Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas. /Goethe
  Till bloggens startsida
« Dagbok Augusti 2007        September 2007         Dagbok Oktober 2007 »


Lördagen den 29 september 2007
Efter en regnig morgon blev det jättefint väder, blåsigt och 17 grader varmt.

En trevlig marknadsdag

Nej så trist! Var den första reaktionen när jag tittade ut imorse. Det blåste och småregnade, men vid 10-tiden klarnade det upp och blev såsmåningom riktigt fint. Vi åkte till Klintehamn vid 10.30-tiden och då var det redan en hel del folk samlade där. Det var massor av stånd! Enligt GA ska det vara 300 knallar som har kommit till ön för att vara med på marknaderna i Klintehamn och Hemse. Klintehamn har alltid sin marknad den sista lördagen i september och Hemse sin första onsdagen i oktober, så det passar ju bra för försäljarna som kan vara med på båda ställena.


Den första vi stötte på var den här oxen, som barnen fick rida på.
Här poserar Åke tillsammans med oxen.


Karuseller fanns det av olika slag, den här tillhörde nog de häftigaste.


Här hade barnen bra utsikt över området.

Flera bilder från marknaden kommer att finnas med i dagens Efit, som jag lägger ut ikväll. Vi gjorde inte några större inköp på marknaden. Utbudet är sig ganska likt år från år, men en bok av Mien, som ibland skriver kåserier i GA under rubriken "Mejl från gården, köpte jag. Mien har nu gett ut en sina mail i bokform och jag tänkte att det kunde bli lagom reselektyr.

Sedan vi kom hem har vi druckit kaffe, Åke har sett fotboll på TV och jag har suttit här vid datorn. Nu har Åke kört på Klinte igen för att se fotboll live och jag ska väl börja förbereda middagen.

       

Fredagen den 28 september 2007
En riktigt mörk och dyster dag, 13 grader varmt.

Bär rött som stöd för Burma idag

Jag fick en kommentar här idag från Pialotta, där hon uppmanar mig att klä mig i rött idag för att stöda folket i Burma och deras kamp mot militärdiktaturen. Det gör jag och vill samtidigt uppmana alla som inte redan gör det, att klä sig i rött idag. Även Helagotland.se uppmanar sina läser att göra det. Inte för att jag tror att militärerna i Burma bryr sig speciellt mycket om att en liten tant i Fröjel sitter med röd tröja på sig, men blir vi tillräckligt många så kanske..........

Nu ska jag gå och leta fram min myggdödare. Det är bäst att ta med den till Sicilien, för där har de fått massor av regn och nu är det 25-30 grader varmt igen, så jag kan tänka mig att myggbeståndet frodas.

Håll nu tummarna för att vi får fint väder imorgon när det är Klinte Marknad. Dessutom är det månadens Efit, så kameran kommer att vara igång hela dagen.

Ha en trevlig helg!

       

Torsdagen den 27 september 2007
13 grader varmt.

Höstpromenad

Det blev riktigt fint väder idag och efter lunchen skjutsade Åke mig till Klintehamn, jag tog månadsfotot och sedan promenerade jag hem längs stranden.

På torget var de i full färd med att bygga i ordning för Klinte Marknad som är nu på lördag, så månadskortet därifrån är sig inte riktigt likt, men det är ju så det ska vara. Månadsfoto ska spegla hur det ser ut på samma plats vid samma tid varje månad. Om man nu har satt upp en stor grön vagn mitt i min kameravinkel, så är det bara att ta ett foto av den! Du hittar det som vanligt under Ingrids Foto.

När jag nu hade kameran med så kunde jag inte låta bli att ta några foton på vägen hem. Det är så vackert nu med alla bär som mognar, höstfärger är det annars inte mycket av ännu, men det kommer så snart det blir kallt. Vi har nästan inte haft någon frost ännu.


Nyponen lyser så vackert röda.


Och slånbär är det gott om överallt.


Ännu finns det blommande cikoria.

Det är så tyst och konstigt nu när man går i skogen. På våren är det fullt av fågelsång från alla träd, men nu är det bara en och annan trast som skramlar iväg när man passerar. I de tätaste hasselsnåren blir det nästan mörkt och stigen är full av multnande löv.


Där finns en massa konstiga svampar också som jag inte vågar plocka.


Fast den här skulle man nog vågat ge sig på, för det är väl en bläcksvamp?


När jag kom ut ur skogen passerade jag den här hagtornsbusken som formligen glödde av röda bär.

Nu ska jag sätta in en kyckling i ugnen, så det blir något gott att äta till torsdagsvinet.

       

Torsdagen den 27 september 2007
Man kan ana att solen finns där bakom molnen, 11 grader varmt.

Har du blivit påkommen idag?

Tala om värsta språket, men idag dök ordet påkommen upp i dagens DN. Jag har inte sett det på ett tag och trodde att språkpoliserna tagit det i fängsligt förvar, men tydligen inte. Vet du vad påkommen är? Det är detsamma som ertappad. Ex. "Han blev påkommen med att snatta i ICA-affären" - är det inte förfärligt? Var kan ett sådan ord ha kommit ifrån?

