig en skön promenad ner till stranden. Tyvärr var kameran inte med, annars hade jag kunnat visa upp 3 vackra svanar som seglade så vackert alldeles inne vid stranden.

En liten fundering har jag gällande all spam. Ett tag var det bara erbjudanden om Diplomas, Viagra och penisförstorare, nu helt plötsligt är det bantningsmedel som erbjuds. Vem styr detta? Vem bestämmer vad vi ska drabbas av?

Med skammens lätta rodnad måste jag erkänna att jag ser på Idol2006 och nu ska jag gå och se fortsättningen av kvällens program.

---------------------------------

22.00 Programmet är slut och Ville gick inte vidare. Det finns ingen som jag hellre hade önskat det, men det är helt klart att han inte är ämnad för att bli Idol2006. Hoppas bara att det här nederlaget inte knäcker honom. Det är en grym tävling!!

Onsdagen den 13 september 2006

Höstjobb i trädgården
Temperatur omkring 20 gr, härligt väder både igår och idag. Solen bara flödar och allt är så fint och vackert nu. Morgnarna är väldigt daggiga och vätan i gräset ligger kvar nästan hela dagen. Och det är grönt, både där det ska vara det och på andra ställen, som t e x i trädgårdsgångarna. Dem hackade och räfsade jag dock i måndags, så för tillfället ser de bra ut och nu är gräsmattorna färdigklippta för den här gången. Jag misstänker att det måste göras flera gånger till om det här vädret ska fortsätta.

Idag har jag rensat upp i trädgårdslandet och klippt ur vinbärsbuskarna och så började jag att plocka ner Stenkyrkeäpplena. De är en sorglig historia i år. Träden dignar av frukt, men äpplena ruttnar. Svåger Bengt, som haft fruktodlingar, säger att vi har fått monilia . Jag har plockat ner några korgar i alla fall, så får vi se hur länge de hålller sig. Annars äter vi frukt för fullt. Plommon är det hur mycket som helst och björnbär och vindruvor. Druvorna är jättegoda, men nu är de snart slut.

Jag hittade några artiklar på nätet, som Krister skrivit för några år sedan. Jag har lagt en länk till dem under "Annat att läsa". I övrigt har det väl inte hänt så mycket.

Måndagen den 11 september 2006

I Claudius
Temperatur omkring 20 gr, en fin sensommardag. Det har varit väldigt vackra dagar nu och jag njuter verkligen av solen och värmen.

I lördags var Krister och Thomas här på lunch och hade med sig en årsdagspresent till mig.


Jag fick den här. En serie som jag älskade när den gick på TV.

Igår gick jag en långpromenad längs stranden. Jag trodde först att det skulle blåsa kallt, men blev jättevarm efter en stund.


I strandkanten fanns det så fin blåstång på en del ställen.


Backtimjanen var full av humlor och bin.


Jag gick hem över Mulde och över den här vackra bron.

Idag har det varit trädgårdsjobb. Jag har hackat gångar och börjat klippa gräsmattorna. Dem ska jag fortsätta med imorgon.

På datorfronten är det funderingar omkring årets julsida och julkalender som upptagit mina tankar. Men nu har jag bestämt mig för vilket upplägg det ska bli och det känns skönt. Nu är det bara att jobba på.

Fredagen den 8 september 2006

Kärleksört
Blåsigt och runt 15 gr, en riktig höstdag med andra ord.

Igår firade jag min 66-årsdag och Bosse och Carina var här på kvällen. Det är fasligt vad man börjar bli gammal och det är väl egentligen ingenting att fira, snarare att beklaga att åren går så fort.

Idag har det varit sedvanlig veckostädning och annat pyssel. Ikväll kommer svåger Bengt hit, så då får vi sällskap vid middagsbordet.


Kärleksörten har börjat blomma och med en bild av den,
jag vill önska alla en trevlig helg!

Nu börjar det regna............

Onsdagen den 6 september 2006

På Kupan i Hemse
Temperatur: På morgonen 15 gr. En härligt solig höstmorgon är det idag.

Idag skulle pappa ha blivit 98 år.

Jag ska åka till Hemse i eftermiddag och jobba på Kupan och innan dess blir det hårtvätt, så att man inte ser för anskrämlig ut och så ska jag göra en saffranspannkaka. Jag kokade björnbärssylt igår och det är mumsigt att äta till saffranspannkaka. När jag ändå ska ut med bilen så ska jag ta en sväng förbi Klinte kyrkogård med blommor, pappa skulle ha fyllt 98 år idag, så han ska få en bukett astrar.

För övrigt skulle jag vilja kommentera FP:s dataintrång hos Socialdemokraterna med Åkes favorituttryck:"Politik är smutsigt!" Nog med kommentarer!

Igår kväll såg jag på "Morden i Midsomer". Det var bra som vanligt! Jag gillar verkligen de här engelska deckarserierna.

Nej, till badrummet och hårtvätten!!

Söndagen den 3 september 2006

Ruskväder
Temperatur: 16-19 grader.
Idag har det blåst och regnat mest hela dagen. Men nu på eftermiddagen har det varit uppehåll, så då blev det en promenad för Ludde i alla fall. Han låg annars risigt till ett tag.

Åke har varit på Klinte och sett på fotboll en stund, men kom ganska fort hem igen och sedan har det varit omväxlande fotboll och ishockey på TV och jag har suttit vid datorn och surfat runt bland nätvännerna. Nu ska jag gå och fixa till något till kvällsmat. Jag har ännu inte riktigt klart för mig vad det blir??
Det måste vara avklarat till 18.30 i alla fall, för då börjar reprisen av "Skärgårdsdoktorn" och det vill jag absolut se.

Lördagen den 2 september 2006

Fönsterproblem
Temperatur: 18-23 grader.

I torsdags tog vi=Åke ur fönsterna här uppe på hallen och på norrsidan i köket och lämnade dem för renovering och kittning. Jag tyckte att det var lite otäckt när han klättrade på stege upp på andra våningen, men det skulle ju göras......

På eftermiddagen hämtade han hem dem och igår målade jag dem. Sen inattt vaknade jag till vid 2-tiden och kom att ligga och fundera på hur det skulle gå till att få i fönsterna här uppe på andra våningen. Där låg jag och grubblade på alla möjliga lösningar och kunde inte sova!

Så idag på morgonen sa jag till Åke att han absolut inte fick klättra upp på stegen igen och att vi fick vänta med att sätta i fönsterna tills Bosse kom hem. Det skulle jag ju inte ha sagt! Redan före frukost var Åke på gång och skulle sätta tillbaka fönsterna, trots mina vilda protester. Men det var inga som helst problem, jag hade vakat totalt i onödan!

Förutom mina problem med fönster, så har jag varit ute och gått med Ludde, bakat lite och städat. I trädgården ramlar äpplena ner i rasande takt, så det vill till att räfsa ihop och samla upp dem mest varje dag för att det inte ska se skräpigt ut.

På datorfronten har jag försökt skapa en höstkänsla på hemsidan och lägger nu ut en hösthälsning om dagen på startsidan. Det är ju bara så roligt med alla fantasifulla skapelser.

Ikväll har vi sett på Postkodmiljonären på TV4 och sedan på Folktoppen på 1:an. Folktoppen har blivit bra tycker jag och Babben Larsson gör det ju inte sämre. Nu är det Kvarteret Skatan på 1:an och det vill jag inte se, men 21.30 börjar sista avsnittet av "Karl för sin kilt" och det måste jag titta på. Så nu får det vara färdigskrivet för idag.


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
September


A R K I V 2006

Google