I dagens GA använde man också ett ord som man undrar hur en seriös journalist kan använda: Häromnyssens. Visserligen var det i ett matreportage, men ändå! "Häromnyssens var jag på en matmässa", visst är det hemskt. Det är inte att undra på att vårt svenska språk förändras när journalisterna använder såna här uttryck. "Häromnyssens blev jag påkommen", be en invandrare som just gått igenom en svenskakurs förklara vad som menas! Visst vet jag att ett språk utvecklas hela tiden och vi har fått många nya ord och uttryck, men ibland blir det bara för mycket.

Ett annat sätt att uttrycka sig som retar mig är att man inte kan skilja på chans och risk. Man kan säga både i tidningar och på TV, att det är stor chans att man blir alkoholist om man dricker vin varje dag. Vadå chans! Chans är väl ett positivt uttryck. Om man har en chans så innebär det att något blir till det bättre. När det gäller negativa händelser ska man använda ordet risk!

Den 27 september är det ju idag och dags för månadsbilden, så nu ska jag ut med kameran och se om det kan bli några bra foton. Det innebär att jag måste på Klinte också, få se om det blir en promenad i eftermiddag kanske.

Jag har fått en så förtjusande gåva till Kattens dag från Lisbeth så den har jag satt in i bloggen Våra katter.

Idag har jag bokat vår anslutningsresa till och från Arlanda. Det blev flyg i alla fall, för när jag testade idag, gick det att få biljetter till ett hyfsat pris. 1500:-/pers och det får man väl inte säga något om när man tänker på bekvämligheten och hur snabbt det går. När vi kommer hem får vi några timmars väntetid innan Gotlandsflyget går, men det får vi ta. Vi är ändå hemma på Gotland i hyfsad tid. Med flyg är vi hemma 20.50 och om vi skulle åkt båt, hade vi inte varit på Gotland förrän vid 23.30-tiden.

       

Onsdagen den 26 september 2007
Mest mulet är det nu på morgonen och 11 grader varmt.

Resultat av september månads fråga

Nu är september månad snart slut och det verkar som om alla, som vill rösta den här omgången, har lagt sin röst. Så här kommer resultatet på frågan vilket du föredrar - hund eller katt. Stora flertalet gillar djur i alla fall!

Ny omröstning kommer någon gång i mitten av oktober.

Efter två fina höstdagar med soligt och vackert väder har det vänt igen och idag hänger regnet i luften. Åke är ute och röjer gräs under staketen och runt träden och jag har gjort rent i tvättrummet, där Bosse bytte ut ett trasigt avloppsrör igår kväll. Det är gott att ha en son som kan fixa det mesta för i ett sånt här gammalt hus är det alltid någonting som är trasigt.

I måndags var Åke och jag ute och klippte gräsmattorna och så tvättade jag några maskiner, man måste ju passa på när det är fint torkväder. Och igår tog jag vara på tvätten och Åker fortsatte med gräsklippning bakom ladugården.

Jag har fått en hösthälsning från Britt-Marie och den vill jag naturligtvis visa här.


Tack Bittan!

Nu ska jag avsluta det här "daterandet" för vi ska åka till Hemse. Jag måste gå på Lantmännen och köpa flugfångare. Det är en sort som inte går att få tag i här i Klintehamn. Vi har ett sådant elände på hösten med alla bamsiga flugor som kommer in och surrar på fönstrena. Förut har jag beställt direkt från Silvandersson, men nu levererar de inte till privatpersoner längre.

       

Tisdagen den 25 september 2007

Taggad av Lena

Jag har blivit taggad av Lena

Här är reglerna:

 1. Länka till den som har taggat dig!
 2. Berätta 7 personliga sanningar om dig!
 3. Tagga 7 nya personer i slutet av ditt inlägg!
 4. Skriv ett meddelande i de 7 personernas blogg så att de uppmärksammar att de blivit taggade!
7 sanningar om mig:
 • Jag kan inte motstå att äta godis om jag har det hemma. Alltså gäller det att inte köpa hem något.
 • Jag har svårt att tänka mig hur saker och ting harmonierar. Måste alltid låna hem och prova när jag t e x köper gardiner.
 • Jag bekymrar mig nog alldeles i onödan för barnen som nu är vuxna, men barn är och förblir barn, även om de närmar sig 50-årsåldern.
 • Jag har en dröm om att kunna få bo utomlands (på Sicilien) vintertid.
 • Jag hatar att stå i en provhytt och prova kläder.
 • Jag föredrar att vara ute i trädgården i stället för att vara inne och städa.
 • Jag sitter alldeles för mycket vid datorn.

Jag kommer inte att tagga någon speciell person, men den som läser det här och känner sig manad får gärna fortsätta kedjan.

       

Tisdagen den 25 september 2007

Tisdagstema - Gammal

Veckans tema - Gammal var inte så lätt för mig. I ett sånt här gammalt hus, som vi bor i, finns det hur mycket gammalt som helst, så valet var svårt. Här är en del av det jag hade att välja emellan:

Två vackra släkttavlor och en gammal klänning som hänger uppe på vinden. Kistan står i salen och så pappas gamla sparbanksbok och en gammal 100-kronorssedel

Sparbanksboken började man sätta in pengar på år 1909 och man kan se att räntan då faktiskt var 4%.

       

Måndagen den 24 september 2007

Tjejsnack - Sommaren 2007

Här är veckans tjejsnack.

Veckans frågor kommer från Doris

 • Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
  Mest minns jag den härliga perioden i maj/juni när det verkligen var sommar.
 • Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
  Det har varit en skön sommar, även om vädret lämnat en hel del i övrigt att önska, men vi har haft gäster, som bott här och för övrigt har vi njutit och tagit vara på de fina dagar som varit.
 • Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
  I sommar har vi varit hemma.
 • Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
  Jag tycker om att sola, men det måste inte göras på stranden, jag föredrar en skön solstol hemma i trädgården.
 • Vad är din favoritsyssla på sommaren?
  När det är så varmt att man kan sitta i skuggan under ett äppelträd och läsa, då mår jag gott!
       

Måndagen den 24 september 2007
En solig och fin morgon, 11 grader så här vid 9-tiden.

Helgen som gick

Idag är det en solig och fin morgon och nu har vi ätit frukost och jag har just klätt mig. Åke har kört på Klinte för att lämna blodprover på vårdcentralen. Sedan ska han iväg och ringvälta för en granne på förmiddagen och i eftermiddag ska vi klippa gräsmattorna. Så det är full program.

I lördags började dagen med regnigt och mulet väder, men mot eftermiddagen ordnade det till sig. Jag städade färdigt i salen och kammaren och nu luktar det så gott när man kommer in där. Fast jag upptäckte att det är en liten läcka på ett av värmeledningselementena, så nu måste det bytas Det är alltid någonting på gång i ett så här gammalt hus. Tur att vi har Bosse som hjälper oss.

Igår knackade det på dörren straxt före kl 08.00 och utanför stod en kvinna som ville sälja fisk. Hon hade både flundror och strömming, som var alldeles nyfångade. Det kunde jag ju inte motstpå, så jag köpte av båda sorterna. Nystekta flundror blev det till middag igår kväll och då var Carina och Bosse här också. Strömmingen ska vi äta ikväll. Det är så gott med färsk fisk! De där torsk- och strömmingsfiléerna, som ligger i kyldisken i livsmedelsaffärerna och är 4-5 dagar gamla, vill jag inte ha. Möjligen kan man köpa det som kattmat.

På eftermiddagen igår tog jag mig en skön promenad in till Klintehamn, var och handlade på ICA och sedan kom Åke och hämtade mig där.
Såg du första avsnittet av "Andra Avenyn" igår kväll - vilken bråte och det ska sändas 3 kvällar i veckan! Det blir helt klart ingenting som vi kommer att titta på i alla fall. Lördagskvällarna däremot är trevliga nu tycker vi - "Svensson, Svensson" och sedan "Babben" är verkligen en bra kombination.

Jag har fått ett tråkigt besked från en av mina besökare, att den här sidan är extremt trögladdad! Är det fler som upplever den så, skulle jag vara väldigt tacksam för besked om det, för då måste jag försöka göra något åt det. Jag har haft en förfrågan ute till några av mina bekanta, men ingen av dem har haft några problem, 5-8 sek laddningstid säger de sig ha haft och det kan väl inte sägas vara lång tid?

Nu ska jag avsluta morgonpasset här vid datorn och önskar alla en trevlig måndag och en fin höstvecka. Lite brittsommarväder ska vi visst få njuta av.

       

Fredagen den 21 september 2007
En riktigt solig och fin dag efter en regnig natt.

Höststädningen fortskrider

Idag har jag fortsatt att fixa i salen. Jag är ännu präktigt förkyld, så det går inte så fort. Fönstrena är i alla fall putsade, gardinerna tvättade och färdiga att sätta upp igen och så har jag varit och köpt tyg till en ny duk till salsbordet. I morgon ska jag göra färdigt i den delen av huset. I rum som man inte är i så ofta är det verkligen i behov av ordentlig städning då och då.

Kollade Fritidsresor idag förresten och fick se att alla resor var slut nu. Det fanns en plats kvar det datum vi ska åka. Vilken tur att jag bokade i måndags! Hade jag inte gjort det, så hade vi inte kommit iväg!

Just nu har vi kommit hem efter att ha varit iväg på en 90-årsuppvaktning. Det är otroligt vad pigga en del kan vara trots hög ålder. Det här var en granne som fyllde år och hans 94-åriga syster var också med. Lite "gaggig" påstod de anhöriga, men kroppsligt hur pigg som helst och en annan av gästerna var 89 år och hon rörde sig som en 20-åring. Undrar om man kommer att bli så gammal? Det är tur att man inte vet någonting om det.

En höstgåva kom det från Anita igår.


Tack Anita!

Nu ska jag börja förbereda middagen till kvällen. Det blir levergryta med potatis och lingonsylt ikväll. Det är något av en favorit. Jag märkte när jag jobbade och vi gick ut och åt, att antingen gillar man lever eller också tycker man att det är jätteäckligt. Serverades det lever var det alltid en del som jublade och övriga försökte hitta något annat att äta. Hoppas nu att nötlevern jag fick tag i är riktigt fin. Det kan vara lite av en chansning, men den såg bra ut i alla fall.

       

Torsdagen den 20 september 2007

Tjejsnack - Yrken/karriär

Mycket försenat (mailet med uppgiften kom först idag) kommer här veckans tjejsnack.

Veckans frågor kommer från Weronica

 • Vilket yrke har du varför valde du just det?

  För närvarande är jag pensionär, ett utmärkt yrke. Men jag har tidigare arbetat med olika saker. Först hemma med barn, mjölkkor och jordbruk och sedan under 5 år som kontorist på ett sågverk och mina 10 sista yrkesverksamma år som ekonom på ett finansbolag.

 • Trivs du med ditt yrkesval? Varför?

  Jag har trivts mycket bra med mina uppgifter. Först var det bra att vara hemma och finnas till hands när barnen var små och sedan var det roligt att få jobba "på riktigt", få andra arbetskamrater än maken och att få hålla på med något som verkligen roar mig, siffror.

 • Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!

  Jag trivs mycket bra med min pensionärstillvaro. Det kan bli lite ensamt ibland, men då har jag ju min kära dator och alla kontakter via nätet.

 • Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?

  När jag var liten drömde jag om att bli lärare och det var nog främst för att jag hade en farbror som var det och han verkade ha det så bra med sina långa sommarlov.

 • Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?

  Det var en fasligt lång fråga och svaret blir nog Anders Borg inte särskilt glad över: Jag har ingen ambition att jobba mer än jag behöver och jag är definitivt ingen karriärist, den delen av mitt liv är avslutad.

Nu ska jag ha det så här bra!

       

Torsdagen den 20 september 2007
Efter en natt med regn och blåst vaknade vi till en mulen morgon med regnet hängade i luften det båser kraftigt och är 12 grader nu vid 9-tiden.

Verkligheten tränger sig på!

Den tråkiga nyheten idag är ett knivrån, som begicks mot en taxichaufför i Klintehamn inatt. Inte ska man inbilla sig att man lever utan risk för överfall och våld för att man bor på lilla Gotland i lilla Klintehamn. Det är bara att inse att verkligheten tränger sig på och att vi får lära oss att leva med sådant här. Vi här på landet har varit godtrogna och knappt låst omkring oss, men det har blivit helt annorlunda nu. Det enda positiva i det hela är att polisen var snabbt på plats och redan kunnat gripa förövarna.

I en trevlig arikel i Helagotland.se kan man läsa om "Stickan" Nilsson från Visby, som är släkt med kungen på Samoa. Släktskapet har varit känt sedan 1986, då Stig Nilsson blev uppringd av utrikesdepartementet (UD). Det är en fascinerade historia som berättas!

Vad händer på Stenstugu idag? Åke är iväg och tar vara på ett vindfälle och jag ska avsluta morgonpasset här vid datorn och ta ner gardinerna i salen och tvätta dem. Höststädningen är på gång!

En liten undran: Vart har tjejsnack tagit vägen den här veckan? Inte ett mail och inget meddelande på tjejsnackshemsidan heller?

       

Onsdagen den 19 september 2007
En riktigt härlig dag har det varit idag, temperatur 14-15 grader.

En vacker höstdag/Ny layout

Idag har det verkligen varit en fin höstdag och det blev inte så illa igår heller. Molnen sprack upp och fram på eftermiddagen tog jag mig en skön promenad. Jag är ännu ordentligt förkyld, men jag tror inte att man blir bättre av att sitta inomhus. Vi klarade oss också från allt otäckt som man skulle kunna drabbas av. Men det är klart vi undvek ju att resa, flytta, gifta oss och låta oss åderlåtas. På eftermiddag såg vi på fotbolls-VM i Kina och där gick det ju inte särskilt bra för våra svenska damer. Kan det ha berott på datumet????

I morse var jag nere hos Bosse för att passa sotaren, som anmält sin ankomst mellan 7.00-9.00. Bosse själv skulle börja jobba klockan 7.00 och Carina skulle med Ludde till veterinären. När hon skulle åka vid 8.30-tiden hade sotaren inte kommit ännu. Så då åkte jag ner för att vara där tills Carina kom hem.

När klockan var 9.30 hade sotaren ännu inte kommit och när Bosse ringde och kollade visade det sig, att han blivit sjuk och ringt 07:13 till deras mobiltelefon, som var avstängd, och där talat in ett meddelande om att han var sjuk. Sjukt var det att han inte ringde till hemtelefonen?

Jag har gjort några ändringar i layouten här på dagboken och som vanligt är jag tacksam för kritik och synpunkter. En del av ändringen beror på, att jag har sett på andra datorer, att färgerna inte var särskilt snygga. Man sitter och ändrar och fixar och donar så att det snyggt ut på den egna bildskärmen, men det är inte säkert att det blir bra i alla fall. Så säg till om du tycker att något ser fult ut!! Visst ja, det höll jag på att glömma: det finns en ny omröstning nu på Ingrids Sida, du når den via det röda frågetecknet här nedanför.

Nu hör jag att det är igång och regnar igen. Det måste visst regna varje dag/natt nu för tiden. Igår natt fick vi 10 mm. Nu väntar kudden.

       

Tisdagen den 18 september 2007
Idag måste man beväpna sig med regnrock och paraply om man ska ut, temperatur 12 grader.

En av årets 33 olycksdagar

Jag läser i dagens GA att den 18 september är en av årets 33 dagar då man enligt den gamla Bondepraktikan ska ta sig i akt:

 • Den som är född den här dagen lever inte länge.
 • Att gifta sig innebär ett olyckligt äktenskap.
 • Den som ger sig ut på en resa får en jobbig färd och kommer sällan hem igen.
 • Den som flyttar den här dagen kommer alltid att vara bedrövad.
 • Och man ska definitivt inte låta sig åderlåtas den 18 september.
Undrar om man ska tro på det här? Jag ska absolut inte låta någon åderlåta mig idag i alla fall och så får man väl ligga lite lågt för säkerhets skull.

Mamma skulle ha fyllt 94 år idag om hon fått leva. Hon har varit borta nu i 5 år, så i hennes fall stämde i alla fall inte Bondepraktikans påstående när det gäller livslängd på de som är födda den här dagen.

Den här doftrankan ärvde jag efter mamma. Doftranka var hennes älsklingskrukväxt och den här blommar nästan året runt, men just nu till hennes årsdag blommar den alldeles extra mycket. Hoppas att hon sitter där uppe i sin himmel och kan se den.

Tur var det kanske också att jag bokade vår Sicilienresa igår. Då kan det väl inte hända något illa med den åtmistone. Det skulle säkert ha gått att få den billigare om jag haft is i magen ett tag till, men eftersom vi har ett datum att passa, så fick det bli så. Nu ska vi bara bestämma hur vi tar oss till fastlandet, men det blir nog med båt. Billigaste anslutningsflyg kostar 4.000:- för oss två och det är i mesta laget.

Veckans tema Olika

Har jag dålig fantasi kanske? Det blir kattbild den här veckan också!

Två bröder som är såå olika, både till sätt och utseende.
Man kan nästa se hur gullig Grållen är och att det är Svarten som är den tuffe.

       

Måndagen den 17 september 2007
Ostadigt, regnskurar, väldigt blåsigt, temperatur 15 grader.

Ungdomsgäng spred skräck

På nyheterna igår fick vi höra, att i Visby hade en synskadad 78-årig kvinna och hennes hund blivit trakasserade av ett ungdomsgäng. Det är förfärligt att barn och ungdom visar sådan brist på empati. Vart är utvecklingen på väg? I dagens Helagotland.se finns en artikel om det här problemet. Det är verkligen skrämmande att läsa om hur mycket bråk det är både mellan ungdomsgängen själva och mot allmänheten.

Här i Klintehamn skyller vi det mesta negativa som händer på ungdomar som är placerade på Hassela. Vi har ett stort Hasselakollektiv här, som bedriver en massa verksamhet i samhället. Men när man läser om hur ungdomarna i Visby beter sig så kanske det är så, att vi har det bättre i Klintehamn tack vara Hassela? De har nog ganska bra koll på sina unga. Det verkar som om föräldrarna har sämre kunskap om vad deras barn har för sig.

Idag ska vi ta en vända på Klinte och handla, jag ska se om jag orkar vara ute i trädgården en stund och klippa bort lite visset och så ska jag boka en tid för Åke för nya blodprovstagningar. Nu är det reumatologen som vill ta sig en titt. Senare idag kommer det väl en tjejsnacksomgång också.

       

Söndagen den 16 september 2007
Grått och mest mulet har det varit både igår och idag, termometern visar på 12 grader.

Nu är det förkylt

På Sicilien däremot ser jag att det är 30 grader varmt, det är lite annat än det här kyliga höstvädret. Ännu har jag inte bokat något, men nu börjar det bli nervöst.

Mitt allergianfall i fredags utvecklade sig till en ganska präktig förkylning. Jag fattar inte varifrån den kan ha kommit. Jag vet mig inte haft kontakt med någon som verkat dålig. Kan det ha kommit via datorn?? Virus kommer ju den vägen och det är ett par nätvänner som klagat över förkylningar. Skulle det kunna vara så?? Nu sitter jag i alla fall här vid datorn och snörvlar. Åke sitter och ser fotboll på TV. Han ser en match mellan Inter och Catania och är då lite partisk och håller på Catania, som är ett lag från Sicilien.

Igår satt jag här vid datorn och häckade, jag orkade inte så mycket annat. Jag hade tänkt surfa runt och hälsa på lite nätvänner, men fastnade vid julsidan och började fundera över julkalendern. Ska jag, eller ska jag inte?? Jo det blir nog en i år också. Jag måste erkänna att det var Pia, som fick mig att börja fundera på det, för hon skrev att hon börjat titta på sin. Sånt där smittar värre än virusar och basselusker!

Ha en skön söndagskväll

       

Fredagen den 14 september 2007
Efter en riktigt mulen morgon, tittar solen fram igen, termometern visar på 10 grader.

Ska man våga vänta längre?

Jag har suttit här vid datorn nu på morgonen och kollat på resor till Sicilien. Nu finns det sista minutenresor och enbart flyg, men frågan är om man ska boka nu eller chansa på att det blir ännu billigare? Det kan ju vara så olyckligt att det blir fullbokat just den dagen vi vill åka. Igår var jag helt inställd på att boka, men fick inte av maken. Det var ju den 13:de och då får man inte göra sådant. Han har 13-fobi! Men nu är den farliga dagen passerad och då skulle man ju kunna slå till.....Njaa, det får nog vara någon dag till.

Angående IP-telefonin så fick jag besked från Ephone att vi visst kan säga upp vårt fasta abonnemang hos Telia och spara en massa pengar på det, men eftersom man då blir beroende av att modemet fungerar, så blir jag lite vankelmodig angående det också. Lägger modemet av, så har man ingen telefon alls! Dessutom kommer inte telefonen att fungera om det blir strömavbrott. Det där tål nog att tänka på ett tag.

Nu ska jag försöka ta mig samman och dra igång fredagsstädningen. Jag hade ett ordentligt allergianfall i morse, så hemmet är nog i behov av en ordentlig vända med dammsugaren. Åke är redan iväg och hjälper en granne med ringvältning. Det var brådis att komma igång med det för kl 11.00 är det fotbolls-VM på TV, Sverige-USA spelar då.

Tilläggas kan att Sylvias kycklinggryta, som jag lagade till middag igår kväll, blev jättegod. Det var en riktig höjdare!

Några hösthälsningar kommer här:

Tack LenaBirgitta och Maggan!


Tack Marietta!

Ha en trevlig helg!

       

Torsdagen den 13 september 2007
Ganska blåsigt och en temperatur ca 13 grader, men i solen har det varit jätteskönt.

Använder du IP-telefoni?

På förmiddagen plockade jag och maken äpplen. Massor har ramlat av träden och de flesta är angripna av monilia, men det fanns många fina också. Vi fyllde 2 stora lådor med äpplen och när vi ändå var i farten, blev det lite päronplockning också. Nu är det bara att hoppas att de håller sig. Dessutom passade jag på att köra några maskiner tvätt, torkvädret måste ju utnyttjas.

Använder du IP-telefoni - och hur tycker du i så fall att det fungerar? Jag har funderingar på att gå över till det, men förutsättningen är att man kan avsluta abonnemanget hos Telia, annars lönar det sig inte för vår del. Jag har mailat en förfrågan till Ephone, vår bredbandsleverantör, få se vad de ger för besked. Vi använder inte telefonen så mycket, så den stora kostnaden är årsavgiften för det fasta abonnemanget. Utlandssamtalen till Sicilien ringer jag med Skype via datorn. Har du erfarenhet av det här skulle det vara intressant att få ta del av den.

Så glad jag blev när jag hittade den här hälsningen från Elisabeth

Jag har tilldelat dig ett bloggpris!!


"The 'Power of Schmooze Award'is The Award for bloggers who effortlessly weave their way in and out of the blogosphere, leaving friendly trails and smiles, happily making new friends along the way. They don´t limit their visits to only the rich and successful, but spend some time to say hello to new blogs as well. They are the ones who engage others in meaningful conversations, refusing to let it end at a mere hello - all the while fostering a sense of closeness and friendship".

Och ännu gladare och stoltare blir jag när jag läser Elisabeths motivering:

Med vissa människor så slår det an en viss sträng redan i det första mötet! Så gjorde det i mötet med dig! Dina ord av omtanke om mig, din värme som möter på din blogg och din vackra genuina förmåga till empati och omtanke om andra människor... den strängen spelar hela tiden!! En livlina som med sina strängar bär nu.. därför vill jag skicka ett bloggpris till dig..!

Tack snälla Elisabeth!!

Nu ska jag dra mig ner i köksregionerna och laga till en kycklinggryta enligt ett recept från Sylvia och torsdag är det och allting, då vet de som känner oss att det blir ett glas vin till maten.

       

Onsdagen den 12 september 2007
Solen har visat sig då och då, men väldigt sparsamt, temperatur ca 14-15 grader.

Hemlig kopia!

Igår däremot var det en riktigt solig och vacker dag. Vi pysslade lite på förmiddagen och sedan bjöd Göran oss på lunch på Toftagården. Vi fick en härlig måltid bestående av fänkålssoppa och köttfärslimpa med kantarellsås, mycket läckert! Och så härligt att få gå ut och äta och sätta sig vid dukat bord.

Idag har Göran åkt tillbaka till Arboga, så nu är vi ensamma igen och får återgå till vardagsrutinerna. På eftermiddagen har Åke varit och hämtat hem gödsel till trädgårdsland och jordgubbsodling och jag har varit ute och lagt på en del av det. Tvättmaskinen har också gott några vändor.

Hemlig kopia - Jag fick ett mail från Doris där hon påpekar vikten av att man inte sänder iväg massmail där alla mailadresserna syns. Tyvärr är det många som gör det!! Och det är ett sätt som spammarna kan använda sig av för att få tillgång till en massa mailadresser.

Ska du skicka samma mail till fler personer sänd dem då som hemlig kopia. Om du vill kan du lägga in din egen mailadress i adressboken och benämna den Dig. Sedan skickar du mailet till den adressen (alltså till dig själv) och lägger alla övriga adresser som hemlig kopia. Har du frågor kring detta? Här gärna av dig, för det här är viktigt!

Efter den där trist pekpinnen tar vi något trevligare:

Den här hälsningen kom i måndags från Bittan Tack för den!


Och den här hösthälsningen från Ulla-Britt Tack för den också!

Titta in på Bokhyllan/Guldkorn, där finns ett nytt saxat mail från Doris

       

Tisdagen den 11 september 2007
Solen visar sig faktiskt nu på morgonen, hoppas den fortsätter med det hela dagen!

Något försenat (mailet med uppgiften kom först idag) kommer här veckans tjejsnack.

Ditt Internetliv.

 • Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida?
  Sedan 2004.
 • Vilken/vilka webläsare använder du?
  Jag har IE7 som standardläsare, men använder också Firefox.
 • Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?
  Jag läser en del tidningar på nätet och så gör jag besök på olika bloggar.
  Jag har en del favoriter, men vill inte sätta någon av dem framför den andra.
 • Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
  Mail och gästbok kollas fler gånger dagligen.
 • Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
  För närvarande är det bara på sidan Dax.se

Och så har vi veckans tisdagstema som är Nära


Här har jag kommit riktigt nära.


Grållen vill ligga nära.

       

Måndagen den 10 september 2007
Temperatur ca 14-15 grader, trist och tråkigt väder med regnet hängande i luften, en repris av lördagens väder och likadant var det igår.

Höstgåvor till/från mig

Söndagen var lugn och skön. Vi åt och såg på TV, pratade gamla minnen med Göran och hade det ganska trivsamt.

I mailboxen trillar det in en och annan höstgåva och eftersom jag inte har några gåvosidor längre tänker jag lägga ut en då och då här i dagboken. Den här kommer från Joan:


Tack Joan!

Och här en hälsning från Sussi:


Tack Sussi!

Om det är någon som vill ha en hösthälsning från mig så finns den att hämta HÄR

Idag ska vi se om det går att plocka ner några äpplen, om nu vädret tillåter några uteaktiviteter i eftermiddag.

       

Lördagen den 8 september 2007
Temperatur ca 14-15 grader, trist och tråkigt väder med regnet hängande i luften.

Dagen efter

Dagen efter är jag inte dagen efter, men det var en riktigt trevlig kväll igår, om jag får säga det själv. Jag fick blommor, presentkort, vin, choklad, ostar och en bok. En faslig massa presenter alltså. I gengäld bjöd jag på skinka och melon som förrätt, risgratäng och sallad som varmrätt och sedan kaffe och tårta. Jag hade gjort två olika tårtor, en chokladtårta och en pinocchiotårta. (Bra för mig att ha noterat menyn, så att jag inte upprepar mig nästa gång det ska bjudas.)
Eva ringde från Sicilien och det blev en riktigt lång pratstund. Vi har planer på att åka dit senare i höst för vårt äldsta barnbarn fyller 18 år.

Från Kerstin har jag fått den här fina buketten idag:


Tack Kerstin!

Idag har det varit en del att ta hand om, vi har varit och handlat och jag har gjort i ordning en laddning kåldolmar till söndagsmiddagen och nu står en stek och puttrar på spisen. Slottsstek ska det bli till kvällen.

Göran har kommit till oss idag och ska stanna några dagar. Det är alltid trevligt med en gäst i huset, det blir ett avbrott i vardagen.

Ha en riktigt trevlig helg!
       

Fredagen den 7 september 2007
Temperatur ca 17-18 grader, ganska varmt och skönt alltså.

Mitt årsdagsfirande

När jag vaknade i morse fick jag rosor och choklad av maken, ingen dålig börja på dagen! Men redan igår fick jag presenter - ett gratulationskort från min syster Kerstin i Stockholm och pulsvärmare från en av mina nätvänner, elisabet.


Rosor, choklad, grattiskort och pulsvärmare.

Senare på dagen kom det hälsningar i mailboxen också:

       
Tack Berit och Annette!

Annette har också skickat mig ett så vackert elektroniskt kort, klicka HÄR så får du se det. OBS ha ljudet på!

Och det här kortet har jag fått från min syster Barbro i Örebro:


Tack Barbro och Bosse!


Tack Inger, för den här fina tårta!

Gratulationer har det kommit i gästboken och shutboxen också! Varmt tack för dem!

Förra året gick min årsdag ganska omärkligt förbi, men i år kan man nästan tro att jag fyller jämt, fast det gör jag inte. Men fasligt gammal börjar jag bli, 67 år, och det kan jag bara inte fatta. Visst vet jag att jag inte är någon 30-åring längre, men 67! Fast när man ser hur gamla barnen börjar bli, så inser man, att det är sant. Åren har bara rasat iväg och fortare och fortare går det. Fast så länge man får vara frisk både till kroppen och knoppen spelar åren ingen större roll.

Ikväll kommer sönerna med sambos, Åkes syster och hennes man och min kusin Göran hit, så jag har hållit på att duka och förberett inför det. Nu ska jag gå och snygga till mig lite, om det nu går att göra något snyggt av en så gammal "källing".

       

Onsdagen den 5 september 2007
Ett strålande solsken hela dagen. I morse var det 4 grader och annars runt 14-15.

Inget gnäll idag

Det ordnade till sig igår också och eftermiddagen var jättefin. Vi satt ute och drack kaffe och först kom två grannar in och fick sig lite kaffe de också, och sedan kom kusin Göran från Arboga. Vi satt ute i solskenet hela eftermiddagen och pratade. Göran hyr en stuga i Klintehamn den här veckan, men sedan kommer han och bor hos oss några dagar.

I morgon har pappa årsdag, han skulle ha blivit 99 år om han fått leva, men han dog tidigt, bara 49 år gammal. Av Göran fick jag en kartong med pappas gamla brev som han hittat på vinden. (Göran och hans familj har bott i pappas och hans bröders föräldrahem och de här gamla breven fanns kvar på vinden.) I den kartongen fanns bland annat det här telegrammet:

Det här telegrammet fick pappa på sin 18-årsdag den 6 september 1926. Vilka känslor det väcker att se det här 81 år senare!

Idag har det varit trädgårdsjobb och efter lunch, när den mesta daggen torkat, har vi klippt gräsmattorna. Nu håller Åke på ute bakom ladugården och klipper.
TV-kvällarna har inte varit något vidare, så jag har suttit en del här vid datorn istället. Jag håller på att göra om receptsidan. Jag skriver om dem och har lagt in en utskriftsfunktion. Nu är jag färdig med bakningsavdelningen. Är det någon som ser något konstigt eller felaktigt, är jag som vanligt väldigt glad för information om det.

Nu ska jag ut och sätta mig i solen och läsa en liten stund, innan det är dags för matlagning.

       

Tisdagen den 4 september 2007
Blåsigt och kallt, inatt hade vi 2 grader och nu bara 12. Det regnar och regnar, häromnatten fick vi 18 mm, natten efter 7mm och inatt har det minsann kommet ett par mm till.

Tisdagstema - Svart/vit

Igår var det ganska hyfsat mitt på dagen, så jag var ute i trädgården en hel del och vi drack vårt eftermiddagskaffe ute. Just nu snurrar tvättmaskinen, men den tvätten får jag nog hänga inomhus för nu stänker det med regn igen.

Till något trevligare, idag är det tisdag och dags för tisdagstema, vilket idag är svart/vit och här kommer mina bidrag:

Först tog jag ett kort på lite svart/vita skrivbordsgrejor, men det är ju inte särskilt originellt, så när vi var på Klinte och tankade tog jag det här fotot:

Alla som har passerat Klintehamn har säkert sett den här stora svart/vita fågeln, och har man dessutom varit på någon av Karlsöarna vet man nog att det är en sillgrissla. Just den här har gjorts av en av bygdens duktig smeder, Sture Kristoffersson, som nu är pensionär, men tidigare arbetade på Cedergrens Mek Verkstad i Klintehamn.

       

Måndagen den 3 september 2007

Bakgrunder snackar vi om idag.

 • Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
  Jag har naturligtvis min egen hemsida som startsida.
 • Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?
 • Det här fotot från Holland har jag som skrivbordsbakgrund, bara för att det är så vackert.

 • Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den?
  Jag har ett foto från Muldestranden också det för att det är vackert.
 • Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?

 • Så här ser det ut utanför mitt fönster just nu.

 • Vad hör du för ljud i bakgrunden?
  Jag hör en massa vrålande engelska fotbollsupportrar på TV.
       

Söndagen den 2 september 2007
Regnet hänger i luften, det blåser och termometern visar på 15 grader.

Månadens fråga

Jag tänkte att det skulle vara kul med en liten omröstning här i dagboken också. Varsågoda att klicka! Passar inget av alternativen, så kan du ju använda kommentarsfuntionen!

                    


Höstruskig inledning på september

Så har vi gått in i september månad och starten har varit allt annat än bra. I fredagskväll började det regna och vi fick 18 mm på ett par timmar. Igår var det ganska hyfsat men mot kvällen mulnade det till igen och började regna.Hoppas att det snart ändrar sig och blir soligare och varmare.

Igår var jag på Kupan i Hemse igen, mycket folk var det som kom och handlade och vi sålde för ett par tusen på några timmar. Det är verkligen populärt att handla secondhand.

På kvällen skjutsade vi sonen till Visby för han skulle på festligheter på den nya kongresshallen, Visby Strand. Vi körde bara fram och tillbaka, så sen blev det TV-tittande resten av kvällen. Eurovision Dance Contest tittade jag på lite till och från. Martin och Cecilia var duktiga, men jag tycker att det var helt rätt att Finland vann, de var i en klass för sig själva.

Idag blir det VM i Osaka på eftermiddagen. Då kommer vi att sitta och hålla tummarna för Kajsa Bergqvist! Och när det nu är sista dagen av de här tävlingarna så har jag avslutat omröstningen om vad vi gillar att se på friidrotts-VM. Utfallet blev så här:

 • 17 st har röstat
 • 6% har gått upp på natten för att titta
 • 59% har tittat på sammandragen
 • 35% tycker att det har varit jättetrist
Har du inte ännu lagt din röst på vad du äter till frukost, så är den omröstningen ännu öppen. Den hittar du under det lilla frågetecknet.

Nu regnar det för fullt igen!

       


V Ä L K O M M E N  H I T!

INGRID heter jag och gården vi bor på heter STENSTUGU. Jag är gift med ÅKE och vi har tre barn, två barnbarn och två katter.
Jag har jobbat i jordbruket och som kontorist och nu använder jag en hel del av min tid till att försöka få min dator att göra som jag vill. Att fotografera är också ett av mina intressen.

SE HELA MIN PROFIL
...............................................


D A G B O K S I N L Ä G G
September


ARKIV 2007

Google